Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Azt azért majd árulják el hova akarnak a sok százezer embernek új melót adni... Ha nem lesz autoipar egy ideig (minimum 2 év) hol fog a sok ember dolgozni?? Recsken a kőfejtőbe?? Vagy elkezdünk rizst termelni azbalföldön? Magyarország és amúgy szinte a világ gazdasága a hatalmas ujauto eladásra épül. Minden. Ehhez kapcsolódik minden. Meg a bankok hitelkihelyezese is... Szóval lehet itt menősködni hogy mindenkinek lesz munkája de ez nem valós... Szóval bármennyire is kemény srácok vannak arrafelé, kénytelenek lesznek ha nem tér magához rövid időn belül a gyártás valamilyen alapjovedelmet adni, mert egész egyszerűen éhezés lesz... És tudjuk hogy mire képes pl az az ember akinek otthon éheznek a gyerekei... KB bármire..
Egyenlore 30000 szunt meg ha jol tudom. Lesz ettol joval tobb is. Hogy ebben a 30000-ben benne vannak e a kulfoldrol kidobottak, vagy ez csak a hazai, de abbol mennyi az ukran, az passz, ne tolem kerdezd. Nyar vegeig ez a szam meg a sokszorosa lesz. Es most nem tudsz kimenni nyugatra munkat vallalni mert ott megnagyobb a xar. Akinek esze van az most nagyon gyorsan rarepul az olyan munkakra mint pl pek, bortonor, betegtologato, stb. Mert hamarosan ilyen se lesz szabad allas. Az hogy mennyit keres vele meg jelenleg mellekes, mert minden tobb mint a semmi, plane hogy hitelt nem kellenek fizetni az adosok. Tegnap jelentkezett le egy korabban osztrakban pincer ismerosom egy itthoni 140000-es allasra, ez van egyenlore.
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 688
113
Szóval ezért nem vezetik be az ingyen parkolást Budapesten, mert a szociopata helyi fideszes polgármestereknek is fontosabb, néhány kerületi lakó kényelme, minthogy a jelenleg tömegközlekedni kénytelen egészségügyi dolgozók, rendőrök, katasztrófavédlemisek, az állam működése szempontjából kiemelten fontos létesítményeknél dolgozók biztonságosan tudjanak közlekedni és azzal, hogy csökkentik a saját megfertőződésük kockázatát fenn tudják tartani az olyan alapvető közszolgáltatásokat, mint az egészségügyi- vagy éppen vízellátás!

Jó, de akkor innentől kezdve teljes joggal mondhatja az elővárosokból vagy más kerületekből tömegközlekedéssel bejárni kénytelen nővér a budapesti lakónak, hogy takarodj a parkolódba, majd ott ellát a polgármestered! Például!
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Pár évtizeddel ezelőtt nehezebb dolga volt a laposföld és chemtrail hívőknek, ma már egyszerű. Ha holnap csinálok egy ilyen videót arról, hogy a kutyaszar fejre kenése megállítja a hajhullást , sőt visszanöveszti a hajat a kopaszoknak, csak a gonosz ...... eltitkolja/kinyírja azokat akik ezt elmondhatják (tetszőlegesen behelyettesíthető CIA, KGB, TEK, Orbán, stb.) akkor a jövő hétre megoldódna a kutyaszar kérdés a világ nagyvárosaiban, viszont kurva büdös lenne a metrón.
Hagyd a chemtrailt, tegnap hatvan eves, facebookbol muvelodo, nem tul ertelmes kollegam jott azzal hogy a covid 19-et az egbol permetezik mert latta a repulogep belsejet, sarga ruhas emberek, nagy tartalyok kozott. Nem tudni milyen gep, kinai, orosz, amerikai? Meg hogy latott a facebookon egy vasuti tartalykocsit aminek az oldalara covid 19 volt felirva. Es ezt total elhiszi, komolyan veszi. Sulyos?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 091
26 688
113
A megyénkénti eloszlás már most is nyilvános.
Továbbra sem értem, hogy mi a frászt akarsz a nemi és kor szerinti elosztástól!
Nem tudom milyen libsi helyről írogatsz, de nekem nem csak az a meggyőződésem, hogy állampolgárként csomó mindenről tudnom kell, hanem az is, hogy fix nemem és életkorom van, ami öszehasonlíthatóvá tesz másokkal!
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A nagy lóbránert!
Te kinek képzeled magad? :eek::D
A megyénkénti kor és nemek szerinti kimutatás miben járul hozzá az irányú tudásszomjadhoz, hogy "mennyire súlyos a helyzet"? Onnantól nem mész 30 éves nők közelébe? Vagy a 42 éves vízvezeték szerelők innentől tabuk számodra?
Hát most ebből az alkalomból én is azt mondom neked, hogy a nagy lóbránert ! Tudod amikor etetni akarnak valami baromsággal, old. hogy a nők sokkal veszélyeztetettebbek, akkor tudjad pld. hogy a szemedbe hazudtak megint az ultrafeministák ! Megcsinálták, csak keress rá ! De sok különböző ilyen ok van ! A keleti statisztikák meg az olasz pedig egyértelműen kimutatta, hogy annak ellenére, hogy valóban több nő került kapcsolatba a vírussal, mégiscsak a férfiak hullanak mint a legyek, sokkal nagyobb arányban ! (hamarosan jön a Merle szerinti "Védet férfiak" korszaka, ha így folytatódik) Az meg a másik, hogy a korábbi hoaxokat is alapjaiban cáfolja, amikor ott virítanak szám szerint a 30-as 40-es életkorúak lebetegedései. (nem a fertőzés, hanem 15% súlyosabb eset !) Ezek amiket blogen kér én is kérem !!!! TUDNI AKAROM !!! Ezt kutya kötelességük nyilvánossá tenni !!! Akkor is, ha még nem releváns a fertőződés és súlyosság pontosan !!! (igen, majd csak kb. 0,5 - 1 év múlva lesz az, ha a pontos felméréseket el tudják készíteni, tudom !!!! ezt is írják mellé / alá az adatoknál, és ennyi)
 
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

Lelkeslaikus

Well-Known Member
2018. december 24.
707
3 020
93
Lesz aki ebben is talal majd hibá hidd el. Mar azon gondolkozik hogy jó jo hogy jönnek a cuccok de .......
Ne is mondd! Éppen tegnap futottam bele egy ilyenbe a facen. Őt nem győzik meg az érkező repülőkről szóló tudósítások, majd ha a kórház igazgatók nyilatkoznak, hogy van elegendő felszerelés, na majd azt elhiszi.
Megjegyzem akkor majd jönne a bölcsesség, hogy nem mondhatnak mást, mert a zorbán.
Szóval úgy döntöttem, hogy bár az elmúlt két országgyűlési választáson nem szavaztam, mert nem voltam meggyőződve arról, hogy tudnék helyesen választani, de a következőt nem akarom kihagyni ;)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Te itt beragadt valami lemez. 30.000 munkanélküli volt egy hete is.... Ha napi 4000 az azóta van vagy a duplája is.
Beragadt lemez az a komcsi alapjövedelem mantra... 1 hónapja van veszélyhelyzet, de a munkanélküli segély 3 hónapig jár. Még van tere és ideje a kormánynak ebben az ügyben. Nem kell minden nap emiatt reklamálni.
Napi 4000 az aki elveszti a munkáját, de vannak akik találnak új munkahelyet maguknak, ezért csak 30 ezer a végösszeg - eddig.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
3500 autóra van elő megrendelesuk amit le gyártanak... És ennyi... Majd pár hét múlva vedd elő amit írtam... Az összes német autogyar óriási hiteleket vesz fel mert nem látnak csak remélnek... Én ebben szkeptikus vagyok ki mondta pl hogy Kína tulvan a járványok?? Előbb vagy utóbb ezt a totális shutdownt meg fogják szüntetni járvány ide vagy oda mert egyik államnak sincs annyi pénze hogy ezt finanszírozza...

pontosan..

ha megal a jarvany meg lesz egy vagy ket ev is mire minden beindul ahogy kell.

de hogy mikor lesz ennek vege nemtudom, mire egy orszag legyozi a jarvanyt a masikban cirkusz lesz...ha most europa helyre al, africa, india, del amerika meg csak most indul majd csak be...

az amcsikrol egy szot sem lehet irni mert egyszeruen nem tudni mi lesz ott ha igy folytasak a hoaxozast.

szoval, legyozod a jarvanyt, kinyitod a hatart, mindenki full happy, es megint be fogja vki hordani..

nem vagyok nagyon optimista..
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
A baj ezzel hogy várhatóan több lesz a munkanélküli mint amennyi ember kelleni fog ezekhez a beruházásokhoz.
Továbbá a gond az hogy mivel az emberek pénztárcája ki fog merülni így várhatóan a gazdaság is lassabban indulna be. Nincs pénz nincs költés, vásárlás. Ja infláció meg sprilálba megyünk azáltal hogy pénzt hagyunk az embereknél. Kicsit gondoljuk át.
Ha nyugaton lecseng a járvány szép lassan fokozatosan fognak visszatérni. Ha még mi nem fogunk lépni megint csak ott leszünk hogy ismét többen fognak innét dobbantani v akik 'haza érték" mint a puska golyó úgy fognak viszahúzni nyugatra.
Nem tudni meg hogy ez meddig tart itthon, de plane nem hogy kulfoldon. Szerintem az idei ev nyugaton kitart ebben az allapotban. Biztosan sokan kimennek ujra, es lesznek gondok a fogyasztoi tarsadalom felporgetesevel. Olaszban mar most sokan eheznek es kifutottak a penzbol, pedig hol van meg karacsony. Volt egy valsagmenedzseles Gyurcsany modra 2008-ban, nem jott be, tudjuk hogy jarhatatlan ut. Most egy nagyobb valsagban van a vilag, es egy mas tipusu valsagmenedzseles fog tortenni, meglatjuk igy hogy fog sikerulni mert 2008-ban europaban a legxarabbul teljesitettunk. En szemely szerint nagyon orulok hogy most Varga Mihaly kezeli a malacperselyt mert nem tudok az orszagban nala nagyobb koponyat alternativakent igy hirtelen.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 434
113
Ez eddig azért néz ki jól, mert a rendkívüli kiadásokat alapvetően nem tartalékok felélésével, hanem rendkívüli bevételek mozgósításával akarják előteremteni! !
Igen, ez fontos! Még ha ebből sok konfliktus is lesz, de bele kell állni. A 21es büdzsé tervek mutatják majd pontosabban az új irányt.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 879
91 434
113
Te itt beragadt valami lemez. 30.000 munkanélküli volt egy hete is.... Ha napi 4000 az azóta van vagy a duplája is. De szerintem egy nullát hozzadobhatna mert szinte mindenhol rúgnak ki embereket és zsebbe fizetik hogy ne kelljen a baszott ágy járulékot is fizetni utánuk!! Ezt pl miért is nem engedik el végre?? Ne kelljen járulékot fizetni a munkaadoknak.. Ezt valaki magyarázza el nekem plíz... Meg azt is hogy az EU dolgozok miért csak nyáron kapják meg a belengetett 500e prémiumot?? Addig mi fogja bennük tartani a lelket?? Azonnal!! Ez lenne valami...
Járulékot lehet csökkenteni, de elengedni necces. Kell állami bevétel. Magánberuházás alig lesz, a sok munkanélkülit az állami beruházások fogják felszíni. Max. a kinai és ázsiai (koreai, japan) beruházásokban bizhatunk.
Most a majusban vagy juliusban jön a fél milka céltalan kötözködés. BezzegRománia 500 eurot ad, azt is IMF hitelből.
 

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Koronavírus áttörés, amint a tudósok felfedezték hogy a fejtetű kezelésére szolgáló gyógyszer elpusztíthatja a COVID-19 sejteket
https://www.dailymail.co.uk/news/ar...-Ivermectin-kill-COVID-19-cells-two-days.html
Az ehhez hasonló hírek olyanok, mint az félévente felbukkanó akkumulátoros cikkek. Megalkották az új aksit amit fele annyi idő alatt lehet feltölteni, tízszer annyi elektromosság van benne és ez megváltoztatja a világot. Aztán nem lesz belőle semmi, mert ezek csak laborokban létezek a tömeggyártás nem megoldott. Kérem a következőt.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 898
11 332
113
Szlovakia:

meredeken ivel felfele a napi elvegzett tesztek szama, halistennek a fertozott szamok nem novekszenek. Na de majd most kivancsi leszek, kivalasztottak 33 ciganyputrit, hogy azokat komplett letesztelik, ha 10% nagyobb lesz a fertozottek aranya, akkor karantenba rakjak majd. Na ezekre a szamokra kivancsi leszek, mi lesz az eredmeny. A kormany kijarasi tilalom bevezeteset fontolgatja a husveti unnepekre, vasarnap dontenek felole. Ezt en szemely szerint csak tamogatni tudom.


Igor Matovič a szlovák rádió szombati adásában arról beszélt, hogy a Központi Válságstábnak azt a javaslatot tette, hogy vezessenek be kijárási tilalmat a húsvéti ünnepekre.

https://parameter.sk/matovic-kijarasi-tilalmat-javasol-husvetra

Ha a marginalizálódott roma közösségek tesztelése során bebizonyosodik, hogy a fertőzöttek száma a közösségben túllépi a 10 százalékot, akkor az egész romatelepen karantént rendelnek el. Ez derül ki abból a javaslatból, amelyet a vírushelyzet megoldására dolgoztak ki a marginalizálódott roma közösségekben. A javaslatot csütörtökön fogadta el a kormány.

https://parameter.sk/megvan-mennyi-fertozottnel-jon-karantent-az-egesz-romatelepen

1889 teszt
21 uj fertozott
471 osszes fetrozott


https://parameter.sk/koronavirus-1889-teszt-soran-csak-21-uj-fertozest-mutattak-ki-szlovakiaban
 

Ratamahata

Well-Known Member
2018. december 1.
1 213
4 426
113
Járulékot lehet csökkenteni, de elengedni necces. Kell állami bevétel. Magánberuházás alig lesz, a sok munkanélkülit az állami beruházások fogják felszíni. Max. a kinai és ázsiai (koreai, japan) beruházásokban bizhatunk.
Most a majusban vagy juliusban jön a fél milka céltalan kötözködés. BezzegRománia 500 eurot ad, azt is IMF hitelből.
Állami beruhazas?? , kínai beruhazas?? hol élsz ember?? Úgy fognak itt mindent befagyasztani hogy öröm lesz nézni.....
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 380
7 876
113
3500 autóra van elő megrendelesuk amit le gyártanak... És ennyi... Majd pár hét múlva vedd elő amit írtam... Az összes német autogyar óriási hiteleket vesz fel mert nem látnak csak remélnek... Én ebben szkeptikus vagyok ki mondta pl hogy Kína tulvan a járványok?? Előbb vagy utóbb ezt a totális shutdownt meg fogják szüntetni járvány ide vagy oda mert egyik államnak sincs annyi pénze hogy ezt finanszírozza...
Nos az autóipar a zöldek bánnatára át fog alakulni. Értem ez alatt hogy pár évig a kis il discont áru autó gyártást fogja támogatni ismét az eu. Egyszerűen a gazdaság miatt. Hogy a "nagyon zöldek" is be fogják a pofájukat majd raknak bele szinte feleslegesen egy hibdrid hajtást. Ami csak pr értékű lesz. A zöldekről meg annyit. Hogy teljes bedobással fogják támogatni ezt a "technologiát". Senki ne gondolja hogy minden zöld zölden él plusz a szervezeteik. Pénz az úr mindenhol. Aki jobban jaktol az zöld és liberális. Aki nem az kirekesztő jobb oldali. Kb max a zöld szervezetnek a negyede zöld. A többi csak a köpeny miatt meg a pénz miatt. Akin a köpeny van azok már sejtik hogy nem lehet a pofájuk olyan nagy a járvány után. Mert könnyen lehet támogatás, pénz nélkül maradnak.
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 195
20 189
113
... Ez a kormány legnagyobb benazasa már régen még kellett volna mindenki nyugtatnia konkrét intézkedésekkel... Persze várjanak meg őszig és tutira nem kell senkit megmenteni mert nem lesz senki aki addig bírja ezt finanszírozni... És lesz egy pár milliós éhező tömeg, na az garancia minden jóra is...
Rettegni azt jól tudsz! Mi lenne ha a megoldást mondanád?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
  • Tetszik
Reactions: 2ndt

Gyurma

Well-Known Member
2019. január 30.
949
1 665
93
Szlovakia:

meredeken ivel felfele a napi elvegzett tesztek szama, halistennek a fertozott szamok nem novekszenek. Na de majd most kivancsi leszek, kivalasztottak 33 ciganyputrit, hogy azokat komplett letesztelik, ha 10% nagyobb lesz a fertozottek aranya, akkor karantenba rakjak majd. Na ezekre a szamokra kivancsi leszek, mi lesz az eredmeny. A kormany kijarasi tilalom bevezeteset fontolgatja a husveti unnepekre, vasarnap dontenek felole. Ezt en szemely szerint csak tamogatni tudom.


Igor Matovič a szlovák rádió szombati adásában arról beszélt, hogy a Központi Válságstábnak azt a javaslatot tette, hogy vezessenek be kijárási tilalmat a húsvéti ünnepekre.

https://parameter.sk/matovic-kijarasi-tilalmat-javasol-husvetra

Ha a marginalizálódott roma közösségek tesztelése során bebizonyosodik, hogy a fertőzöttek száma a közösségben túllépi a 10 százalékot, akkor az egész romatelepen karantént rendelnek el. Ez derül ki abból a javaslatból, amelyet a vírushelyzet megoldására dolgoztak ki a marginalizálódott roma közösségekben. A javaslatot csütörtökön fogadta el a kormány.

https://parameter.sk/megvan-mennyi-fertozottnel-jon-karantent-az-egesz-romatelepen

1889 teszt
21 uj fertozott
471 osszes fetrozott


https://parameter.sk/koronavirus-1889-teszt-soran-csak-21-uj-fertozest-mutattak-ki-szlovakiaban
Hallotam hogy napi 90 millió euro esik ki a szlovák költségvetésből és nem mehet ez így sokáig.