[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 868
113
Hát remélem lesz egy fehétek altal irányított es lakott ország a jövőben. Am a japánok hogy állnának ezekhez az előemberekhez?
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Hát remélem lesz egy fehétek altal irányított es lakott ország a jövőben. Am a japánok hogy állnának ezekhez az előemberekhez?

Van amelyikhez egész jól. Persze ehhez nagyban hozzájárul, hogy ők nem közvetlenül Afrikából kapják az importot és nem is olyan tömegesen, mint Európa. Egy arrafelé elég sikeres "előember" (a neve Chris Hart):

 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
Ha jól emlékszem 30 muszlimot fogadtak be abból 28 már börtönben van.
Jelenleg nem adnak menedékjogot senkinek. Dolgozni lehet menni 5 évre család nélkül. Letelepedés nincs. Japán állampolgárság meg még beházasodással sem.

Rosszul emlékszel.

Ezen az oldalon van vagy félszáz mecset Japánban.
http://vilagmecsetei.blogspot.com/2010/01/japan.html
Pedig messze nem friss az összeállítás. Azóta még több van. Japánban kb 100 ezer muszlim él. (Vagy inkább kicsit több. Van 185 ezres becslés is). 90%-ban bevándoroltak. Indonéziából Bangladesből, Iránból, Pakisztánból, Indiából. A '80-as évek elején még csak kb. 30 ezren voltak. Tehát a tö9bbség az elmúlt évtizedekben érkezett.
Persze 126 millió japánhoz képest ez nem sok, de azok a neten terjesztett kamu hírek nem igazak, hogy nem engednek be muszlimokat, vagy hogy be van tiltva náluk az iszlám, vagy a Korán (utóbbinak van helyi kiadása is).

Az igaz, hogy a japánok nem nagyon fogadnak be gazdasági menekülteket segélyezés céljából. De dolgozni lehet oda menni. Working holiday vízummal elég könnyű átmenetileg bejutni Japánba. Itt vannak a Japán nagykövetség honlapján a feltételek:
https://www.hu.emb-japan.go.jp/itpr_hu/consul_entryvisa.html
1 évre adják és nem 5-re. Azután ki kell lépni az országból és újra igényelni és megint vissza lehet menni. Ha sikerül ott stabil munkát találni, akkor el lehet kezdeni a letelepedést is. Annak már komolyabbak a feltételei, de az sem megugorhatatlan. Rossz az információd, hogy nincs letelepedés.
Itt van pár tartósan kint élő magyar Youtube csatornája:
https://www.youtube.com/user/Jetty2010 Neki japán felesége van
https://www.youtube.com/channel/UCz1PA1A0r8NGbr1gzUe60Kw Ők magyar párként élnek kint és most született ott gyerekük.
https://www.youtube.com/channel/UCx7boP3FfmGEBKAzrRSW8cw Ők két magyar lány, akik most jöttek vissza, de kint dolgoztak és éltek
https://www.youtube.com/channel/UCSeoQ9f7D1gW-gN9OR7TnzQ Neki is japán felesége van. Én őt kevésbé kedvelem, bár neki van a legtöbb követője és a legnagyobb

Az előző hozzászólásomban tettem be két videót Chris Harttól. Ő például már a japán állampolgárságot is megkapta. Ennyit arról, hogy "Japán állampolgárság meg még beházasodással sem". Valójában beházasodni sem kell hozzá. Viszont rá kell szánni kb. egy évtizedet.

Japán 126 milliós lakosságának több. mint 98, közel 99%-a etnikailag japán. Azért persze még a maradék, más nemzetiségű is milliós. Tény, hogy nem könnyen engedik be tartós letelepedésre a külföldieket, de azért közel milliós számban sikerült már ezt megoldani külföldieknek évtizedek alatt. Még a japán állampolgárságot is megkapják évente átlag 10 ezren. Csak nem lehet oda segélyért menni, hanem dolgozni kell. Meg kell tanulni a nyelvet. Be kell illeszkedni a társadalomba. El kell fogadni a szabályaikat, a kultúrájukat. Különben kipenderítenek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 795
113
Nem tudtam eldönteni betegyem-e, meg talán "a humorosba" kellett volna.
Aztán úgy gondolom jellemző a Nyugatra. Amilyen hozzáértő női védelmi minisztereik vannak (tusztelet a kivételnek), ez a teltkarcsú hölgy a belga eü. Minuszter. De ahogy látom a bányászati jogok is hozzá tartoznak. Lehet neki állandóra kellene a maszk ezekben a vészterhes időkben.
 
T

torsen

Guest
Miért Kásler mit csinál, ha viszket a feje? Csak kíváncsi vagyok, mert én is vakarni szoktam ilyenkor, de ezek szerint van egy miniszteri megoldás is... Bede Zsolt biztos ismeri! BZs mint hírforrás....
 

borisz

Well-Known Member
2012. május 25.
8 077
10 698
113
Nem tudtam eldönteni betegyem-e, meg talán "a humorosba" kellett volna.
Aztán úgy gondolom jellemző a Nyugatra. Amilyen hozzáértő női védelmi minisztereik vannak (tusztelet a kivételnek), ez a teltkarcsú hölgy a belga eü. Minuszter. De ahogy látom a bányászati jogok is hozzá tartoznak. Lehet neki állandóra kellene a maszk ezekben a vészterhes időkben.

Bede egy vamzer csicska.
Most nagy az arca, mert azt hiszi, hogy a Fidesz hátán még felkapaszkodhat valahova. Ha nem lesz rá szükség, úgy dobják el, mint a taknyos zsebkendőt.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Rosszul emlékszel......

A 30/28 zombi szám arra az évre (vagy előttire) vonatkozik amikor a 440 zombi belopózott Jejura és ottfelejtette magát. Koreai oldalak ezzel példálóztak. Presze lehet, csak rosszindulatú rasszisták :D
Az 5 év az új. Lehet még nem ratifikálták, de ez a terv. De az is lehet, hogy csak bizonyos munkákra. Mezőgazdaság és ápolás pl ilyen.
Össz 2 millió külföldi él ott.

Tény, nem tudok japánul, ami info jön onnan az koreán keresztül. Ott meg nagy a szerelem :D
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Ha jól emlékszem 30 muszlimot fogadtak be abból 28 már börtönben van.
Jelenleg nem adnak menedékjogot senkinek. Dolgozni lehet menni 5 évre család nélkül. Letelepedés nincs. Japán állampolgárság meg még beházasodással sem.
Oké, de a japánok hagyományosan ultrarasszisták és nacionalisták Ha megkérdezed őket arról, hogy nem lehetne-e változtatni ezen, rendkívül udvaiasan azt felelik, hogy "kicsit nehéz", ami valójában azt jelenti, hogy "lehetetlen, felejtsd el". Úgyhogy nekik szabad. :D
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 431
18 868
113
Oké, de a japánok hagyományosan ultrarasszisták és nacionalisták

Az biztos! Én pár éve jártam kínai piacon és eléggé kötöszködősnek néztek ki főleg hogy ott kártyáztak és kiabáltak is majd mikor megjelentem elég furcsán néztek rám mint kigyúrt fehér emberre o_OSzóval ha egy Kínai negyedbe lettem volna simán belém kötnének.(Szerintem)