Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2361

Guest
De miért halnék bele? 18-45 éves korosztályban az esély hogy meghalok, nem több mint 0,01%. Szóval nem sok esélyetek van rá. Ráadásul május van már, az emberek túlnyomó többsége több mint valószínű találkozott már a vírussal.

nem halsz bele..

en ide tettem anno egy ket cikket arrol hogy azoknal is akiknek gyonge lefolyasu a virus, azoknal is a tudo soha tobbe nem lesz olyan mint volt, a virustol maradnak serulesek rajta...

ugy latszik senki sem figyelt, vagy olvasott itt rola...

And here is what really surprised us: These patients did not report any sensation of breathing problems, even though their chest X-rays showed diffuse pneumonia and their oxygen was below normal. How could this be?

We are just beginning to recognize that Covid pneumonia initially causes a form of oxygen deprivation we call “silent hypoxia” — “silent” because of its insidious, hard-to-detect nature.

Pneumonia is an infection of the lungs in which the air sacs fill with fluid or pus. Normally, patients develop chest discomfort, pain with breathing and other breathing problems. But when Covid pneumonia first strikes, patients don’t feel short of breath, even as their oxygen levels fall. And by the time they do, they have alarmingly low oxygen levels and moderate-to-severe pneumonia (as seen on chest X-rays). Normal oxygen saturation for most persons at sea level is 94 percent to 100 percent; Covid pneumonia patients I saw had oxygen saturations as low as 50 percent.
https://www.nytimes.com/2020/04/20/...irus-testing-pneumonia.html#commentsContainer

van itt meg
https://www.rainews.it/tgr/tagessch...tem-6708e11e-28dc-4843-a760-e7f926ace61c.&wt=

szoval, atmen a virus rajtad, egy ket het es minden ok...a tudodet meg baszhatod amedig elsz mehetsz az orvoshoz.

a kiniak egy ideig, meg nem voltak rendes tesztek, CT-n neztek az emberek tudejet es kerestek a mar emlitett elvaltozasokat...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Akkor a Washington Post szerkesztőit is elfogják vinni?
Washington Times, és nem a Post, de mindegy.
Honnan jön ez, hogy el fogják vinni őket? Én semmi ilyesmit nem mondtam.
Ugyanis ők hozták le (többek között) hogy a halálozási ráta 0,1%.
0,1-0,2-t írnak, de nincs pontos forrásmegjelölés sem. Valahogy bírjuk már ki ezt az egy hetet, hogy legyen hazai adatsorunk.
Illetve nem beszélnek arról, hogy milyen gyorsan terjed a fertőzés, vagyis alacsony halálozási mutatóval is túl lehet terhelni az eü rendszert, aminek következtében az egyéb sürgős esetek ellátása sem lesz elégséges, vagyis még több ember fog meghalni, stb...
 
  • Tetszik
Reactions: zztop

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
nem halsz bele..

en ide tettem anno egy ket cikket arrol hogy azoknal is akiknek gyonge lefolyasu a virus, azoknal is a tudo soha tobbe nem lesz olyan mint volt, a virustol maradnak serulesek rajta...

ugy latszik senki sem figyelt, vagy olvasott itt rola...


https://www.nytimes.com/2020/04/20/...irus-testing-pneumonia.html#commentsContainer

van itt meg
https://www.rainews.it/tgr/tagessch...tem-6708e11e-28dc-4843-a760-e7f926ace61c.&wt=

szoval, atmen a virus rajtad, egy ket het es minden ok...a tudodet meg baszhatod amedig elsz mehetsz az orvoshoz.

a kiniak egy ideig, meg nem voltak rendes tesztek, CT-n neztek az emberek tudejet es kerestek a mar emlitett elvaltozasokat...
Csak egy nagyon kis kissebbséget érint a tüdőkárosodás.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
Az orvosi statisztikákkal mindig nagyon óvatos vagyok, főleg ha azok pro- , vagy kontra- hasonlítanak össze országokat. Így van ez a COVID statisztikákkal is de más hasonlóakkal szintén. Csak egy rövid példa, amiből talán érthető lesz az óvatosságom. A COVID halálozások hírei közt olvasom az olyanokat, hogy pl. Angliában (sic. UK) X ember hunyt el x napon közte sok középkorú, akiknek NEM VOLT ALAPBETEGSÉGE. A problémám ezzel az, hogy közelről nézve az itteni helyzetet és ismerve a két egészségügy közti különbséget ez a kijelentés minimum gyanús kellene, hogy legyen. Sok sebből vérzik, de csak egyetlen szempont ezek közül: a cukorbetegség megitélése (most ne menjünk bele a diabetes fajtáiba és jellegébe, csak általánosságban). Mindkét országban természetesen a diabetes egy tömegesen jelenlévő betegség, a kockázati tényezők (elhízás, étrend, stb.) mindkét helyen komoly problémát jelentenek. De, ha otthon valakinek a vércukorszintje csak a közelébe kerül a határértéknek, akkor a háziorvos máris küldi terhelésesre, stb. Itt, ha egy picit belelóg, még simán rávágja, hogy a vérkép rendben van. Magyaroszágon háziorvos azonnal odaadja a betegnek a tájékoztató füzetet, étrend javaslattal, stb. Itt, még az is problémás, ha a beteg rékérdez, hogy mit ehet, mert olyan, hogy diétás élelmiszer a boltban... hát maximum érdekesen néznek rád. Természetesen van oldal ahol tájékozódhatsz, utána olvashatsz. Nem tudom, hogy átjött e amit mondani akartam, hogy egyrészt a korai stádiumú cukorbetegség felismerése és kezelése teljesen eltérően történik, és ennek folyományaként pl. az sem teljesen biztos, hogy az alapbetegség jelen volt e, vagy nem ezekben az esetekben. És ez csak egyetlen betegségcsoportra, a diabetesre vonatkozik, megvizsgálhatnánk még tucatnyi olyat is ami szintén eltérően jelenik meg a két országban. Csak két ország, egy betegségéről beszélek. Ez hozzáállás beli különbség, a mindent fel akarok deríteni és kezelni, vagy a tünetekkel jelentkezőket kezelem. Ez aztán tovább gyűrűzik a kórházi ágyszámoktól, a statisztikákig mindenben. Na ezért vagyok néha szkeptikus, amikor pl. azt olvasom, hogy a diabetes esetek száma/egymillió lakos országonkénti összehasonlító statisztikája, pláne ha ebből bárki nagyon messzemenő következtetéseket akarna levonni. Ha ezt kiterjesztem pl. az USA-ra is, akkor máris jön a követező bizonytalansági faktor, hogy tudniillik hányan mentek el egyáltalán, bármilyen tünettel az orvoshoz, akiknek pl. nincs semmilyen biztosítása. És még hosszan lehetne sorolni a különbségeket az egészségügyi rendszerekben, a statisztika készítésben, a hozzáállásban.

Na ezért sem foglalkozom sokat a bezzeg és nem bezzeg országok típusú felvetésekkel.
Ezzel egyetèrtek. De nem hinnèm, hogy itthon kevesebb az elhizott mint UK-ben.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
De mi az hogy én viszem vásárra? Én hajtok szegénységbe több száz millió embert?
Úgy néz ki, hogy annyira alacsony szinten vagy, hogy azt sem vagy képes megérteni, miért olyan nagy baj az a nézet amit próbálsz itt tolni nekünk. Ez az ami végtelenül elszomorító, nem járvány ! :eek:

Mindig vannak ilyen értetlen és érzelmileg analfabéta emberek mint te, akik csak a feszkót csinálják a többiekkel. Kibiceknek is hívják őket. Csak a kár van utánuk. (ezért is hoznak mindenhol törvényeket a megfékezésükre, mert mással nem lehet elfojtani a lázításukat, csak büntetéssel, és ez nagyon sajnálatos hogy így van, de áshatják alá a többi ember életét, az a pár százalék értetlen és IQ hiányos kisebbség)
 
S

Shektor11

Guest
Úgy néz ki, hogy annyira alacsony szinten vagy, hogy azt sem vagy képes megérteni, miért olyan nagy baj az a nézet amit próbálsz itt tolni nekünk. Ez az ami végtelenül elszomorító, nem járvány ! :eek:

Mindig vannak ilyen értetlen és érzelmileg analfabéta emberek mint te, akik csak a feszkót csinálják a többiekkel. Kibiceknek is hívják őket. Csak a kár van utánuk. (ezért is hoznak mindenhol törvényeket a megfékezésükre, mert mással nem lehet elfojtani a lázításukat, csak büntetéssel, és ez nagyon sajnálatos hogy így van, de áshatják alá a többi ember életét, az a pár százalék értetlen és IQ hiányos kisebbség)

Szerintem meg az a fasiszta hozzáállás a baj, amit képviselnek itt néhányan. Ez sokkal ijesztőbb, mint bármilyen vírus.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Csak egy nagyon kis kissebbséget érint a tüdőkárosodás.

biztos vagy benne?

akor miert a kinaiak ezt CT dolgot hasznaltak a betegek megtalalasaban amikor meg nem volt rendes teszt?

a ruszkik is irtak rola, a nemetek is, az olaszok is, az amcsik is... nem egy ket embernel van ez mint pl az amcsiknal az a nehany agyverzes a fiataloknal.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Szerintem meg az a fasiszta hozzáállás a baj, amit képviselnek itt néhányan. Ez sokkal ijesztőbb, mint bármilyen vírus.
Na most kijött belőled az igazi anarchista !!! Gratulálok !!! :eek::D:D:D:p:p:cool: (tudtam én mi van a háttérben, olyan felforgató vagy, mint Voltaire is volt, meg a kommunista lázítók :D:D "Kibújt a szög a zsákból" :) Amikor teljesen falhoz állítalak az anarchista nézeteiddel, és már semmit sem tudsz mondani, mert nincsenek ésszerű és reális érveid, akkor jön a fasisztázás... A kommunista / anarchista hamis vádaskodás...)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Az angol Spectator szerint a kórhâzon, öeregek otthonân kivül COVID-ban elhunytakat sok helyen ( Franciaországot hozza fel többek között pèldának) nem számitják be (kivève Angliâban, de ott is csak egy hete). A lényeg, hogy nyilvânvalóan nem sokat ernek ezek a statisztikák. Szerintem majd, ha lecsillapult a helyzet és ellenörzik a számokat egy egységes rendszer szerint, fogjuk megtudni az igazi szâmokat. Ha egyâltalân....

A "ha egyáltalán..." a lényeg!
Franciaországból megvannak ugyanis az első negyedéves mortalitási adatok. Még ez nem mérvadó azért, mert március 31-ig 3.523 koronavírusos halálesetük volt,
de mindenesetre kiugrás eddig nincs! Majd az áprilisi ismeretében vonhatunk le komolyabb következtetést.
A 24.376 elhunyt már szignifikáns, ha annál is "belesimulás" lesz..., háát...!(?)
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_France
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_France
..
Egyébként nagyon hiányolom az egyéb típusú influenza-szövődményekben elhunytakról a statisztikai adatokat, de mintha erről egyetlen ország sem tájékoztatna!
Valakinek van linkje? Valamilyen orvosi szaklap csak végez nemzeközi összesítést influenza szezonról szezonra! (??)
Ha jól tudom 6-7 veszélyesebb influenza törzs kering telente.
 
S

Shektor11

Guest
Na most kijött belőled az igazi anarchista !!! Gratulálok !!! :eek::D:D:D:p:p:cool: (tudtam én mi van a háttérben, olyan felforgató vagy, mint Voltaire is volt, meg a kommunista lázítók :D:D "Kibújt a szög a zsákból" :) Amikor teljesen falhoz állítalak az anarchista nézeteiddel, és már semmit sem tudsz mondani, mert nincsenek ésszerű és reális érveid, akkor jön a fasisztázás... A kommunista / anarchista hamis vádaskodás...)
Nem vagyok anarchista. Egy szabadságszerető ember vagyok, de nem anarchista. Elítélem a kommunizmust, a fasizmust és egyéb kollektivista társadalmakat. És igen, hiszek a szólásszabadságban. Hiszem, hogy nem lehet valakit elnyomni, csak azért mert más véleményt képvisel. Nem Észak-Koreában vagyunk.
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
A "ha egyáltalán..." a lényeg!
Franciaországból megvannak ugyanis az első negyedéves mortalitási adatok. Még ez nem mérvadó azért, mert március 31-ig 3.523 koronavírusos halálesetük volt,
de mindenesetre kiugrás eddig nincs! Majd az áprilisi ismeretében vonhatunk le komolyabb következtetést.
A 24.376 elhunyt már szignifikáns, ha annál is "belesimulás" lesz..., háát...!(?)
https://en.wikipedia.org/wiki/2020_coronavirus_pandemic_in_France
https://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_France
..
Egyébként nagyon hiányolom az egyéb típusú influenza-szövődményekben elhunytakról a statisztikai adatokat, de mintha erről egyetlen ország sem tájékoztatna!
Valakinek van linkje? Valamilyen orvosi szaklap csak végez nemzeközi összesítést influenza szezonról szezonra! (??)
Ha jól tudom 6-7 veszélyesebb influenza törzs kering telente.

Az eddig nyilvânossâgra hozott adatokat sehonnan nem venném jelenleg készpénznek.
2003-ban a nagy kânikula alatt éppen Dèl- Franciaországban voltam, tele voltak az ujságok azzal, hogy több mint 20000 idös ember halt bele a melegbe. Kiszáradtak, mert nem ittak eleget. Most akkor a magas hömèrsékletbe haltak bele, vagy abba, hogy nemm ittak eleget?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
te valami hulye elmeletek szakertoje vagy?

???
..
Nyíltan belemondják a képedbe, ott van a cikkben, amit linkeltem:
"Szerinte az emberek többsége azt hiszi, hogy a készülékeiken keresztül csak a GPS adatokhoz jutnak hozzá „fentről”, de ez csupán a jéghegy csúcsa.
A cég technológiájával ennél sokkal részletesebb adatokat gyűjtenek — a felhasználók többségének tudtán kívül.
..
Elmondása szerint egy átlagos telefon 14 olyan szenzorral rendelkezik, ami információkat gyűjt — a tulajdonos mozgásáról, sebességéről, környezetének fényviszonyairól és más fizikai tényezőkről."

..
Nem kell ehhez szakértőség.
Ha meg valaki "képbe került" még fokozható az élvezet! (Ehhez meg fantázia nem kell.)
 
S

Shektor11

Guest
???
..
Nyíltan belemondják a képedbe, ott van a cikkben, amit linkeltem:
"Szerinte az emberek többsége azt hiszi, hogy a készülékeiken keresztül csak a GPS adatokhoz jutnak hozzá „fentről”, de ez csupán a jéghegy csúcsa.
A cég technológiájával ennél sokkal részletesebb adatokat gyűjtenek — a felhasználók többségének tudtán kívül.
..
Elmondása szerint egy átlagos telefon 14 olyan szenzorral rendelkezik, ami információkat gyűjt — a tulajdonos mozgásáról, sebességéről, környezetének fényviszonyairól és más fizikai tényezőkről."

..
Nem kell ehhez szakértőség.
Ha meg valaki "képbe került" még fokozható az élvezet! (Ehhez meg fantázia nem kell.)

Az emberek még a nyilvánvaló dolgokat sem látják. Ott van előttük ahogy egy drón utasítgat, mégis azt támadják, akik ellenzik ezt az őrületet.
 

tiz

Well-Known Member
2016. július 21.
358
2 375
93
Egy jó cikk az amerikai helyzetről és a pánikkeltésről. Egy olyan járványtól rettegtek, aminek a halálozási rátája alig éri el a 0,1%-ot.

Egyrészt a 0.1% jó eséllyel nem igaz.

Másrészt, tedd oda a "jó cikk" mellé azt is, hogy NYC-ben hűtőkamionokba pakolják a halottakat.

Nincs itt valahol egy apró ellentmondás?

Őszintén megvallva bennem már kiégett a biztosíték a koronavírussal és az itteni vitával kapcsolatban, de egy dolog mindig felbosszant: amikor valaki elmagyarázza, hogy nincs itt semmi baj, hajrá, engedjük el a gyeplőt.

Magam sem vagyok a veszélyeztetett korcsoportban, de vannak rokonaim akik igen. Az a véleményem, hogy előbb utóbb sajos át kell majd esniük a víruson. De nagyon nem mindegy, hogy az egészségügy milyen állapotban lesz amikor ez megtörténik. A kórház folyósóján fognak feküdni vagy a lehető legjobb ellátást kapják amit a technika / orvostudomány lehetővé tesz?

Ha nem érted azt, hogy van egy védendő része a társadalomnak, és értük tesszük azt amit teszünk, akkor baj van.

Mert ez az igazi "fasiszta" hozzáállás: én vagyok fontos, amíg nekem nincs bajom, addig nem érdekel az egész.

Én egy olyan társadalomban szeretnék élni, amely mindent megtesz az idős tagjaiért.

Azt hiszem ezzel a magyarok többsége így van. Akinek nem tetszik, menjen olyan helyre, ahol az élet nem számít. Ja, és ne reklamáljon, ha legyintenek, amikor neki van szüksége segítségre.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Mi lenne ha rögtön koncentrációs táborba is zárnának? Erről beszéltem, ez Orwell. Remélem idáig azért nem süllyedünk.

Akkor a Washington Post szerkesztőit is elfogják vinni? Ugyanis ők hozták le (többek között) hogy a halálozási ráta 0,1%.

Egy veszélyes világjárvány folyamán vitatni hogy az mennyire is veszélyes potenciálisan, azzal veszélyezteted olyanok életét, akik ezért akárcsak elbizonytalanodnak, ezért veszélyeztetik mások vagy saját életüket.


Itt nagyon óvatosan bánunk minden hírrel. Jóval és rosszal is.
Az egészen bizonyos hogy ez a járvány elképesztően okos, és alattomos. Egyre több minden derül ki róla.
Még ha hirtelen valóban kijön valaki egy használható védőoltással, azt legyártani közel 8 milliárd adagra biztosan minimum egy évbe kerülne (inkább többe) - még a világ összes országának, gyógyszeripari kapacitásának figyelembevételével. Pláne, hogy rengeteg a vírus variánsa már most is.
Jelenleg úgy tudják valamennyire kordában tartani a legtöbb helyen a növekedés ütemét, hogy a legtöbb helyen (és most ne menjünk bele Svédországba meg Brazíliába, meg az USA viselkedésébe (mint pl esetükben mindenki már a választásokra készül, meg a geopolitikai veszteségük minimalizálását tűzte ki célul...) ) szigorú korlátozásokat vezettek be (legalábbis a közelmúltig), és mindenhol lázasan kutatják a már létező gyógyszerek hatásosságát a járványra, és ha valami hatásosnak bizonyul, azt minden felelős vállalat, kutató, ország közzéteszi,(és most ne menjünk bele abba, hogy az USA német kutatóktól kizárólagosan akart megvenni egy potenciális gyógyszert-kutatást, ,meg hogy hogyan miért is történt hogy az USA kutatási adatait meghekkelték) és ahol csak elérhető , a minimálisra szorított vizsgálatok után ahol csak tudják elkezdik legalább korlátozottan használni.

De mi az hogy én viszem vásárra? Én hajtok szegénységbe több száz millió embert?

Ez egy másik kérdéskör. És nagyon súlyos. Több száz millió, akár milliárd fölötti embert is érinthet. Az oroszok már tiltják a gabona kivitelt. És náluk még csak nem is csökkent érezhetően a hírek szerint a mezőgazdasági termelés-munka eddig.
Viszont ez Afrikát már most érzékenyen érinti. Elméletileg az EU, USA Kanada be tudna menni a piaci résbe, csakhogy ez szinte bizonyosan nem vitelezhető ki számukra (sem). Többek közt mert gyakorlatilag éppen csak döcög a kereskedelem/szállítási útvonalak.(Kontinenseken belül még-már valami szállítási útvonalak csak működgetnek (már)) Meg ugye a gazdaságok (ipar, mezőgazdaság...) minimum nagyon belassultak...
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
Az emberek még a nyilvánvaló dolgokat sem látják. Ott van előttük ahogy egy drón utasítgat, mégis azt támadják, akik ellenzik ezt az őrületet.

Mindenkinek ajánlom a fentebb linkelt filmet Mao Ce-tung életéről!
(kis képzeletbeli cetlin jegyezze meg a percet)