Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 373
84 808
113
Az érintett diákoknak, szülőknek, tanároknak és a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sem egyértelmű, milyen protokoll alapján helyeznek karanténba, küldenek haza vagy tartanak az iskolában olyan osztályokat, ahol az egyik pedagógus vagy tanuló igazoltan koronavírus-fertőzött. Az Emberi Erőforrások Minisztériumának legfrissebb rendelete szerint már csak az Oktatási Hivatal dönthet egy-egy intézményben a rendkívüli szünetről (míg a digitális oktatást az operatív törzs rendelheti el), így ahol felüti a fejét a fertőzés, ott az intézmény igazgatója legfeljebb néhány napra tud elrendelni szünetet, ha szükségesnek látja. A tanév kezdete óta eltelt tíz napban lapunk összesítése alapján több mint harminc iskolában kellett valamilyen intézkedést hozni a betegség miatt. A karanténba helyezett oktatókat és gyerekeket viszont csak nagy küzdelem árán tesztelik le ingyen, így sok esetben jobb híján a szülők végeztetik el a mintavételt – már ha anyagi helyzetüknek köszönhetően megtehetik.
A szülőknek küzdeniük kell a tesztekért, a kontaktkutatás lassú, a protokoll átláthatatlan
Nyomoroncok.
 

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Orvosi Hetilap, 1970. évi 40-es szám:
..
339OrvosiHetilap_1970_40_.jpg

..
322OrvosiHetilap_1970_40_.jpg

..
Ilyen amikor tényleg futótűzként terjed egy fertőző betegség!

Na... megy ez a publikálás, ugye ? ;):cool:
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 373
84 808
113
Nalunk ezt nagyon nem akarjak, inkabb abban erdekeltek, hogy minden folytatodjon tovabb ugy,, ahogy eddeig, a fertozest ne vegyuk figyelembe. Pedig nyugodtan mehetnek ujra Home Office-ba, nekem eleg lenne max heti 1x benezni a cegbe, a tobbit tudnam otthonrol is intezni
Nyugi, ez lesz, csak mire megszületik a döntés, újraforgatják a Trónok harcát.
 
  • Tetszik
Reactions: Leonidas

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 132
92 360
113
Akkor most tessék szépen elgondolkodni a svédek tavaszi - és azóta is használt - módszerén.
Nem azt mondom, hogy ezt mindenhol meg lehet valósítani, csak elég viccesek azok az emberek, akik akkor telipofával anyázták a svédeket.
Igen tudjuk, ha a központi üzenőrendszeren ez az iránymutatás, akkor azt követni kell! o_O
Nem is igazán értem, hogy mi köze volt itt olyan embereknek Svédországhoz.
Mondjuk teljesen nyilvánvaló, hogy Államunk és Pártunk minden intézkedését akkor lehet igazán pozitív színben feltüntetni, ha közben valaki más (ráadásul liberális beállítottságú) kormányokat becsmérelhetünk.
Mégegyszer: Nem gondolom, hogy sokkal jobban lehetett volna csinálni tavasszal a dolgokat (voltak ugyan vaskos ostobaságok is az intézkedések során) de az, hogy folyamatosan kampányt csináljunk a járványból, az gyomorforgató.
Nem is igazán értem, hogy ez a topic miért a Biztpolba került....
Azért a svédeknél rekordhalott lett, 1 millió főre vetítve az olaszokkal meg az USA-val vannak partiban. Ezt tavasszal mindenképpen elkerülhették volna, lásd a finn és norvég szomszédaikat.

Mi és a térség ettől jócskán hatékonyabban védekezett.
Hogy most mi lesz az nyitott. Az biztis, mist elhúzzák a keállást, amíg lehet és a halalozások nem durranak.

Te, szted ez a sztori melyik országban nem kampány? És ez oldalfüggetlen országon belül is.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 739
46 884
113
Én csak azt ne mértem, hogy ha már nem akarnak lezárni - mert egyértelmű, hogy nem akarnak - , akkor legalább a maszkos dolgot miért nem tartatják be sokkal keményebben ill. miért nem tolják személyes példamutatással a maszkos példát.
A maszk rohadtul nem véd meg semmitől.
A feleségem az elején maszkostul kapta el.
Pláne úgy nem, ahogy a lakosság java hordja.
Per pillanat nem valószínű, hogy ne jutnánk el a nyájimmunitásig.
Én ugyebár kapcsolatban volt már a vírussal, de ennek ellenére amikor szükséges hordom a maszkot.
Nem az orrom alatt, nem az állam alatt, hanem rendesen.
Nem a saját védelmem miatt, hanem inkább szolidaritásból.
A lazább nyári hónapokban azt a taktikát folytattam, hogyha egy üzletben hordták a maszkot, akkor én is hordtam, ha nem, akkor nem.
Alapvetően kibírható a dolog, bár egy busz után futás után majdnem rosszul lettem, mert egyszerűen megfulladtam a maszkban.
Találkozom olyan emberekkel, akik betegesen rettegnek a fertőzéstől (krónikus betegség nélkül is), pedig ha el is kapja a fiatalabb akkor is megkínozza, de legalább egy időre védettséget szerez.
Volt olyan ismerősöm, aki efektíve bezárta magát a saját lakásába a családjával együtt.
2 hetente mehetett el egyszer az egyik családtag a boltba, de akkor is ha hazajött, akkor az udvaron levetkőzni, és nyomás zuhanyozni. Az összes boltból származó dolgot átmosogatták.
Mindezt egész nyáron, amikor nagyon komolyan kellett azon igyekezni, ha valaki el akarta kapni.
Én azt látom, hogy az itt összegyűlt nagyérdemű egymerő elfojtott pánikroham, akik a kollektív rettegésben vezetik le a feszültséget.
Én azt mondom, hogy mindenki tartsa be a kötelező előírásokat, és ha veszélyeztetett korcsoportban van, akkor még jobban figyeljen oda a SAJÁT védelmére. A veszélyeztetett családtagokkal a legnagyobb óvatossággal, de egyszerűen nem megakadályozható az olyan többgenerációs családok átfertőzése, csak az idősekre figyelve.
Igen én 3 gyerekkel toltam le a tavaszt itthon 0 nagyszülői segítséggel.
Megoldható.
Csakhát elég sokaknak kényelmesebb lepasszolni a kölyköt a mamának...
Ha sikerül 1-1,5 hónapra az idősebbeket leválasztani a többiekről, akkor megvédhetjük őket, de ehhez el kell ereszteni a hisztit. Sokan meg fognak fertőződni, de ez minden körülmények között így lesz.
De egy aktívan immunizált sokkal többet tehet az öregjeiért.
Ha a fejünkön pattogunk, akkor sem ússzuk meg! Én meg még lehet, hogy az újbóli ferzőzést sem, de inkább nem pánikolok. Attól nem lesz jobb.
Én mindenkinek javaslom a D vitamint emelt adagban, de a határértékek között !!! Meg könnyű lefolyást remélem...
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 739
46 884
113
Azért a svédeknél rekordhalott lett, 1 millió főre vetítve az olaszokkal meg az USA-val vannak partiban. Ezt tavasszal mindenképpen elkerülhették volna, lásd a finn és norvég szomszédaikat.

Mi és a térség ettől jócskán hatékonyabban védekezett.
Hogy most mi lesz az nyitott. Az biztis, mist elhúzzák a keállást, amíg lehet és a halalozások nem durranak.

Te, szted ez a sztori melyik országban nem kampány? És ez oldalfüggetlen országon belül is.
Miért? Vége van a járványnak?
Tessék már meghagyni egy országnak, hogy úgy csinálja, ahogy akarja!
Hidd el, hogy a legtöbben nem az.
A populista országokban meg ez létkérdés.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 132
92 360
113
Oké, tegyük fel váltottunk (kommunikáció híján persze csak találgatunk)
.
Annyira azért nem vakon. Elmondták, a gazdaság nem bírja ki a leállást és amíg a halálozások nem durranak, nem lesz leállás.
Ezért van suli is.
Maszkhordásnak május óta vilagos kommunikációja van, ezt augusztus végétől erősitették. Példát mondjuk nem mutattak! Az elején egészségeseknek a WHO sem javasolta a maszkot.
Jelzem márciusban nem is lett volna rá lehetőség, mivel hiany volt. Most van csak nem hordják.... Ezt látom Mo-n kifejezetten rossznak. Olcsón megúsztuk anni és most nem hiszünk benne.

Ami hülyeség volt az a határzár körüli keverés. Kivételek, hiteltelenítették az intézkedést.
De az ellenzék sem marad le, parhuzamos operatív törzs, kamuápolónős halottak stb...

De ez sem egyedi. Belgium, mert azt ismerem. A kormány meg a flamad tartományi vezetés más szinű, igy egymásnak ellentmondó intézkedéseket hoznak, hoztak. Ment a köpködés egymásra. Eredmény? 1 millió főre vetitve a vilagon a legtöbb halott. Nem az USA, nem Brazilia, az EU szíve, gratula.

Amit jól látsz a felelősség nagy részben egyéni. Sajnos csak részben. Mert függsz a kollegáidtól, a tömegközlekedésen veled utazóktól, iskolatársak stb...
Itt sztem későn szigorítottak, de basznak az emberek betartani, néhol a helyi közössegre bízták. Ez részben logikus, mert más intézkedés kell Pesten, mint Békésben.
Viszont ki, mikor látogatja meg a szüleit az egyéni, kivéve ha nem együtt laknak. Nem jár el étterembe, bulizni stb.. A legtöbben most itt kapták el augusztusban.

Ami jó hir ingyenes lesz az infulenza elleni oltás és csökken a tesztek ára hatóságilag. Vmint szerdán duplázták a pesti kapacitást. A maganlaborok bevonása és az államilag támogatott munkahelyi tesztek bevezetése is jó ötlet, bár igy is nekifuthattunk volna a szeptembernek.

Az elvárásom világos: pontos, mindenre kiterjedő kommunikáció, a politikai szempontok teljes mellőzése
Ezzel teljesen egyetértek. Csak ilyen sehol sincs és nem is lesz. A mértékén lehet vutatkozni. Viszont egyértelműen van itthon ebben egy nagy deficit. Akár a hatarzárra utalok vissza, focimeccsek vs. koncertek, de a maszkhordási egyéni példamutatásban.
Az ellenzéki bullshittelésre ki sem térek.
 
  • Tetszik
Reactions: monster

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 835
15 090
113
A maszk rohadtul nem véd meg semmitől.
A feleségem az elején maszkostul kapta el.
Pláne úgy nem, ahogy a lakosság java hordja.
Per pillanat nem valószínű, hogy ne jutnánk el a nyájimmunitásig.
Én ugyebár kapcsolatban volt már a vírussal, de ennek ellenére amikor szükséges hordom a maszkot.
Nem az orrom alatt, nem az állam alatt, hanem rendesen.
Nem a saját védelmem miatt, hanem inkább szolidaritásból.
A lazább nyári hónapokban azt a taktikát folytattam, hogyha egy üzletben hordták a maszkot, akkor én is hordtam, ha nem, akkor nem.
Alapvetően kibírható a dolog, bár egy busz után futás után majdnem rosszul lettem, mert egyszerűen megfulladtam a maszkban.
Találkozom olyan emberekkel, akik betegesen rettegnek a fertőzéstől (krónikus betegség nélkül is), pedig ha el is kapja a fiatalabb akkor is megkínozza, de legalább egy időre védettséget szerez.
Volt olyan ismerősöm, aki efektíve bezárta magát a saját lakásába a családjával együtt.
2 hetente mehetett el egyszer az egyik családtag a boltba, de akkor is ha hazajött, akkor az udvaron levetkőzni, és nyomás zuhanyozni. Az összes boltból származó dolgot átmosogatták.
Mindezt egész nyáron, amikor nagyon komolyan kellett azon igyekezni, ha valaki el akarta kapni.
Én azt látom, hogy az itt összegyűlt nagyérdemű egymerő elfojtott pánikroham, akik a kollektív rettegésben vezetik le a feszültséget.
Én azt mondom, hogy mindenki tartsa be a kötelező előírásokat, és ha veszélyeztetett korcsoportban van, akkor még jobban figyeljen oda a SAJÁT védelmére. A veszélyeztetett családtagokkal a legnagyobb óvatossággal, de egyszerűen nem megakadályozható az olyan többgenerációs családok átfertőzése, csak az idősekre figyelve.
Igen én 3 gyerekkel toltam le a tavaszt itthon 0 nagyszülői segítséggel.
Megoldható.
Csakhát elég sokaknak kényelmesebb lepasszolni a kölyköt a mamának...
Ha sikerül 1-1,5 hónapra az idősebbeket leválasztani a többiekről, akkor megvédhetjük őket, de ehhez el kell ereszteni a hisztit. Sokan meg fognak fertőződni, de ez minden körülmények között így lesz.
De egy aktívan immunizált sokkal többet tehet az öregjeiért.
Ha a fejünkön pattogunk, akkor sem ússzuk meg! Én meg még lehet, hogy az újbóli ferzőzést sem, de inkább nem pánikolok. Attól nem lesz jobb.
Én mindenkinek javaslom a D vitamint emelt adagban, de a határértékek között !!! Meg könnyű lefolyást remélem...

Milliószor elmondták már, hogy a maszk a viselőjétől védi a környezetét...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 660
55 636
113
Oké, tegyük fel váltottunk (kommunikáció híján persze csak találgatunk)
Túlzott elvárás lenne a részemről, hogy mindezt világosan, az okokat, a várható kockázatokat, a megtenni kívánt intézkedéseket továbbá a társadalom részéről a közös erőfeszítésekben az egyén részéről elvárt részvételt kifejtsék, konkretizálják és láthatóvá tegyék? Ugyanis ha ez a helyzet illő lenne tudnunk róla, mivel idős családtagjaink megvédése (igen, annak ellenére, hogy nem a tízparancsolat életem rendező elve nem tekintek 80+ éves édesanyámra, sem 70+ éves egyéb családtagjaimra pusztán statisztikai adatként, eléggé elítélhető módon természetes vágyként tekintem a részükről, hogy unokáik életének alakulását a lehető legtovább szeretnék kísérni) szinte kizárólagosan rajtunk, az egyénen fog múlni...
Az elvárásom világos: pontos, mindenre kiterjedő kommunikáció, a politikai szempontok teljes mellőzése (mindenkitől elnézést kérek, de leszarom hogy mindez hogyan befolyásolja a 2022-es esélyeket), a társadalom felnőttként, horribile dictu partnerként kezelése, hogy a kapott információk birtokában el tudjam dönteni mi az amit meg kell, mi az amit ajánlott megtennem és mi az amit szükségtelennek tekinthetek...itt talán elég utalnom az immár március óta politikai szempontok alapján többedjére változó maszkviselési ajánlásokra...
Félreértés ne essék, módomban áll a legtöbb hiteles információt szakmailag általam megkérdőjelezhetetlen emberektől beszerezni és létfenntartási ösztönömnél fogva meg is teszem, de úgy gondolom ameddig az állam létezik ez bizony nem az én feladatom lenne. Arról nem is beszélve, hogy széles tömegeknek társadalmi és szociális okoknál fogva erre nincs lehetősége.
Ez a jelenlegi kormánytól független szerintem. Feri vagy Kari alatt sem lenne másképen. Sőt. Megjegyzem, kűlföldön sincs másképen.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Nem azt mondom, hogy ezt mindenhol meg lehet valósítani, csak elég viccesek azok az emberek, akik akkor telipofával anyázták a svédeket.
Igen tudjuk, ha a központi üzenőrendszeren ez az iránymutatás, akkor azt követni kell! o_O
Kikérem magamnak ezt az általánosítást ! Nem tartozom és nem is tartoztam SEMMILYEN "SZEKÉRTÁBORHOZ" SEM KORÁBBAN, SEM MOST ! De úgy gondolom hogy te igen !!!:p:p:cool: Én voltam az aki a legjobban kritizálta a svédeket, ÉS EZ JOGOS VOLT, SŐŐŐT MOST IS AZ ! :eek::p:D:D A hozzád hasonlók nyivákoltak csak, aztán maga a nyugati sajtó BUKTATTA MEG ŐKET !!!! :p:p:D:D:cool: Ha súlyos amnéziában szenvedsz, javaslom valamilyen vizsgálatot végeztess el, és írnak rá gyógyszert. Balszélső amnéziára és hazudozási hajlamra sajnos nincs segítség, ahogy a jobbszélsőre sem. Meg kívánnám még jegyezni, hogy durván kritizálom a jelenlegi járványkezelést !!!! És ráadásul az általam jelzett szakadékba simán bele is viszik az országot, de ez egyirányú lejtős utca, és EBBŐL NEM LEHET VISSZAMÁSZNI JOBB POZÍCIÓBA, VAGY CSAK IRDATLAN ÁLDOZATOK ÁRÁN !!! Amit ugye felelősséggel és törődéssel ki lehetett volna kerülni, és a gazdasági károkat minimalizálni !!! De a politikusi "Isten játszás" az fontosabb volt. Most meg majd fizetjük az árát ! A szerinted "nagyszerű svéd kormánynak" semmi nem jött be !!! Ugyan úgy buktak gazdaságilag mint mások, rengeteg halottjuk lett, és a nyáron rezgett a léc, hogy durvább intézkedéseket kell bevezetniük, mint a legtöbb országnak !!! Tele lett a svéd kormány liberója egy pillanat alatt ! Amúgy a svéd kormány egy erkölcsi hullahegyet csinált magából a járványkezeléssel ! A lakosság nagy-része már nem bízik bennük ! A te szerinted kiváló svéd kormányodban ! Egyébként pont ugyan olyan vagy a saját kis politikai ideológiáiddal mint a vírustagadók maszktagadók és oltásellenesek, tökmindegy milyen tényeket dug valaki az orrod alá, a hülye ideológiáid követed, mert elvakult vagy ! Te nem a "homo sapiens", hanem az elvakult sapiens, a politikailag elvakult sapiens. Régóta olvaslak már, hogy ezt a tanulságot biztosra mondjam.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 386
113
A maszk rohadtul nem véd meg semmitől.
A feleségem az elején maszkostul kapta el.
Pláne úgy nem, ahogy a lakosság java hordja.
Per pillanat nem valószínű, hogy ne jutnánk el a nyájimmunitásig.
Én ugyebár kapcsolatban volt már a vírussal, de ennek ellenére amikor szükséges hordom a maszkot.
Nem az orrom alatt, nem az állam alatt, hanem rendesen.
Nem a saját védelmem miatt, hanem inkább szolidaritásból.
A lazább nyári hónapokban azt a taktikát folytattam, hogyha egy üzletben hordták a maszkot, akkor én is hordtam, ha nem, akkor nem.
Alapvetően kibírható a dolog, bár egy busz után futás után majdnem rosszul lettem, mert egyszerűen megfulladtam a maszkban.
Találkozom olyan emberekkel, akik betegesen rettegnek a fertőzéstől (krónikus betegség nélkül is), pedig ha el is kapja a fiatalabb akkor is megkínozza, de legalább egy időre védettséget szerez.
Volt olyan ismerősöm, aki efektíve bezárta magát a saját lakásába a családjával együtt.
2 hetente mehetett el egyszer az egyik családtag a boltba, de akkor is ha hazajött, akkor az udvaron levetkőzni, és nyomás zuhanyozni. Az összes boltból származó dolgot átmosogatták.
Mindezt egész nyáron, amikor nagyon komolyan kellett azon igyekezni, ha valaki el akarta kapni.
Én azt látom, hogy az itt összegyűlt nagyérdemű egymerő elfojtott pánikroham, akik a kollektív rettegésben vezetik le a feszültséget.
Én azt mondom, hogy mindenki tartsa be a kötelező előírásokat, és ha veszélyeztetett korcsoportban van, akkor még jobban figyeljen oda a SAJÁT védelmére. A veszélyeztetett családtagokkal a legnagyobb óvatossággal, de egyszerűen nem megakadályozható az olyan többgenerációs családok átfertőzése, csak az idősekre figyelve.
Igen én 3 gyerekkel toltam le a tavaszt itthon 0 nagyszülői segítséggel.
Megoldható.
Csakhát elég sokaknak kényelmesebb lepasszolni a kölyköt a mamának...
Ha sikerül 1-1,5 hónapra az idősebbeket leválasztani a többiekről, akkor megvédhetjük őket, de ehhez el kell ereszteni a hisztit. Sokan meg fognak fertőződni, de ez minden körülmények között így lesz.
De egy aktívan immunizált sokkal többet tehet az öregjeiért.
Ha a fejünkön pattogunk, akkor sem ússzuk meg! Én meg még lehet, hogy az újbóli ferzőzést sem, de inkább nem pánikolok. Attól nem lesz jobb.
Én mindenkinek javaslom a D vitamint emelt adagban, de a határértékek között !!! Meg könnyű lefolyást remélem...

Ennyi. Egyetértek. A koronavírus itt van, aki beteg arra veszélyes, aki meg egészséges azt le se dönti, ha fiatal, vagy egy húzósabb influenzás lerobbanással túljut rajta ha nem szuperman! Személyes tisztaságra oda kell figyelni. Pont.
..
A pánikolást, meg reménykedést mindenfajta oltásokban, gyógyszerekben meg el kell felejteni! Nem vágyakozni kell meg sóvárogni, hanem erősnek lenni!
Sajnos, akár mesterségesen eresztették el, akár "természetes" úton ered a denevértől, már itt van! És itt is lesz. Remélhetőleg elgyengül majd idővel.
Szerencsére nem olyan virulens, mint ahogy február-márciusban gondoltuk.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 132
92 360
113
A maszk rohadtul nem véd meg semmitől.
A feleségem az elején maszkostul kapta el.
Pláne úgy nem, ahogy a lakosság java hordja.
Per pillanat nem valószínű, hogy ne jutnánk el a nyájimmunitásig.
Én ugyebár kapcsolatban volt már a vírussal, de ennek ellenére amikor szükséges hordom a maszkot.
Nem az orrom alatt, nem az állam alatt, hanem rendesen.
Nem a saját védelmem miatt, hanem inkább szolidaritásból.
A lazább nyári hónapokban azt a taktikát folytattam, hogyha egy üzletben hordták a maszkot, akkor én is hordtam, ha nem, akkor nem.
Alapvetően kibírható a dolog, bár egy busz után futás után majdnem rosszul lettem, mert egyszerűen megfulladtam a maszkban.
Találkozom olyan emberekkel, akik betegesen rettegnek a fertőzéstől (krónikus betegség nélkül is), pedig ha el is kapja a fiatalabb akkor is megkínozza, de legalább egy időre védettséget szerez.
Volt olyan ismerősöm, aki efektíve bezárta magát a saját lakásába a családjával együtt.
2 hetente mehetett el egyszer az egyik családtag a boltba, de akkor is ha hazajött, akkor az udvaron levetkőzni, és nyomás zuhanyozni. Az összes boltból származó dolgot átmosogatták.
Mindezt egész nyáron, amikor nagyon komolyan kellett azon igyekezni, ha valaki el akarta kapni.
Én azt látom, hogy az itt összegyűlt nagyérdemű egymerő elfojtott pánikroham, akik a kollektív rettegésben vezetik le a feszültséget.
Én azt mondom, hogy mindenki tartsa be a kötelező előírásokat, és ha veszélyeztetett korcsoportban van, akkor még jobban figyeljen oda a SAJÁT védelmére. A veszélyeztetett családtagokkal a legnagyobb óvatossággal, de egyszerűen nem megakadályozható az olyan többgenerációs családok átfertőzése, csak az idősekre figyelve.
Igen én 3 gyerekkel toltam le a tavaszt itthon 0 nagyszülői segítséggel.
Megoldható.
Csakhát elég sokaknak kényelmesebb lepasszolni a kölyköt a mamának...
Ha sikerül 1-1,5 hónapra az idősebbeket leválasztani a többiekről, akkor megvédhetjük őket, de ehhez el kell ereszteni a hisztit. Sokan meg fognak fertőződni, de ez minden körülmények között így lesz.
De egy aktívan immunizált sokkal többet tehet az öregjeiért.
Ha a fejünkön pattogunk, akkor sem ússzuk meg! Én meg még lehet, hogy az újbóli ferzőzést sem, de inkább nem pánikolok. Attól nem lesz jobb.
Én mindenkinek javaslom a D vitamint emelt adagban, de a határértékek között !!! Meg könnyű lefolyást remélem...
Teljesen egyetértek veled, kivéve az első maszkos mondat, meg hogy itt pánik lenne.
Jó a nyájimmunitásban sem:)... De a többsegével igen.

1 kérdés. D vitaminból mennyi az ideális adag. Vmi strong d 3000-et kaptam, sztem ez vmi turbó adag. :rolleyes:
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 386
113
Persze szemen át, megpiszkálva a szádat ugyanúgy elkaphatod.

Hát ez az!
Én azóta hordom csak mióta büntetnek! Mert egészséges vagyok és tünet híján nem tudom átadni! (nem a másik aurájában beszélgetek természetesen)
Viszont így naponta egy tucatszor matatok a számnál. Ami nem jó! De én próbálom óvatosan le/fel tenni. Pógároknál nem ezt látom, sokan fogják magukat megfertőzni a kezükkel!
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 386
113
Teljesen egyetértek veled, kivéve az első maszkos mondat, meg hogy itt pánik lenne.
Jó a nyájimmunitásban sem:)... De a többsegével igen.

1 kérdés. D vitaminból mennyi az ideális adag. Vmi strong d 3000-et kaptam, sztem ez vmi turbó adag. :rolleyes:

Annyit ne vegyél be! Most nyár végén, amikor mindenkit hónapokig ért a napfény ez felesleges.
Hogy később indokolt lehet-e, azt majd @zeal kolléga megszakérti! :)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 386
113
Itt három hete xar az idő, sokat nem napoztam.... Bár most 30 fölé megy, annyi nyáron sem volt. :cool:

Ha kettétöröd, vagy háromba?
Vagy két-három naponta?
Nekem a 3000 brutál soknak tűnik! Annak nézz utána, hogy mi a D vitamin túladagolás tünete. Már ha van. Akkor tudhatod, hogy túltoltad-e. Szerintem...
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 739
46 884
113
Kikérem magamnak ezt az általánosítást ! Nem tartozom és nem is tartoztam SEMMILYEN "SZEKÉRTÁBORHOZ" SEM KORÁBBAN, SEM MOST ! De úgy gondolom hogy te igen !!!:p:p:cool: Én voltam az aki a legjobban kritizálta a svédeket, ÉS EZ JOGOS VOLT, SŐŐŐT MOST IS AZ ! :eek::p:D:D A hozzád hasonlók nyivákoltak csak, aztán maga a nyugati sajtó BUKTATTA MEG ŐKET !!!! :p:p:D:D:cool: Ha súlyos amnéziában szenvedsz, javaslom valamilyen vizsgálatot végeztess el, és írnak rá gyógyszert. Balszélső amnéziára és hazudozási hajlamra sajnos nincs segítség, ahogy a jobbszélsőre sem. Meg kívánnám még jegyezni, hogy durván kritizálom a jelenlegi járványkezelést !!!! És ráadásul az általam jelzett szakadékba simán bele is viszik az országot, de ez egyirányú lejtős utca, és EBBŐL NEM LEHET VISSZAMÁSZNI JOBB POZÍCIÓBA, VAGY CSAK IRDATLAN ÁLDOZATOK ÁRÁN !!! Amit ugye felelősséggel és törődéssel ki lehetett volna kerülni, és a gazdasági károkat minimalizálni !!! De a politikusi "Isten játszás" az fontosabb volt. Most meg majd fizetjük az árát ! A szerinted "nagyszerű svéd kormánynak" semmi nem jött be !!! Ugyan úgy buktak gazdaságilag mint mások, rengeteg halottjuk lett, és a nyáron rezgett a léc, hogy durvább intézkedéseket kell bevezetniük, mint a legtöbb országnak !!! Tele lett a svéd kormány liberója egy pillanat alatt ! Amúgy a svéd kormány egy erkölcsi hullahegyet csinált magából a járványkezeléssel ! A lakosság nagy-része már nem bízik bennük ! A te szerinted kiváló svéd kormányodban ! Egyébként pont ugyan olyan vagy a saját kis politikai ideológiáiddal mint a vírustagadók maszktagadók és oltásellenesek, tökmindegy milyen tényeket dug valaki az orrod alá, a hülye ideológiáid követed, mert elvakult vagy ! Te nem a "homo sapiens", hanem az elvakult sapiens, a politikailag elvakult sapiens. Régóta olvaslak már, hogy ezt a tanulságot biztosra mondjam.
Mielőtt belelovalod magad, egyáltalán nem rád gondoltam.
Te egy jelentéktelen senki vagy. :)
Folyton megszólítva érzed magad, pedighát...