Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

B

b4l4g3

Guest
De nem csak azt gyűjtöd be, hanem a nevét, email címét, fizetési adatait. Ezt csak pénz kérdése más adathalmazokkal összekötni, és onnantól lehet elemzéseket végezni ezen. akár csak clusterezést, ami esetleg érdekes struktúrákat tár fel az adatban. Akár valami konkrét szempont szerinti keresést.

Minél több adatod van, annál nagyobb eséllyel látsz meg mintákat benne. Ezt csinálja a google, a bankok ezért árulják a fizetési adatokat (az USA-ban biztos), a biztosítók is árulják ott a kártörténeti adatokat, stb., ezeket összeköthető formában. Ezekből lehet értékes üzleti vagy más következtetéseket levonni. A teljes magyar génkészlettel pl. népbetegségekre hajlamot lehet előrejelezni, hogy egy jóhiszemű felhasználást mondjak.
és ha már konteo, ez alapján lehet később genetikai sajátosságok alapján működő biológiai fegyvert fejleszteni...
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
Kb. marcius vege ota. A tervek szerint minden korhaznal lesz, egyenlore meg az osszesnel nincs, de naponta nyitjak az ujabb pontokat. Egyenlore nincs nagy tomeg, az ott levett mintak nagyon nagy szazaleka negativ, mert oda inkabb azok mennek, akiknek nincsenek komolyabb tunetei, inkabb csak bepanikoltak, vagy meg akarjak nyugtatni magukat,


„Közös megegyezésre jutottunk a rendszer módosításával kapcsolatban, amelybe teljes szélességben bevonjuk a magánlaboratóriumokat is” – közölte Matovič, majd hozzátette, péntektől

minden egyes kórház előtt mintavételi gyűjtőpontot hoznak létre.

A mintákat erre a célra felállított unimo-bódékban fogják levenni, hogy ezzel is védjék azokat a pácienseket, akiknek nincs koronavírus-gyanújuk. A teszt eredményét azok is meg fogják kapni, akiké negatív lett. A pozitív eredményről a háziorvost is értesíteni fogják. A 65 évnél idősebb, bizonyítottan koronavírus-fertőzött betegeket naponta fel kell majd hívnia az orvosnak. A rendszer pénteken indul, Igor Matovič pedig azt szeretné, ha az elvégzett tesztek száma egy héten belül elérné a kapacitás maximumát.

https://infostart.hu/tudositoink/20...az-mellett-letesitenek-egy-mintaveteli-helyet

Nem vagyok biztos benne hogy ez a legjobb ötlet.
- Aki a tüneteket észleli magán az maradjon otthon. Hívja fel az orvost. Majd kimennek hozzá mintát venni, ha az orvos is indokoltnak tartja az elmondás alapján. Ha elutazik az egyik ilyen kórháznál található mintavételi pontig és vissza, azzal csak terjeszti a betegséget.
- Ezen kívül az erősen véges laborkapacitás és tesztkészlet pazarlása, ha mindenkit tesztelnek akinek erre bármilyen okból igénye van, az indokoltságtól függetlenül. Még mindig több a sima náthás, influenzás megbetegedés, mint a koronavírusos. Már javában tart az allergia szezon is (Sok növény virágzik, ráadásul a melegebb idő miatt a természet előrébb tart, mint a naptár szerint kellene és most kevésbé irtják a gyomokat is, mert azok egy része is otthon ül, vagy mást csinál, akiknek ez lenne az egyik feladata.) Nem lehet mindenkit tesztelni aki elköhhinti, eltüsszenti magát, vagy folyik az orra, vagy hőemelkedése van, vagy bármilyen egyéb baja, ami alapján ő "gyanakszik", hogy koronavírusos, vagy simán csak hipochonder, vagy csak sikerült bepánikoltatni.
- Továbbá ha ez tesztelő pontra járkálás kicsit is tömegessé válik, akkor úgysem fog tudni a labor kapacitás lépést tartani az igényekkel és lehet majd 1-2 hetet várni az eredményre, aminek persze semmi értelme, hiszen ennyi idő alatt már rég kijönnek a tünetek, vagy akár nagyrészt le is zajlik a betegség.
- Ráadásul a teszteléstől függetlenül két magatartás lehetséges. A felelősségteljes az önkéntes karantén. Ebben az esetben az idő megoldja a kérdést teszt nélkül is. Ha hosszabb ideig tünetmentes, akkor jó eséllyel nem terjeszti a vírust, vagy azért, mert eleve nem is volt beteg, illetve a tüneteit nem koronavírus okozta, hanem egyéb banális ok. vagy azért mert koronavírusos volt de kigyógyult. A másik magatartás a felelőtlen, aki amíg nincs pozitív eredmény addig a tünetek ellenére is elmászkál és ezzel potenciálisan fertőz. Ezen teszttel nem lehet segíteni. Azt kell megértetni az emberekkel, hogy tömeges járvány idején nem lehet mindenkit tesztelni. Tehát ne a teszteléstől várják a csodát, hanem a tüneteiktől függően tanúsítsanak felelősségteljes magatartást. Mert a járványt nem a tesztelés fogja fékezni, hanem az emberek fegyelmezett, felelősségteljes magatartása (vagy annak kikényszerítése, ha máshogy nem megy).
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
T

Törölt tag 2361

Guest
virus terjedese amikor kohog valaki zart teruleten.



alitolag, a virus azoknal is csinal problamat a tudokon, akiknek emigy konnyu a virus lefolyasa.. a kinaiak szerint, amikor skeneltek a pacienseket a teszteles helyet, mindig a kepen lathato elvaltozasokat kerestek.

477277_99153402_Screenshot_20200409_125338_com.instagram.android.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Mert első alkalommal így küldte az intézmény kórházba a betegeit:

Halál, rüh és koronavírus a Fővárosi Önkormányzat idősotthonában

Egy sürgősségi kórház alkalmazottja lapunknak elpanaszolta: a fővárosi fenntartású Pesti úti idősek otthona napokon át nem tájékoztatta őket arról, hogy a hozzájuk sűrűn, más problémákkal küldött lakók valójában egy koronavírus-járvánnyal erősen fertőzött intézményből érkeznek. A tájékoztatás elmulasztása veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit. Az otthon 64 földszinti lakója már napok óta karanténban van, egy karanténba került asszony pedig elhunyt. Az idősotthonban elharapózott járvány logikus: a higiénia ottani elégtelenségét jól jelzi, hogy a kórházba küldött lakók 70-80 százalékban rühfertőzöttek.

- Pénteken derült ki, hogy a Fővárosi Önkormányzat Pesti úti Idősek Otthonában megjelent a koronavírus.
- Miközben Karácsony Gergely csupán 5 igazolt esetről és 13 potenciális megbetegedésről tájékoztatta a közvéleményt, információink szerint 64 földszinti lakó szobakaranténba került.
- Az intézményből rendszeresen kerülnek kórházba betegek más, nem koronavírussal összefüggő megbetegedések miatt. Az idősotthon azonban mégsem tájékoztatta a sürgősségi kórházat arról, hogy a vírus jelen van az intézményben.
- A sürgősségi kórház alkalmazottja szerint ez veszélyezteti a kórház dolgozóit és betegeit.
- Az idősotthonról ráadásul az is kiderült, hogy hónapok óta terjed az intézmény falai között a rühfertőzés.
- A főpolgármester eközben a kórházakra mutogat, Gy. Németh Erzsébet humánterületekért felelős főpolgármester-helyettes pedig csak akkor néz utána az ügynek, ha a Mandiner e-mailen, beszkennelve elküldi neki az eset releváns dokumentumait.
Ja, hát a választások óta megrühesedtek szegények... Vagy azbis lehet, hogy ezeket az idősotthonokat intézményesen leszarták mindig is, csak szükséges rossznak tenkitve őket minden vezetés alatt. Nem látok rá a területre, de gyanítom, hogy a problémák régebb óta fennálnak, csak idáig nem voltak szem előtt.
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Nem vagyok egy Karigeri-rajongó, de ez egyrészt Gy. Németh Erzsébet területe lenne, ha már felelőst keresünk -- másrészt teljes zárlat nélkül az idősek otthonai védhetetlenek voltak. Azon lehet lamentálni, hogy kinek a joga ill. kötelessége lett volna egy teljes zárlatot megtervezni, elrendelni és kivitelezni.

Ha van megnevezhető felelős, aki nem tett meg mindent, ami ép ésszel elvárható, akkor nevezzük meg -- de éremes lenne távolabb tartani a témától a belpol-érzelmeket, mert sztem nem segíti az átlátást. :)
Úgy tudom,hogy minden intézménynél van egy:
-Intézményvezető
-Ápolási igazgató

Ők a felelősek elsősorban.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 244
27 009
113
Ja, hát a választások óta megrühesedtek szegények... Vagy azbis lehet, hogy ezeket az idősotthonokat intézményesen leszarták mindig is, csak szükséges rossznak tenkitve őket minden vezetés alatt. Nem látok rá a területre, de gyanítom, hogy a problémák régebb óta fennálnak, csak idáig nem voltak szem előtt.
Ha a választások előtti időből származik, akkor a választások óta eltelt majd fél évben csak lett volna idő megfürdetni őket rendesen! Ha Karácsony Gergelynek nem is jut eszébe a nagy kampányolásban, akkor a negyvenhét tanácsadójának és öt alpolgármesterének csak kellett volna, hogy szétnézzen a birtokon és munkához lásson!

Sajnálom, de nincs olyan objektív feltétel, ami alapján az előző városvezetésnek bármi köze lehetne a jelenleg fennálló állapotokhoz. Az ugyanis kizárólag a jelenleg már jóideje regnáló vezetés felelőssége!
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 592
46 680
113
- Miközben Karácsony Gergely csupán 5 igazolt esetről és 13 potenciális megbetegedésről tájékoztatta a közvéleményt, információink szerint 64 földszinti lakó szobakaranténba került.
Nyilvánvalóan a járványügynek nincs felelőssége az ügyben. Ugye?
Mégis hogy lett 5 igazolt eset? És hogy lehetett ebből 150?
Még egyszer megkérdezem: Nem kellett volna mindenkit leszűretnie a járványügynek és elrendelnie a karantént már az első eset után?
Nem volt-e felelőtlenség az első eset után nem kiosztani a védőfelszerelést az alkalmazottaknak? Ezen alkalmazottakat felkészíteni a fertőzésre? Ezt ugye nem gondolod, hogy Karigeri fogja elvégezni? Csak szólok, hogy a kórházak egészségügyi dolgozói is most kezdenek tanfolyamozni azért, hogy ha éppen ki kell alakítani Covid részlegeket, akkor fel és le tudják venni a védőfelszerelést úgy, hogy ne jelentsenek veszélyt se magukra, se másokra. Pedig közülük többen járnak rendszeresen műtőbe.
A öregekkel meg nem járványügyesek, meg virológusok dolgoznak, hanem olyan teljesen hétköznapi emberek, akik hajlandóak elvégezni a szar melót éhbérért.
Annak utánanéztél, hogy ki, és mióta vezeti az intézményt?
Én megértem, hogy a Mandiner miért írja azt amit ír, és ahogy. De hogy
Csak annyit a járványügyről, hogy amennyiben én magamnak (a háziorvossal karöltve) nem kérem a karanténom feloldása előtt a tesztelésemet (pusztán a lelkiismeretünk megnyugtatására), akkor én úgy kerültem volna ki a 2 hetes karantén alól automatikusan, hogy semmiféle tesztet nem végeznek rajtam, hogy fertőzött lettem-e (ez mondjuk, biztos, mert voltak enyhe tüneteim), és hogy a tünetek elmúlásával a vírus is eltűnt belőlem. Engem elkönyveltek sima kontakt személynek, miközben egy kis lakásban együtt éltem a feleségemmel, aki igazoltan pozitív, majd össze is zártak vele karanténba. A háziorvosomnak kellett meggyőzni őket, hogy ez nem biztos, hogy kóser így.
A gyerekeink dettó. Pedig az egyik még cicizik. A gyerekek SOSEM lettek tesztelve!
De ennél is cifrábbakat tudnék írni a járványügy ténykedéseiről. Csak itt pár emberrel ellentétben én tisztában vagyok vele hogy ha valamit nem tudok első kézből bizonyítani, akkor simán rám verhetnek egy rágalmazási vagy becsületsértési ügyet.
Ez a bejegyzésed pedig simán megállna ellened egy polgári peres eljárásban:
Karácsony Gergelynek hívják az okot, ez a főváros pesti úti idősekotthona, ahol az önkormányzat vészes hanyagságából fakadóan jelenleg tömeghalál van és százas nagyságrendű a fertőzöttek száma.
Az a különbség közted és a Mandíner között, hogy a Mandínert max. helyreigazításra kötelezik, neked viszont nincs ilyen lehetőséged... o_O
 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Ha a választások előtti időből származik, akkor a választások óta eltelt majd fél évben csak lett volna idő megfürdetni őket rendesen! Ha Karácsony Gergelynek nem is jut eszébe a nagy kampányolásban, akkor a negyvenhét tanácsadójának és öt alpolgármesterének csak kellett volna, hogy szétnézzen a birtokon és munkához lásson!

Sajnálom, de nincs olyan objektív feltétel, ami alapján az előző városvezetésnek bármi köze lehetne a jelenleg fennálló állapotokhoz. Az ugyanis kizárólag a jelenleg már jóideje regnáló vezetés felelőssége!
...és a hozzátartozók?:rolleyes:
(Szerintem ezzel kapcsolatban az önkormányzat,városvezetés csak abban az esetben felelősek, ha tájékoztatták volna őket hivatalos formában,hogy nincs meg az anyagi/technikai keret a védekezéshez.)
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
(Szerintem ezzel kapcsolatban az önkormányzat,városvezetés csak abban az esetben felelősek, ha tájékoztatták volna őket hivatalos formában,hogy nincs meg az anyagi/technikai keret a védekezéshez.)
Miért kellett magánlaborokkal teszteltetni? Ez nyilván nem intézményvezetői döntés volt, hanem magasabbról jött az utasítás. Miért hallgattak az eredményről és miért nem kértek egyből segítséget? Azt hitték ezt el lehet sumákolni és majd megoldják okosba... Ez nem jött be.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 244
27 009
113
...és a hozzátartozók?:rolleyes:
(Szerintem ezzel kapcsolatban az önkormányzat,városvezetés csak abban az esetben felelősek, ha tájékoztatták volna őket hivatalos formában,hogy nincs meg az anyagi/technikai keret a védekezéshez.)
Az öregek otthona gondoskodik róluk, nem a hozzátartozók!

Úgy tudom,hogy minden intézménynél van egy:
-Intézményvezető
-Ápolási igazgató
Ők a felelősek elsősorban.

Nem, mert ők csak fogaskerék a gépezetben, aminek a tetején ott áll a fenntartó vezetője. Jelen esetben a főpolgármester. Alapvetés, hogy nem a beosztottak, alárendeltek, hanem a főnök a felelős. Ezért van az például, hogy munkavédelmi kihágásért (például halálos baleset védőfelszerelés hiányában) például a vezérigazgatót viszik, nem a műszakvezetőt, nem a csoportfőnököt. Ugyanígy van itt is a politikai felelősséggel. Karácsony Gergely áll a piramis csúcsán? Köszönjük, megvan a személyi felelős!
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
bocs, rossz adatot néztem ez a japán kapacitás. Ami viccesen kevés a 20 000-es koreaihoz képest, pedig több mint 2x annyian vannak.

Valami interjúból 2000-re emlékszem mint magyar kapacitás, de nem 100%-ra pörgetve, hanem tartalékkal. Nem találom sehol. :(
Talán @zeal vágná fejből.
Megpróbálok majd rákérdeztetni a pécsi virológai csoportnál, hogy mennyi lehet a mostani és mennyi lehet az elméleti csúcs kapacitás PCR teszt / nap nálunk. A Kemenesi korábban még március 10 körül mondott már erről valamit. Azóta megalakult a csoport, gondolom pontosan felmérették a kapacitásokat a reagens készletekkel együtt. Ez engem is érdekel.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
Ezt ideteszem alternativ véleménynek.
Engem megmozgatott.

Puzsér - azon kívül, hogy 20-szor elüvöltözi, hogy az ő véleménye mennyire le van nyomva - elég sok mindenbe nem gondol bele:
- Azt mondja, hogy szerinte 1% a halálozási arány 50 év alatt, tehát az 50 év alattiakra bátran ráereszthetjük a járványt. Most azzal nem foglalkozva, hogy az 1% helyes érték-e, az az 1% is 60 ezer halottat jelentene Magyarország népességéből, melynek 61%-a tartozik a 0-49 éves korcsoportba. Ez neki nem számít.
- Azt mondja hogy ha az 50 év alattiakon 1,5 hónap alatt végig megy a járvány, akkor újra lehet indítani a gazdaságot. Csak azt nem veszi figyelembe hogy a munkavállalók jellemzően 18 és 64 év közti korcsoportjából 31% 50 éves, vagy idősebb. Hogy akarja nélkülük újra indítani a gazdaságot? Ha meg 65 éves kor alatt mindenkire ráereszti a járványt, akkor még a saját véleménye szerint is veszélyeztetett és magasabb halálozási rátájú korcsoportban is aratni fog a kaszás és akkor nem 60 ezer halott lesz, hanem ennek 2,5-3-szorosa. Ugye milyen szimpatikus ötlet?
- Egyáltalán nem foglalkozik azzal hogy a görbe ellapításának oka az egészségügyi kapacitás. Ha az ellátó kapacitást az egyidejűleg nagy számú súlyos beteggel túlterhelik akkor a halálozási ráta teljesen szükségtelenük és indokolatlanuil jelentősen megnő. Puzsérnak az így keletkező többlet halálozás nem számít.
- Azt állítja hogy többen halnak bele abba, hogy nem kapnak az egyéb betegségükre rendes ellátást, mint koronavírusra. De közben meg túlterhelné gyors átfertőződéssel az egészségügyet, ami természetesen azt eredményezi hogy még kevesebb kapacitás marad a koronavíruson kívül bármilyen egyéb betegséget kezelni.
- Azt mondja különítsük el az 50 év felettieket szigorú karanténba és ezzel védjük meg őket. De azt már nem gondolja végig, hogy ezt mégis hogyan lehet kivitelezni. Hogyan akarja szigorú karanténba zárni és megvédeni egy társadalom 39%-át, ha a másik 61%-ban pedig tombolni hagyja a járványt?
- Az idős emberek egy részét el kel látni. Ha az ellátásukkal foglalkozók nagyrészt fertőzöttek, akkor elég nehéz elkerülni az idősek fertőződését. Lásd például Pesti úti otthon esete?
- A magáról elméletileg gondoskodni képes idősnek el kellene járni minimum bevásárolni, gyógyszertárba, orvoshoz. Hogyan nem fog megfertőződni, ha ezeken a helyeken dolgozókra teljes erővel rá van eresztve a járvány és van olyan időszak, amikor nagy százalékban fertőzöttek?
- Ha meg mindent házhoz kellene vinni nekik, akkor miként lesz arra házhoz szállítási kapacitást, hogy a társadalom 39%-át az életkora, a maradékból pedig az épp aktuálisan betegeket az állapota miatt mind kiszolgálják házhoz szállítással? Biztos, hogy a házhoz szállításon keresztül majd nem fognak megfertőződni a védendők, ha egy adott időszakban azok nagy része fertőzött, akik a házhoz szállított termékeket csomagolják, szállítják? Nem arra menne-e el a társadalom kapacitásaink nagy része, hogy a védendő népességet ellássák, miközben a többiek között tombol a szabadjára engedett járvány? Mert ha igen, akkor pont ugyanúgy ne marad kapacitás a gazdaság működtetésére ahogy most is takaréklángra van téve a gazdaság.
- Ki fogja működtetni az egészségügyet, rendvédelmet, közlekedést, szállítást, alapvető áruk gyártását, energetikát, közműveket, stb... ha lesz olyan időszak, amikor az ezeket működtetők egy tetemes része 50 feletti kora miatt nem dolgozik a többiek igen nagy része pedig betegsége miatt? Aki pedig még képes dolgozni, azok tetemes része fertőző Ha nem tudjuk a társdadalom nagy részét vagy még nem fertőzött, vagy már gyógyult állapotban tartani, azaz a görbe ellapításával kordában tartani az aktív fertőzöttek/betegek arányát, akkor hogyan fogjuk elkerülni az ellátó rendszerek, a társadalom teljes összeomlását?

Szóval Puzsér hisztizhet, hogy legyen már szabad neki a járvány szabadon eresztése mellett kardoskodnia és ezzel azt valószínűleg tényleg elérni, hogy némileg rövidebb lesz a gazdaság leállása, csak ennek a halálozásbeli illetve a társadalom működésére gyakorolt következményei lennének rendkívül durvák. Megsértődhet, ha akar, de ettől még van abban valami, hogy sok ember egy ilyen döntést elég megalapozottan tömeggyilkosságnak tartana.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
A fantáziálásnak és a minden mögött minta, illetve szimbólumkeresésnek nincs határa. Az agy rágógumija és egyúttal végtelenül addikt dolog. Ha egyszer elkezdi befészkelni magát az elmédbe, nehezen szabadulsz tőle. Csak a józan logika segít.

Begyűjtik a DNS-t? A genomhoz már megvan a nagyminta. Kik gyűjtik be? Ők? Minek? Az úgynevezett Big Data egy hangzatos adattömeg, ami valós funkció nélkül nem más, mint egy inert halmaz. Egy feleslegesen túlméretezett mintavétel.
Kb a földre kiszórt legókockák esete, melyekből aztán lehet válogatni, hogy mit kendácsoljunk össze, miközben folyamatosan a fele eltűnik, illetve újak jönnek helyére.
Ha tízmillió magyar DNS-ét begyűjtöd, azzal kb annyit érsz, mintha mégegyszer felírnád mindenki személyi számát. Menet közben egy csomóan meghalnak, mások meg megszületnek. Mi értelme?

És ha ebbe a képletbe betesszük az MI-t ? Akkor is szimplán bagatelizálható ez a folyamat ?
 

sata

Well-Known Member
2014. július 20.
432
548
93
Az öregek otthona gondoskodik róluk, nem a hozzátartozók!



Nem, mert ők csak fogaskerék a gépezetben, aminek a tetején ott áll a fenntartó vezetője. Jelen esetben a főpolgármester. Alapvetés, hogy nem a beosztottak, alárendeltek, hanem a főnök a felelős. Ezért van az például, hogy munkavédelmi kihágásért (például halálos baleset védőfelszerelés hiányában) például a vezérigazgatót viszik, nem a műszakvezetőt, nem a csoportfőnököt. Ugyanígy van itt is a politikai felelősséggel. Karácsony Gergely áll a piramis csúcsán? Köszönjük, megvan a személyi felelős!
Hát nagyon máshogy látjuk a dolgokat. (...meg máshogy is zajlik valójában)
Az idős embereket,lepasszolni egy bentlakásos intézménybe, majd le se szarni őket,azért ennek nem így kéne működnie.
Mert világos,hogy jópáran vagyunk úgy,hogy nem tudjuk 24órában ápolni idős szereteinket. De!
Attól még meglátogathatod és figyelmes lehetsz az irányába. Ha pedig észreveszed,hogy rühes azonnal szóváteszed az ápolási igazgatónak!

Az Intézményvezetőnek,Ápolási Igazgatónak a felmentése általad,pusztán belpolból,számomra elfogadhatatlan! Mindkettőnek az a feladata,hogy az ott lakók,biztonságban élhessenek hátralevő életükben,megkapják mindazokat a segítséget,gondozást melyre rászorulnak!

Végül. Munkahelyi baleset. Álomvilágban élsz, ezt enged el,de nagyon gyorsan.
Tavaly egy kollégánk meghalt.. Közvetlen felettese és egy munkagép kezelő került át vádirattal az ügyészségre egy hónapja.
Vezetőséget mégcsak ki sem hallgatták a nyomozók..
 

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 385
7 894
113
Puzsér - azon kívül, hogy 20-szor elüvöltözi, hogy az ő véleménye mennyire le van nyomva - elég sok mindenbe nem gondol bele:
- Azt mondja, hogy szerinte 1% a halálozási arány 50 év alatt, tehát az 50 év alattiakra bátran ráereszthetjük a járványt. Most azzal nem foglalkozva, hogy az 1% helyes érték-e, az az 1% is 60 ezer halottat jelentene Magyarország népességéből, melynek 61%-a tartozik a 0-49 éves korcsoportba. Ez neki nem számít.
- Azt mondja hogy ha az 50 év alattiakon 1,5 hónap alatt végig megy a járvány, akkor újra lehet indítani a gazdaságot. Csak azt nem veszi figyelembe hogy a munkavállalók jellemzően 18 és 64 év közti korcsoportjából 31% 50 éves, vagy idősebb. Hogy akarja nélkülük újra indítani a gazdaságot? Ha meg 65 éves kor alatt mindenkire ráereszti a járványt, akkor még a saját véleménye szerint is veszélyeztetett és magasabb halálozási rátájú korcsoportban is aratni fog a kaszás és akkor nem 60 ezer halott lesz, hanem ennek 2,5-3-szorosa. Ugye milyen szimpatikus ötlet?
- Egyáltalán nem foglalkozik azzal hogy a görbe ellapításának oka az egészségügyi kapacitás. Ha az ellátó kapacitást az egyidejűleg nagy számú súlyos beteggel túlterhelik akkor a halálozási ráta teljesen szükségtelenük és indokolatlanuil jelentősen megnő. Puzsérnak az így keletkező többlet halálozás nem számít.
- Azt állítja hogy többen halnak bele abba, hogy nem kapnak az egyéb betegségükre rendes ellátást, mint koronavírusra. De közben meg túlterhelné gyors átfertőződéssel az egészségügyet, ami természetesen azt eredményezi hogy még kevesebb kapacitás marad a koronavíruson kívül bármilyen egyéb betegséget kezelni.
- Azt mondja különítsük el az 50 év felettieket szigorú karanténba és ezzel védjük meg őket. De azt már nem gondolja végig, hogy ezt mégis hogyan lehet kivitelezni. Hogyan akarja szigorú karanténba zárni és megvédeni egy társadalom 39%-át, ha a másik 61%-ban pedig tombolni hagyja a járványt?
- Az idős emberek egy részét el kel látni. Ha az ellátásukkal foglalkozók nagyrészt fertőzöttek, akkor elég nehéz elkerülni az idősek fertőződését. Lásd például Pesti úti otthon esete?
- A magáról elméletileg gondoskodni képes idősnek el kellene járni minimum bevásárolni, gyógyszertárba, orvoshoz. Hogyan nem fog megfertőződni, ha ezeken a helyeken dolgozókra teljes erővel rá van eresztve a járvány és van olyan időszak, amikor nagy százalékban fertőzöttek?
- Ha meg mindent házhoz kellene vinni nekik, akkor miként lesz arra házhoz szállítási kapacitást, hogy a társadalom 39%-át az életkora, a maradékból pedig az épp aktuálisan betegeket az állapota miatt mind kiszolgálják házhoz szállítással? Biztos, hogy a házhoz szállításon keresztül majd nem fognak megfertőződni a védendők, ha egy adott időszakban azok nagy része fertőzött, akik a házhoz szállított termékeket csomagolják, szállítják? Nem arra menne-e el a társadalom kapacitásaink nagy része, hogy a védendő népességet ellássák, miközben a többiek között tombol a szabadjára engedett járvány? Mert ha igen, akkor pont ugyanúgy ne marad kapacitás a gazdaság működtetésére ahogy most is takaréklángra van téve a gazdaság.
- Ki fogja működtetni az egészségügyet, rendvédelmet, közlekedést, szállítást, alapvető áruk gyártását, energetikát, közműveket, stb... ha lesz olyan időszak, amikor az ezeket működtetők egy tetemes része 50 feletti kora miatt nem dolgozik a többiek igen nagy része pedig betegsége miatt? Aki pedig még képes dolgozni, azok tetemes része fertőző Ha nem tudjuk a társdadalom nagy részét vagy még nem fertőzött, vagy már gyógyult állapotban tartani, azaz a görbe ellapításával kordában tartani az aktív fertőzöttek/betegek arányát, akkor hogyan fogjuk elkerülni az ellátó rendszerek, a társadalom teljes összeomlását?

Szóval Puzsér hisztizhet, hogy legyen már szabad neki a járvány szabadon eresztése mellett kardoskodnia és ezzel azt valószínűleg tényleg elérni, hogy némileg rövidebb lesz a gazdaság leállása, csak ennek a halálozásbeli illetve a társadalom működésére gyakorolt következményei lennének rendkívül durvák. Megsértődhet, ha akar, de ettől még van abban valami, hogy sok ember egy ilyen döntést elég megalapozottan tömeggyilkosságnak tartana.
Nem beszélve arról hogy rengeteg halott esetén szinte minden család érintett lenne itthon. Vagy legalábbis nagyrészt. Ki lenne az aki ezt bevállalná?
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 592
46 680
113
Ha a választások előtti időből származik, akkor a választások óta eltelt majd fél évben csak lett volna idő megfürdetni őket rendesen! Ha Karácsony Gergelynek nem is jut eszébe a nagy kampányolásban, akkor a negyvenhét tanácsadójának és öt alpolgármesterének csak kellett volna, hogy szétnézzen a birtokon és munkához lásson!

Sajnálom, de nincs olyan objektív feltétel, ami alapján az előző városvezetésnek bármi köze lehetne a jelenleg fennálló állapotokhoz. Az ugyanis kizárólag a jelenleg már jóideje regnáló vezetés felelőssége!
....akik már több éve vezetik az intézményt. AHAHAHA
Tudni majd akkor fogod ha érveid is lesznek ennek bizonyítására. Addig max csak hiszel benne, hinni meg a templomban kell. Szóval várok legalább néhány tényt, miért és miben jobb a főpolgármester úr?!! Mert sikeresen több napos tömegnyomort okozott a közösségi közlekedés járatain - pont amikor távolságot kellene tartani azoknak is, akiknek menni KELL dolgozni?!! Mert az idősotthonban úgy járt szabadon ki-be akárki, mint huzat a nyitott ablakokon?!! Tömeges fertőzés és több haláleset után még simán kijárnak cigarettáért a trafikba?!! Vagy nálad ez a tökéletes egyéni szabadság értelmezése, joguk van kijárni - és így bevinni a vírust?!!
Az a helyzet, amíg nincs hatósági karantén elrendelve, addig a bent lakók szabadon mozoghatnak. A látogatási tilalom elrendelhető - el is rendelték mindenhol - de a bent lakók hatósági határozat nélkül nem korlátozhatók!!!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
Brutál durva növekedés!!!
Berobbant Magyarországon?
Berobbant Budapesten?
Van 1-2 gócpont (udősek orthona) Budaoesten?

210es növekedésböl 154 Budapest. 73%.
Kivancsi vagyok ebből a 154-ből mennyi volt idősek otthona lakója.

Pest megye a növekedésből 5%-ot még rádob, ez Budapesttel együtt a növekedés 78%-a.


Szerintem a szimpla liberáis ostobaság és felelőtlenség minta példája megspékelve Kamu Geri géniuszával !

Azt kell mondjam (minden ártó és rossz szándék nélkül ) az érzelmeket nem alapul véve , hogy ez a járvány az öreg/szociális otthonoknak egy giga üzlet ! A normális esetben 4-5 évente eladható ápolási helyek most hetek alatt üresednek meg ! Saját tapasztalat sok helyen 2-3 éves várólisták vannak ! Nem csak a járvány pörög fel hanem ez a " halálbiznisz" is . Most rendet lehetne tenni itt is ha volna rá ingerencia .
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 011
113
Lassan fél éve van hatalmon, saját magán kívül senkire nem mutogathat, minden ami Budapesten történik már kizárólag az ő felelőssége. A fővárosi önkormányzatot fel kell oszlatni, ki kell nevezni egy orvos-katonát a főváros ideiglenes vezetőjének kármentés céljából és a járvány után majd előrehozott önkormányzati választásokat tartani, mert az úgy nem mehet tovább, a főpolgármester járványgócot csinál a fővárosból.

- a BKV járatok ritkítása
- az ingyenes parkolás be nem vezetése
- a borzalmas higiéniai állapotok és teljes nemtörődömség a fővárosi idősek otthonában

Sok ez így már együtt, ezen a ponton a budapesti laksoság életének védelmében ki kell iktatni ezt az idiótát, aki csak azt tudja ismételgetni, hogy ő nem felelős semmiért! Nohát, ha nem felelős, akkor most nincs is rá szükség, mert felelős vezetőkre van szükségünk!


Jól beszélsz ! Ennél kisebb hibák/botrányok miatt is mondott már le polgármester/politikus ! De ő nem fog annyi de annyi ideje vágyott rá , hogy most csak akkor távozik ha kirúgják !