[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
  • Tetszik
Reactions: zsolti and hunter85

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.metazin.hu/index.php/item/3895-lenin-amerikaban
"2020. június 9.
A 19. századi Oroszország neves amerikai kutatója az akkori orosz értelmiségi forradalmárok szemléletére vél ismerni a mai amerikai baloldal rendszerkritikájában. Az utóbbiak első számú fóruma viszont Trump elnökben jelöli meg a demokráciára leselkedő fő veszélyt.
Az emlékeztetett a hajdani orosz értelmiség magatartására, ahogy a mai amerikai baloldal az utcai erőszakot mentegeti” – olvassuk abban az interjúban, amelyet Gary Saul Morson irodalomtörténész-professzor adott a Wall Street Journalnek.
Barton Swaim, az interjú készítője bevezetőjében megállapítja, hogy korábban is voltak nagy erejű erőszakos tiltakozások, amikor egy-egy fehér rendőr megölt egy feketebőrű gyanúsítottat, de azok a jelenetek a szegénynegyedekre korlátozódtak, most pedig a jómódúak lakta területekre is kiterjedtek. Ennél is jelentősebb különbségnek látja, hogy az idei tavaszon a baloldali értelmiség jelentős része bocsánatos bűnnek tartja a tüntetéseket kísérő rombolást-gyújtogatást-fosztogatást, szidalmak özönével sújtja a rendőrséget és kispolgári csodálóit. Erre reagálva jut Morson professzor eszébe a 19. század végének Oroszországa, ahol az értelmiség hivatásának érezte, hogy a fennálló rendszer ellen foglaljon állást. Egészen odáig, hogy nemcsak a szélsőbaloldali forradalmárok támogatták a terrorizmust, hanem a liberálisok sem voltak hajlandóak elítélni.
A terrorizmus-párhuzam arról jutott a professzor eszébe, hogy még a tiltakozások első hetében két New York-i jogásznő egy robogó kisbuszból Molotov-koktélt dobott egy (szerencsére üres) rendőrautóba. Harmincas éveikben járnak, egyikük a Princetonon, a másikuk a Fordhamen diplomázott, emberjogi szakértők.
A fiatalabbik Urooj Rahman a demokrata polgármestert hibáztatta az erőszakért, mondván, hogy ha visszavonta volna a közterületről a rendőrséget, mindjárt békésebb lett volna a tiltakozás.
A kérdező felveti, hogy miért akarja két ember, aki az elithez tartozik, lerombolni a rendszert, amely odáig juttatta őket. Morson azt feleli, hogy ők, akárcsak egykori orosz elődeik, nem tekintik magukat az elit részének. Éppen az a problémájuk, hogy nem az értelmiség irányítja az országot. A professzor nem zárja ki, hogy nagy válság esetén tervük valóra válhat, ha nem is pont úgy, mint 1917 Oroszországában..."


Inkább közvetlenebbül az Orosz forradalomra emlékeztet már a mostanra kialakuló helyzet,- de nyilván gyorsabb a világ mint 100-150 éve...- Két hét alatt eddig fajultak már az események.
 

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 128
2 465
113
Igen. Teljességgel látható hogy Trump a veszélyes. Hiszen szemünk előtt küldi be a MAGA halálosztagokat. Ja nem, hagyja hogy a hülyék hülyét csináljanak magukból.
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
Azt hinné az ember hogy ez Szíria vagy Líbia ........:(
De nem ez bizony az Usa

Ez egy régóta érő pofon volt az USA-nak.Miközben bombáztak Szíriában vagy Líbiában, addig otthon ugyanúgy nőtt a sz*r, most meg már nem lehet visszaterelni és házhoz ment ugyanaz a polgárháború, amit Szíriában vagy Líbiában előidéztek.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Nemerson

starkiller

Well-Known Member
2020. június 6.
92
306
53

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.origo.hu/nagyvilag/20200620-soros-szervezetek-joe-biden-kampanyaban.html
"Már most sokkal többről szól az idei amerikai elnökválasztás, mint a szokásos republikánus-demokrata versenyről: a szélsőbaloldaliak George Floyd halálát felhasználva országszerte szítanak feszültséget, és rombolnak, ahol tudnak. A mögöttük álló szervezetek alapjaiban változtatnák meg az amerikai életet, vezetőikről pedig sorra derül ki, hogy valamilyen Soros Györgyhöz köthető szervezetnek dolgoznak, amelyek rendszerint a nyitott határokat és a nyitott társadalmat erőltetnék rá a világra. Ezek az emberek az ENSZ nevében adnak ki nyilatkozatokat a radikális baloldali mozgalom, az Antifa védelmében, emellett a demokraták kampányát is befolyásolják. Ha pedig ősszel esetleg Joe Biden nyerne, fennáll az a veszély, hogy komoly pozíciókat is elfoglalhatnának...
...A radikális baloldaliak már beszivárogtak és irányítják is a demokraták kampányát
Szintén a Breitbart számolt be arról, hogy Soros Györgyhöz köthető szélsőbaloldali radikálisoknak egyre komolyabb szerep jut a demokraták elnökjelöltjének, Joe Bidennek a kampányában.
A rasszista, szexuális zaklatási és korrupciós botrányokról ismert egykori alelnök és pártja kampányának, illetve választási programjának alakításában ugyanis részt vesz egy munkacsoport, aminek egészen hajmeresztő elképzelései vannak. Ilyen például az, hogy az általuk "Fehérség fegyverként"-nek (Weaponized whiteness) nevezett jelenség - ami azt sugallja, mintha a fehér ember fegyverként, egyfajta felsőbbrendűségi alaptételként használná a bőrszínét - veszélyt jelent a színes bőrű emberekre az egész Egyesült Államokban. Javasolják továbbá azt is, hogy a rendőrséget radikális változásoknak vessék alá, hogy "az jobban szolgálja azokat a közösségeket, amelyeket a történelem során elnyomott".
Az egyik vezetője ennek a büntetőjogi munkacsoportnak egy bizonyos Chiraag Bains, aki párhuzamosan a jogi stratégiai vezetője a Soros György-finanszírozta Demos nevű agytrösztnek (think tanknek) is, ami szoros kapcsolatban áll például a Mozgalom a Fekete Életekért (M4BL) nevű radikális aktivistacsoporttal, akik szintén alapjaiban forgatnák fel az amerikai igazságügyi rendszert. A szélsőbaloldali M4BL például olyan ügyekért is harcol, hogy felváltsák az Egyesült Államok kapitalista rendszerét egy szocialista-kommunista utópiával, aminek része az alapjövedelem, a tulajdon kollektivizálása és újraelosztása...
...A Breitbart szerint egyértelmű: a Soros Györgyhöz köthető baloldali szélsőségesek tehát alapjaiban döntenék romba az amerikai rendszert, minden fronton támadnak, gyakorlatilag azóta, hogy Donald Trumpot elnökké választották, George Floyd halálát pedig csak ürügyként használják fel a rombolásra. A milliárdos spekuláns hálózata által pénzelt emberek és szervezetek pedig mozgósították magukat, még az ENSZ-ben is, hogy lebontsák a társadalmi rend alapjait, de vannak olyanok is, akik a határvédelmet támadják...."
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

starkiller

Well-Known Member
2020. június 6.
92
306
53
Itt a n!ggák álma:


Fehér rabszolgák eltartják őket, kegyetlenkedbnek velük, amíg ők a fehér rabszolga nőket erőszakolják.
A legelkeserítőbb az egészben, hogy még az úgynevezett konzervatívok körében is csak Nick Fuentes és Vince James vágja hogy mi a helyzet. És persze a jobboldal szerint is gonosz alt-right mindkettő, mert nem akarnak kihalósdit játszani.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Jegyezzétek meg. A rabszolgaságot a fehérek találták fel, és csak színesbőrűek voltak rabszolgák. És most vezekelj! Fehérek nélkül az egész világ Wakanda lenne.


Hiszen amikor elvitték őket rabszolgának, akkor a jóságos néger kultúrájukból vitték el őket, ahol nem volt csonkítás, meg öldöklés(afrikában soha :D ). Mindenki építette épp wakandát, nem tartották egymást rabszolgának soha. Vajon ha a hiányérzetüket a fekete filmek terén orovoslnám, akor mekora hiszti lenne? Napok óta azon filózok, természetesen a művészi szabadság jegyében, hogy csinálni kellene egy holokausztfilmet fekete őrökkel. :D A viccet félretéve elég jól mutatja ez a Fennek által bedobott videó, hogy mennyi felvilágosodott gondolatuk van. Hosszú távon ki tudott alakulni egy fekete értelmiség a fehér kultúra és technológiai tudás talaján azáltal, hogy az őseiket elvitték és ami születik belőle, az ennek a tagadása és gyűlölet.

https://pestisracok.hu/heroes-never-die-rabszolgasag-regen-es-ma-avagy-az-erem-masik-oldala-5-resz/

Csak a fehérekkel van bajuk, mert annyira el vannak mélyedve az alacsony iq szintű gyűlöletükben, hogy bele sem képesek gondolni, hogy a feketék is rabszolgának tartották az őseiket, csak aztán elbizniszelték aput egy üveg rumért, vagy rézdrótért, lehet, egy arabnak, vagy egy másik feketének.... Csak a fehérekkel szemben van egy vélt megbosszulnivalójuk ami árad mindenből amit csak alkotnak, úgy, hogy az alkotásuk ténye is abból fakad, hogy az őseik által oda kerültek, ahová. A kamera amivel felveszik a filmet, a ruha ami rajtuk van, az autó amivel közlekednek, a fegyver amivel felsőbbrendűen vadásznának a fehérekre, mind a fehérek találmánya. Mindenki tudja, hogy még az értelmiségi köreikben is izzik a fehérgyűlölet és mégis kapják a táptalajt fehérektől. Az eszem megáll.

Már régen nem rabszolgák, de még mindig úgy csinálnak mintha megint meg kellene ölni a fehér uraikat. Haiti sikertörténete is valahogy így kezdődött. :D Nem tesznek semmit a naaagy depressziójuk miatt miközben generációk óta fogalmuk sincs arról amiről beszélnek, mert helyette a fehérek életmódjának lehetetlen másolása megy végtelen vágyakkal sokszor teljesítmény nélkül. Vagy csak mindenkit fenyegető teljesítménnyel, bűnnel. A végén majd ők is kapnak generációkon keresztül kárpótlást a traumájuk miatt.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 093
113
Lassan a végére érek Roxane Gay, egy amerikai fekete feminista könyvének. Tipikus problémageneráló ballib könyv. Okolja a fehér társadalmat a nők elnyomásáért és követelőzik teljesítmény nélküli kvótákért. De ez a kisebbik rossz talán. Felháborodva kéri számon a fehéreken, hogy ők uralják a filmes szakmát(a fehérek találták fel :D ), hogy ők írnak fekete karaktereket, hogy niiiincs elég fekete film. Filmkritikálon keresztül nyomja a megoldás nélküli hülyeséget. Számon kéri, hogy a szabad fekete amerikai állampolgárok nem élnek olyan jól mint a fehérek mert ehhez a fehér kultúrális szintet várják el. Számon kéri, hogy változás, változtatás nélkül a fekete közösségek viselkedésén vajon miért lehet ez így és nem veti fel, hogy magába a kultúrájukba van beleprogramozva az elérhető szint amit képviselnek mint itthon a cigányságéba. Számon kéri még azokat a feketéket is, akik képesek voltak áttörni ezen a különbségen és elértek valamit és azt is, hogy nem osztják meg a többi feketével a titkukat. Pedig egyértelmű a válasz, de inkább korbácsolja az érzelmeket affelé, hogy a fekete emberek csak azért nem vezetik a világot a saját kultúrájukkal amerikából, mert el vannak nyomva. Tehát sajnos egyrészt az unalomig ismert terminológia ami felvet problémákat egyetlen szemszögből vizsgálva, önvizsgálat nélkül, másrészt az unalomig ismert ballib forgatókönyv, nem nyújt megoldást, csak lázít, hogy más oldja meg, mert ez jár és ne keljen tenni semmit azért, hogy valami változás valóban beállhasson. Na hát ezért születhetnek ilyen baromságok a felsőbbrendű neonácivadász feketékről.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Szóval nézzük ezt az amerikai előadást.
Vajon mi a címe?
Oroszországi bolsevik forradalom 2.0?
Németországi Spartacus mozgalom 2.0 ?
Frank birodalom AD 888?
Mert vajon milyen folytatásra várjunk?

De ha a rendbontások nem eszkalálódnak a jelenlegi szint fölé, akkor meg lesz tartva az elnökválasztás.
Ha nyer Trampli, biztosan minimum a jelenlegi szinten folytatódnak a zavargások. De inkább durvulni fognak.
Ha a demokraták nyernek két választásuk lesz:
Vagy megpróbálják helyreállítani a rendet, a rendőrséget. Akkor viszont szembe kerülnek az addig őket Trampli ellen támogatókkal. Tehát folytatódik a buli.
Vagy viszik tovább a mostani baromságukat, és rákényszerítik a velük egyet nem értőkre.
Viszont a velük egyet nem értők jelentős részének fegyvere van.

Tehát én nem látom,hogyan lesz ebből nyugodt, stabil belpolitikai helyzet. Ami valószínűleg valamennyire el fogja terelni az amcsik figyelmét a külpolitikáról.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Pontosan azt látom itt amit a tüntikézök látni akarnak. Egy kisebbség agresszív rasszista vergődésére egy másik kisebbség agresszív válaszreakciót ad amire mutogathatnak, hogy ő ütött először.

Az a büdös nagy helyzet, hogy a feketék ugyanolyanok, mint mi.
Kulturálisan, vallásilag megosztottak, különbözőek.

Az amerikába elhurcolt feketék ősei olyanok voltak akiknek törzse gyengébbnek bizonyult, mint a szomszédos, ezért elhurcolták, hovatartozási ellentéteket semmibe véve összezárták más feketékkel, megsemmisítve a kulturájukat, állatként kezelve őket.
Később felszabadították őket, de ez sok jót nem jelentett...
Csak fizikai munkához értettek, amiért annyi fizetést kaptak amiből éppen csak eltengődtek. Programok indultak, hogy ha a jelenlegi generáció nem is, de az utána következők jobb életet élhessenek. Kiépítették a saját kulturájukat (jazz, metodista egyház...), szegregáció lassan, de biztosan lazult.
Majd jött Martin Luther King. Személy szerint rengeteget tett a feketékért, de felnyitotta a pártok szemét, hogy a fekete szavazatok választásokat dönthetnek el.
Innen indult a lejtmenet, valódi segítség helyett szavazatvásárló intézkedések, radikalizálás, "gangszta kultúra" promótálása, végül Kína.
A munka kiszervezése legjobban a fizikai dolgozókat érintette, ráadásul a mexikóiakkal ellentétben állampolgárként még feketén sem tudtak sokszor munkához jutni, amit a politika megint arra használt fel, hogy még jobban lezülessze őket, a könnyebb írányíthatóság kedvéért.
Így eljutottunk a mai napig, amikor Amerikából kigyűrűzve megy a mutogatás a mocskos feketékre meg a rohadt fehérekre, mert 2 undorító párt multikulti vezetése egy újabb választási kardcsörtetést tart és az évtizedek politikai machinációi kicsapódtak a népességen.
 
  • Tetszik
Reactions: blogen