Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 504
54 459
113
https://pestisracok.hu/ledobbent-a-halado-nyugati-sajto-orban-viktor-megsem-diktator/
..
"Értetlenül áll Orbán Viktor bejelentését követően a haladó nyugati média nagy része, hiszen kártyavárként dőlt össze az általuk oly’ nagy gondossággal felépített kép a diktatúrát építő magyar miniszterelnökről, bedeszkázott parlamentről, vagy éppen a jogállamiság sárba tiprásáról. Az eddigi balliberális narratívákat tényként közlő sajtóorgánumok nagy része most persze lapít, hiszen az mégiscsak elképzelhetetlen, hogy Orbán Viktor nem diktátor, pedig ők többször is leírták."
..
A legkellemetlenebb mégis az lesz számikra, hogy miközben nálunk már indul újra a verkli, addig ők még árnyékboxra kényszerülnek a vírussal.
Na meg a saját démonjaikkal, igaz ez utóbbit sosem ismernék be. Az első negyedéves GDP adatok is azt sejtetik, hogy egy ütemmel előbb vagyunk.
Ezt kellene tartani és nem "ellépni" a ritmust...

Remélem, igazad van. Természetesen szép az 1.negyedéves adat és legyûnk optimisták.
Azonban azt, hogy a teljes lockdown melyik orszàgot milyen mértékben érintette közvetlenűl, szerintem inkább a 2.negyedév adatai fogják mutatni. Tehát várnunk kell kb augusztus közepéig. Aztán meg az is szerepet fog jàtszani, ki milyen gyorsan tudja beindítani a gazdaságot.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Zaphod Beeblebrox

Well-Known Member
2020. április 1.
3 920
13 716
113
Ja, azt elfelejtettem, hogy én kelettől nyugatig, északtól délig hozom a híreket az egész világról. Sokszor annyira hatékonyan és relevánssan, hogy a magyar sajtó lóhosszal le van maradva. Én NEM mainstream médiát keresem sehol, sőőőt, a kifejezettem orvosi publikációs oldalakba is bele-bele szoktam "szagolni"... Sőőőt, nálam nincs se német, se angol, se amerikai, se semmilyen "elfogultság", sőőőt még OV-nek is be-be olvasgattam március első napjaiban, hogy rántsa már össze a szakembereket, és adja át nekik a vezérlést több szakterületen. Aztán ez ez is megtörtént... :D Érdekes, nem ? Utána meg valamelyik még azt is mondta, álmában sem gondolta, hogy ilyen világszínvonalú tudósaink vannak... oppá... ;) Ja, a hírek miatt újságírók is olvasgatnak itt. Pld. az indexről is bizonyítékot találtam erre, csak nem hoztam ide a csapatnak az infot - leellenőriztem, és a vakcina gyártói kapacitások rossz állásáról szóló híreimen felbuzdulva igen terjedelmes cikket írtak a jelenlegi vakcina gyártói kapacitások óriási hiányosságairól, olyannyira jól sikerült a cikkük, hogy hetekig ki volt "tacepaózva" náluk a vakcina címszónál ! Egyértelmű volt az összefüggés, hogy az én ITTENI postajim alapján kanyarították a hatalmas cikket, miután utána néztek, és szó szerint igaz volt amit írtam a témáról, hogy mekkora lyukak vannak itt is a védekezés hálóján. Engem nem érdekel a mainstream magyar sajtó, és világviszonylatban is leellenőrzöm ha valamiről írnak, mert a mainstream az NEM a hírek élvonala sohasem, csak ritkán. (tehát a kivétel erősíti a szabályt, ugye ? ;) ) Ráadásul a most is folyó hidegháborúk miatt a nyugati mainstream egy rakás keleti hírt egyáltalán nem, vagy csak kifordítva, meghamisítva közöl. Nos én ezért inkább keresek közvetlen forrásokat a különböző országokban, és pld. a kanadai vakcina fejlesztés hírét közvetlenül az egyetemük honlapjáról hoztam, meg az oroszt is a szinte közvetlen forrástól hozom, stb. stb. Meg közvetlen WHO doksi, és hasonló közvetlen forrásokra szeretek támaszkodni. A vérlázító dolgoknál szoktam csak lazítani kicsit ezen, pld. az Oxfordi vakcina licencelésének brutális változása, amiről nem sok hír lehetett még tegnap.

Ez igazán őrvendetes, magam és a többi olvasó nevében is köszönetünket fejezzük ki ezen tevékenységedért.

De a frászkarikáért kell így bepöccenned, amikor az egyetlen kifogásolható rész a hozzászólásomban a "fröcsögő" szó használata.

Nekem speciel meg az nem tetszik, hogy mindenhol egyre gyakrabban találkozok olyan álltalánosításokkal kifejezetten Nemzetekkel szemben ami már súrolja a bujtatott gyűlöletkeltés határait.
Itt még az angolokat utáljuk mert kategórikussan hazugok, egy topikkal lejebb a Románokat gyűlöljük mert nem adnak autonomiat, stb.
Nem vagyok PC fan, a sőt. Egyik oldalhoz sem tartozok, de nem tudok tőlük független lenni, valamint igyekszem kerūlni a politikát.
Megtisztelnél azzal ha nem támadnál le rögtön olyan dolgok miatt amire még nem is utaltam.
Keep up the good work.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 838
113
Egy "svéd modellt" támogató cikk:

https://judithcurry.com/2020/05/10/...ovid-19-is-reached-much-earlier-than-thought/

A lényeg: a nyájimmunitás szerinte már 23,6% megfertőződése után bekövetkezhet a populáció inhomogenitásától függően (az általában emlegetett a nyájimmunitáshoz szükséges arányok, 60-80% egy homogén populációból indulnak ki, ahol mindenki egyforma eséllyel fertőzhet és fertőződhet). A svédek ezek szerint már közel lehetnek a nyájimmunitáshoz szerinte.
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
A halalozások aránya viszont tényleg extrém alacsony. Itt felmerülhet más statisztikai eljárás, de amíg hivatalosan nincs ilyen infó, fogadjuk el a számokat.
Erről beszélek, viszont leírom amit gondolok. Itthon pl. túlzottnak érzem, hogy pl. egy ilyen betegeket (Nő 92 magas vérnyomás, végbélrák, pajzsmirigy alulműködés, iszkémiás szívbetegség; Nő 78 vesegörcsök, cukorbetegség, magas vérnyomás, iszkémiás szívbetegség, bélgyulladás, szívizomgyulladás; Férfi 51 magas vérnyomás, cukorbetegség, pitvarfibrilláció, krónikus veseelégtelenség, májzsugorodás, szívelégtelenség; Nő 76 magas vérnyomás, krónikus alkoholfüggőség, érelmeszesedés, szívbetegség, veseelégtelenség; stb) is a listára veszünk, csak mert elkapták a koronavírust. Vsz nem abba haltak bele, csak felgyorsult minden náluk, pár hónapon-fél éven belül vírus ide v. oda, meghaltak volna maguktól. Ilyet máshol nem igazán csinálnak, viszont koronás volt, beszámítják. Nálunk ezért 462, a szlovákoknál pedig ugyanezért 28. Itt ha két pöttyöt letagadnak, már keresztre feszítik Káslert. Ha Orbán belinkel egy kutyát, állatkínzással vádolják. Ezért se látom azt, hogy csalnának, különösen, hogy pl. Pesti út és barátai a Főkretén felelősségéhez tartoznak. Egy biztos, ha csak azt számítanánk bele akit a szlovákok, vagy a németek, akkor tízzel biztosan eloszthatnánk a halottak számát itthon ... Minimum! Pl. a brit diplomata, aki meghalt, full alkoholista volt az adatok alapján. Nekem volt egy ismerősöm, aki külföldre már úgy ment ki, hogy - utólag végiggondolva - hónapja se volt hátra, de mind az orvos, mind ő nem ismerték be, hogy valójában élőhalott. Megérkezett, két hét után kórház, majd kóma, kint már hozzá se nyúltak, menthetetlen volt. Aztán rohadt sok papírmunkával haza került ... Úgy érzem, lehetnének más számok is, de akkor ha kiderülne, ütnék őket. Most is csak azért nem merik, mert ütnék, próbálták, mert a nagytöbbség a BKVs baromság és az idősotthonos nemtörődömség miatt alakult így, és inkább kussolnak. De ha nem így lenne, ismerve a függetlenobjektívhaladó médiát, ugyanaz menne, mint a kezdetekkor, hogy miért nem ezt, miért nem így, ha már így, akkor miért nem úgy, miért nem akkor és ennyit v. annyit.
 
  • Tetszik
Reactions: lui7889 and Szittya

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Új kormányotok van. Vsz legközelebb másnak esélye se lesz, mivel nagyon jól kezelik a járványt. Papíron. Simán nyernek. Cél, hogy remek válságkezelők legyenek. Óvatosak. Nincs ezzel gond. Nekem nem azzal van bajom, ami papíron jó, örülök, de a többiekhez képest, akik azért annyira későn nem léptek, hozzájuk képest kevés minden. Nyilván számított a maszk, vagy nem. De valahogy nem kerek az egész. Remélem, hogy neked van igazad, és vérprofin ennyit számított a maszk, de valahogy inkább hajlok abba az irányba, hogy a halálozás annyira alacsony hasonló korú népességű országokéhoz képest, hogy valami nem kerek, és igaza van a két orvosnak akik szerint máshogy számoltok, sőt, ne legyen igazam, de az egész olyan, mintha mi csak olyan vidéken tesztelnénk nyakra főre, ahol nincs, vagy alig van fertőzött. Nem Izland vagytok, többen lakják a "Felvidéket", imádnak a szlovákok síelni, bulizni, kizárt, hogy úgy hazajöttek a karneválról és olaszból, osztrákból síelésből, hogy nem fertőződtek meg másokat úgy, mint a csehek, sem vidéken, sem a városokban. Mindezt úgy, hogy körülöttetek, de mindenhol máshol azért haltak és fertőződtek meg, annak ellenére, hogy az intézkedések sehol se késtek KKEuban annyira.

Nézz rá az adatokra világszerte. Ahol nem számít, stabil vagy magas támogatottságú egy kormány, vagy csak nagyon elqurták, ott simán nagyok a számok, ahol pedig nagyon is számít, ott alacsonyak. Szlovákia EUból is kilóg, pedig ennyire nincs nagy eltérés KKEU kapcsány a többi országnál. Én ezt látom. Nem hallok híreket felőletek, pedig azért van pár durva cigánytelep, idősotthon nálatok is, és ahogy a németektől se jön infó, hogy mi valós, de látva a számokat, a történet kerekségét nem érzem, de csak a számok kapcsán érzem ezt, nem személyes semmi.


OK, semmi gond. A felvetesere valaszolva:

1. ciganytelepek: leteszteltek oket es 6-7 darab ciganytelepet komplett rendorsegi karanten ala vontak, ott, ahol fertozest talaltak. 1 kivetelevel mar feloldottak a karantent, az utolso, meg aktiv eseteket mutato telepet mult heten teszteltek komplett ujra, a pozitiv eseteket egy karanten varoskaban elkulonitettek. A tobbi karanten ala vont telepen feloldottak a karantent, mivel az uj teszteles (14 nappal a karantenba helyezes utan) nem talalt pozitiv esetet.

2. Idosotthonok: Vegigteszteltek az osszes idosotthont, a bazini kivetelevel nem volt fertozes. Az altalad idezett Viola cikkben is benne van, hogy oket is teszteltek.

3. a bulizos, kirandulo, sizo turistak visszateresuk utan kotelezo 14 napos allami karantenba kerultek, talaltak is koztuk sok fertozottet. Valoszinu, hogy aranyaiban joval kevesebben jarnak sizni az Alpokba, mivel itthon is van megfelelo hely, raadasul olcsobb.

4. Ha csak ott tesztelnek, ahol nincs fertozes, akkor eszerint pl. Pozsonyban tomve kene lennie a korhazaknak, hisz ott eszerint tombol a fertozes, de nem igy van, mint irtam 21 beteg van fertozessel a korhazban. Lathatod, hogy a Mo.-gon folyo atfogo teszteles sem igazan talal fertozotteket, ott is a kialakult gocpontokhoz, idosotthonokhoz, korhazakhoz kotheto a fertozesek nagyon nagy szazaleka.

de ki fog derulni, ha csaltak, csak mondom, hogy itt, ebben a kozegben elve, semmi nyomat nem latom a fertozesnek, kiveve, hogy mindenki maszkban van kinn. :D
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
Már bocs, de hazugság amit írsz, csak szólok.
Pl. mutass egy olyat napi szinten bármelyik függetlenoblektívhaladó médiában, amint Zeal (sajnos nem ellenzéki, lehet, hogy tiltottad) linkel naponta? Én spec ezzel kezdem a napot, hogy megnézem tegnaphoz képest mi a szitu itthon. Ezt így leírni, hogy utolsó járványhíreket, miközben a függetlenoblektívhaladó média miről szól?
Egyébként, ha én így reagálnék le dolgokat, mint ők, csak mert szemlézték őket!

https://888.hu/gazemberek/czutor-zoltan-kivegzessel-fenyegette-meg-a-fidesz-szavazokat-4249822/

Van egy komment Csintalantól: "A Gajdics is ember volt valaha" ... 'A' CSINTALANTÓL! :D
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 561
80 920
113
OK, semmi gond. A felvetesere valaszolva:

1. ciganytelepek: leteszteltek oket es 6-7 darab ciganytelepet komplett rendorsegi karanten ala vontak, ott, ahol fertozest talaltak. 1 kivetelevel mar feloldottak a karantent, az utolso, meg aktiv eseteket mutato telepet mult heten teszteltek komplett ujra, a pozitiv eseteket egy karanten varoskaban elkulonitettek. A tobbi karanten ala vont telepen feloldottak a karantent, mivel az uj teszteles (14 nappal a karantenba helyezes utan) nem talalt pozitiv esetet.

2. Idosotthonok: Vegigteszteltek az osszes idosotthont, a bazini kivetelevel nem volt fertozes. Az altalad idezett Viola cikkben is benne van, hogy oket is teszteltek.

3. a bulizos, kirandulo, sizo turistak visszateresuk utan kotelezo 14 napos allami karantenba kerultek, talaltak is koztuk sok fertozottet. Valoszinu, hogy aranyaiban joval kevesebben jarnak sizni az Alpokba, mivel itthon is van megfelelo hely, raadasul olcsobb.

4. Ha csak ott tesztelnek, ahol nincs fertozes, akkor eszerint pl. Pozsonyban tomve kene lennie a korhazaknak, hisz ott eszerint tombol a fertozes, de nem igy van, mint irtam 21 beteg van fertozessel a korhazban. Lathatod, hogy a Mo.-gon folyo atfogo teszteles sem igazan talal fertozotteket, ott is a kialakult gocpontokhoz, idosotthonokhoz, korhazakhoz kotheto a fertozesek nagyon nagy szazaleka.

de ki fog derulni, ha csaltak, csak mondom, hogy itt, ebben a kozegben elve, semmi nyomat nem latom a fertozesnek, kiveve, hogy mindenki maszkban van kinn. :D

Értelek, de ki fogja kideríteni? A Soros-féle (így írom: Amnesty szintű) szervezetek, akik az előző kormány alatt is szervezték a tüntetéseket az újságíró meggyilkolása kapcsán? Vagy ki?
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 875
11 153
113
Szerdától életbe lép a negyedik fázis
Pozsony | Május 20-án Szlovákia átlép a negyedik fázisba, amely részeként már megnyithatnak a mozik, a színházak, valamint a bevásárlóközpontok is. Utóbbiakban nem üzemel majd játszóház – jelentette Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő hétfő délután.

Szerdától már nem csak az éttermek terasza, hanem a beltere is megnyílik – itt továbbra is azok a szabályok maradnak érvényben, amelyek a kinti étkezésnél, tehát csak két személy, illetve egy család ülhet egy asztalnál.

A színházakban és mozikban egyszerre legfeljebb 100 személy tartózkodhat majd.

Továbbá nem lesz kötelező a szájmaszk viselete a szabadban, amennyiben öt méteres körzetben nem tartózkodik körülöttünk más. Beltérben a maszk viselete továbbra is kötelező.

https://ujszo.com/kozelet/szerdatol-eletbe-lep-a-negyedik-fazis

Június elsejétől megnyithatnak az óvodák és iskolák
Június elsejétől megnyílnak az óvodák, valamint az általános iskolák 1–5. évfolyamai. Az intézmények kinyitásáról az igazgató, a diákok részvételéről a szülő dönthet majd.

Az óvodások legfeljebb 15-en lehetnek egy csoportban, az iskolások 20-an.

https://ujszo.com/kozelet/junius-el...ource=website&utm_campaign=legfrissebb_cikkek

Csütörtöktől megnyílnak a határok
Pozsony | Csütörtöktől azon személynek, aki átlépi az országhatárt, és 24 órán belül visszatér Szlovákiába, nem kell karanténba vonulnia – jelentette Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő hétfő délután. Az enyhítés a következő országokra vonatkozik: Magyarország, Lengyelország, Ausztria, Csehország, Horvátország, Szlovénia, Németország és Svájc.

https://ujszo.com/kozelet/csutortok...ource=website&utm_campaign=legfrissebb_cikkek
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
OFF
Ez igazán őrvendetes, magam és a többi olvasó nevében is köszönetünket fejezzük ki ezen tevékenységedért.

De a frászkarikáért kell így bepöccenned, amikor az egyetlen kifogásolható rész a hozzászólásomban a "fröcsögő" szó használata.

Nekem speciel meg az nem tetszik, hogy mindenhol egyre gyakrabban találkozok olyan álltalánosításokkal kifejezetten Nemzetekkel szemben ami már súrolja a bujtatott gyűlöletkeltés határait.
Itt még az angolokat utáljuk mert kategórikussan hazugok, egy topikkal lejebb a Románokat gyűlöljük mert nem adnak autonomiat, stb.
Nem vagyok PC fan, a sőt. Egyik oldalhoz sem tartozok, de nem tudok tőlük független lenni, valamint igyekszem kerūlni a politikát.
Megtisztelnél azzal ha nem támadnál le rögtön olyan dolgok miatt amire még nem is utaltam.
Keep up the good work.
Rendben van, elfogadom a válaszod.:)
Valami olyan helyzet alakult most ki nálam, mint a "Vissza a jövőbe" sorozatban, amikor az általában türelmes és higgadt McFly-nak nekiszegezik a kérdést: "Mi a baj McFly? Nyuszi vagy?", amitől mindig bevadul mint a bika a vörös posztótól. :D Na valószínűleg te is rátapintottál nálam egy ilyen szóra a többi megfelelő körítéssel vegyítve, ami szintén szükséges a hatás kiváltásához, mint az "én elítélem és általánosságban leírom az angolokat" stb., tehát a kulcsszóhoz a megfelelő utalásos környezet is felállt, ami kiváltotta a reagens hatást. Szóval akkor ezt megbeszéltük, problem solved. :)
ON
 
  • Tetszik
Reactions: Zaphod Beeblebrox

tonyo

Well-Known Member
2017. június 23.
5 371
7 842
113
https://www.portfolio.hu/gazdasag/2...zben-mi-sikert-arattunk-a-virus-felett-432284
..
sved-esetek-371762.png

..
sved-finn-norveg-371764.png

..
eugdpqoq200515-371584.png
Az áprilisi adatok benne vannak a gdp mutatóban?
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 131
19 915
113
https://index.hu/velemeny/olvir/202...tok_sikeres_intezkedesek_hibak_ferenci_tamas/

Az első hullám tapasztalatai
FERENCI TAMÁS

..................

A szerző klinikai biostatisztikus, orvosbiológiai mérnök, az Óbudai Egyetem Élettani Szabályozások Kutatóközpontjának habilitált egyetemi docense, a járvány során megalakult Járványmatematikai Modellező és Epidemiológiai Munkacsoport tagja. Az írás saját nézeteit tükrözi, nem hivatalos állásfoglalása az előbbi szerveknek.
 
  • Tetszik
Reactions: gnagypal

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
A citokin viharról és a vérszérum terápiáról - más néven vérplazma kezelés - egy eléggé fontos video, így sokkal érthetőbbé válnak hogy min és milyen irányban dolgoznak a magyar és külföldi kutatóintézetekben, és ezeknek mi a lényege. Azóta már vannak újabb információk és eredmények, például NEM 3-ból 1 a használható donor, hanem 10-ből 1. A felvételen egy kialvatlan, túlhajtott professzort láthatunk, aki beszél arról is amit anno én is említettem, hogy 0-24-ben dolgoznak sokan jelenleg a vérplazma programon. Nagyon érdemes megnézni az interjút, sok fontos információ van benne, és tudtommal itt még nem szerepelt ez a video interjú.
2020. 04. 24.
Csak ülök és kérdezek…. (Lacza Zsombor - 2020. április 24.)

 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Mai teljesen friss alig fél órája felrakott (még meleg :rolleyes:) igen hosszú telefonos interjú Lacza Zsomborral a vérplazmás terápiáról és ami mögötte volt / van, ami az InfoRádió - Infostart műsorában hangzott el. Az első rész hossza 25:19, a második rész hossza 24:41. Sok új, ma még sehol nem publikált információ is elhangzik benne. Az első részt sem sikerült még végighallgatnom, most megy csak, miközben ezt írom. Jó informálódást mindenkinek, háttér hallgatásra kiváló az interjú.
2020. 05.18.
InfoRádió - Aréna - Lacza Zsombor - 1. rész - 2020.05.18.



InfoRádió - Aréna - Lacza Zsombor - 2. rész - 2020.05.18.