Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 791
113
Orbán kínai barátja húszezer maszkot küldött Magyarországra
Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank Europe S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt;. Az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.
A közlemény szerint a kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez. A magyarországi működésének kezdetét idénre tervező bank elnökét, Tian Kuo-lit aggasztja a koronavírus által okozott kritikus helyzet Magyarországon.
https://index.hu/belfold/2020/03/23/orban_kinai_baratja_huszezer_maszkot_kuldott_magyarorszagra/
 

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
351
2 017
93
Orbán kínai barátja húszezer maszkot küldött Magyarországra
Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank Europe S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt;. Az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.
A közlemény szerint a kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez. A magyarországi működésének kezdetét idénre tervező bank elnökét, Tian Kuo-lit aggasztja a koronavírus által okozott kritikus helyzet Magyarországon.
https://index.hu/belfold/2020/03/23/orban_kinai_baratja_huszezer_maszkot_kuldott_magyarorszagra/

Vö. ....
A téglaképű Dobrev megjelent 20 maszkkal a Szent László Kórháznál
https://www.vadhajtasok.hu/2020/03/...t-20-maszkkal-a-szent-laszlo-korhaznal-video/
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ertozottek-szama-mint-amit-bevallottak-421230
..
Románia is bekerült a "sárga zónába" a koronavírus-fertőzések térképén, miután a fertőzöttek száma hétfőn meghaladta az ötszázat. Az ilyen országokból érkezőket házi elkülönítőbe küldik.
..
Hétfőn ugyanakkor megugrott, az előző naphoz képest több mint duplájára, 143-ra emelkedett a 24 óra alatt regisztrált új fertőzések száma. Az országban hétfő délig 576 embernél mutatták ki az új típusú koronavírust. Mintegy ötezren vannak intézményesített karanténban, és több mint 72 ezren otthoni elkülönítésben. 15 Covid-19-es beteget kezelnek intenzív osztályon, 73 fertőzöttet pedig gyógyultnak nyilvánítottak.
..
Romániában eddig 4, egyéb súlyos betegségekben is szenvedő halálos áldozata volt a kórnak, külföldön 8 Covid-19-ben szenvedő román állampolgár vesztette életét.
..
A román belügyminisztérium 141 esetben indított büntetőeljárást, és 665 esetben szabott ki bírságot a karanténrendelkezések megsértése miatt. A szombaton kiadott katonai rendelet alapján 118 olyan embert helyeztek hatósági karanténba, akik nem tartották be az otthoni elkülönítésről szóló hatósági rendelkezést.Az egészségügyi hatóságok szerint immár követhetetlenné vált Romániában a koronavírus-fertőzések útvonala: hétfőn a friss fertőzöttek és halálos áldozatok között is több olyan volt, aki nem járt külföldön, és nem szerepelt a már ismert fertőzöttek kapcsolatai között.
..
Ellenőrizhetetlenné vált a fertőzés terjedése több romániai kórházban, köztük a kelet-romániai Suceava sürgősségi kórházában is, ahol hétfőig 18 orvos és 9 asszisztens kapta el a betegséget. A bukaresti egyetemi kórház igazgatóját is azért váltotta le az egészségügyi miniszter, mert - a szükséges óvintézkedések hiányában - a kórház két, más diagnózissal beutalt betege is ott fertőződött meg koronavírussal. A Covid-19 első romániai halálos áldozatai közül ketten ezekből a kórházakból kerültek a járványkórházakba, ahol már nem tudták megmenteni életüket.
 

Inno

Well-Known Member
2018. február 27.
189
727
93
Persze, nehéz időkben meg amúgy is illik összetartani. De a realitásérzékünket se veszítsük el. Az évek óta alulfinanszírozott egészségügy gyanítom nem kis áldozatok árán igyekszik ellátni a dolgát. Most, hogy történik ami történik, locsolhatnak bele akármennyi milliárdot se állítja helyre azokat a károkat amit az évek okoztak. Na, ami most számokat egyébként közöltek, nyugodtan kezeljétek fenntartással (mármint ami az állományt illeti).
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy például a Te véleményed az egészségüggyel kapcsolatban min alapul. Személyes tapasztalat, benne dolgozol, vagy csak gyorsan előkerülnek a sztereotípiák amit mindenki azonnal feldob, mert az olyan "közmegegyezéses". Tökéletesen elismerem, hogy nagyon nem kiegyenlített a helyzet akár intézményileg, akár területileg. Más a fővárosban (akár azon belül is) és más a megyeközpontokban és az esetleg még meglévő kisebb városokban, bár erre is látok példát, hogy a közeli 20 ezres település kórházába járnak például a szülészetre, mert sokkal jobbak az orvosok ott mint a megyeszékhelyen. Ahogy belelátok azt látom mindenhol, hogy a legfontosabb a megfelelő vezetői kompetencia Ahol megfelelő vezetőt találnak egy intézmény élére ott jól működnek a dolgok, míg máshol azonos források és keretek ellenére is folyamatos káosz van. Ilyen dolgok miatt iszonyatos pénzeket égetnek el fölöslegesen az egészségügyben. Ebben az esetben semmi értelme tovább önteni az egészbe a pénzt. Abszolút felháborító a "professzorok" mindent legyőző akarata, úgy hogy elsősorban csak a saját egójuk etetésével és folyamatos belső hatalmi harcokkal vannak elfoglalva (persze tisztelet a kivételeknek). Ezek a belső harcok pedig lehúzódnak az alsóbb szintekre is borítva a közhangulatot. Foglalkoztak ezzel is valahol, hogy a kilépő orvosok jó része ez miatt a közhangulat miatt hagyja el az intézményeket, nem pedig az alacsony fizetés miatt (amiről szintén lehetne regélni). Az orvos társadalom nagy része tökéletesen alkalmatlan a konstruktív irányításra, ehhez képest pedig túl nagy hatalmat kapnak az intézmények vezetésében. Személyes tapasztalatom alapján azt látom (lehet jó helyen lakom), hogy az ellátás nem rossz. Műtöttek is két éve egy sérülés miatt és mozog a kezem hál istennek, pedig rizikós volt. A kaját kivéve minden a legnagyobb rendben ment, mert az valami szörnyű volt.
+ még csak annyi, ha már egészségügy. Az oktatásban is érvényes a dolog: a két gyerkőc ugyan abba az iskolába jár. Ugyan azok a feltételek (pl 1,5 milliós okostábla minden teremben, 3 saját iskolabusz, nagy sportcsarnok, meg egy kisebb, talán csak az uszoda hiányzik) az egyiknek borzalmas volt az oktatása. Unott, kiégett, kétszínű tanárokkal, iszonyú feszített és szájbarágós, magolós őskori oktatási sémával, míg a másiknál ennek a tökéletes ellentéte. Akkor most ki a hibás?
 

Kurfürst

Well-Known Member
2017. szeptember 14.
4 763
14 701
113
Látom, nem tudsz a kormány seggéből kibújni.

Tudod komám az a gond, hogy te továbbra is pont ugyanannyira korlátoltnak vagy, amilyennek születtél, és azon túl hogy ezt a egy borzasztóan primitív maszlagot napi szinten felbüfized, egyszerűen képtelen vagy bármilyen fajta, adott tényanyagból racionális következtetéseket levonó gondolkodásra. Viszont az a jó hírem van, hogy ezt a fura fordított álomvilágot a saját galeridon kívül már senki nem szopja be, akinek minimális önbecsülése van, vagy a kritikai gondolkodásra képes. Kímélj meg minket a további belpol ideokádásaitól légy szíves, egyrészt mert pofára esel vele, ahogyan most is, másrészt pedig csak nagyon korlátozott közönséget érdekel, és azt sem itt kell keresned.
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 600
5 245
113
Orbán kínai barátja húszezer maszkot küldött Magyarországra
Húszezer maszkot adományoztak a China Construction Bank Europe S.A. magyarországi fióktelepének képviselői Magyarországnak a koronavírus-járvány miatt;. Az adományt szállító kamion hétfőn érkezett meg - közölte az Állami Egészségügyi Ellátó Központ (ÁEEK) az MTI-vel.
A közlemény szerint a kínai nagykövetség, valamint a Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) megállapodását követően a kamion Párizsból, Németországon és Ausztrián keresztül szállította a maszkokat az ÁEEK központi épületéhez. A magyarországi működésének kezdetét idénre tervező bank elnökét, Tian Kuo-lit aggasztja a koronavírus által okozott kritikus helyzet Magyarországon.
https://index.hu/belfold/2020/03/23/orban_kinai_baratja_huszezer_maszkot_kuldott_magyarorszagra/

"Orbán kínai barátja" Szánalmas! Ez ma a színvonal? o_O
 

Inno

Well-Known Member
2018. február 27.
189
727
93
Látom, nem fogod fel, hogy tesznek a fejedre, most meg kapkodnak. Lófausztot költöttek az egészségügyre, az orvosok meg nővérek csak vinnyognak, de most nem a fidesznyikek (politikusok) állnak a frontvonalban, hanem a nővérek és a dokik, a rendőrök, katonák, stb. Egyrészt ezek a seggfejek azt sem tudják hány lélegeztetőgép van az országban, másrészt azt írod, hogy többmilliárdért állnának a kihasználhatatlan lélegeztetőgépek. De ki beszélt több tízezres nagyságrendről? Te.... Mi van a többszáz milliárdért épített, (még idényben is) tök kihasználhatatlan stadionokkal? Azok állhatnak? Arra kellett költeni, vagy inkább a töredékét az egészségügyre fordítani? Igaz, ezt az ellenzék (is) szajkózta, tehát nem lehetett jó. Mint az ikolabezárás és egyéb intézkedéssel, amivel beégett a kormánysajtó: ekézték a szakmai szervezeteket, az ellenzéket, hogy hülyék, rémhírkeltők, stb. - majd két órával később OV bejelentette az ellenzék és a szakma által követelt intézkedéseket.....
Látom, nem tudsz a kormány seggéből kibújni.
Honnan a tetves f..szból veszed, hogy nem tudják hány lélegeztetőgép van az országban. Minden intézménynek a lehető leggyorsabban fel kellett mérnie a készleteit mindenből amije van a betegellátáshoz és küldeni kellett az adatokat az EMMI-hez. A feleségemék is ezt csinálták nagyon gyorsan. Folyamatosan ugatjátok bele a nagy büdös éjszakába a hülyeségeket, mert a ostoba gyűlölettől nem láttok az orrotoknál tovább.
Megint csak hogy a f..szba lehet összehasonlítani a stadionokra költött költségeket (én sem értettem vele egyet) olyan eszközök beszerzésével, amelyek ilyen extrém esetekben szükségesek csak ilyen mennyiségben, úgy, hogy mind a lélegeztetőgépek számában mind pedig az intenzív ágyak számában elég jó helyen állunk Európában. A többire nem is reagálok Ti nem itt éltek ezen a földön. Még egyszer leírom, ha valaki képes összehasonlítani az ellenzék bármifajta eddigi tevékenységét (főleg kormányzati pozícióban) a kormányzat eddigi 10 éves teljesítményével (a rengeteg hiba ellenére!) az nem normális!!! Bármilyen józan paraszti ésszel szemben megy az amit az ellenzék művel és művelt. Én pedig egész egyszerűen csak ezen keresztül mérem a dolgokat.
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
A Donald Trump amerikai elnök által folytatott Kína-ellenes stratégiának esett áldozatul egy kulcsfontosságú amerikai járványügyi szakértői poszt Pekingben még tavaly júliusban és ez hozzájárult ahhoz, hogy maga az Egyesült Államok és sok más ország is csak későn ismerte fel a koronavírus veszélyeit a kínaiak elhallgató stratégiája mellett – mutatott rá hosszú, négy illetékes forrással megtámogatott anyagában a Reuters. A most kiszivárgott információk egészen más megvilágításba helyezik a Vuhanból elszabadult, most már az Egyesült Államokban is drámai felfutást okozó koronavírus terjedését ahhoz képest, hogy az amerikaiak csak a kínaiakra akarják kenni az egészet.
Trump Kínával való viaskodása miatt szabadult el Vuhanban a járvány? – Fontos részletek szivárogtak ki
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113