[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
T

Törölt tag 1526

Guest
A


A NATO tényleg rettentően elrettentette a galád oroszokat attól hogy a szír hadsereggel együttműködve feltörölje a padlót a török haderővel. Erdogan lehajtott fővel kullogott Moszkvába, hogy megkössön egy országára nézve megalázó megállapodást.
Az ellenséges propaganda és az alternatív valóságok ellen szintén nem a NATO hadseregnek kell védenie minket, arra ott van a StratCom Task Force, ami lelövöldözi az ilyen bugyuta agitpropot.
https://en.wikipedia.org/wiki/East_StratCom_Task_Force
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Értem.a cikket és nagyrészt egyet is értek vele viszont ez a "migrációs nyomás" legalàbb akkora politikai blöff mint az "orosz veszély"
A migràció megállítàsához politikai akaratra lenne szükség, nem NATO csapatokra.
Bármelyik ország rendőri erői 24 órán belül meg tudnák állítani az illegális migràciót ha ezt parancsba kapnàk.
Ez így kiragadva igaz, a határon igen. A gond akkor kezdődne utána, amikor a vezető Európai gazdasági hatalmak nagyvárosaiban az néhány millió migrációs hátterű "fiatal" megvadulna, szolidaritásból hogy hittestvéreiket durván bántalmaznák a határon! Az már nem lenne annyira egyszerű, azt gondolom. Nem nekünk lenne ez kellemetlen, de néhány ország tőlünk nyugatabbra kicsit kötöttebb pályán mozog ilyen téren!
 
  • Tetszik
Reactions: Roni

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
Inkább Földi László van szereptévesztésben. A NATO még mindig egy professzionális hadsereg, ami az atomfegyverek, a légierő, a tengeri flotta és a páncélos haderők terén teljesíti a feladatát.

Nem a hadsereg dolga a fegyvertelen migránsok kezelése, azt a határrendészek is ellátják úgy ahogy a politikai akarat előírja nekik. Nálunk szinte senki nem jut át és nem kell hozzá NATO hadsereg, ahol meg nincs ilyen politikai akarat ott a hadsereg se tehet semmit. A Covid szintén nem a hadsereg dolga, mert ennek a harcnak az orvosok vannak a frontvonalán, a hadsereg beszállhat mondjuk a szállítókapacitásával, de a vírust nem a katonák fogják lelőni.

A NATO továbbra is a professzionális hadseregek ellen véd minket, az pedig nem szimpátia vagy ellenszenv kérdése, hogy a közelünkben Oroszországnak van a legtöbb atomfegyvere, repülője, hadihajója és tankja, ezért a legnagyobb potenciális fenyegetést ők jelentik ránk. Ha számba vesszük melyik hadsereg a legveszélyesebb ránk nézve a számokból az jön ki, hogy ők. Nem építhetjük a katonai stratégiánkat egy alternatív mesevilágra ahol a marokkói hadsereg jelenti a legnagyobb potenciális fenyegetést.

A NATO továbbra is teszi a dolgát, 30 ország együtt elrettent attól mindenkit, hogy katonai támadást indítson ellenünk.
2020.12.31 ig. A járvány lecsengésével az a szerepkör is lemegy az árnyéka önmagának szintre.
Nézd továbbra is itt lökhetitek a mantrát. Tény. A nyugat europai gdp soha nem látott mélységekbe fognak zuhanni. Magyarán jó ideig a nato fenntartása lesz a legkisebb nyüg. Lehet itt lökni az eu rol is a sódert. De meddig. Ha nincs gazdaság nincs pénz. A bürokrácia fel fogja emészteni magát. A súlyos válságok még csak ezután fognak jönni. Hiába az optimizmus. Ha az eu végletekig le fog gyengülni.
Ukrajna. Nos ukrajna jövőre két szék közé fog esni. Egyrészt a járvány teljesen tacsra fogja vágni. Másrészt az éledező keleti régióknak köztünk nekünk is az olaszokkal és talán a franciákkal ismét (németeket kihagynám) a "megnyíló keleti piac (bezzeg az zoroszok, kína.... ) lesz az egyedüli mentőöv. Már most kijelenthető hogy a dédelgetett ukrajnád sorsa megpecsételődőtt. A vicc az egészben hogy ép ezek az országok fogják az utolsó koporsó szöget beléje ütni. Az usának nagyobb baja is lesz mint a lecsengő járvány. Megnyugtatlak. Az usa gazdaságilag, mind katonaliag vesztésre áll. Az oka pedig egyszerű. Egyszerűen társadamilag nincsenek felkészülve rá hogy egy az egész országot sújtó krízist lekezeljenek. Éveket fognak veszíteni. Olyan éveket amikből már nem fognak tudni felállni. A nagy tech cégek meg úgy fogják "hátbaszúrni" a maradék usa érdekeket hogy azt öröm lesz majd nézni.
Jó évek lesznek az elkövetkezőek. Kiemelkedően változatos évekre tekintünk elébe. Lesz itt minden mint a búcsúba.
 

ladagrant

Well-Known Member
2019. január 30.
2 404
4 424
113
A NATO erősebb mint valaha. Olyan mértékű elrettentő erőt összpontosít ez a szövetség, hogy félek sokan nem tudják majd ép elmével feldolgozni.
Az alternatív média hazudott nekik, összeomlás helyett kiteljesedés, ez a fenyegető közelség a Putyini rendszerbe vetett hit összeomlásához majd lázadáshoz vezet.
A csalódottság belülről fogja elemeire szedni az autokrata rendszert. A sokkon át kell esni, mert ez nyit ajtót a változásra, a fényesebb jövőre.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 003
113
A NATO erősebb mint valaha. Olyan mértékű elrettentő erőt összpontosít ez a szövetség, hogy félek sokan nem tudják majd ép elmével feldolgozni.
Az alternatív média hazudott nekik, összeomlás helyett kiteljesedés, ez a fenyegető közelség a Putyini rendszerbe vetett hit összeomlásához majd lázadáshoz vezet.
A csalódottság belülről fogja elemeire szedni az autokrata rendszert. A sokkon át kell esni, mert ez nyit ajtót a változásra, a fényesebb jövőre.
Fényesebb jövő a világ országainak a NATO megszünésével jönne el.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 992
53 879
113
A NATO erősebb mint valaha. Olyan mértékű elrettentő erőt összpontosít ez a szövetség, hogy félek sokan nem tudják majd ép elmével feldolgozni.
Az alternatív média hazudott nekik, összeomlás helyett kiteljesedés, ez a fenyegető közelség a Putyini rendszerbe vetett hit összeomlásához majd lázadáshoz vezet.
A csalódottság belülről fogja elemeire szedni az autokrata rendszert. A sokkon át kell esni, mert ez nyit ajtót a változásra, a fényesebb jövőre.


:D:D:D

Az egész nato annyira elrettentő,hogy ha beleállnak az Oroszokba,akkor ne csak észak amerikát nukizzák zéróra az Oroszok,hanem fél európát is,kb ennyi értelme van,az amcsi hadi ipar táplálásán felül.
Ha annyira a békét akarták volna valaha is,csak hátrébb kellett volna menniük először 5km-t,ettől a szovjetek is visszamentek volna 5-öt,majd 10-et,és így tovább,persze ez meg sem fordult a fejekben washingtonban,mert ugye a béke a legutolsó amit akarnak.
Mesélj,miben csalódtak az Oroszok Putyin rendszerében?A nyugati politikusok bármelyik szervükkel kényeztetnék bármelyik szervüket,ha 60-70%-okkal nyernének választásokat,alig bírnak valamilyen moslék koalíciót össze grundolni,ha meg nem tetszik a választási eredmény nekik,hát akkor meg kell semmisíteni,és addig szavztatni a kedves népet,amíg olyan nem lesz a végeredmény,ami már megfelel nekik.
El vagy te tévedve bubu,hogy hol rühellik a politikusaikat a népek,és hol működik a demokrácia,és hol van autokrácia.
Nem mellesleg,a demokrácia,mint létszerveződési forma,kb teljesen alkalmatlan létszerveződésre,nem véletlenül ezt tolják le a torkunkon évszázadok óta.
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 088
3 017
113
:D:D:D

Az egész nato annyira elrettentő,hogy ha beleállnak az Oroszokba,akkor ne csak észak amerikát nukizzák zéróra az Oroszok,hanem fél európát is,kb ennyi értelme van,az amcsi hadi ipar táplálásán felül.
Ha annyira a békét akarták volna valaha is,csak hátrébb kellett volna menniük először 5km-t,ettől a szovjetek is visszamentek volna 5-öt,majd 10-et,és így tovább,persze ez meg sem fordult a fejekben washingtonban,mert ugye a béke a legutolsó amit akarnak.
Mesélj,miben csalódtak az Oroszok Putyin rendszerében?A nyugati politikusok bármelyik szervükkel kényeztetnék bármelyik szervüket,ha 60-70%-okkal nyernének választásokat,alig bírnak valamilyen moslék koalíciót össze grundolni,ha meg nem tetszik a választási eredmény nekik,hát akkor meg kell semmisíteni,és addig szavztatni a kedves népet,amíg olyan nem lesz a végeredmény,ami már megfelel nekik.
El vagy te tévedve bubu,hogy hol rühellik a politikusaikat a népek,és hol működik a demokrácia,és hol van autokrácia.
Nem mellesleg,a demokrácia,mint létszerveződési forma,kb teljesen alkalmatlan létszerveződésre,nem véletlenül ezt tolják le a torkunkon évszázadok óta.


Napi hülyeség
 

deze75

Well-Known Member
2010. április 25.
1 088
3 017
113
A NATO erősebb mint valaha. Olyan mértékű elrettentő erőt összpontosít ez a szövetség, hogy félek sokan nem tudják majd ép elmével feldolgozni.
Az alternatív média hazudott nekik, összeomlás helyett kiteljesedés, ez a fenyegető közelség a Putyini rendszerbe vetett hit összeomlásához majd lázadáshoz vezet.
A csalódottság belülről fogja elemeire szedni az autokrata rendszert. A sokkon át kell esni, mert ez nyit ajtót a változásra, a fényesebb jövőre.


Kérhetnék egy személyes talákozót?.....Van egy kép rólad a fejemben..........ha kell...utazo,fizetem a sört....vodkát...ja bocs azt neked nem lehet elvből....na írj és bárhova elutazom...szeretném megveregetni a válladat......átölelni megköszönni megszorítani a kezedet........
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 376
7 860
113
A NATO erősebb mint valaha
Annyira erős hogy egy nagyobb járvány kezelése két vállra fektette, mert mindenki az egyéni érdekeit nézi. Kb a natonak és az eu nak olyan lesz ez a járvány mint anno a szovjetuniónak csernobil. Egy detonator. Bum és pár éven belül darabjai hullanak. Csak a vakok nem lássák hogy szinte lezajlott egy kisebb "világháború" fegyverek nélkül. Nagyon úgy fest hogy most ezt kína-(beleértve részben az oroszokat is) nyerte meg, vagy legalábbis egy "igen" fontos csatát. Úgy hogy nem is akartak olyan nagyon részt venni benne. De sokszor a harcmezőt nem katona válasza meg, hanem az élet. Aki rugalmasabb jobban életben maradhat.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Kérhetnék egy személyes talákozót?.....Van egy kép rólad a fejemben..........ha kell...utazo,fizetem a sört....vodkát...ja bocs azt neked nem lehet elvből....na írj és bárhova elutazom...szeretném megveregetni a válladat......átölelni megköszönni megszorítani a kezedet........


Szerintem Ő konkrétan ha nem önjáró, akkor Orosz/Kínai/Iráni ügynök, de halál frankón :D!

Uli egyértelműen EU/Kék zsoldban áll, de Ő azt amit neki kell, jól is csinálja szerintem. Hozza a pozitív híreket ennek az oldalnak, néha hasznosan rávilágít a másik oldal fakenews-ára, a saját oldalét próbálja eladni/megmagyarázni. Teljesen korrekt munkát végez, Boki reverze.

Ladagrant viszont mivel folyamatosan ilyen kommenista csúcson lévő Pravda szinten tolja teljesen full gázon megbotránkoztatva még a jó érzésű amúgy nyugatosokat is, TUTI hogy nem dolgozhat nekik, mert már nyakon baszták volna fentről!

Vagy keletes ügynök, vagy csak gyári hülye, más út nincs :D!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Amit te felvázoltál most inkább az USA-t fenyegeti.
Az a helyzet, hogy leginkább SAJNOS szerintem az EU ba vetett hit fog megrendülni visszafordíthatatlanul. Az USA egy egységes, és egy felé húzó nemzetállam, ahol még mindig divat HAZAFI-nak lenni, meg is mondom őszintén, hogy EZT irigylem tőlük!

Én hinni akartam az EU-ban, de tényleg!

Most ott tartok, hogy nem tudok! Szomorú ez, de nagyon, mert fél éve még azt mondtam mindenkinek, és minden fórumon, hogy az a helyes út ha a nemzetállamok belügyeibe senki nem szól bele, viszont a közös KÜL és HADÜGY a jó irány, hogy tudjunk kifelé a saját érdekekért ha kell egy felé húzva képviselni a diplomáciát és annak folytatását is!

Most ezek után, hogy volt pár nap brutál felháborodás bennem, kicsit lenyugodva azt mondom csak simán, hogy NEM. Erről szó sem lehet, hogy pl. azért szakítsunk azokkal az országokkal akik most tényleges valós segítséget nyújtottak nekünk, mert a nyugati EU-magnak derogál leülni tárgyalni egyenlő partnerként a keleti országokkal!
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 966
32 254
113
Szerintem Ő konkrétan ha nem önjáró, akkor Orosz/Kínai/Iráni ügynök, de halál frankón :D!

Uli egyértelműen EU/Kék zsoldban áll, de Ő azt amit neki kell, jól is csinálja szerintem. Hozza a pozitív híreket ennek az oldalnak, néha hasznosan rávilágít a másik oldal fakenews-ára, a saját oldalét próbálja eladni/megmagyarázni. Teljesen korrekt munkát végez, Boki reverze.

Ladagrant viszont mivel folyamatosan ilyen kommenista csúcson lévő Pravda szinten tolja teljesen full gázon megbotránkoztatva még a jó érzésű amúgy nyugatosokat is, TUTI hogy nem dolgozhat nekik, mert már nyakon baszták volna fentről!

Vagy keletes ügynök, vagy csak gyári hülye, más út nincs :D!

Ladagrant feltehetően ukrán nacionalista (hogy hogyan tud ilyen jól magyarul? talán vegyes házasságból származó kárpátaljai, bár a kárpátaljai "ukránok" jellemzően nem akkora ukrán nacionalisták, hiszen inkább ruszinok mint ukránok, sokuk jobban tud oroszul mint ukránul, a banderisták azok keletebbre találhatók tőlük, pl. Lembergben), ők tolják ilyen szinten a russzofóbiát (miközben kívülállónak a nyelvüket és a kultúrájukat is nehéz megkülönböztetni az orosztól/belarusztól, történelmük meg egy-két nemzeti hősnek kinevezett kozák atamánon és fasisztán, meg az ukránságot, mint olyat a 19. sz-ban feltaláló értelmiségin kívül kívül semmi, kb. Szlovákiához hasonlítható, és ahogy a szlovák nacionalizmus identitásképző ereje az őket "ezer évig elnyomó" magyarokkal, majd az őket lenéző, másodrendűnek tekintő (de nagyon hasonló nyelvet beszélő) csehekkel szembeni önmeghatározás, az ukránoknál az "moszkalok" gyűlölete, de a lengyeleket sem szeretik túlságosan, tekintve, hogy a mai Nyugat-Ukrajna, ami egyszersmind az ukrán nacionalizmus fő tenyészterülete, történelmileg lengyel föld). Szóval a banderisták valóban az amcsi neokonok leglelkesebb seggnyalói mostanában, akik arról álmodoznak, hogy az amerikaiakkal együtt szabadítják fel a Krímet, majd vonulnak be Moszkvába.
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Ladagrant feltehetően ukrán nacionalista (hogy hogyan tud ilyen jól magyarul? talán vegyes házasságból származó kárpátaljai, bár a kárpátaljai "ukránok" jellemzően nem akkora ukrán nacionalisták, hiszen inkább ruszinok mint ukránok, sokuk jobban tud oroszul mint ukránul, a banderisták azok keletebbre találhatók tőlük, pl. Lembergben), ők tolják ilyen szinten a russzofóbiát (miközben kívülállónak a nyelvüket és a kultúrájukat is nehéz megkülönböztetni az orosztól/belarusztól, történelmük meg egy-két nemzeti hősnek kinevezett kozák atamánon és fasisztán, meg az ukránságot, mint olyat a 19. sz-ban feltaláló értelmiségin kívül kívül semmi, kb. Szlovákiához hasonlítható, és ahogy a szlovák nacionalizmus identitásképző ereje az őket "ezer évig elnyomó" magyarokkal, majd az őket lenéző, másodrendűnek tekintő (de nagyon hasonló nyelvet beszélő) csehekkel szembeni önmeghatározás, az ukránoknál az "moszkalok" gyűlölete, de a lengyeleket sem szeretik túlságosan, tekintve, hogy a mai Nyugat-Ukrajna, ami egyszersmind az ukrán nacionalizmus fő tenyészterülete, történelmileg lengyel föld). Szóval a banderisták valóban az amcsi neokonok leglelkesebb seggnyalói mostanában, akik arról álmodoznak, hogy az amerikaiakkal együtt szabadítják fel a Krímet, majd vonulnak be Moszkvába.
Hogy nem nyugatról kap fizetést azért amit itt művel, abban biztos vagyok, ahogy látom ebben egyet értünk.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 530
44 938
113
Hát, most akarja két állam is bevezetni a kötelező 14 napos karantént a más államokból érkezőkre. Vagyis belső határok USA-n belül!
Semmi extra nincs ebben!

Mint ha nálunk lenne 2 érintett gócpont megye, ugyan ezt csinálnánk mi is!

Olaszok is pont ezt akarták az elején Veneto-val, Lombardiával, csak ŐK elbaszták hogy kiment a híre fél nappal korábban, azt 5 millió ember rajzott ki délre!
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Az a helyzet, hogy leginkább SAJNOS szerintem az EU ba vetett hit fog megrendülni visszafordíthatatlanul. Az USA egy egységes, és egy felé húzó nemzetállam, ahol még mindig divat HAZAFI-nak lenni, meg is mondom őszintén, hogy EZT irigylem tőlük!

Én hinni akartam az EU-ban, de tényleg!

Most ott tartok, hogy nem tudok! Szomorú ez, de nagyon, mert fél éve még azt mondtam mindenkinek, és minden fórumon, hogy az a helyes út ha a nemzetállamok belügyeibe senki nem szól bele, viszont a közös KÜL és HADÜGY a jó irány, hogy tudjunk kifelé a saját érdekekért ha kell egy felé húzva képviselni a diplomáciát és annak folytatását is!

Most ezek után, hogy volt pár nap brutál felháborodás bennem, kicsit lenyugodva azt mondom csak simán, hogy NEM. Erről szó sem lehet, hogy pl. azért szakítsunk azokkal az országokkal akik most tényleges valós segítséget nyújtottak nekünk, mert a nyugati EU-magnak derogál leülni tárgyalni egyenlő partnerként a keleti országokkal!

A közös külügy és hadügy pont kicsavarná a kezedből a védelmi eszközöket. Pl.: Magyarország pont egyedi külpolitikájával hatalmas előnyökre tesz szert, ami most járvány esetén különösen látványosan megmutatkozik. (Törökök, Üzbégek, Kína) sokkal könnyebben kaptunk segítségeket Eu-n kívülről, mint más Eu-s államok. Szóval a Külügy meg a Hadügy maradjon csak meg a Pénzügy úgyis csak részlegesen a miénk. A jog meg szinte semennyire.

(A történelmi Magyarországot sem lett volna olyan könnyű belerángatni az osztrákoknak az 1vh-ba ha különálló a hadügy, mert nem annyira rajongott az akkori magyar vezetés a háborúért.)
 
Status
Not open for further replies.