Sztem félreértettél, én nem akartam az orvosokról abszolút rosszat írni, sőt nem is tetszik ez a statáriális leváltósdi. Kásler meg biztos jó orvos, talán még népszerű kórházigazgató is volt, de miniszternek, főleg ebben a helyzetben nem alkalmas. Nincs is a frontvonalba tolva. Az elején volt, de az nekem ijesztő volt.
Más oldalról viszont a "független" sajtó dezinformál. Nem a személyzet tesztelése miatt lettek elküldve a vezetők és nem is azért mert a halálos betegeket nem lökik utcára, hogy Orbán nyugodtan megszemlélhesse az üres, de frankón felkészített koronaosztályokat.
Az a kis adminisztrációs hiba pl. 6 le nem jelentett koronás elhunyt bakija volt...
Halas
Én úgy emlékszem vészhelyzetben azokat is visszahívhatják az egészségügyben akik korábban ápolóként dolgoztak, de már kiléptek. Még a legelején hallottam ezekről is számokat mennyi ilyen potenciális eü. személyzet van.
"60%-os SOS rendelet"
Ha jól emlékszem már több hete kiadták az utasítást.
"Az április 19-ig biztosítandó 50%-os ágykapacitás összesen 32.900 ágyat jelent, a következő ütemben tervezett 60%-os ágykapacitás összesen 39.500 ágyat jelent, amelyeket koronavírusos betegek ápolására kell biztosítani szükség esetén."
Annyiban nem fűnyíró, hogy megyénként hagy rugalmasságot.
"A kórházak megkapták az intézményükre vonatkozó megcélzott ágyszámot, ugyanakkor egy-egy megyén belül - a megyére előírt ágykapacitást megtartva – a kórházak egymás közötti átcsoportosításra is lehetőséget kapnak,"
Persze ha vki kap ilyen utasítást, de később 0 felszabadított ágyat jelent vissza, az feszkót szül. A masik oldalról meg azt hallom végrehajtotta az utasítást, de akkor miért valtották le? Nagyon fura...
Hogy kiket tesznek az utcára, ahhoz meg van egy protokoll. Hogy mennyire e szerint járnak el az más kérdés.
"Mindez tehát nem jelenti azt, hogy az összes egyéb beteget hazaküldenék a kórházakból. Arról, hogy melyik beteget lehet hazaküldeni és melyiket nem, a kezelő orvos illetve orvosi konzílium dönt szakmai protokoll szerint."