Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Kezdek elbizonytalanodni ezzel a vírussal kapcsolatban.... A feljebb linkelt német videó, illetve további írások alapján még az is lehet, hogy valóban semmi különös nincs ebben a járványban? Ha így van, akkor miért voltak/vannak tele egyes kórházak akár a folyosón is kezelt betegekkel?
Avagy: mennyire gyakori, hogy egy tengerjáró hajón elhaláloznak az utasok közül néhányan?
Mit gondoltok erről?
Lehet, hogy erős, de szerintem, a hypeon kívül semmi extra nincs ebben a vírusban. Megtanítja az embereket tisztálkodni. A problémás emberekre szarul hat, ennyi. Olyan, mintha egy Taigetosz vírus lenne a megoldhatatlan nyugdíj fizetési problémákra. Egyszeri gyors "szűrés" szabadítsuk fel az egészségügy kapacitását és minden leegyszerűsödik. Túlsúlyosakra, krónikusokra, idős betegekre mocskosul kihat, de a többiek simán kihordják. A túlsúlyosak rájönnek, hogy le kell fogyniuk, ha nem akarnak bekrepálni idővel szívrohamban, az idősek nem kapnak még további egy-két év szenvedést, a dohányosoknál rövidre zárja a cigit, aki kokszol annál felgyorsítja a májkárosodást kiiktatva az egyént. Marad továbbra is egy túlnépesedett Föld, de már megszűrt lakossággal, plusz még rebootolja a gazdaságot is, a vírus után nem fog minden ország ócsóba kivinni minden gyártást amit csak lehet, megfizeti majd az egészségügyi dolgozóit (itt leszünk mi is bajban ...), és más irányt szab a gazdaságnak.

Olyan vírus ez tehát, ami pont azt teszi, amire a Földnek a megnövekedett lakosság, környezetszennyezés és egyebek kapcsán szüksége volt (nézzétek meg a kitisztult levegőt VILÁGSZERTE!). Vagyis, kizárt, hogy egy ilyen dolgokra ható vírus magától terjedjen el. A belinkelt cuccok után pláne nem hiszek a denevér/tobzoska kombóban!
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55 and b4l4g3

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Miért jottek haza?
Mármint nem baj, sot, csak otthon is az van.
Mi is karantent kaptunk, azért mehet a bánya, mert farmereknek szállítunk kovet, kulonbozo folyamatban lévo éptkezésekhez, ami nem kapcsolódik az éliszer eloállításhoz kozvetlenul, azokat az épíkezéseket bezárták itt is.
Kapnak még két hét karantént. Gondolom, elfogyott a pénzük.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 907
91 523
113
Pontosan, mint koreában a Shinchonji-s néni aki 6000 embert fertőzött meg, vagy nálunk az idősotthonos aki bevitte az otthonba.


Este olvasgattam twittert, hát olyan világvégefasisztadiktátorzorbánozás volt a világ összes nyelvén!
Hirtelen mi lettünk a világ központja és minden SJW vagy soribérlistás megmondóember vagy wannabepolitikus aggódott értünk.
2 napja még nem tudták hogy létezik olyan ország, hogy "Hungry or Hungary or what....no I can't believe. This kind of country does not exist. This is just a joke right?" :)
Bár tegnap óta diktatúra van, de bővített infóval jön az állami koronaoldal.

Látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb.

Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük.

Összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közlünk. Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
https://www.flightradar24.com/multiview/244c9d3d,244c9e54

Közben már úton van az Észak-Amerikából hazatérni szándékozó magyarokért 2 Wizz A321neo. Egyik Los Angeles, másik Miami úticéllal megy. Ha jól olvastam tegnap, akkor a Miami felé tartó visz haza kanadaiakat is, így a kontinensen első megállója Toronto lesz.

Holnap indul haza mindkét gép:
Los Angeles -> New York -> Reykjavík -> Budapest
Miami -> Chicago -> Toronto -> Reykjavík -> Budapest

Ha minden igaz a Wizz-nek jelenleg 8 db A321neo gépe van, ezek most majd mindegyike munkában van: a most említett géppáron felül 5 db kint van Kínában éppen.

A lényeg: így mentik ameddig lehet pl. a Wizzt anélkül, hogy burkolt állami támogatásban részesítenék. Gondolom túlfizetik a portyákat is, de ha csak így lehet, akkor így. Ebbe simán belekötnének, ha nem egy full, volt ballib köré lenne a cég.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Tehát átvesszük a koreai kommunikációs formát. Ez jó, az egész világ velük példálózik, hogy egy igazi liberális demokráciában így működik a kormányzati kommunikáció és a vírus elleni harc.

(És ebből is látszik, hogy a világ semmit sem tud koreáról :D :D :D)
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Nekem inkább az a furcsa az egészben, hogy nincsenek a médiában halottakról, tömött kórházakról képek. Gyógyult betegekkel interjúk...

Nem hiszem, hogy az empátia miatt. Máskor csak egy lövöldözés után is mutatják a hullákat.

Ilyen alapon egy egyszerű influenza járvánnyal is lehetne sokkolni a világot, ha folyamatosan mutatják a pörgő számlálót.

Fura ez az egész.
Nézd, nem emlékszem arra, hogy az állami és privát médiában bárhol is láthattuk volna a lefejezős szívevők által Szíriában lemészárolt keresztény gyerekek, családok holttestét, pedig az is sokkolt volna, különösen ahogy hypeolták a lefejezős szívevőket, bár lehet, hogy azok csak szívevők voltak, a lefejezős egy későbbi frakciójuk lett volna.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Pontosan, mint koreában a Shinchonji-s néni aki 6000 embert fertőzött meg, vagy nálunk az idősotthonos aki bevitte az otthonba.


Este olvasgattam twittert, hát olyan világvégefasisztadiktátorzorbánozás volt a világ összes nyelvén!
Hirtelen mi lettünk a világ központja és minden SJW vagy soribérlistás megmondóember vagy wannabepolitikus aggódott értünk.
2 napja még nem tudták hogy létezik olyan ország, hogy "Hungry or Hungary or what....no I can't believe. This kind of country does not exist. This is just a joke right?" :)
Már semmi más nem maradt nekik, mert az oktatásegészségügy a fejlett nyugati példákhoz képest köszöni jól van.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Bár tegnap óta diktatúra van, de bővített infóval jön az állami koronaoldal.

Látható lesz az elhunytak kora, neme és krónikus alapbetegsége(i) is

Az elhunytakról szóló adatközlés informatívabb lesz, mert kiolvasható lesz belőle, hogy a koronavírus-fertőzés mely korosztályra és milyen krónikus alapbetegségek esetén a legveszélyesebb.

Egyúttal nyomon követhető lesz az is, hogy az elhunytak közül hányan vannak olyanok, akiknek halála úgy következett be, hogy nem volt ismert krónikus betegségük.

Összességében tehát átláthatóbb lesz, hogy az elhunytak közül hányan ismert krónikus betegek, akiknek állapotát súlyosbította a koronavírus-fertőzés és hányan magában a koronavírus-fertőzés okozta vírusos tüdőgyulladásban hunytak el, ismert krónikus betegség nélkül.

A beazonosított koronavírus-fertőzöttekről hamarosan megyei adatokat is közlünk. Egyúttal felhívjuk a figyelmet arra, hogy a tényleges koronavírus-fertőzöttek száma akár a többszöröse is lehet a beazonosított koronavírus-fertőzötteknek, hiszen már a járvány csoportos szakaszában járunk, ezért is fontos az ajánlások és a kijárási korlátozások betartása.
Rohadt diktatúra! Pfuuj!
 
  • Tetszik
Reactions: plushun and zsolti

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Tehát átvesszük a koreai kommunikációs formát. Ez jó, az egész világ velük példálózik, hogy egy igazi liberális demokráciában így működik a kormányzati kommunikáció és a vírus elleni harc.

(És ebből is látszik, hogy a világ semmit sem tud koreáról :D :D :D)

Kell Európában is egy Korea. Legyünk mi azok, ha már úgy nyomják, mintha Észak-Korea lennénk.:D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
/Alufóliasapkát fel
Német újságíró bemegy egy kórházba, aminek tele kellene lenni betegekkel, de üres az egész. Bemutat számos hasonló helyzetet és orvosokat akik szerint ez nem orvosi vészhelyzet, hanem politikai, egy globális PSYOP, egy tipikus action-reaction hadművelet és a halálozások beleesenek abba a szokásos ezrekbe ami a természetes okok, köztük influenza miatt van, ezt a statisztika is megerősíti, az idei szezon még enyhébb is mint a többi. https://www.euromomo.eu/
Mikor épp legyintve lelőnéd az egészet, feltűnnek a hozzászólások, ahol sokan kísértetiesen hasonló dolgokról számolnak be a világ más tájairól is, jópár videóval.
https://www.bitchute.com/video/XxeGUIBPVleu/
/Alufóliasapkát le
Érdekes. Hype?
 

bat77

Well-Known Member
2015. január 13.
2 232
1 450
113
Nézd, nem emlékszem arra, hogy az állami és privát médiában bárhol is láthattuk volna a lefejezős szívevők által Szíriában lemészárolt keresztény gyerekek, családok holttestét, pedig az is sokkolt volna, különösen ahogy hypeolták a lefejezős szívevőket, bár lehet, hogy azok csak szívevők voltak, a lefejezős egy későbbi frakciójuk lett volna.
Nem csak állami média van...egyik médiában sem mutatjàk.
Furcsa egybeesés. Ebben lehet meg tudtak egyezni...;-)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 899
11 350
113
Ugy tunik minden hireszteles ellenere az EU es a nyugat segitsege es szolidaritasa egymas fele toretlen. Meg Gyuri bacsi is megdobott egy halom penzzel.
Azt latom az EU tobb ezer milliard forintos segitsege megerositi az osszetertast az allampolgaraiban, illetve felkelti az igenyt tovabbi allamok csatlakozasara az EUn kivuli reszeken.
Ez a jo egy csaladban, mert mindig szamithatunk rajuk ha baj van.


Latom, nem fogod fel, hogy a penzzel kitorolheted a segged. Egeszsegugyi cucc: maszk, kesztyu, oltozet, megbizhato teszt, lelegezteto gep kell, esetleg EU szinten kotni egy GIGA szerzodest Kinaval ezekrol az orvosi eszkozokrol. Nem pedig az ilyen hozzaallas: itt a penz, licitaljatok egymasra az eszkozokert, aki kapja marja. Ja, es persze nem egymas megrendelt, kifizetett maszkjait elcsaklizni.Engem mar az is megerositene, ha az EU strategiai tartalekabol az osszes! tagallamot ellatnak mondjuk maszkokkal, nem kell ingyen, de szabadon lehetne venni a patikakban. Ja hogy nincs ilyen? Hat mi a fenet csinalt a unio decembertol? En, egyszeru forumozo taasztaltam, hogy a webshopokbol mar januar vegere eltuntek a maszkok... Ahhhh, gittegylet.
 
B

b4l4g3

Guest
Kezdek elbizonytalanodni ezzel a vírussal kapcsolatban.... A feljebb linkelt német videó, illetve további írások alapján még az is lehet, hogy valóban semmi különös nincs ebben a járványban? Ha így van, akkor miért voltak/vannak tele egyes kórházak akár a folyosón is kezelt betegekkel?
Avagy: mennyire gyakori, hogy egy tengerjáró hajón elhaláloznak az utasok közül néhányan?
Mit gondoltok erről?
a tengerjáró hajókon ott szokott hullani a nép "béke időben" is rendesen, mivel elsősorban az idősebb, jómodú megy ilyen útra, ahol okosan halálra eszi issza magát az all "inklusive"-ban, valahol olvastam vagy dokfilmben láttam (nem tudom már hol), hogy talán 10-es nagyságrend a halálozások száma, van is erre a célra a hajókon rendesen tároló kapacitás.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
....és közben csomóan nem kapnak meg amúgy nem halasztható műtéteket, az Operatív Törzs egyértelmű állásfoglalása ellenére sem! Na, ebből lesz a rengeteg halott meg nyomorék.
Ez részben igaz lehet, de családi példa: anyósomat műteni kell, április 7re kapott időpontot műtétre. Egy hét mérlegelés volt. Súlyos.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Na tessék, itt van ! Nemrég, talán 2 hete azt mondták alig van fertőzött. Hazament egy turistacsoport Taiwanra vagy Dél-Koreába (már nem emlékszem mi volt a hírben), és az 1/3-ad része fertőzött volt ! Na akkor mondtam, hogy komoly baj lesz Törökországban. Most kezdenek előjönni a számok, de ezek szerintem még mindig bőven kevesebbet mutatnak a valóságnál ! Erdogan meg a politikusai itt hiába ajánlgatja a fizetését (amúgy ez csak egy népszerűségi húzás, semmi más), az egy szikrát nem fog rajtuk segíteni !!! Én úgy látom, nagyon erős eszkaláció kezd fellépni náluk, ami csak az amerikaihoz lesz mérhető, ami egy katasztrófa !!! Ez van... Most hiába mondanék "szépeket", az egy szikrát nem fog rajtuk segíteni !!! Az igazság fájdalmas dolog tud lenni sokszor, de aki letagadja, az csak tovább ront a helyzeten. Mindig így van sajnos.

Törökországban átlépte a tízezret a koronavírussal fertőzöttek száma - Erdogan felajánlotta héthavi fizetését a rászorulóknak
Már azt hittem a lemondását ... :)
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Tudod jobb, volt ez így, hogy akit lehetett hazaengedtek.
1. Ki kellett vonni a 65 év felettieket, így kevesebb a személyzet.
2. A járvány terjedését nem tudod megmondani előre, ez nagyban függ a lakosság fegyelmezettségéből amiben 10-es skálán 7-8-ra vizsgázott a magyar, ami elégnek tűnik a fertőzés kordában tartására.
3. Óvod a meglévő eü. dolgozókat, hiszen így kevesebb a pácienssel lép a kontaktba, ezáltal csökken az esélye, hogy egy nem felderített beteg megfertőz egy bármely kórházi osztály személyzetét.
4. Továbbá, ha mégis beütne egy napi több 100 vagy 1000 új fertőzöttel járó járványszakasz, lesz hol ellássad a betegeket, és nem kell sporcsarnokban, meg a kórházi folyosókon és parkolókban ellátni a földön őket mint Olasz-, vagy Spanyolországban.

A MOKosdékás szerint most tartunk ha nem rá hallgatunk 60ezernél. :)
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 899
11 350
113
https://www.flightradar24.com/multiview/244c9d3d,244c9e54

Közben már úton van az Észak-Amerikából hazatérni szándékozó magyarokért 2 Wizz A321neo. Egyik Los Angeles, másik Miami úticéllal megy. Ha jól olvastam tegnap, akkor a Miami felé tartó visz haza kanadaiakat is, így a kontinensen első megállója Toronto lesz.

Holnap indul haza mindkét gép:
Los Angeles -> New York -> Reykjavík -> Budapest
Miami -> Chicago -> Toronto -> Reykjavík -> Budapest

Ha minden igaz a Wizz-nek jelenleg 8 db A321neo gépe van, ezek most majd mindegyike munkában van: a most említett géppáron felül 5 db kint van Kínában éppen.


...es milyen jo hogy Airbus, nem pedig Boeing 737 MAX? :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 013
83 111
113
Nem csak állami média van...egyik médiában sem mutatjàk.
Furcsa egybeesés. Ebben lehet meg tudtak egyezni...;-)
Van amiben megegyeznek. Németországban pl. mintha minden a legnagyobb rendben lenne, csend van és nyugalom, csak ugye közben Jumurdzsákék Vicákra hajtanak.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Kell Európában is egy Korea. Legyünk mi azok, ha már úgy nyomják, mintha Észak-Korea lennénk.:D
Van már egy, Németországnak hívják.
Koreaiak ázsia németjei (mondjuk sokan inkább ázsia zsidóinak hívják őket és van benne valami :D )

....EU szinten kotni egy GIGA szerzodest Kinaval ezekrol az orvosi eszkozokrol. Nem pedig az ilyen hozzaallas: itt a penz, licitaljatok egymasra az eszkozokert, aki kapja marja. .....
Hááááát, azért ez Kína :)
Sokat gondolkoztam, hogy hogyan lehet, hogy mi hozzuk el a cuccokat és nem a gazdag és fejlett nyugat.
Most hagyjuk a keleti nyitás meg testvírnép f.sságot, mert az üzletben nem számít és a másik két visegrádi is kap cuccot.

Nagyon egyszerű. Mi ex-szocik tudjuk, hogy működik a kommunizmus. Míg a német áfás számlára akar mindent venni, mi valószínűleg tudjuk, hogy a vételár nem teljes összege a vételár és egy része másik számlára utalódik. :D

p5XU6ppjg3.gif