[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
Nehogy rohadt pesti disznajai sétálni tudjanak a városukban, ugye...

Amúgy meg minél sz*bb lesz autóval közlekedni, annál vonzóbb lesz az egyéb alternatíva.
Rengeteg része van a belvárosnak és ámblokk a városnak ahol lehet sétálni, az Andrássy-n is van járdába épített bicikli út és mégis tud kényelmesen sétálni ott a pesti ember.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 385
23 123
113

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Azért emlitsük meg a hippi fiatal férfiak legfontosabb mozgatórugóját,azért csatlakoztak a törvénen kivüli kommunákhoz,csapatokhoz.hogy elkerüljék a hatóságok/sorozóbizottság figyelmét,és hogy ne kerüljenek Vietnamba.

(Kis színes: a 67-es " Szeretet nyara" is óriási kamu volt, a sajtóból indult a hippi életforma felmagasztalásával, miközben a San Francisco-beli Haight-Asbury akkori 'alternatív' lakói a legkevésbé sem voltak hippik. Leginkább egy periférikus művészcsapat voltak, akik a lepukkant, már senkinek nem kellő ingatlanokban lézengtek, népzenét hallgattak, furán öltöztek, és utálták a háborút, a bigott középosztályt, meg a kapitalizmust -- részben joggal. A fura öltözet eredete a legviccesebb: a batikolt hippi-inget egy helyi butikos "találta fel", mert fillérekért lehetett kapni a seregtől selejtezett fehér ingeket, és ezeket dobták fel a színes és olcsó festési módszerrel. Aztán egy újságíró megírta, hogy SF-ben van a hippi-kánaán: béke, zene, szex és drogok -- erre aztán százezernyi fura, 'elveszett', hosszú hajú gyerek lepte el 67 nyarán Haight-Ashburyt virággal a gomblyukában. A helyi "hippik" meg néztek, hogy mi ez a szarság. :) Az USA történelmének egyik nagyon érdekes fejezete ez, mert ebből (is) nőtt ki végül Woodstock és az egész rock-forradalom.)
[/QUOTE]
Igen, ezért is írtam, hogy részben joggal utálták a rendszert. Annak a generációnak a szülei még háborús nemzedék voltak, aztán jött az atomháborús para. A hippigeneráció számunkra elképzelhetlen világban nőtt fel, pl. a napi Duck and Cover gyakorlatok, a háborús propaganda, kémügyek stb. nem voltak valami gyerekbarátak -- nem csoda, hogy felébredt a lázadás szelleme, és egy csomóan nem akartak Vietnamba menni meghalni.

 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka

jOkA

Well-Known Member
2017. november 7.
403
636
93
Igen, ezért is írtam, hogy részben joggal utálták a rendszert. Annak a generációnak a szülei még háborús nemzedék voltak, aztán jött az atomháborús para. A hippigeneráció számunkra elképzelhetlen világban nőtt fel, pl. a napi Duck and Cover gyakorlatok, a háborús propaganda, kémügyek stb. nem voltak valami gyerekbarátak -- nem csoda, hogy felébredt a lázadás szelleme, és egy csomóan nem akartak Vietnamba menni meghalni.

[/QUOTE]
A 2. vh-ban meg sok amerikai öngyilkos lett mert nem mehettek háborúzni. Más generáció. Mondjuk a két háború is teljesen más volt.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Megvan a Cola , puska , sültkrumpli mondandója és tényei ? Az USA fegyvereserői állományának nagy %-nak csak egy munkahelynek tekinti a katonáskodást ! Qrvára nem szeret oda menni ahol lőnek rá meg kinyúvadhat ! Ezért egyre nehezebb a sereget feltölteni élőerővel !
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti
T

Törölt tag 008

Guest
Megvan a Cola , puska , sültkrumpli mondandója és tényei ? Az USA fegyvereserői állományának nagy %-nak csak egy munkahelynek tekinti a katonáskodást ! Qrvára nem szeret oda menni ahol lőnek rá meg kinyúvadhat ! Ezért egyre nehezebb a sereget feltölteni élőerővel !
Ja NAVYról is volt egy film, ahol egy rephordozó lelkésze mondta, hogy kihajózás után fél évvel 80+% megbánja. És akkor még van 3,5 év a szerződésből. Nagyon kevés a hosszabbító.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Loken

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Meg valljuk be a nemzedékek minél fiatalabbak annál kevésbé bírják a kötöttségeket meg a fegyelmet !

Ez az elkényelmesedés, azért van mert megtehetik. A béke termeli ki. Viszont az állóképesség, és a fegyelem rejtve bent van minden generációban nagyjából egyformán. Ha nehézség jön, ami elől nem lehet elszaladni akkor elő fog jönni. Az evolúciós változásokhoz sok 1000 vagy inkább sok 10.000 év szükséges. A régiek között is voltak hitvány menekülők vagy olyanok akiket erőszakkal soroztak be, mert maguktól nem mentek hazát védeni. (egy ukrajnát magyarként a fene akar védeni az más tészta) Ha kitörne egy nagyobb Magyarországot és a környezetünket sújtó konfliktus, ugyanaz lenne a helyzet, sokakat kényszerítve kellene besorozni, mert nem lenne elég ember. De ez a világon majdnem mindenhol így van. Nagyon kevés ország a kivétel.
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
Viszont az állóképesség, és a fegyelem rejtve bent van minden generációban nagyjából egyformán. Ha nehézség jön, ami elől nem lehet elszaladni akkor elő fog jönni.
Ezzel nagyon egyetértek. Mindazonáltal nem árt némi valóságtréning: kell, hogy a felnövő generációk megkapják az öregek elbeszéléseiből azt a tudást, hogy jöhetnek kemény idők is. Amikor pl. anyám mesél az unokáinak, hogy milyen volt kisgyerekként egy józsefvárosi pincében kibekkelni a bombázásokat (három utcányira a pályaudvartól kaptak rendesen), akkor azért látom, hogy elkezdenek jobban becsülni olyan apróságokat, mint a rántotthús meg a vetett ágy.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/kulfold/ha-trump-veszit-jon-a-szocialista-forradalom-8323407/
"Ha Trump veszít, jön a szocialista forradalom
NOVEMBERI FORRADALOM
Szocialista forradalomra készül a Demokrata Párt, írja új könyvében a jobboldali Breitbart szerkesztője. Joel Pollak szerint az utcai zavargások csak az első lépései annak a folyamatnak, amivel Trump ellenzéke magához ragadná a hatalmat.
Júliusban kerül a boltokba Joel Pollak Vörös november című könyve, az altright mozgalom zászlóshajójának, a Breitbartnak a szerkesztője ebben arról ír: az utcai zavargások valójában a demokraták radikális választási kampánya, végső céljuk pedig az Egyesült Államok intézményrendszerének leépítése..."
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 037
113
Chaplin megcsinálta a "Diktátor"-t.

Qrwell megírta az "1984"-t

Egy másik csapat megcsinálta ezt:




 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Serathis

Well-Known Member
2018. április 30.
1 128
2 465
113
Zavart érzek az erőben. Ha Trump veszít minek a forradalom? Akkor a demokraták megkapják a hatalmat forradalom nélkül is.
Inkább Trump győzelme esetén a notmájprezident csaphat át forradalomba.
A forradalom az old-school Pelosi/Clinton féle "business democrats" és az AOC féle Antifa eszementek között lehet. Legalábbis a két partvidéken. Az ország közepén (flyover states) minden fűszál mögött már 2 puska van, plusz ott terem az élelem. Ők csak pattogatott kukoricát kérnének.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 863
113
Fekete Jézust festettek ''Az utolsó vacsora'' képre
20200702fekete-jezus-az-utolso-vacsora.jpg

https://www.origo.hu/nagyvilag/20200702-fekete-jezust-festettek-az-utolso-vacsora-kepre.html