Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 1526

Guest
Egész európában hiány van mindeféle most kellő felszerelésből. Németországból tilos kivinni bármit is, ami most kell. Máshol is ez lehet a helyzet. Hozzánk semmiféle EU segítség nem érkezett, csak aggódnsak tovább a jogállamiság miatt. Idióták a négyzeten. Hazai balliberális követőik szintén. Akarat lehet megvan, de az EU továbbra is bénakacsa, mint egyébként minden egyébben. Belepofázni azt persze tudnak mindenbe. Mondjuk az uborka szabályos EU komforn görbületét sikeresen megszabták, már évekkel ezelőtt, mint az EU szempontjából roppant fontos dolgot, ez tény. Kb ennyi.
Ha tilos kivinni bármit, akkor hogy lehet, hogy az olaszok a legtöbb maszkot onnan kapták? Tudtad, hogy a kormány szigorítani akarja az álhírek elleni törvényt és akár börtönt is kaphatnak majd akik álhíreket terjesztenek a járvánnyal kapcsolatban?
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Ha mindenki ilyen önző soviniszta pöcs lenne akit csak az érdekel, hogy mindenki nekünk segítsen de eszébe sem jut, hogy ő is segítsen másokat, akkor a leginkább bajban lévő olaszok semmit se kaptak volna, de szerencsére nem mindenki ilyen.
NEM, csúsztatsz!

Annyit vártam el, hogy NE akadályozzanak, ne legyen SIVATAGI RABLÓK, ne tartsák maguknál kritikus időszakban azt, ami a MIÉNK!

Még mindig ott tartunk amúgy, hogy az EU a saját infografikád szerint SZERETNE küldeni(nem realizálódott még tehát!) majd 1 millió álarcot, meg küldött a múlt pénteken 1 milliót az amúgy katasztrofális helyzetben lévő Olaszoknak!

A kínaiak nekünk, akik sehol nem vagyunk akkora bajban, és hatod annyian vagyunk, küldtek 3 milliót!!!

A matek az matek, gondolkodj!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Ha tilos kivinni bármit, akkor hogy lehet, hogy az olaszok a legtöbb maszkot onnan kapták? Tudtad, hogy a kormány szigorítani akarja az álhírek elleni törvényt és akár börtönt is kaphatnak majd akik álhírekket terjesztenek a járvánnyal kapcsolatban?
Akkor kezdj el rettegni, mert a legmagasabb körökben, illetve NYÍLTAN a kormány infón is elhangzott, hogy ha nem tudnak segíteni, legalább NE akadályozzanak minket azok, akiknek a szekerét tolod!


Mint bennfentes, 120.000 álarcunkról tudsz valamit?
Meg tudod sürgetni az ügyünket?! Szólhatnál az érdekünkben!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Ezek után rajtam múlna, még azt a gyógyszer alapanyagot SEM küldeném pl. a németeknek amíg nem küldik azt ami a mienk, ha már kifizették ők is!

Álljon már meg a menet!
Legutóbb még azt mondtad, hogy az EU-s segélyek kipakolását és örömmel nyomod majd a nagy lájkot, na akkor lássuk azt nagy örömöt és a nagy lájkot.
EUESR5QXQAUf-Z1
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
Azt észrevettétek, hogy azután kezdtünk mi is keménykedni a nácikkal, amikor leálltak itthon is a német autógyárak? :)
Nem, én azután hogy szarban hagytak, és még üzengetnek is hogy mit hogy kéne demokratikusan!
Legutóbb még azt mondtad, hogy az EU-s segélyek kipakolását és örömmel nyomod majd a nagy lájkot, na akkor lássuk azt nagy örömöt és a nagy lájkot.
EUESR5QXQAUf-Z1
Maszkjaink HA megérkeznek, még nagyobbat fogok!
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Még szerencse, hogy az európai szolidaritás erősebb mint az idióták dezinformációja. Több millió védőfelszerelés érkezett már a legfertőzöttebb helyekre és több millió további van úton. A legtöbb segítség az EU-ból érkezett, több mint Kínából vagy bármelyik helyről és ezen mit sem változtatnak az álhír terjesztők hamis hírei.

"France and Germany combined have donated to Italy more masks than China"

Hajajj, ez nem PC megfogalmazás... gondoljatok rá, hogy ezt a kínaiak is olvassák :D
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
A zászló a legfontosabb :)
Csak sok ilyet lássak, a végén még HA egy COMBOS bocsánatkérést és kompenzációt IS kapunk, illetve ELKEZDIK csinálni azt amit kellett volna nekik tisztességgel jó rég óta, lehet meg is enyhülök...

Hajrá EU, lássuk hogy vagy, mert ez eddig egy túrós lófütty esti fényben!!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 535
45 023
113
"France and Germany combined have donated to Italy more masks than China"

Hajajj, ez nem PC megfogalmazás... gondoljatok rá, hogy ezt a kínaiak is olvassák :D
Az ilyen mondatot azonnal zárójelbe is lehet tenni, ahol nincs szám, csak propaganda!

Ami le van írva, az az hogy ismétlem, múlt pénteken 1 millió!, SZERETNÉNEK jövő héten küldeni még 1 milliót, és ennyi! Olaszországnak!!!

Mi kaptunk Kínától 3 milliót, MI!!!

Ezek a számok!
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Az ilyen mondatot azonnal zárójelbe is lehet tenni, ahol nincs szám, csak propaganda!

Ami le van írva, az az hogy ismétlem, múlt pénteken 1 millió!, SZERETNÉNEK jövő héten küldeni még 1 milliót, és ennyi! Olaszországnak!!!

Mi kaptunk Kínától 3 milliót, MI!!!

Ezek a számok!
Kína meg tőlünk kapott januárban több milliót mert akkor még ott volt a gócpont. Most mi kapunk tőlük mert most meg itt van. Ez így van rendjén.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ez mind igaz!
Mégis, ha én lennék mondjuk a NATO főparancsnok, avagy csak a NATO legerősebb állama, hagynám ezt?
Nem a sajátjaimat küldeném oda, szerveznék meg közös segítségnyújtást hipp-hopp, mintsem, hogy megengedjek egy ekkora blamázst és presztízsvesztességet?
Járulékosan meg kinyitva a kapukat egy két lehetőség előtt, hogy pl. orosz orvosok közé vegyülve megjelenjenek szaglászók is?
Persze a mai világban az ilyenekre nincs is feltétlenül szükség, de azért mégis, na!
..
Ebben a vírus-sztoriban NATO tagállamok egész sora amúgy is, ha nem is kiütődött, de hatalmas összezavarodottságot szedett be!
Ha ez "hadművelet", akkor azt kell mondjam, hogy katonai szemmel nézve ennek kivédése gyerekcipellőben van esetünkben,
s látva az orosz katonai konvojt Észak-Itáliában, hát nagyon enyhén fejeztem ki magam.
..
Hol a NATO egy ilyen szituációban? Nem kellene esetleg neki logisztikai, orvosi, szervezési stb. támogatást nyújtania?
Persze költői a kérdés, mert 2015-ben sem tettek semmit sem, hagyták, hogy NATO tagállamok tucatjának a területére juthasson be
majd' másfél millió szandálos muzulmán, jobbára papírok, ellenőrzés, felderített háttér nélkül! Partvédelem is nulla, meg azóta is!

Földi László!
https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-...zereptevesztesben-levo-nato-hadsereg-7936250/
..
"Viszont amíg létezik a NATO szövetségi rendszere, a NATO-haderőt bevonhatnák a már említett valós problémák kezelésébe. Nehézfegyverzetre sem lenne szükség, csupán a katonai fegyelemből adódó előnyökre. Védhetnék a görög határt a sokszor magukból kivetkőzött támadókkal szemben, ahol és akik között megállíthatatlanul terjed a vírusfertőzés. Részt vehetnének a tagországokban bevezetett karanténszabályok és kijárási tilalom betartatásában, stabilizálva egész Európa egészségügyi helyzetét."
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Földi László!
https://magyarnemzet.hu/velemeny/a-...zereptevesztesben-levo-nato-hadsereg-7936250/
..
"Viszont amíg létezik a NATO szövetségi rendszere, a NATO-haderőt bevonhatnák a már említett valós problémák kezelésébe. Nehézfegyverzetre sem lenne szükség, csupán a katonai fegyelemből adódó előnyökre. Védhetnék a görög határt a sokszor magukból kivetkőzött támadókkal szemben, ahol és akik között megállíthatatlanul terjed a vírusfertőzés. Részt vehetnének a tagországokban bevezetett karanténszabályok és kijárási tilalom betartatásában, stabilizálva egész Európa egészségügyi helyzetét."
Nyitott kapukat dönget Földi, már most is NATO gépek viszik az olasz betegeket a befogadó államokba.
Csak ilyenkor tombol az ostoba emberek tévképzete, az "amiről nem tudok az nincs is".
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti