Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://magyarnemzet.hu/belfold/vas...-jarvany-elleni-ujabb-intezkedeseket-8366370/
"Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap délelőtt 11 órakor sajtótájékoztatót tart, amelyen beszámol a kormány, a koronavírus-járvány terjedésének megelőzése érdekében hozott döntéseiről..."

https://index.hu/belfold/2020/07/11...manyszovivo_bejelentes_vasarnap_korlatozasok/
"Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter vasárnap 11 órakor tájékoztat a kormány döntéseiről a koronavírus-járvány terjedésének megelőzésére – írja az MTI.
Gulyás várhatóan azt fogja bejelenteni, hogy a kormány bevezet-e újabb korlátozó intézkedéseket a környező országokban újra egyre gyorsabb tempóban növekedésnek induló fertőzésszámok miatt. Romániában és Horvátországban például szombaton is rekordot döntött a napi új azonosított esetek száma, utóbbiban már be is jelentettek szigorításokat..."
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos
T

Törölt tag 2361

Guest
Nem érdekel melyik oldal kell neked. Politikai okokból tüntetnek. Pont. A kijárási korlátozás, mint a " rabszolgatörvény" volt itthon. Csak apropó.

Leszarom, hogy elzavarják a politikusokat. Itthon is elzavarták, aztán kiderült kik szervezték a tüntetéseket, és mind közéjük való volt. Soros civiljei itthon is benne vannak folyamatosan. Mellettük Soros már elintézte Macedoniát, most Szerbiát próbálja, és már csak minket kell 2022ben, és máris szabad az út a migriknek. Vagy felfogod, vagy maradj a technikai topikokban, mert ehhez nem értesz.

Ennyi.

Az hogy te nem erted hogy masik orszagban mi tortenik, attol meg nem kell mindenbe a sorost latnod.

ember, te vagy nagyon ostoba vagy hogy minden hulyeseget elhiszel, vagy neked soros fobiad van. meny psihozhoz mindeneserte
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
4229 fertőzött (+6)
129 kórházban (-4)
5 lélegeztetőgépen (-1)
660 aktív eset (-29)
2974 gyógyult (+33)
595 elhunyt (+2)
293220 mintavétel (+1188)
2409 hatósági házi karanténban (+213)
n72r4lctbghwz6xrcliz.jpeg
4234 fertőzött (+5)
128 kórházban (-1)
5 lélegeztetőgépen (+/-0)
603 aktív eset (-57)
3036 gyógyult (+62)
595 elhunyt (+/-0)
294425 mintavétel (+1205)
2322 hatósági házi karanténban (-87)
5yk3yt5nh8wmis1fuq0c.jpg
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 834
113
Na egy újabb őskövület troll előmászott a barlangból és böfögött egy szép nagyot. Inkább maradjon a piánál....

Ők kezdtek hozzá annó, többiztosítóssá akarták alakítani és privatizálni az egészségügyet. Jó nyilván a nyugger szavazóiknak megtartották volna az ingyenes ellátást egy ideig.
 
  • Tetszik
Reactions: b4l4g3 and zeal

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 827
31 834
113
Teljesen jók és korrektek az új beutazási korlátozó szabályok. A piros, sárga, zöld országokat is logikusan sorolták be. Az is korrekt, hogy a tesztek költségét augusztus egyig átvállalják.
Utána mindenki saját felelősségre utazik.

Horvátországot azért nyilvánvalóan azért hagyták a zöld kategóriában, hogy az ott nyaraló magyarok haza tudjanak jönni simán, kapacitás sem biztos hogy van most ennyi ember ellenőrzésére. Remélhetőleg nem hurcolják be nagyon.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 694
90 790
113
Horvátországot azért nyilvánvalóan azért hagyták a zöld kategóriában, hogy az ott nyaraló magyarok haza tudjanak jönni simán, kapacitás sem biztos hogy van most ennyi ember ellenőrzésére. Remélhetőleg nem hurcolják be nagyon.
Abból nagy hüppögés lett volna, de sztem könnyen sárga ország lehet.

Első újságírói kérdés: zöld országból be lehet utazni. B+, ez autista???? :eek:
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113



Rengeteg örömteli hírt kaptunk ma. Igyanak meg ennek örömére valahol egy csésze kávét vagy akár egy sört. És nyugodtan menjenek dolgozni! – ezekkel a szavakkal jelentette be május elején Benjamin Netanjáhu a koronavírus-járvány miatti rendszabályok lazításának újabb hullámát. Izrael miniszterelnöke "nemzetközi szinten is követendő modellként" méltatta, hogy a kormány viszonylag gyorsan nagyon szigorú korlátozásokat léptetett életbe, és ezeket a lakosság fegyelmezetten be is tartotta. De alig két hónappal később a kilencmilliós országban újból válságosra fordult a helyzet. Június utolsó hetében hirtelen felszökött az új fertőzöttek száma, július elejétől rendszeresen napi ezernél is többen bukkantak fel. Az elmúlt napok 1300-1400-as adata a duplája a járvány tetőzésekor naponta regisztrált fertőzötteknek. Mire ez a cikk megjelenik, addigra az aktív koronavírusos esetek száma is meghaladja majd a 15 ezret – április elején az aktív esetek száma valamivel 10 ezer alatt tetőzött.
Izraelt telibe kapta a koronavírus második hulláma

Koronavírus-fertőzöttség szerint három kategóriába (vörös, sárga és zöld) sorolja a világ országait a kormány, jelentette be Gulyás Gergely miniszterelnökséget vezető miniszter. A sárga vagy vörös országból érkezőknek a határon egészségügyi vizsgálat lesz, ami, ha igazolja a fertőzésgyanút, karanténba kell vonulni. Horvátország egyelőre zöld marad, Ukrajna vörös, Románia pedig sárga.
Gulyás: Vörös, sárga és zöld kategóriába sorolják az államokat
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 331
113
https://www.portfolio.hu/befektetes...bol-korlatozza-a-belepest-magyarorszag-440882
"Sárga vagy piros országok esetén a határon ellenőrzés lesz a magyar állampolgárok számára; ha felmerül a fertőzésgyanú, akkor 14 napos karanténba kell vonulniuk. A karanténból 14 napos karantén eltelte vagy két negatív Covid-teszt produkálása esetén szabadulhatnak az állampolgárok. Sárga országokból érkező külföldi állampolgárokra azonos szabályok vonatkoznak."
..
lista1-384464.png

..
"Magyar állampolgárokra a piros országokból való beérkezés esetén is a sárgával azonos szabályok vonatkoznak, külföldi állampolgárok viszont egyáltalán nem léphetnek be az alábbi országokból:"
lista2-384466.png