Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1586

Guest
Tudom, hogy ez amit elmondtam, azt a legtöbb ember gyomra nem veszi be, de szólok!, a szimbólumok sokkal fontosabbak, mint azt az átlagemberek és a fókuszálatlan tudatú tömegek hiszik! Nem véletlenül alkalmazzák. Reklámokban, divatiparban, politikai tömegmanipulációban, stb. Sajnos többnyire ellenünk!
Írhatnál még néhány gondolatot a pilisi földcsakráról meg a sámàndobok mágikus erejéről is....csak hogy 100% biztosak lehessünk abban amit eddig csak sejtettünk. :D (bocs...)
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/onkenteseket-toboroz-a-brit-kormany-7925927/
"Negyedmillió önkéntest toboroz a brit kormány az új koronavírus okozta járvány megfékezését célzó munka segítésére, és Londonban új, átmeneti járványkórház nyílik – jelentette be kedden a brit egészségügyi miniszter...
...Hancock elmondta: a kormány 250 ezer önkéntest kíván bevonni a járvány megfékezését célzó tevékenységbe. Az ő feladataik közé tartozik bevásárlások intézése, gyógyszerek szállítása és a 70 éven felüli kiemelten védett emberek segítése, akiknek a kormány előírása alapján következő 12 hétben nem szabad elhagyniuk otthonaikat.
Az egészségügyi miniszter közölte: rendkívül sikeres az múlt heti felhívás, amelyben a kormány kérte, hogy a nyugdíjas, vagy az állami egészségügyi szolgálattól (NHS) kilépett orvosok és szakképzett ápolók térjenek vissza az NHS kötelékébe és kapcsolódjanak be a járvány elleni küzdelembe..."
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Folytatódik a beszerzés.

"A kormány 15,24 milliárd forintot forrást biztosít az Állami Egészségügyi Ellátó Központ számára egészségügyi eszközök vásárlására - az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben olvasható.

A döntésben nem szerepel, hogy a kormány a büdzsé mely soráról teremti meg a plusz kiadás fedezetét (az általános tartalékot ezúttal nem említik). Ha jól számolunk, akkor ezzel összesen a járvány elleni küzdelem egészségügyi feladataira már 26 milliárd forintot különített el a kormány három különböző döntésével."
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...ot-ad-a-koronavirus-elleni-vedekezesre-421766
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Horizon

Well-Known Member
2019. február 27.
1 820
7 249
113
Úgy látszik, mivel most tilos a denevér, akkor marad a jó öreg a patkány.
1585112638266.jpg

https://www.newsheads.in/world/news...in-hours-after-testing-positive-article-60833
 
  • Tetszik
Reactions: milagro

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
364
2 426
93
Azért a Kínából érkező dolgok mellé gondoljátok oda azt is, hogy náluk az ipar most mennyit gyárthat ezekből / mennyi állhat raktáron az elmúlt hónapokban felfuttatott gyártás miatt. Engem kicsit a Marshall tervre emlékeztet ez a dolog.

Szerintetek Vuhan-ból mennyi felszerelés ment kifelé?

Ebből az egészből jelenleg a kínaiak jönnek ki a legjobban. Meghalt 3.000 ember a vírus miatt. Kínában évente 13.000.000 hal meg csak úgy. Eljátszották a hattyú halálát, most pedig degeszre fogják keresni magukat.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
364
2 426
93
Mivel keresik magukat degeszre? Filléres maszkokkal, miközben a csilliárdos gazdaság nincs kinek termeljen?

Azzal, hogy
  • az ő gazdaságuk futásra kész lesz, amíg a mienk áll, szerinted ki fog jobb pozícióból indulni?
  • ha nálunk áll a termelés, szerinted honnét fogunk dolgokat vásárolni?
  • a (jó esetben) három hónap K+F előny szerinted mennyibe kerül?
  • mindenhol azt olvasni, hogy az állami bankok önteni fogják a pénzt a piacra, szerinted az mind itt marad?
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Magyarország:
187 fertőzött (+20)
158 aktív eset (+14)
21 gyógyult (+5)
8 (+1) elhunyt
6113 mintavétel (+598)
92 kórházi karanténban (-9)
3945 házi karanténban ez nem friss adat

Regisztrált fertőzött: 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 173 magyar állampolgár
Gyorsuló ütemben nő a betegek száma. :confused:

Magyarország:
226 fertőzött (+39)
195 aktív eset (+37)
21 gyógyult (-)
10 (+2) elhunyt
6817 mintavétel (+704)
85 kórházi karanténban (-7)
3945 házi karanténban ez nem friss adat

Regisztrált fertőzött: 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnámi és 212 magyar állampolgár.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 058
26 620
113
Azzal, hogy
  • az ő gazdaságuk futásra kész lesz, amíg a mienk áll, szerinted ki fog jobb pozícióból indulni?
  • ha nálunk áll a termelés, szerinted honnét fogunk dolgokat vásárolni?
  • a (jó esetben) három hónap K+F előny szerinted mennyibe kerül?
  • mindenhol azt olvasni, hogy az állami bankok önteni fogják a pénzt a piacra, szerinted az mind itt marad?
Mi. Itthon vagyunk, nekik meg exportálniuk kell ide egy új, kevésbé globalista jövőben, ami a nemzetállami érdekek primátusára épül.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
364
2 426
93
Mi. Itthon vagyunk, nekik meg exportálniuk kell ide egy új, kevésbé globalista jövőben, ami a nemzetállami érdekek primátusára épül.

A nemzetállami érdekek mostanság addig tartanak, amíg valaki nem adja olcsóbban az árut.

Lesz pár év, amíg diverzifikálják a beszállítói láncot, ide-oda pakolnak termelést. Utána pedig elkezdődik a nyomás a vezetőkön, hogy csökkentsék a költségeket. Ez következik a kapitalista berendezkedésből.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 534
45 002
113

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Az a kemény bassza meg, hogy ilyen szerintem futottak még kategóriás országok úgy néz ki hogy jobban reagálnak az egyébként sokkal szerényebb lehetőségeik mellett a dologra, mint a nagy és csodálatos, kőgazdag' SZABAD VILÁG!

Nem ér ez az EU egy marék taknyot sem!

Mivel a járványügyi feladatok is tagállami hatáskörbe tartoznak, így itt kár ekézni az EU -t. Van miért, de ebben az esetben annyi van, hogy az EDCD jelentést és ajánlásokat tesz, amit vagy megfogadnak, vagy nem a tagállamok. És igen, sok "futottak még" országnak vannak közelmúltbeli járványügyi tapasztalatai, amelyek a szerény egészségügyi képességeik és korlátozott anyagi forrásaik közepette is olyan intézkedéseket hoznak, amelyek hatékonyak lehetnek. Míg itt Európában kb. 50 éve nem volt klasszikus járványügyi értelemben vett nagyobb járvány. Szóval se tapasztalat már, se megfelelő társadalmi és politikai "immunreakció", egyszerre elkényelmesedtünk és "elhülyültünk", és még arra sem voltunk képesek, hogy a kínai, dél-koreai tapasztalatokat megfelelő időintervallumon belül adaptáljuk.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 247
113

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 873
91 398
113
Képeken a magyar szuperlabor, ahol a koronavírus ellenszerét kutatják
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...hol-a-koronavirus-ellenszeret-kutatjak-421798

A Nemzeti Népegészségügyi Központban (NNK) található Közép-Európa egyetlen, közegészségügyi célból létrehozott, legmagasabb biológiai biztonsági szintű (BSL-4) laboratóriuma, a Nemzeti Biztonsági Laboratórium (NBL), ahol a legveszélyesebb, úgynevezett 3-as és 4-es kockázati csoportba tartozó vírusokkal és baktériumokkal foglalkoznak.
labor-koronavirus-nnk-mti-358818.jpg

nnk_nemzeti_biztonsagi_laboratorium_b7Ng.jpg