Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A VAKCINA HÍREK - INDIA ÉS AZ OXFORDI ANGOL VAKCINA 1., (Business Insider, angol nyelvű)
Két részre kellett bontanom, mert túlságosan nagy lett a post. Első rész.
2020. 04. 27.

A világ legnagyobb oltóanyag-készítője 40 millió egység koronavírus oltást állít elő próbaüzemben Oxfordban anélkül, hogy tudná, hogy működik-e

Ez a cím így megtévesztő, mert nem Oxfordban történik a gyártás (hanem indiában), de ha így (ilyen hülyén) címezték, akkor én is kénytelen vagyok ezt használni.
Nos az a helyzet támadt pillanatnyilag, hogy nincs kedvem alaposan megírni, úgy hogy most kicsit nyersebben kapjátok az anyagot. Ez van. :D:D Lehet hogy fáradok ? Igen... :)

Kicsit azért a lényegről pár szóban: Indiában megkezdték az Oxfordi vakcina gyártását, amit mint most már tudjuk tudjuk jelentős "handicap"-el indítottak ("több lóhossznyi előnnyel" a többiekhez képest), mivel a SARS vírusra már előrehaladott állapotú vakcina fejlesztésük volt, amit kisebb módosításokkal azonnal (1-2 héten belül) adaptáltak a SARS-CoV-2 vírusra. (ezt el is ismerték utólag) Mivel az alap vakcina már nagyon sok teszten és hatástanulmányon túl volt, így rekordsebességgel lefolytatták az I. és a II. fázisú teszteket, így mára már elindult a humán tesztelés, és hamarosan a klinikait is megkezdik. Hogyan lehet ez a nagy rohanás ? Nem félnek a "beégéstől", emberi károsodásoktól, a botránytól ? NEM !!! Mivel olyan szinten lefolytattak már állatkísérleteket is a tesztekkel, köztük főemlősökön is, és soha semmi probléma nem volt a vakcinával, mindig szépen működött, így már szinte a célban vannak a humán tesztek előtt. Tökéletesen biztosak a vakcinájukban, ezért merik gyártásba engedni indiában a világ legnagyobb vakcina gyártó üzemében. Tehát arra kérdésre, hogy van-e működő vakcina a SARS-CoV-2 vírus ellen, az a helyes válasz, HOGY IGEN, VAN !!! Csak a teszteket nem fejezték még be, és engedélyei nincsenek, de van ilyen kész vakcina. Ezért indítják el saját költségre is az előzetes tömeggyártást. Másrészt a tömeggyártást is fejleszteni, tesztelni kell, így mire megkapja a vakcinájuk az engedélyeket, addigra elvileg lesz 40 millió legyártott kész vakcinájuk, a gyártás felturbózásához gyártási tapasztalat, a kivitelezéshez szintén. Októberben már angliában, indiában és talán még az olaszoknál is a részleges leoltásokkal is már megfékezhető lesz egy újbóli COVID-19 járvány felfutás. Óriási stratégiai és anyagi érdekek állnak a háttérben a vakcinájukkal kapcsolatban. Ezért nem véletlen az sem, hogy a világ minden komoly virológiai technikai szakmai tudású részén már az őszre át akarják nyomni KÉSZRE a saját védőoltásaikat, így kínában, az US-ben, dél-koreában, oroszországban, és az EU-ban is. Indiának nem kell, az ő vakcina fejlesztésük nem sürgős, mert ők a gyártással együtt megkapják saját részre is a gyártást, tehát nekik "problem solved". Az angolok azt ígérik, hogy nem lesz gyártási licensz a vakcinára, és india is azt ígéri, hogy alapáras lesz a gyártás mindenki számára, nem üzletelnek vele. Majd kiderül hogy így lesz-e. :)

A képen baloldalt Dr. Elisa Granato volt az első ember, aki egy adag oltást kapott a hAdOx1 nCoV-19 az Oxford Vaccine Group-tól.
5ea6978ae61f346cf066eb57


Részletek a cikkből
"A világ legnagyobb oltóanyag-előállítója tömegesen előállítja az Oxfordi Egyetem által kifejlesztett COVID-19 oltást anélkül, hogy tudná, hogy működik-e."
"Az Indiai Szérum Intézet, amely évente 1,5 milliárd oltási adagot állít elő számos betegség számára, azt állítja, hogy megkezdi a termelést az Oxford-kísérlet célzott befejezése előtt."
"Az Oxford Vaccine Group azt állítja, hogy szeptemberben reméli, hogy befejezi az emberi kísérleteket a hAdOx1 nCoV-19 oltással."
"Az első két embert csütörtökön adták be oltással az angliai Oxfordban. Az Egyesült Királyságban mintegy 1100 embert kell beinjektálni a vizsgálat részeként, amelyet az Egyesült Királyság kormánya finanszíroz."
"Nem várjuk meg, hogy a kísérletek szeptemberben lejárjanak az Egyesült Királyságban, majd itt kezdjék meg a termelést" - mondta."A döntést - saját felelősségünkre és költségünkre - kizárólag azért hozták meg, hogy ugrásszerűen kezdjék el a gyártást, hogy elegendő adag álljon rendelkezésre, ha a klinikai vizsgálatok sikeresek.
"Célunk, hogy az első hat hónapban havonta 4-5 millió adagot állítsunk elő, ezt követően a kísérletek sikere alapján havonta akár 10 millió adagot is méretezhetünk. 20-40-re szeretnénk felépíteni. millió adag szeptember-októberig. "
Poonawalla korábban azt mondta a Business Insider India-nek , hogy társasága nem szabadalmaztatja az oltást."
"Nem akarunk pénzt keresni és valamely fenntartható (önköltséges?) szintet meghaladó kereskedelmet folytatni egy ilyen közegészségügyi járványban" - mondta.
Az Oxfordi tudósok január 10-én kezdték el kidolgozni a vakcinát, ésmárcius 18-án azt mondták, hogy ígéretes jelöltet találtak.
Gilbert és csapata korábban kidolgozott egy oltást a Közel-Kelet légzőszervi szindrómájához.

(a cikk kivonata nem teljes, további lényeges részletek az eredeti cikkben olvashatóak)

A Bio-Pharma Park Szérum Intézet Pune, India.
5ea6a360a34b3c6cef126f86
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A VAKCINA HÍREK - INDIA ÉS AZ OXFORDI ANGOL VAKCINA 2., (The New York Times, angol nyelvű)
Két részre kellett bontanom, mert túlságosan nagy lett a post. Második rész.
2020. 04. 27.
Coronavírus-oltásért folyó versenyben az Oxford Csoport előre lép


Bár nem szívesen linkelem, de most következzen a The New York Times cikke a vakcina fejlesztőiről. Ebből világosan kiderül, hogy az előnyük a korábbi oltásukból fakad. Ebben írnak a hat rhesus makákó majommal folytatott igen sikeres tesztjeikről is.

A Jenner Intézet az egyik legnagyobb akadémiai központ, amely nonprofit vakcinázással foglalkozik.
merlin_171900807_ab1a20ca-e3d4-40f9-8b35-6dd047d03650-articleLarge.jpg


Részletek a cikkből
"A rhesus makákó nagyjából a legközelebb esik az emberhez," - mondta Dr. Munster, megjegyezve, hogy a tudósok még mindig elemezik az eredményt.
"Ez egy nagyon, nagyon gyors klinikai program" - mondta Emilio Emini, a Bill és Melinda Gates Alapítvány oltásprogramjának igazgatója, amely számos versengő erőfeszítéshez pénzügyi támogatást nyújt.
Melyik lehetséges oltóanyag jelenik meg a tülekedés során, mivel a legsikeresebbet lehetetlen tudni, amíg a klinikai vizsgálati adatok rendelkezésre nem állnak.
Mindenesetre több oltásra lenne szükség - állította Dr. Emini. Egyesek hatékonyabban működhetnek, mint mások olyan csoportokban, mint a gyermekek vagy az idősebb emberek, vagy eltérő költségekkel és adagokkal. Az, hogy egynél többféle oltást gyártanak, szintén segít elkerülni a gyártás szűk keresztmetszeteit - mondta.

Paradox módon a Covid-19, a vírus által okozott betegség terjedésének visszaszorítására irányuló erőfeszítések növekvő sikere újabb akadályt jelenthet.
"Mi vagyunk az egyetlen emberek az országban, aki azt akarja, hogy az új fertőzések száma még néhány hétig fennmaradjon, így kipróbálhatjuk az oltásainkat."
Az etikai szabályok, mint általános elv, tiltják az emberi tesztben résztvevők súlyos betegséggel való fertőzését. Ez az egyetlen módszer annak bizonyítására, hogy a vakcina működik, ha az oltást olyan helyen adjuk az emberekbe, ahol a vírus természetes körülmények között terjed.


Más, a projektben részt vevő tudósok fél tucat gyógyszergyártó társasággal működnek együtt Európában és Ázsiában, hogy felkészüljenek arra, hogy a vakcina jóváhagyása esetén a lehető leggyorsabban elkészítsék a milliárd adagot. Egyiknek sem adtak kizárólagos marketing jogokat, és az egyik az óriás Szérum Intézet, India, a világ legnagyobb oltóanyag-szállítója.

Az adományozók jelenleg több tízmillió dollárt költöttek a gyártási folyamat elindításához Nagy-Britanniában és Hollandiában, még mielőtt a vakcina hatékonyan működne - mondta Sandy Douglas, 37 éves, az oxfordi orvos, aki az oltások gyártását felügyeli.
"Nincs más alternatíva" - mondta.
A csapat azonban még nem jutott megállapodásra egy észak-amerikai gyártóval, részben azért, mert az ottani nagy gyógyszergyárak általában a világon kizárólagos jogokat követelnek, mielőtt potenciális gyógyszerbe fektetnének be.
"Személy szerint nem hiszem, hogy a világjárvány idején kizárólagos engedélyekre lenne szükség" - mondta Hill professzor.„Tehát sokat kérünk tőlük. Senki sem fog sok pénzt keresni ezzel. "


Az Ebola, MERS és malária hasonló oltóanyagokból végzett emberi kísérletek biztonsági adataival felfegyverkezve, az Oxford Intézet tudósai meggyőzték a brit hatóságokat, hogy engedjék meg a szokatlanul gyorsított vizsgálatokat, miközben a járvány még mindig aktív körülöttük.

Az intézet a múlt héten 1100 ember bevonásával kezdte meg az I. fázisú klinikai vizsgálatot.(megj.: ez a III. fázisban az I.-es !) Lényeges, hogy a jövő hónapban ezt a kombinálják II.-al és III.-al. Bármely más, a jelenleg folyó oltási projekttől eltérően, a kísérlet célja a hatékonyság és a biztonság igazolása.

A tudósok győzelmet jelentenek, ha egy tucat résztvevő, akik placebót kaptak, beteg lesz a Covid-19-el, összehasonlítva csak egy vagy két oltással. "Akkor bulizunk és elmondjuk a világnak" - mondta Hill professzor. Mindenkit, aki korábban csak a placebót kapott, szintén azonnal beoltják.

Ha Nagyon kevés lesz a fertőzött Nagy-Britanniában, az intézet további vizsgálatokat tervez, ahol a koronavírus továbbra is terjed, valószínűleg Afrikában vagy Indiában.

"Üldöznünk kell a járványt" - mondta Hill professzor. "Ha bizonyos államokban továbbra is tombol, nem elképzelhetetlen, hogy novemberben az Egyesült Államokban végezzük el a tesztet ."

(a cikk kivonata nem teljes, további lényeges részletek az eredeti cikkben olvashatóak)

Adrian Hill, a Jenner Intézet igazgatója, pénteken Oxfordban. Csapata egy koronavírus-vakcina előállításán dolgozik.
merlin_171899610_d411bbb0-be14-4e31-89a9-28d47efd9cf6-articleLarge.jpg


Tervben van még egy lényegesebb post, mert úgy néz ki, hogy a 444 kívül erős a gyanú, hogy az index is rendszeresen olvas minket, engem biztosan. Nem baj ez, sőőőt hajrá, közös a cél, csak egy kicsit előbb jobban utánanézek a dolognak, hogy biztos legyek benne. :D:D:D;):p:cool:
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
2727 fertőzött (+78)
983 kórházban (+7)
50 lélegeztetőgépen (+1)
1891 aktív eset (+49)
536 gyógyult (+20)
300 elhunyt (+9)
70300 mintavétel (+3128)
10071 hatósági házi karanténban (+182)
2020042933.jpg
2775 fertőzött (+48)
998 kórházban (+15)
54 lélegeztetőgépen (+4)
1882 aktív eset (-9)
581 gyógyult (+45)
312 elhunyt (+12)
72951 mintavétel (+2651)
10199 hatósági házi karanténban (+128)
202004304.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Szerda este Dr. Anthony Fauci, az Egyesült Államok vezető járványügyi szakértője és Nemzeti Allergiaügyi és Járványügyi Intézet (NIAID) vezetője bejelentette, hogy egy amerikai klinikai vizsgálat során hatásosnak találták a remdesivir antivirális gyógyszert a koronavírus (SARS-CoV-2) által okozott megbetegedés kezelésére. A gyógyszer hatására az előrehaladott Covid-19 megbetegedéssel rendelkező páciensek hamarabb felépültek, mint azok, akik placebót kaptak - mutatta meg a közel 1100 páciensen az Egyesült Államokban végzett, randomizált klinikai vizsgálat. Az antivirális gyógyszerek a vírusok sejtekben történő megsokszorozódását gátolják, különböző stratégiákat alkalmazva - ezekről itt írtunk részletesen. A remdesivir széles spektrumú antivirális gyógyszert a Gilead Sciences vállalat fejlesztette ki még az ebola kezelésére. Ez egy úgynevezett nukleozid-analóg gyógyszer, amely közvetlenül a vírus RNS-ének emberi sejtekben történő szintézist gátolja meg. Alkalmazása intravénásan történik.
AZ AMERIKAI JÁRVÁNYÜGY SZERINT A REMDESIVIR FELGYORSÍTJA A KORONAVÍRUSOS BETEGEK GYÓGYULÁSÁT
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 922
13 145
113
Ez egy ilyen nap.
Index meg egyszerre két Soros-tervet leplezett le ma! :)

Ez is félig OFF, de azért nem teljesen, hiszen a járványra és a gazdasági válságra hivatkozva csinálják.

Gyuri bácsi második terve is sínen van:
https://www.portfolio.hu/unios-forr...etebe-a-koronavirus-elleni-kuzdelemben-429160

Így kell járványon keresni.

Majd beárazzák ezeket az örökös adósságleveleket úgy, hogy 20-25-30 éves állampapír tőke- és kamatfizetését együttesen meghaladó legyen csak a kamata. (Hiszen a befektetők jellemzően még saját életükben szeretnék viszontlátni a pénzüket és az igazán érthető, hogy egy lejárat és tőkefizetés nélküli értékpapír jelentős felárral adható csak el a jelenlegi hosszú lejáratú kötvényekhez képest is.) Ettől a magas kamattehertől soha nem szabadul az adott ország, vagy az országcsoport, csak akkor, ha visszavásárolja. És hogy hogyan lehet rövid távon keresni rajta, illetve mennyi lesz a visszavásárlási ár? Hát a kamatokat a végtelenbe vetítve egy diszkont lábbal jelenértékre visszadiszkontálják. Ha például a 30 éves olasz kötvény hozama most 2,6%, akkor az örökös papír kamata lesz 4,95%. Ugyanis 4,95%-os 30 éves pénzáram 2,6%-kal való diszkontálása eredményez 100% jelenértéket.De amikor az állam vissza szeretné vásárolni akkor már a végtelenbe vetítve diszkontálják ugyanezzel a kamatlábbal és tulajdonosa csak az eredeti befektetett tőke 190%-áért adja el. Ha pedig a válság után az olasz 30 éves hozam 1,9%-ra csökken (2020 februárban még ennyi volt), akkor az alacsonyabb diszkont láb miatt a végtelenbe vetített hozam jelenértéke és ezáltal a papír visszavásárlási ára máris 260%-ra emelkedik.

Így lehet örökös papírral rövid távon is sokat keresni a kedves filantróp bácsinak a járványra hivatkozva. Mármint azon kívül, amit a gyógyszerészeti érdekeltségein keres.

Persze ha az a befektetői elvárás, hogy az 50 éves olasz kötvény (hozama most 2,7%) futamidején belül térüljön annyi örökös kamat, amennyi az 50 éves kötvény kamata és tőkéje lett volna, akkor az örökös kamat csak 3,71% lesz és annak végtelenített diszkontálása csak 137%-os értéket eredményez, 2%-ra visszaeső 50 éves hozam mellett pedig csak 185%-ot. De még ez is szép nagy hozam ahhoz képest, hogy állapapírról van szó.

Az a szépség, hogy ennek a megkereséséhez még csak el sem kell adni, illetve vissza sem kell adni az államnak az örökös papírt. Egyszerűen be kell csomagolni egy alapba, amelynek az eszközérték számításakor a fenti módon kell eljárni és máris megjelenik a fenti hozam a befektetései jegyek árfolyamában. A bef. jegyzet azután tovább lehet adni mindenféle intézményi befektetőknek, bankoknak, nyugdíj alapoknak, vagy a lakosságnak.

Hogy miért nyelik ezt be az érintett országok/euró bürokraták a kedves bácsihoz fűződő viszonyukon túl? Hát azért, mert aminek nincs tőke lejárata, nincs névértéke, nincs tőkére vonatkozó visszafizetési kötelezettsége, azt majd nem minősítik államadósságnak. Így lehet korlátlanul eladósodni, miközben a GDP arányos adósságban nem mutatják ki. Ugyanolyan mint nálunk a "trükkök százainak" korában a PPP programok voltak, Azokat sem minősítették államadósságnak, hiszen az államnak/önkormányzatnak soha nem kellett kifizetnie az autópálya, kollégium, uszoda, stb... árát, hanem a jó magas üzemeltetési díjon keresztül térült meg a beruházó költsége, jó nagy kamattal és busás haszonnal, beláthatóan rövid időn belül. Azután persze utólag rá kellett jönni, hogy ezek mégis csak adósságok és abból is rendkívül drága fajta, de ezt már csak a következő választás után kellett megtenni.
Az örökös papír esetében is a statisztikába be nem kerülő államadósságot és az abból való költekezést a kibocsájtó politikai gárda élvezi, a fizetési kötelezettség és az attól való drága megszabadulás, illetve a valós eladósodottság bevallása pedig a következő politikus garnitúrára marad. Akkor meg majd lehet shortolni Gyuri bácsiéknak és az érintett devizákat támadni. Úgyis ez a kedvenc szórakozása. Még egy nagy adag jövedelemmel több az önzetlen filantrópnak.
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 474
17 944
113
És az a köménymag, hogy a 2-es számú versenyzőnek nem tűnt fel!
Nem adta le a drótot senki, hogy HAHÓ!??
..
Tudjátok, hogy nagy érdeklődéssel tekintek minden szinkronicitásra, de ez nekem is elképesztő!
..
Vagy mi van? Vezérlőteremben összekeverték a papírost és ugyanazt a szoftvert futtatták le
a két NPC-nek???
..
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D
Tegnap erről nekem egyből Mikszáth Kálmán, A Noszty fiu esete Tóth Marival című műve jutott eszembe amikor Kopereczky a megyeházán mégegyszer elmondja ugyanazt a beszédet amit elötte az alispán elmondott :D Hiába no, a magyar politika 160 évvel ezelött is tele volt hülyékkel :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
„Azt szeretnénk, ha Belső-Erzsébetvárost elkerülné a városon áthaladó forgalom. Hosszú távú terv, hogy ezt a területet fokozatosan visszaadjuk a lakóknak. Azt szeretnénk, ha csak az hajthatna be ide autóval, aki itt lakik.
Péntektől vasárnapig a VI. kerülettel közösen kipróbálnánk, hogy működik, ha az áthaladó forgalmat kiszűrjük a turisztikailag fontos területeinkről. A tervek szerint a VII. kerületben megszüntetnénk az átmenő forgalmat a Király utca, Károly krt., Wesselényi utca, Erzsébet krt. területen. Hogy ezt megtehetjük-e, az a kormánytól függ!” – jelentette be közös videójában a VII. kerület Gyurcsány-párti polgármestere és a VI. kerület momentumos vezetője, Soproni Tamás."
(...)
"Mint emlékezetes: a napokban derült ki, hogy Karácsony Gergely a koronavírus miatti különleges jogi helyzetben testületi döntés nélkül vágott bele a főváros közlekedésének kiherélési tervébe, majd azzal magyarázkodott, hogy „ez még csak terv”.
A jelek szerint annyira terv, hogy a két ellenzéki polgármester – szintén a járvány miatt több hétvégén nekik biztosított különleges jogosultsággal visszaélve – máris megvalósítaná kerületében a „Karácsony-blokádot”.
Csak két kérdés merül fel:
mi köze a tervezett forgalomkorlátozásnak a koronavírus-járványhoz,
illetve hol vannak ilyenkor azok a jogvédők és ellenzéki politikusok, akik a kormány által bejelentett veszélyhelyzeti jogrend miatt azzal kapcsolatosan aggódtak, hogy az visszaélésre ad lehetőséget? (Utóbbiból adódik a harmadik kérdés: a két ellenzéki kerületvezér tervezett intézkedése mitől is nem visszaélés a joggal?)"
https://888.hu/gazemberek/na-elmenn...lmazasukkal-ellenzeki-polgarmesterek-4245881/

Hozzátennék meg egyet. Mi lesz a nagyeszűvel aki O1Gzett, mert a Dohányban nem talált parkolót, miközben valahol a XII. kerületben lakik? :)

Más.
Pesti úti idősotthon: November óta nem volt orvos – mondja az elhunyt néni fia
"Cs. Krisztián édesanyja 2017-ben költözött be a Pesti úti Idősek Otthonába, ahol akkoriban még rendben volt minden. Az intézmény a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van. A férfi szerint tavaly novemberben minden megváltozott: a korábban kedvelt ápolók eltűntek, lecserélték a főnővért, és orvossal többé nem tudtak beszélni. Szerinte édesanyja az otthon első koronavírusos áldozata – hiszen pont aznap halt meg, amikor 5 beteget is elvittek az intézményből koronavírussal"
https://ripost.hu/politik/pesti-uti...olt-orvos-mondja-az-elhunyt-neni-fia-2396376/
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
Augusztus 15-ig nem lehet tartani semmilyen 500 fő feletti rendezvényt Magyarországon
Gulyás kérdésre azt mondta, hogy a kormány augusztus 15-ig nem enged meg semmilyen 500 fő feletti rendezvényt Magyarországon. Azt reméli, hogyha a védekezés sikeres, akkor augusztus 20-ára lehet programokat csinálni.

Karácsony eljárása nem indokolt a jelenlegi helyzetben
Gulyás Gergely kérdésre közölte, hogy a jelenlegi helyzetben minden kapkodás káros, így a sebességhatárok budapesti latolgatása is. Érdemes lenne erről társadalmi egyeztetést követni, de ehhez képest ez a kapkodás indokolatlan, kérdéses, hogy ez-e a jó írány - mondta a miniszter. Maga a mód és az eljárás nem indokolt a jelenlegi helyzetben - mondta Gulyás.

Májusban zárva maradnak az iskolák
Május 4-től a védekezés átlép a második szakaszába. Az idősek csak a legszükségesebb esetben hagyják el az otthonukat, a 9-12 órás idősávban vásárolhatnak. Mindenki takarja el a száját-orrát a zárt térben, és a 1,5 méteres távolságot tartsák be. Május végéig biztosan nem tér vissza az oktatás a tantermekbe, marad a digitális oktatás.

Június 2-ig biztosan nem kell iskolába menni
Gulyás kérdésre azt is elmondta, hogy a kormány nem zárta be a templomokat, az egyházak döntötek úgy, hogy online istentiszteletek lesznek. Egyelőre semmi biztosat nem lehet mondani arról, hogy mikor indulhatnak újra a különféle nevelési intézmények Magyarországon. Június 2-ig biztosan nem kell iskolába menni.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
Pesti úti idősotthon: November óta nem volt orvos – mondja az elhunyt néni fia
"Cs. Krisztián édesanyja 2017-ben költözött be a Pesti úti Idősek Otthonába, ahol akkoriban még rendben volt minden. Az intézmény a Fővárosi Önkormányzat kezelésében van. A férfi szerint tavaly novemberben minden megváltozott: a korábban kedvelt ápolók eltűntek, lecserélték a főnővért, és orvossal többé nem tudtak beszélni. Szerinte édesanyja az otthon első koronavírusos áldozata – hiszen pont aznap halt meg, amikor 5 beteget is elvittek az intézményből koronavírussal"
https://ripost.hu/politik/pesti-uti...olt-orvos-mondja-az-elhunyt-neni-fia-2396376/

"Az idősotthonok között a legnagyobb gócpont továbbra is a Pesti úti idősotthon, ahol 295 gondozott, 26 dolgozó és 34 elhunyt van jelenleg. A Rózsa utcában 53 gondozott és 20 dolgozó, a Kamaraerdei úton 10 gondozott és 3 dolgozó, a Kútvölgyi úton és a Bánk Bán utcában 1-1 gondozott, a Rupphegyi úton pedig 1 dolgozó fertőzött. 34 halott a Pesti útról kerül ki, 14 meghalt ember a Rózsa utcából és 1 fő a Kútvölgyi útról – tudtuk meg a Koronavírus Sajtóközpont kérdésünkre küldött válaszából."
https://www.origo.hu/itthon/20200430-6-fovarosi-fenntartasu-idosotthonban-jelent-meg-a-virus.html
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
"Arra vonatkozóan, hogy a kerületi pilotokhoz hasonlóan a nagyforgalmú fővárosi főutakon, gondolva például az alsó rakpart beharangozott hétvégi lezárásaira, mikor terveznek beavatkozást, Karácsony azt mondta: jelenleg még a zárás taktikáját követik a fővárosi közterületeken (mint például a Margitszigeten), de a következő hetekben óvatosan nyitni fognak több helyszínen is, ekkor szóba kerülhet a rakpart is." (KG)

Hétvégenként búcsút inthetünk majd a rakpartnak is. Egyre jobb. Már hétvégén is dugók lesznek! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
Május 3-a után nem lesz lehetősége egyedi lezárásokról dönteni
Az önkormányzatok többsége arányosan élt a kezükbe adott lezárási joggal. Május 3-a után egyébként nem lesz ilyen jogosítványa az önkormányzatoknak.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 668
113
"Hétfőtől több adatot közölnek: a megbetegedésekre és halálozásokra vonatkozó adatokat külön ismertetik Budapestre és azokra a Pest megyei járásokra nézve, ahol fennmaradnak a kijárási korlátozások."
 
  • Tetszik
Reactions: blogen