Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Erre írtam régebben, hogy ha az őslakosok nem térnek észbe és nem fogják elvégezni a kuli melót is akkor baj lesz a nyugaton. Most mindenki rohan haza onnan, cigány, arab migráns, keleti "vendégmunkás". Sok honfitársunk is gyorsan lépett, olyanok is akik a fényes nyugatról folyamatosan köpködtek haza felé, hogy itt minden szar. Mégis haza jött gyorsan.

Bezony! És a kórházi ápolókat, kisegítő személyzetet se hagyjuk figyelmen kívül...
Érdekes lenni pl. tudni, hogy Itáliából hány ezer ápolónő dobbantott haza vajon az elmúlt hetekben...(?)
 
T

Törölt tag 008

Guest
A generáció, aki felépítette a világot a pusztító háború után
aki megteremtette a mai jólét alapjait
akinek köszönhető a mai létbiztonság
akit ezért leboomereznek
és akit épp ki akarnak irtani......
még mindig tudja a dolgát
Mert van akiben nem hatalmasodott el az individualizmus hanem tudja, hogy haza nélkül nincs nép, nép nélkül nincs család, család nélkül nincs emberség.
88 éves, parkinsonos és maszkokat varr másoknak.


Mindeközben a fiatalok wct nyalogatnak.
 

Inno

Well-Known Member
2018. február 27.
189
727
93
Kb. 3-4 hét múlva lehet látni mekkora a kár a gyümölcsösökben.
A méhészetnek sem lesz már rekordéve....
A méhészeknek folyamatosan gondjaik vannak, ott ebből nem lesz gond (kicsit tovább etetnek) A családokat megkímélte a tél szerintem. Akác, repce legyen májusig.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 987
113
Kína 2 hónapig elhallgatta, majd letagadta, majd midenkit megfenyegetett, hogy nehogy korlátozni merjék a kínai repülőket és a WHO-t is a niggacsávon keresztül irányította.
Amikor szétterjedt és eltusolhatatlan lett akkor mert mindenki (MI IS) beutazási korlátozásokat bevezetni.
Erre jöttek a történelem hamisítással és elkezdték olasz meg japán vírusnak hívni.

Szóval azért ne térdeljünk le a komcsiknak!
Nem fekszünk le. Amit írtam, szerintem egyértelmű volt, de akkor még egyszer: Az NEM a kínaiakon múlt, hogy Európa országai nem képesek felfogni hogy mit kéne tenni a kormányoknak, és az állampolgárok sem hogy nem szabad fiesztázni, kimenekülni É-ról D-re fél nappal az előtt hogy híre megy a lehetséges zárásnak, meg ne legyen tele minden Berlini park az első napos délelőtt!

Ez hogy hülyék az emberek mint a segg, a kormányok meg nem merik felvállalni időben a döntéseket, pedig látszik és látszott hogy kikényszerítés nélkül NEM lesz jó vége, ez pont nem Kínán múlt!


Kínából jött a betegség, de jöhetett volna máshonnan is, Afrikából, a Közel-Keletről, bárhonnan. Onnantól kezdve ha nem úgy történt(ezt meg bizonyítani kéne bárkinek, aki ezt állítja) hogy direktben magukra szabadították, hogy aztán elbánjanak a világgazdasággal, részemről az Ő szerepük bármit írsz, miután NEKÜNK ŐK szállítanak a védekezéshez alapvető dolgokat, POZITÍV.

Mindenki aki baszik ránk, vagy egyenesen behúzza a cuccunkat, az meg bekaphatja!
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 056
26 618
113
Érdekes lenne mellétenni a magyar adatokat.
Csinálj egyet, tessék itt egy példa (az utolsó három napi magyar csak előrejelzés az eddig trendünk alapján, továbbá nem számoltam egy korai spanyol halottat) napi halálozás alakulása az első halottól:
Screenshot-2020-03-25.png
 

Inno

Well-Known Member
2018. február 27.
189
727
93
Csak tudnam mit tudnak segiteni? Mikor a teljes ki - be szallitas, gyartas, szervezes flottul megy az ilyen cegeknek. Akkor ott Kovacs II. tizedes mit tud segiteni?
Csak eszembe jutott, hogy a kórházi gyógyszerészek folyamatosan kefét rágtak, mert nem volt fertőtlenítőszer. A meglévő készletekből kellet kikeverni amit csak lehetett. Pl. a görögök is a lefoglalt fekete kereskedelemből származó alkoholokkal tudtak segíteni magukon. Na mármost itt van az osztrák tulajdonú Hungrana nevű szabadegyházi cég is, amely évente 10 000 tonna szám használ fel kukoricát, jórészt alkohol előállításra is. Ugyan ehhez a csoporthoz tartozik az a cég is amelyik megállás nélkül és a legaljasabban szopatta a szabolcsi léalma termelőket a szinte monopolhelyzeténél fogva, még talán emlékszünk (a bizalom itt már elveszett velük szemben). Ha tehát rá kell őket venni, hogy a gyártást, forgalmazást állítsák át a helyzetet stabilizálandó, akkor ez jól jöhet. Amúgy is van egy olyan érzésem, hogy sok olyan intézkedés is van most a honvédséggel kapcsolatban ami inkább próba, készségfelmérés, fejlesztés, felkészítés. Ezért tűnhet ez kicsit soknak egyeseknek, akik ebbe bele sem gondolnak.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 083
10 243
113
A méhészeknek folyamatosan gondjaik vannak, ott ebből nem lesz gond (kicsit tovább etetnek) A családokat megkímélte a tél szerintem. Akác, repce legyen májusig.

A gyümölcs virágzás alatti hordást nem lehet egyszerűen etetéssel pótolni.
Akácot meglátjuk....
reményhal.
 
  • Tetszik
Reactions: Inno
T

Törölt tag 008

Guest
Nah Moon Jaein nyilatkozott a tegnapi Trump beszélgetéssel kapcsolatban.
Engedélyezte a tesztek exportját az USÁba azzal a feltétellel, hogy a koreai piac ellátottsága zavartalan marad.
Első körben LA-be 20 000 tesztet visznek.
Az 5 koreai cég napi 135 000 tesztet tud előállítani.
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Károly herceg sem mos eleget kezet...
https://www.portfolio.hu/gazdasag/20200325/pozitiv-lett-karoly-herceg-koronavirus-tesztje-421884
..
"Pozitív lett Károly walesi herceg koronavírus tesztje. A trónörökös enyhe tüneteket mutat, de egyébként jó állapotban van és az utóbbi néhány napban szokásos módon otthon dolgozott. Feleségét, Kamilla cornwalli hercegnét is tesztelték, az ő tesztje negatív lett."
Akkor ezek nem dugnak.. :D