Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 2361

Guest
Ez a kung-flu jól jött usának akárhányan is haltak bele sajnálatos módon.
1. A demokrata államokat érintette a legjobban szóval tökmindegy azok úgyis bukók voltak.
2. Van ellenségkép, innentől aki nem kína ellenes az hazaáruló
3. lehet visszavinni a termelést még ha drágább is

ki lehet tiltani mindent ami kínai.
Ja az egyetemek elkezdték kidobni a konfuciusz társaságokat a kampuszokról, mert komcsipropit tolnak.

Nem kell aggódni. Minden el van tervezve. USA-nak még van jópár éve. Vagy most leszámolnak a külső belső vörösökkel, vagy Isten irgalmazzon a világnak.

erosen anti ruszki vagyok, azt hogy kinai legyen a vilag no.1 meg el sem merem kepzelni..

de ez amit te irtal most?

:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

trampal :rolleyes::rolleyes::rolleyes::rolleyes:

kar hogy nincs hempergos smiley
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 986
91 902
113
Minden sokkal súlyosabb lesz, mint a kormâny mondja. Egeszen addig, amig mâs kormâny lesz. Akkor elindulnak a pozitiv fejlödmények, mint IMF- hitel, Euro- bevezetés, Sorosegyetem is visszajöhet stb. Akkor végre szeretni fognak minket ès boldogak leszünk.
Azért az EU jóslatai szerint Dél-Európa konkrétan csődbe megy. 9% fölötti olasz, spanyok, görög visszaesés. Az olasz adósság 22%-al nő a GDP 160%-a lesz. És meg 2021 végén sem érik el a 2019-es szintet. Ami amúgy sem tul acélos mert kb. 10 éve befagyott az olasz növekedés. A görög számokat nem mertrm megnézni...
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 099
93
Alaposan megindokolt állâsfoglalâs. :)
"Trump egy populista idióta"
Aki mellesleg az US elnöke lett a sok keletiparti okostojâs és a media legnagyobb része ellen. Meg vállalkozó, meg vagyonos, meg TV-sztár. Meg imâdja a harcot, soha nem adja fel. Ha egy idióta erre képes, akkor hol az a sok intelligens politikus? A demokratâknâl?
Populista? Az mi? Hogy nagyjâból azt csinâlja, amit mondott?
Nem kell szeretni, de leidiótázni ès lebecsülni butasâg és olyan "savanyú a szöllö " szaga van.
De off.
"Aki mellesleg az US elnöke lett a sok keletiparti okostojâs és a media legnagyobb része ellen."

Így igaz. Trump óriási média és pénzügyi ellenszélben nyert, Trumpot pl.6, míg ellenfelét 148 USA-ban megjelenő hetilap támogatta, valamint kb. fele annyi pénzből kampányolt mint Clintonné, így bizonyította azt is, hogy a pénz a politikában sem mindenható .... ez tetszett, jó volt látni.
Az már csak hab a tortán, hogy Soros is bukott legalább 2x pénzügyileg, 1x kb.10 millio USD-t (ennyivel támogatta Clintonnét), 1X pedig a választások után pár héttel kb. 1 millárd dollárt a tőzsdén.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Hogy lehet elcseszni egy országot, nemzetet a lakosság megváltoztatásával bevándorlás által még úgy is, ha nincs terv és még ha nem is mondjuk ki?
Észak-Amerika? Dél-Amerika? Ausztrália? Mindenhol az őslakosok a domináns nép, ugye? Ja, nem ...
Azért kellett egy kulturális-technológiai fölény is a gyarmatosítók részéről. A puszta erőszakosság önmagában nem elegendő.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
"A MOL-Lub almásfüzítői gyárában jártam, ahol megmutatták azt az üzemrészt, amit az elmúlt hetekben alakítottak át fertőtlenítőszer gyárrá. Hogyan készül a kézfertőtlenítő és a felületfertőtlenítő?"
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 988
14 089
113
"Aki mellesleg az US elnöke lett a sok keletiparti okostojâs és a media legnagyobb része ellen."

Így igaz. Trump óriási média és pénzügyi ellenszélben nyert, Trumpot pl.6, míg ellenfelét 148 USA-ban megjelenő hetilap támogatta, valamint kb. fele annyi pénzből kampányolt mint Clintonné, így bizonyította azt is, hogy a pénz a politikában sem mindenható .... ez tetszett, jó volt látni.

...ez volt a kivétel ami -sajnos- erősíti a szabályt! :(
(...a Fidesz is megcsinálta ezt a huszár-vágást ;) )


Az már csak hab a tortán, hogy Soros is bukott legalább 2x pénzügyileg, 1x kb.10 millio USD-t (ennyivel támogatta Clintonnét), 1X pedig a választások után pár héttel kb. 1 milliárd dollárt a tőzsdén.
Szívet melengető hírek Sorosról :D




Mindkét esetben a "kisebbik rossz" következett be. Nem leszek "gonoszkismalac" lelkület: a kisebbik rossz az jó. Szerintem.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 305
10 620
113
És akkor most nézzük Brazíliát, ahol az elnök szintén annak a híve, hogy nincs itt semmi különös.
 
  • Tetszik
Reactions: zztop

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
3111 fertőzött (+46)
964 kórházban (+36)
50 lélegeztetőgépen (-5)
1979 aktív eset (-14)
759 gyógyult (+50)
373 elhunyt (+10)
86743 mintavétel (+1186)
10628 hatósági házi karanténban (+81)
202005068.jpg
3150 fertőzött (+39)
968 kórházban (+4)
50 lélegeztetőgépen (+/-0)
1966 aktív eset (-13)
801 gyógyult (+42)
383 elhunyt (+10)
94036 mintavétel (+7293)
10956 hatósági házi karanténban (+328)
2020050714.jpg
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
zlovéniában a világon elsőként elkészült egy országos reprezentatív mintavétel a koronavírus-fertőzöttségről. A felmérés azonban így is csak a kezdeti fázisában tart, hiszen az érintetteket hónapokon át követik majd figyelemmel, épp úgy, ahogy Magyarországon is tervezik az orvosi egyetemek 17 ezer fős kutatásának résztvevőivel. A továbbiakban elsősorban arra kíváncsiak a szakértők, hogy megfertőződhetnek-e újra a betegségen átesettek, és az is kérdés, hogy azok a vírushordozók, akik nem betegedtek meg, immunitást szereznek-e a Covid-19-cel szemben. A vizsgálat első és legfontosabb eredménye azonban már szerdán napvilágot látott: délnyugati szomszédunkban a lakosság körülbelül 2-4 százaléka fertőződhetett meg.
A szlovének túl vannak az országos mintavételen, 3 százalék találkozhatott a koronavírussal


 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Pár nap, egy hét, és mivel csökken a fertőzések száma, jön az ellenzék, hogy ugye, teszt, teszt, teszt, nem megmondtuk?! Csökken is a fertőzések száma ... :D
A 7k teszt attól van, hogy a 17 ezer mintavétel haladt, ami a pillanatnyi lakossági általános átfertőződöttséget méri a reprezentatív mintán, és az persze mind hivatalos PCR teszteléssel is jár, tehát azt is bele lehet és bele is kell számolni az adatokba. Ez korábban nekem sem jutott eszembe, de valójában ez a helyzet vele. ;)

"Mégis működik a járványkezelés svéd modellje"
(euronews idióta faxság, lásd a bizonyítását alább ;))

Ezzel a kijelentéssel azért még jócskán lehet várni, amit az euronews megtett. AMÚGY MEG EGY BÜDÖS SZÖ SEM IGAZ BELŐLE !!! Már csak azért is, mert ha ezt az olaszok franciák spanyolok britek mondták volna ezt, hogy semmit nem csinálnak, vagy az US, akkor kígyót békát kiabálnának rájuk, ugye ? Így meg, azért, mert a svédek egy balfax felkészületlen trehány alakulat volt, még talán "szentté is kell avatni" a neoliberális svéd kormányt ? Aki odadobta a kaszásnak az országot felépítő öregeket, amikből ők most a pénzt szórják el, az országot teszik tönkre , adják el ??? Ez a svéd "törődés", a szociális érzékenység ? A saját véreikkel, a felmenőikkel ? Nem véletlenül ez a súlyos pszichopátia és aljasság egy ultraliberál szemétláda országban ? (pld. Sztálin csinált ilyeneket a sajátjaival, meg még sok másik szemétláda is a világban) Ha a saját öregjeiket a sírba így lökdösik bele, akkor mi a jó k..... (kedves, tudod...) anyukájuknak kell aggódniuk a menekültek életéért, meg cirkuszolni értük a fél világgal ?????? :mad::mad: (még soha nem mondtam ilyet, de olyan példás büntetést érdemelnek, amilyenekről az ószövetségben írtak néhányszor - megtizedelve rabszolgának elhajtatni az egész bagázst, úgy ahogy vannak - hááát nálam a kiakadás megvolt ezek miatt - most már jöhet a svédeknél az országuk migránsok általi átvétele, az lesz a büntetés a bűneikre, olyan ószövetségi stílusban, én így látom - lenne még bőven mit írnom miket műveltek régen, csak nem akarom mesélni...:(:mad:)
 
  • Tetszik
Reactions: bartinieffektus

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 110
83 590
113
A 7k teszt attól van, hogy a 17 ezer mintavétel haladt, ami a pillanatnyi lakossági általános átfertőződöttséget méri a reprezentatív mintán, és az persze mind hivatalos PCR teszteléssel is jár, tehát azt is bele lehet és bele is kell számolni az adatokba. Ez korábban nekem sem jutott eszembe, de valójában ez a helyzet vele. ;)


"Mégis működik a járványkezelés svéd modellje"
(euronews idióta faxság, lásd a bizonyítását alább ;))

Ezzel a kijelentéssel azért még jócskán lehet várni, amit az euronews megtett. AMÚGY MEG EGY BÜDÖS SZÖ SEM IGAZ BELŐLE !!! Már csak azért is, mert ha ezt az olaszok franciák spanyolok britek mondták volna ezt, hogy semmit nem csinálnak, vagy az US, akkor kígyót békát kiabálnának rájuk, ugye ? Így meg, azért, mert a svédek egy balfax felkészületlen trehány alakulat volt, még talán "szentté is kell avatni" a neoliberális svéd kormányt ? Aki odadobta a kaszásnak az országot felépítő öregeket, amikből ők most a pénzt szórják el, az országot teszik tönkre , adják el ??? Ez a svéd "törődés", a szociális érzékenység ? A saját véreikkel, a felmenőikkel ? Nem véletlenül ez a súlyos pszichopátia és aljasság egy ultraliberál szemétláda országban ? (pld. Sztálin csinált ilyeneket a sajátjaival, meg még sok másik szemétláda is a világban) Ha a saját öregjeiket a sírba így lökdösik bele, akkor mi a jó k..... (kedves, tudod...) anyukájuknak kell aggódniuk a menekültek életéért, meg cirkuszolni értük a fél világgal ?????? :mad::mad: (még soha nem mondtam ilyet, de olyan példás büntetést érdemelnek, amilyenekről az ószövetségben írtak néhányszor - megtizedelve rabszolgának elhajtatni az egész bagázst, úgy ahogy vannak - hááát nálam a kiakadás megvolt ezek miatt - most már jöhet a svédeknél az országuk migránsok általi átvétele, az lesz a büntetés a bűneikre, olyan ószövetségi stílusban, én így látom - lenne még bőven mit írnom miket műveltek régen, csak nem akarom mesélni...:(:mad:)

Ja.
https://888.hu/amerika-london-parizs/sved-modell-az-idosgondozok-fertoztek-meg-az-idoseket-4247374/
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 070
32 560
113
A 7k teszt attól van, hogy a 17 ezer mintavétel haladt, ami a pillanatnyi lakossági általános átfertőződöttséget méri a reprezentatív mintán, és az persze mind hivatalos PCR teszteléssel is jár, tehát azt is bele lehet és bele is kell számolni az adatokba. Ez korábban nekem sem jutott eszembe, de valójában ez a helyzet vele. ;)

Korábban nem számolták bele tudtommal az egyetemek által elvégeztetett teszteket, márpedig ezt a 17 ezret is ők csináltatják. Mondjuk alaposan torzítja így az eddigi adatokkal való összehasonlítást, hiszen eddig csak fertőzésgyanúsakat és kontaktszemélyeket teszteltek.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer
T

torsen

Guest
zlovéniában a világon elsőként elkészült egy országos reprezentatív mintavétel a koronavírus-fertőzöttségről. A felmérés azonban így is csak a kezdeti fázisában tart, hiszen az érintetteket hónapokon át követik majd figyelemmel, épp úgy, ahogy Magyarországon is tervezik az orvosi egyetemek 17 ezer fős kutatásának résztvevőivel. A továbbiakban elsősorban arra kíváncsiak a szakértők, hogy megfertőződhetnek-e újra a betegségen átesettek, és az is kérdés, hogy azok a vírushordozók, akik nem betegedtek meg, immunitást szereznek-e a Covid-19-cel szemben. A vizsgálat első és legfontosabb eredménye azonban már szerdán napvilágot látott: délnyugati szomszédunkban a lakosság körülbelül 2-4 százaléka fertőződhetett meg.
A szlovének túl vannak az országos mintavételen, 3 százalék találkozhatott a koronavírussal



Igen a szlovének végeztek egy átfogó és reprezentatív (mindkettő fontos megjegyzés) mérést, ami a szöveg szerint 1368 személyt jelent. A világelsőségüket nem megkérdőjelezve azért jelzem, hogy pl. Izlandon május 4-re a teljes lakosság 5%-t tesztelték, ez több mint 18000 ember (itt az arány az érdekes, nem a mennyiség). Ebből van kb. 1800 betegük, akiknek kb a fele tünetmentes, és van 10 halott. Az arányok kedvéért írom, mert ott gyakorlatilag lecsengett a járvány. Tudom, sziget, meg hideg van, bla-bla-bla... Ugyanakkor az elsők között voltak a fertőzött európai országok között, mert egy csapat síelő még idejekorán hazavitte a vírust Tirolból.
 
T

torsen

Guest
A 7k teszt attól van, hogy a 17 ezer mintavétel haladt, ami a pillanatnyi lakossági általános átfertőződöttséget méri a reprezentatív mintán, és az persze mind hivatalos PCR teszteléssel is jár, tehát azt is bele lehet és bele is kell számolni az adatokba. Ez korábban nekem sem jutott eszembe, de valójában ez a helyzet vele. ;)


"Mégis működik a járványkezelés svéd modellje"
(euronews idióta faxság, lásd a bizonyítását alább ;))

Ezzel a kijelentéssel azért még jócskán lehet várni, amit az euronews megtett. AMÚGY MEG EGY BÜDÖS SZÖ SEM IGAZ BELŐLE !!! Már csak azért is, mert ha ezt az olaszok franciák spanyolok britek mondták volna ezt, hogy semmit nem csinálnak, vagy az US, akkor kígyót békát kiabálnának rájuk, ugye ? Így meg, azért, mert a svédek egy balfax felkészületlen trehány alakulat volt, még talán "szentté is kell avatni" a neoliberális svéd kormányt ? Aki odadobta a kaszásnak az országot felépítő öregeket, amikből ők most a pénzt szórják el, az országot teszik tönkre , adják el ??? Ez a svéd "törődés", a szociális érzékenység ? A saját véreikkel, a felmenőikkel ? Nem véletlenül ez a súlyos pszichopátia és aljasság egy ultraliberál szemétláda országban ? (pld. Sztálin csinált ilyeneket a sajátjaival, meg még sok másik szemétláda is a világban) Ha a saját öregjeiket a sírba így lökdösik bele, akkor mi a jó k..... (kedves, tudod...) anyukájuknak kell aggódniuk a menekültek életéért, meg cirkuszolni értük a fél világgal ?????? :mad::mad: (még soha nem mondtam ilyet, de olyan példás büntetést érdemelnek, amilyenekről az ószövetségben írtak néhányszor - megtizedelve rabszolgának elhajtatni az egész bagázst, úgy ahogy vannak - hááát nálam a kiakadás megvolt ezek miatt - most már jöhet a svédeknél az országuk migránsok általi átvétele, az lesz a büntetés a bűneikre, olyan ószövetségi stílusban, én így látom - lenne még bőven mit írnom miket műveltek régen, csak nem akarom mesélni...:(:mad:)

Te miért akadsz ki, ha svédek nem gyújták fel a kormányépületeket? Ez ugyanúgy hangzik innen, mint a ZDF kritikája a magyar autokráciáról. Belepofázás. Ha svédeknek Az jó, nekünk meg EZ jó, és nincs elsöprő erejű tiltakozás akkor mindkét nép megérdemli a maga kormányát! Akkor miről is beszélünk? Tiszteletet ..... országnak! Ismerős valahonnan a nagybetűs kiírás?