Ha a bullshitgyártás olimpiai szám lenne, a kínai válogatottat fix dobogós helyre tippelném. (Pedig erős lenne a mezőny.)A kínai hivatalok ezt az egészet azzal magyarázzák, hogy a törvényekkel összhangban dolgoznak és a történelemmel szemben érzett felelősséget is érzik.
Ha a bullshitgyártás olimpiai szám lenne, a kínai válogatottat fix dobogós helyre tippelném. (Pedig erős lenne a mezőny.)
2500 ft.ahhhh Én meg sokaltam a kb 1000 ft-ot a KF94-ért. Mondjuk a papírboltba 590 ft 1 db sebészi maszk.FFP2 és kézfertőtlenítő:
https://www.speedshop.hu/tisztitoszer?mc_cid=27c96062fc&mc_eid=55a90f2b0b
Kicsit válaszolva jurgenbauer iménti felvetésére is.
Nem vagyok otthon, így persze nem teljesen látom át az összes részletet, de: A "kirakják a kórházból a betegeket" sztorihoz annyit azért megjegyeznék, hogy az egyik eset amit felemlegetett az Index, az a 200km-re van az apám, stroke után, féloldalra lebénulva, és mit csináljak vele otthon? Na itt nálunk, az ilyen beteg - ha már tényleg "csak" a "bénulás" maradt vissza, és nem kell más létfenntartó kezelés - már rég otthon lenne. (Mégegyszer, nem tudom a konkrét részleteket, csak általánosságban a különbségekről) A két eü rendszer ilyen téren teljesen eltér. Otthon sokan használják a kórházat egyfajta "megőrzőként". Ez is egy szemlélet, lehet ezt is csinálni, csak drága lesz az államnak. Itt neked kell gondoskodni az ilyen beteg hozzátartozóról, vagy neki magának, ami jelenthet biztosításból, vagy zsebből fizetett gondozót, vagy otthont, de (itt sok családban még mindig csak egy fő dolgozik), jelentheti azt is, hogy otthon ápolják. Ez meg persze drága az egyénnek. Egyik rendszer sem jobb szerintem mint a másik, mindkettőnek megvannak a maga előnyei, hátrányai, viszont az elsőnél egy ilyenhez hasonló helyzet, mint ez a mostani, váratlaul és felkészületlenül éri az embereket.
Az viszont szerintem teljesen hibás hozzáállás, hogy mindenféle orvosi ismeret és adat nélkül, fogjuk és összeszedjük azokat az eseteket amiket valakik "bemondanak" és ezt úgy tálaljuk, mint valami borzalmas dolgot.
A tegnapi "Hol vannak?!" kérdés kapcsán: itt2500 ft.ahhhh Én meg sokaltam a kb 1000 ft-ot a KF94-ért. Mondjuk a papírboltba 590 ft 1 db sebészi maszk.
Jó árak.
Miböl gondolod, hogy ez mâshol nem lenne nagy anyagi èrvágás? Ovasd el Flexus hozzászólását mégegyszer. Megèri.Mint minden esetben az életben ,igazság ebben az esetben nem fekete és fehér az én ismerősi körömben is küldtek haza olyan idős beteget aki folyamatosan kórházi ápolásra szorulna,hogy ne rosszabbodjon az állapota, a hozzátartozóinak most fő a fejük,hogy mit csináljak ezzel a helyzettel amibe egyik pillanatról a másikra kerültek.Ráadásul (bár nem tudom melyik országban élsz) azért itt sokaknak nagy anyagi érvágást jelentene ha gondozót vagy ápolót kellene fogadnia.

Miböl gondolod, hogy ez mâshol nem lenne nagy anyagi èrvágás? Ovasd el Flexus hozzászólását mégegyszer. Megèri.
Vagy lesz vakcina vagy nem. Hany betegseg van amire nincs ellenszer, raadasul ez egy uj betegseg amit meg nem is ismernek rendesen. Mindenki ugy varja ezt a media altal hangoztatott jovo evi attorest, aztan csak meg kell nezni miket osszefirkaltak mar mas ugyekben.
Naponta haromszor lehozzak hogy megvan az attores, minden nap haromszor mas mas orszagban fejlesztik talaljak meg a csodaszert. Egy hetig azt fujtak hogy visszafertozodik, tegnap mar hogy nem. Amig azt se tudjak mi ez addig milyen vakcinat gyartanak ellene?

(ezentúl is alaposan megválogatom, hogy milyen vakcinás hírt hozok, mint eddig 
) Szóval... több mint 70 vakcina fejlesztés zajlik, ezt fejelte meg most a két európai gyógyszer konzorcium egy újabbal. Ebből NEM lesz idén vakcina, de talán csak jövő év végére. Mind a fejlesztéshez, mind a gyártás rendelkezésre állanak a szakemberek és az infrastruktúra. Fejlesztettek és gyártottak már más vakcinákat, "nem ma kezdik", ha érted miről van szó, nem az amatőr kategória, pld. egy kis magáncég. Bazinagy tőke áll rendelkezésre, emiatt sem hasalhat el. Szóval valószínűleg sikerrel fognak járni a csillagok mostani állása szerint. 

Amúgy ez a három III fázisba került vakcina már rengeteg buktatót sikeresen vett a "hosszútávú akadályfutásban", hamarosan a "célegyenesre" fordulhatnak rá ha minden jól meg, és mindnek esélye van a fergeteges "Vakcina Fejlesztés World Record" elérésére. Persze ilyen nincs, ez csak elméleti verseny. Sokféle immunizálási technika szerint fejlesztenek vakcinákat, mert nem lehet tudni, melyik lesz a nyerő. Úgy hogy nagyon is jó, hogy sokan sokféleképpen próbálkoznak, ezzel szinte 100%-ra nőtt a siker esélye. Asszem mindent leírtam ami fontos. A sikertelen vakcina fejlesztéseknél jelen van az is, hogy kicsi a motiváció, a várható haszon, és/vagy nem a fejlett világ érdeke, "se pénz, se paripa", se krém szakembergárda nincs a fejlesztésére. Szóval nem olyan egyszerűek és egyértelműek a sikertelenségek okai. 
Amúgy még a magyarok is nekiláttak vakcina fejlesztésnek. 

Annyira nem érdekel, mert az még minimum évekig eltart, és ha közben kötünk egy jó üzletet egy befutó és sikeres vakcinára, lehet hogy ki is lövik a fejlesztését. Röviden ennyi lenne. Amúgy meg a védekezés másik "ütőerén", az antivirális gyógyszerek fejlesztésén, és a jelenleg rendelkezésre álló szóba jöhető készítmények tesztje is ezerrel folyik. Hamarosan lefutnak ezekből is klinikai tesztek amik folyamatban vannak. Egy sikeres ilyen szerrel szintén gátat lehet vetni a jelenlegi pandémiának, és NAGYON vissza lehetne szorítani. Akkor már érdemes lenne orba-szájba tesztelni is, hogy felszámoljanak minden terjedési gócpontot és szálat. Most viszont csak fékezni lehet vele a terjedést. A szükséges motiváció már megszületett (a sok halottal és a leállított világgal), tehát ha akad egy szer, akkor a kőkeményt szigort sehol nem kérdőjelezik már meg világon, mint eddig a sok idióta megtette. Ma már nem lesz visszapofázás, mert azokat egyszerűen lecsukják bármelyik országban. Ennyi. 
Az újságírókkal meg ne foglalkozz, azok mindig ilyen lököttek voltak. Erre van egy valós sztorim is, ami egy ismerősömmel esett meg. (nem írok neveket de valós, vannak hozzá
) Újságíró kiutazik a faluba riportot készíteni egy hírneves hagyományőrző együtteshez (nemzetközi hírű az együttes, rendszeres külföldi túrákkal) De a lusta disznó senkivel nem beszélt meg semmit, így SENKIT nem talál meg a népes együttes tagjaiból !!! 

Már éppen készülne vert seregként haza kullogni, amikor utolsó esélyként a buszmegállóban kérdezősködve rámutatnak a jelen lévők egy leszálló fiatalemberre, hogy ő az, ő egy tagja az együttesnek. Nos ő a barátom...
Szépen elmagyarázza neki, hogy ő csak a hangosítási zenei technikát kezeli náluk, és nem nem művészeti tagja a csoportnak, sosem vesz részt a fellépésekben. Fényképeket is készít róla ennek ellenére. Beszélgetnek, válaszol az újságíró kérdéseire amire tud, majd elválnak és mindenki megy a dolgára. Másnap a megyei napilap címoldalán van a képe ezzel a szöveggel : "XY a népművészet ifjú mestere", alatta a cik a népi együttesről !!! 

Ez egy valós sztori !
Ez egy akkoriban több százezres példányszámban megjelenő megyei újság volt (90-es évek eleje) Kb. ennyit hihetsz el az újságírók úgy 2/3-adának. Az ilyen "riportkészítésről" ma is vannak hetente újabb és újabb rémtörténetek. Egy hétig az egész falu és a környékbeli települések ezen a sztorin röhögtek ami a barátommal (is) megesett. 

FFP2 és kézfertőtlenítő:
https://www.speedshop.hu/tisztitoszer?mc_cid=27c96062fc&mc_eid=55a90f2b0b
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..