[BIZTPOL] NATO - North Atlantic Treaty Organization

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 726
80 536
113
Én hinni akartam az EU-ban, de tényleg!

Most ott tartok, hogy nem tudok! Szomorú ez, de nagyon, mert fél éve még azt mondtam mindenkinek, és minden fórumon, hogy az a helyes út ha a nemzetállamok belügyeibe senki nem szól bele, viszont a közös KÜL és HADÜGY a jó irány, hogy tudjunk kifelé a saját érdekekért ha kell egy felé húzva képviselni a diplomáciát és annak folytatását is!

Most ezek után, hogy volt pár nap brutál felháborodás bennem, kicsit lenyugodva azt mondom csak simán, hogy NEM. Erről szó sem lehet, hogy pl. azért szakítsunk azokkal az országokkal akik most tényleges valós segítséget nyújtottak nekünk, mert a nyugati EU-magnak derogál leülni tárgyalni egyenlő partnerként a keleti országokkal!

Most te is láthatod, hogy az EU mint politikai erő-szervezet csődöt mondott. Mindig azt mondtam és most is azt mondom, hogy az EU-nak csak mint gazdasági szervezetnek van alapja-jövője. Tehát semmilyen közös külpolitika meg védelmi politika , kizáróan gazdaságpolitika. Pont. Minden országnak más-és más az értékrendje, politikai érdeke(gondolok itt kelet vs nyugat). Nem lehet ráerőltetni minden országra a neoliberális értékeket és hogy miként döntsenek egyes politikai kérdédekről. Teljesen csődöt mondtak krízis helyzet kezelésében és segélynyújtásban. Az orosz ellenes retorika meg szankciózás helyett a reális veszélyekkel mint a terrorizmus-iszlámizmus és most a koronavírus kellet volna foglalkozniuk. Sok minden átértékelődik a vírus leküzdése után Európában.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 478
14 750
113
Szerintem pedig a NATO jövője attól függ, hogy az európai nemzetek a járvány után milyen úton folytatják. Bokival csak részben tudok egyetérteni, a gazdaságpolitika nem független és nem kizárólagos. Egy biztos: a neoliberalista elképzelés, hogy a gazdag magországok gazdasági uralma alatt egyesül Európa és népességcsere útján lesz olcsó munkaerő az európai piacon, az megbukott.
Ha azonban az érdekek mentén politikai, gazdasági, végső soron katonai FÖDERALISTA szövetség jön létre, abban az esetben újjáépülhet Európa. A magországok ereje már kevés lesz ehhez, ezért úgy vélem, az új tagországok és a V4-ek nagyobb súlyt fognak képezni.
A tőke szabad áramlásának megtartása mellett újra kell gondolni a költséghatékonyság/gyártáskiszervezés kérdését. Európa (nem egyedül) saját tőkéseinek akaratából, kapzsiságából és hibájából nagyon kitett lett Ázsia felé. Ezt új családpolitikával lehet és kell enyhíteni, de hatása csak egy generáció múlva érvényesül. Az asszimilálódni képtelen lakosságot pedig (és erre kell a katonai erő) vissza kell telepíteni hazájába. Ez a bevándoroltak 80-90 százaléka. Függetlenül attól, hány éve vannak Európában. Ez, mint kifejtettem, erőt igényel, ez lehet a jövendő NATO egyik feladata. A másik, ehhez kapcsolódva a bevándorlók országainak stabilizálása így vagy úgy.. Nehéz lesz.
Summárum: az Európai Unió alapvetően szükségszerű és az egyetlen út Európa túléléséhez! De nem mindegy, milyen lesz... Még nem jött el az idő egy Európai Köztársaságra, de itt az idő, hogy félretegye Európa a mag- és tagországok közötti széthúzást, a neoliberalizmust a történelem szemétdombjára helyezze.... Ha már annyira utálják a kereszténységet (pedig ez az alap volna a fundamentum), a polgári értékek mentén, egy föderalista Unió elképzelhető.
A NATO pedig - kisebb amerikai részvétellel és beleszólási joggal - átalakulna európai fegyveres erővé.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
"Európai Köztársaság"??!! Európa harmada királyság ... Dánia, Svédország, Hollandia, Belgium, Spanyolország, Norvégia ... így hirtelen ennyi. :);)
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 029
113
A közös külügy és hadügy pont kicsavarná a kezedből a védelmi eszközöket. Pl.: Magyarország pont egyedi külpolitikájával hatalmas előnyökre tesz szert, ami most járvány esetén különösen látványosan megmutatkozik. (Törökök, Üzbégek, Kína) sokkal könnyebben kaptunk segítségeket Eu-n kívülről, mint más Eu-s államok. Szóval a Külügy meg a Hadügy maradjon csak meg a Pénzügy úgyis csak részlegesen a miénk. A jog meg szinte semennyire.

(A történelmi Magyarországot sem lett volna olyan könnyű belerángatni az osztrákoknak az 1vh-ba ha különálló a hadügy, mert nem annyira rajongott az akkori magyar vezetés a háborúért.)
Most már maradéktalanul egyet értek! Nincs ezen mit vitatni, sajnos.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Ladagrant feltehetően ukrán nacionalista (hogy hogyan tud ilyen jól magyarul? talán vegyes házasságból származó kárpátaljai, bár a kárpátaljai "ukránok" jellemzően nem akkora ukrán nacionalisták, hiszen inkább ruszinok mint ukránok, sokuk jobban tud oroszul mint ukránul, a banderisták azok keletebbre találhatók tőlük, pl. Lembergben), ők tolják ilyen szinten a russzofóbiát (miközben kívülállónak a nyelvüket és a kultúrájukat is nehéz megkülönböztetni az orosztól/belarusztól, történelmük meg egy-két nemzeti hősnek kinevezett kozák atamánon és fasisztán, meg az ukránságot, mint olyat a 19. sz-ban feltaláló értelmiségin kívül kívül semmi, kb. Szlovákiához hasonlítható, és ahogy a szlovák nacionalizmus identitásképző ereje az őket "ezer évig elnyomó" magyarokkal, majd az őket lenéző, másodrendűnek tekintő (de nagyon hasonló nyelvet beszélő) csehekkel szembeni önmeghatározás, az ukránoknál az "moszkalok" gyűlölete, de a lengyeleket sem szeretik túlságosan, tekintve, hogy a mai Nyugat-Ukrajna, ami egyszersmind az ukrán nacionalizmus fő tenyészterülete, történelmileg lengyel föld). Szóval a banderisták valóban az amcsi neokonok leglelkesebb seggnyalói mostanában, akik arról álmodoznak, hogy az amerikaiakkal együtt szabadítják fel a Krímet, majd vonulnak be Moszkvába.
Nézd meg a hozzászólásait, legalább 3 különböző stílusban ír, az ő fiókját így legalább 3 ember kommenteli. Szerintem hazai szakszik használják trollkodásra, ha nem akkor simán trollkodnak valamelyik médiaorgánumtól (index,444...), vagy az amerikai nagykövetség emberei.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 417
23 609
113
Én hinni akartam az EU-ban, de tényleg!

Most ott tartok, hogy nem tudok! Szomorú ez, de nagyon, mert fél éve még azt mondtam mindenkinek, és minden fórumon, hogy az a helyes út ha a nemzetállamok belügyeibe senki nem szól bele, viszont a közös KÜL és HADÜGY a jó irány, hogy tudjunk kifelé a saját érdekekért ha kell egy felé húzva képviselni a diplomáciát és annak folytatását is!
Közös kül és védelempolitikát már leírták miért rossz.
Ami nagyjából járható út lenne, az az Európai Szén és Acélközösség vagy az Európai Gazdasági Közösség vagy a KGST-hez hasonló forma. Mellesleg nálunk a volt KGST bank ugyebár visszatérőben van, a V4 is inkább gazdasági vonalnak indult (aztán kisiklott, gondolom a lengyel-amerikai elköteleződés miatt --innen látszik amerikát ki KELL hagyni minden európai(mint kontinens!) buliból).
Szerintem kicsiben a tervek megvoltak az átalakításra, csak (hadd ne mondjam a német/franciákat európán belülről és amerikát kivülről) bizonyos körök nagyon hallani sem akartak erről.
 
  • Tetszik
Reactions: laiki

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 029
113
Ez az EU szerintem így működésképtelen lesz...

Nyilván azt mindig is tudtam, hogy ez egy gazdasági szövetség, ami próbálkozik közös alapokra felépíteni egy jövőben szorosabb együttműködést a tagok közt, aminek a végcélja valami USA szerűség lett volna!

Alapjaiban egyet is értettem ezzel sokáig én is! Azért mert ahogy sokszor leírtam, ahhoz hogy ne forgassanak/osszanak meg a nagyok, használjanak ki minket egymás ellen, söpörjenek félre a geopolitikában, jó lett volna egy közös 500milliós piac, ami kiáll az érdekeiért. Ehhez közös Kül és Védelempolitika is kell, kellett volna. Az USA nehéz NATO szerintem és ezt tartom most is, az EU-nak káros volt, és káros is lesz a jövőben is. Hasznosabb lett volna egy saját EU hadsereg, amit nyilván utána saját fejlesztésű és gyártású fegyverekkel szereltem volna fel, már csak olyan okokból is, hogy nehogy úgy járjunk alap dolgokkal, mint most az FFP3 as álarcokkal, hogy amikor nyakig ér a szar, jövünk rá hogy nem is mi tudjuk elindítani az F-35-öt, hanem az akivel 3 éve pl egy hipotetikus jövőben gazdasági háborút vívunk...

Maga az EU jó ötletnek tűnt számomra, de csak addig, amíg hittem abban hogy LEHET számítani Németországra, a Német - Francia tandemre ha baj van. Nekem ŐK voltak a garancia, eddig. Bíztam benne hogy jön egy fordulat, jön akár egy AFD, egy Marine Le Pen fordulat, vagy valami hasonló, ami söpri végre azokat a rövidlátó barmokat, akik Wilkommens kulturt kiáltottak még tavaly is! Hogy valami elindul, és JÓL FELFOGOTT saját érdekében az EU-nak belátják hogy az USA-tól távolodni, a KELETHEZ (benne Oroszo. ÉS Kína) pedig közeledni ÚGY, hogy lehetőleg fél úton legyünk köztük és az USA közt. Senkivel nem ellenséges, hanem a közös lehetőségeket kereső, egyenlő félként üzletelő szerepben. Aki nekünk keresztbe tesz, attól két lépés vissza, aki gesztust tesz két lépés felé közelebb. Egyiknek a kérésére/nyomására sem elhatárolódni automatizmusként a másiktól, mert csak!

Na most a gond ott van, hogy egy ici-pici gigszernél az elmúlt hetek kabaréja, töketlenkedése, szabad rablása után számomra az lett kristályosan tiszta, hogy az EU nem érdemli meg a bizalmamat.

Nem jó ezt így leírni, de most pár nap és némi ülepedés után még mindig így látom...
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Most te is láthatod, hogy az EU mint politikai erő-szervezet csődöt mondott. Mindig azt mondtam és most is azt mondom, hogy az EU-nak csak mint gazdasági szervezetnek van alapja-jövője. Tehát semmilyen közös külpolitika meg védelmi politika , kizáróan gazdaságpolitika. Pont. Minden országnak más-és más az értékrendje, politikai érdeke(gondolok itt kelet vs nyugat). Nem lehet ráerőltetni minden országra a neoliberális értékeket és hogy miként döntsenek egyes politikai kérdédekről. Teljesen csődöt mondtak krízis helyzet kezelésében és segélynyújtásban. Az orosz ellenes retorika meg szankciózás helyett a reális veszélyekkel mint a terrorizmus-iszlámizmus és most a koronavírus kellet volna foglalkozniuk. Sok minden átértékelődik a vírus leküzdése után Európában.


Ez az EU szerintem így működésképtelen lesz...

Nyilván azt mindig is tudtam, hogy ez egy gazdasági szövetség, ami próbálkozik közös alapokra felépíteni egy jövőben szorosabb együttműködést a tagok közt, aminek a végcélja valami USA szerűség lett volna!

Alapjaiban egyet is értettem ezzel sokáig én is! Azért mert ahogy sokszor leírtam, ahhoz hogy ne forgassanak/osszanak meg a nagyok, használjanak ki minket egymás ellen, söpörjenek félre a geopolitikában, jó lett volna egy közös 500milliós piac, ami kiáll az érdekeiért. Ehhez közös Kül és Védelempolitika is kell, kellett volna. Az USA nehéz NATO szerintem és ezt tartom most is, az EU-nak káros volt, és káros is lesz a jövőben is. Hasznosabb lett volna egy saját EU hadsereg, amit nyilván utána saját fejlesztésű és gyártású fegyverekkel szereltem volna fel, már csak olyan okokból is, hogy nehogy úgy járjunk alap dolgokkal, mint most az FFP3 as álarcokkal, hogy amikor nyakig ér a szar, jövünk rá hogy nem is mi tudjuk elindítani az F-35-öt, hanem az akivel 3 éve pl egy hipotetikus jövőben gazdasági háborút vívunk...

Maga az EU jó ötletnek tűnt számomra, de csak addig, amíg hittem abban hogy LEHET számítani Németországra, a Német - Francia tandemre ha baj van. Nekem ŐK voltak a garancia, eddig. Bíztam benne hogy jön egy fordulat, jön akár egy AFD, egy Marine Le Pen fordulat, vagy valami hasonló, ami söpri végre azokat a rövidlátó barmokat, akik Wilkommens kulturt kiáltottak még tavaly is! Hogy valami elindul, és JÓL FELFOGOTT saját érdekében az EU-nak belátják hogy az USA-tól távolodni, a KELETHEZ (benne Oroszo. ÉS Kína) pedig közeledni ÚGY, hogy lehetőleg fél úton legyünk köztük és az USA közt. Senkivel nem ellenséges, hanem a közös lehetőségeket kereső, egyenlő félként üzletelő szerepben. Aki nekünk keresztbe tesz, attól két lépés vissza, aki gesztust tesz két lépés felé közelebb. Egyiknek a kérésére/nyomására sem elhatárolódni automatizmusként a másiktól, mert csak!

Na most a gond ott van, hogy egy ici-pici gigszernél az elmúlt hetek kabaréja, töketlenkedése, szabad rablása után számomra az lett kristályosan tiszta, hogy az EU nem érdemli meg a bizalmamat.

Nem jó ezt így leírni, de most pár nap és némi ülepedés után még mindig így látom...


Na még egyszer:addig,amíg az eu legfelső vezetőit az usa,és csatolt részeinek szolgálatai irányítják,gyuribá zárt ajtók mögött mondja tollba a kottát junkernek/mindenkinek,amíg a magországok vezetőit is 1 telefonnal,1 héten belül 180 fokos fordulatra lehet kényszeríteni,addig nincs miről beszélni.
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 029
113
Na még egyszer:addig,amíg az eu legfelső vezetőit az usa,és csatolt részeinek szolgálatai irányítják,gyuribá zárt ajtók mögött mondja tollba a kottát junkernek/mindenkinek,amíg a magországok vezetőit is telefonnal,1 héten belül 180 fokos fordulatra lehet kényszeríteni,addig nincs miről beszélni.
Egyértelmű. De ezeket a mostani vezetőket az EU népe választotta meg! A németeknél, franciáknál, olaszoknál elmaradt az áttörés!

Ezekkel a népekkel, az őket vezető kormányokkal szemben most ezekben az egymás álarcát lefoglalgatós korona vírusos időkben döbbentem rá, hogy nem bízom már bennük. Jelenleg ott tartok, hogy inkább hátat fordítanék egy Üzbégnek ha teáztam vele egyet jó hangulatban, mint egy németnek!

Az meg hogy ha ezt végiggondolom, elég szarul hangzik, nem?
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Azt mondanám,hogy találomra összeszednél 20 vidéki családfőt,akiknek van szakmája,egy mikro vállalkozása,és pár gyereke,nincs adótartozása,sem erején felül eladósodva,azokat találomra betennéd bármelyik eu-s ország kormányfőjének,a mostaniaknál rosszabb nem lehetne a politikai,gazdasági helyzet.
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Egyértelmű. De ezeket a mostani vezetőket az EU népe választotta meg! A németeknél, franciáknál, olaszoknál elmaradt az áttörés!

Ezekkel a népekkel, az őket vezető kormányokkal szemben most ezekben az egymás álarcát lefoglalgatós korona vírusos időkben döbbentem rá, hogy nem bízom már bennük. Jelenleg ott tartok, hogy inkább hátat fordítanék egy Üzbégnek ha teáztam vele egyet jó hangulatban, mint egy németnek!

Az meg hogy ha ezt végiggondolom, elég szarul hangzik, nem?



Nem bízol a nyugatban,nyugati vezetőkben?
Nahát...:rolleyes:
Pedig mióta írott törink van,mindig is tutik voltak velünk,kifejezetten kedveltek minket,sosem akartak sem ki irtani teljesen,sem leigázni,sem a nyomi istenüket,vallásukat ránk erőltetni,sem tűzzel,sem vassl,sem vérrel,sem halállal.Még az írásunkat sem akarták sosem eltörölni,ugye,miért is tették volna?
Rendkívül kirekesztő vagy,rasszista,antiszemita,intoleráns,iszlamofób,és minden is,bizony ám.
:D
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 029
113
Nem bízol a nyugatban,nyugati vezetőkben?
Nahát...:rolleyes:
Pedig mióta írott törink van,mindig is tutik voltak velünk,kifejezetten kedveltek minket,sosem akartak sem ki irtani teljesen,sem leigázni,sem a nyomi istenüket,vallásukat ránk erőltetni,sem tűzzel,sem vassl,sem vérrel,sem halállal.Még az írásunkat sem akarták sosem eltörölni,ugye,miért is tették volna?
Rendkívül kirekesztő vagy,rasszista,antiszemita,intoleráns,iszlamofób,és minden is,bizony ám.
:D
Nem tudom ezt viccesen nézni, sajnos... Én tényleg úgy érzem hogy ezektől a mostani rendszerváltás utáni reményteljes időszak után simán kitelik, hogy ott hagynak minket az árok szélén, ha az a kényelmes!
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Nem tudom ezt viccesen nézni, sajnos... Én tényleg úgy érzem hogy ezektől a mostani rendszerváltás utáni reményteljes időszak után simán kitelik, hogy ott hagynak minket az árok szélén, ha az a kényelmes!
Ezt már akkor megtették, mikor kitalálták a két-sebességes EU-t. Meg akkor is, mikor munkaszerződés nélkül foglalkoztattak keleti milliókat (éljen az EU-szolidaritás?!!), mert azt a munkát "ők és annyiért?!" nem hajlandók megcsinálni, inkább felveszik a munkanélküli-pénzt. Most meg felháborodnak és pánikolnak, hogy mi lesz velük ezek nélkül ...
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 416
44 029
113
Ezt már akkor megtették, mikor kitalálták a két-sebességes EU-t. Meg akkor is, mikor munkaszerződés nélkül foglalkoztattak keleti milliókat (éljen az EU-szolidaritás?!!), mert azt a munkát "ők és annyiért?!" nem hajlandók megcsinálni, inkább felveszik a munkanélküli-pénzt. Most meg felháborodnak és pánikolnak, hogy mi lesz velük ezek nélkül ...
Bizony, az is megérne nem is egy misét, hogy eltartott kisujjas arisztokrata gőggel divat még mindig a MAG-ban beszélni Lengyelről, Magyarról, Ukránról, de ha most úgy néz ki hogy a vírus miatt bezár a bazár, a németek rádöbbennek hogy BAZZZMEG!!! mi lesz a nyugdíjasokkal, hazamennek az ápolók, szociális munkások, a Britek meg azért sírnak hogy nincs aki betakarítson a földeken, már luxusjáraton utaztatnának bárkit repülővel, csak hajoljon már le nekik az Uborkáért!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 503
54 445
113
Közös külpolitika: migrânssimogatâs, terroristatâmogatâs
Közös hatârvédelem: migrânssimogatâs, terroristatâmogatâs
Közös védelmi politika: migránssimogatâs, terroristatâmogatâs
Mindegy, minek hivjuk, mindig ugyanazt jelenti
Aki nem látja, hogy az EU csak arra jó, hogy lehuzza rólunk mâr a tzedik bört, az vak vagy nagyon elfogult:
Humânerö elszivâsa, gazdasâgi gyarmatositás, politikai, erkölcsi zsarolâs, âtnevelés.
Viszont lehet hasznâlt BMW-t venni, külföldön nyaralni, mindenféle vackot itthon is kapni. Ès banân is van.
Nagyjâból ez az EU. Ha bevezettük volna valaha az Eurót, akkor már teljesen ki lennènk szolgâltatva Brüsszelnek ill. a nyugati gyarmatositásnak.
Soha nem tudtam megerteni, hogy az emberek mièrt rajonganak azèrt, hogy feladják az olyan nehezen megszerzett önâllósâgát az orszâgnak.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 933
53 499
113
Közös külpolitika: migrânssimogatâs, terroristatâmogatâs
Közös hatârvédelem: migrânssimogatâs, terroristatâmogatâs
Közös védelmi politika: migránssimogatâs, terroristatâmogatâs
Mindegy, minek hivjuk, mindig ugyanazt jelenti
Aki nem látja, hogy az EU csak arra jó, hogy lehuzza rólunk mâr a tzedik bört, az vak vagy nagyon elfogult:
Humânerö elszivâsa, gazdasâgi gyarmatositás, politikai, erkölcsi zsarolâs, âtnevelés.
Viszont lehet hasznâlt BMW-t venni, külföldön nyaralni, mindenféle vackot itthon is kapni. Ès banân is van.
Nagyjâból ez az EU. Ha bevezettük volna valaha az Eurót, akkor már teljesen ki lennènk szolgâltatva Brüsszelnek ill. a nyugati gyarmatositásnak.
Soha nem tudtam megerteni, hogy az emberek mièrt rajonganak azèrt, hogy feladják az olyan nehezen megszerzett önâllósâgát az orszâgnak.



Mert jó a PR-ja a nyugatnak,az EU-nak,egyszerű jelszavak,lózungok,bullshittek,ismétlése elég a rövid távú szavazat szerzéshez,azáltal a szabad rabláshoz,off-shore számlák feltöltéséhez,utánuk meg a vízözön,majd mindig hibáztatják az előző kormányt,akiket elfelejtenek elszámoltatni,bebörtönözni,stb.
Teljesen következmények nélkül lehet lopni,hazudni,beáéllni egy NGO-ba,majd ott ülni az EP-ben,és a gazdi kívánságainak megfelelően jelentéseket diktálni a gépírónőnek :D,amik alapján hátha pénzeket vonnak meg engedetlen országoktól,de legalábbis címlapra kerülhet a napilapokban,mi kell még?
;)
Még egy olajszintet sem kell ellenőrizni az 28 éves kotróban.:D
 
Status
Not open for further replies.