[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Vagy pont ez lesz nekik a jó alkalom, hogy megszüntessék a királyságot. Spanyol népköztársaság...hmmm.

Egyszer már kikiáltották ott a köztársaságot. Aztán pont Franco állította vissza a monarchiát. A mostani szocik azok akik kiásták Franco -t (és újratemették valami önkormányzati temetőben). Szép bezárása lenne a körnek, ha aztán a szocik kikiáltanák a (nép)köztársaságot. A(z új) "nép" részét már legalábbis lapátolják be hozzá gőzerővel ...
 
  • Tetszik
Reactions: Rex Meus Deus Meus

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
Franciaország és Németország kilép az Egészségügyi Világszervezet (WHO) reformjáról folyó tárgyalásokból, mert az Egyesült Államok irányító szerepet akar játszani a megbeszéléséken, holott úgy döntött, hogy kilép a szakosított ENSZ-szervezetből - közölte három, nevének elhallgatását kérő illetékes a Reuters hírügynökséggel pénteken.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/216264/
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 027
66 479
113
" Az örökösödési háborút 1714-ben lezárták a Rasstadti békével, ezt a Magyar Országgyűlés 1715-ben becikkelyezte és 1716-ban megkezdődhetett a betelepítés Németországból Magyarországra. Feltehetjük a kérdést, hogy miért éppen Németországból? Ennek több oka is van. Egyrészt mivel a német lakosság az államalapítás óta jelen volt Magyarországon, nem volt "idegen test", másrészt nagyon sok birtokos tudta azt, hogy az a munkamorál amit a németek teljesítenek, csak hasznára lehet ennek az országnak, harmadrészt pedig Németföldön történtek olyan dolgok, amik embereket rávettek arra, hogy szülőföldjüket elhagyják és Magyarországon telepedjenek le."

Ma is csak hasznára lenne az országnak a német munkamorál. /nézd meg a svábfalukat, hogy néznek ki... Berkenye, Szendehely... példamutató mindkettő/
Ma is történnek olyan dolgok Németföldön, amik ráveszik őket arra, hogy ideköltözzenek.

A kedvencem eddig Nagymaros mellett, a Szent-Mihály hegyen, kb a Hegyes-tető környékén a Levendula-tanya közelében építkező német fickó. Megvett egy telket /gyönyörű kilátással a dunakanyarra, Esztergom irányába/ és felhúzott rá egy házat... ott volt a ház mellett a lakókocsi, két kemping szék, sör, közben meg tolta a melót. Ő dolgozott, nem neki dolgoztak.

Hasonló volt, mint ez a pár:

Megvettek egy kicsi, elhanyagolt házikót, felújították /a képek alapján a fickó vitte a munka javarészét,nem román vendégmelósokkal építette/ és vígan elvannak.

Szerintem az efféle, dolgos emberek tényleg gazdagítják, színesítik /kulturálisan, a szó pozitív értelmében, nem az önmagából kifordított, balliberális értelmezés szerint/ ezt az országot és felfelé húzzák a minőségi indexét.

Azért a betelepítést elszenvedő magyarokat mindig elfelejtik a lelkes támogatók. Vannak köztük jó arcok, a svábokkal meg egyáltalán nem lenne baj, ha nem lenne akkora a pofájuk mielőtt az ember felidézi nekik, hogy javarészt elűzött magyarok gazdaságaiba telepedtek bele, nem volt pokolbéli tortúra a kezdés nekik. Nem azért németországból telepítettek, mert az olyan fasza volt ezer évig, hanem mert Habsburg németesítési politika volt érvényben elég sokáig a nemeségünk egy része meg ahogy a jelenkor elitjéből is, addigra már teljesen felvette a regnáló hatalom irányzatát. De még így is képesek voltak az elődeink negyvennyolcban odabaszni ezeknek a hőn áhított germánoknak.
 

Rex Meus Deus Meus

Well-Known Member
2020. július 26.
1 905
10 340
113
Azért a betelepítést elszenvedő magyarokat mindig elfelejtik a lelkes támogatók. Vannak köztük jó arcok, a svábokkal meg egyáltalán nem lenne baj, ha nem lenne akkora a pofájuk mielőtt az ember felidézi nekik, hogy javarészt elűzött magyarok gazdaságaiba telepedtek bele, nem volt pokolbéli tortúra a kezdés nekik. Nem azért németországból telepítettek, mert az olyan fasza volt ezer évig, hanem mert Habsburg németesítési politika volt érvényben elég sokáig a nemeségünk egy része meg ahogy a jelenkor elitjéből is, addigra már teljesen felvette a regnáló hatalom irányzatát. De még így is képesek voltak az elődeink negyvennyolcban odabaszni ezeknek a hőn áhított germánoknak.

Biztos, hogy volt arra is példa a történelemben, ahogy sokkal durvább dolgokra is.. például, hogy a tatárjárás vagy a hódoltság ideje alatt kiirtották a magyarok felét..most akkor itt sértve írogassak a tatárokról, törökökről ? Szerintem nem kell gyűlölni, ellenszenvet táplálni senki iránt,pláne több száz éves sérelmek miatt....mindenkinek jár a tisztalap, mindenkinek jár a tisztelet, amíg azt visszafelé is megkapja az ember. Ha nem, akkor kicsit keményebb módon lesz "elkérve" az a tisztelet... legyen az német, török, román vagy kis szürke földönkívüli.


Ne keverjük a Habsburgokat a németekkel... ez jóval bonyolultabb ennél, fentebb már jóval részletesebben kifejtette egy kommentelő, hogy Németországon belül is milyen ellentétek húzódnak a német típusok közt és hogy milyen különbségek vannak köztük.

A magyarok megharcoltak a szabadságukért, aztán jött a kiegyezés, ami viszont példátlan fejlődést hozott az ország kulturális és gazdasági életében.

https://magyarnemzet.hu/archivum/kulturgrund/kinek-aranykor-kinek-keseru-idoszak-3871589/
 
  • Tetszik
Reactions: Littlejohn

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 084
60 165
113
https://index.hu/kulfold/2020/08/16...vezte_at_a_knorr_a_ciganyszosz_nevu_termeket/

Amikor a minden határon túltolt, agyatlan, nagynémet polkorrektség a saját farkába harap.
Ne legyen többé “Cigányszósz” mert annak olyan izé... rasszista áthallása van. Legyen inkább “Magyarszósz”!
Szóval ami eddig a cigányoké volt, azt nagy bölcsen átadjuk a magyaroknak. Mert mi németek ezt (is) jobban tudjuk!
Ennek analógiájára, majd a cigánypecsenyét is biztos, ami biztos, a német bulldózerpolitika magyarpecsenyének fogja egységesen hívni, aztán jöhet a cigányzene is.
A végére meg a nagy igyekezettel megjogvédett cigányok nevével fémjelzett összes dolog valaki más neve alatt fog futni.

A vért izzadva polkorrekteskedő berlini antifák addig-addig gyalulnak, míg végül csak elérik azt, amihez a dédapjuk még karját is bőszen lendítgette...
:D