[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

T

Törölt tag 008

Guest
Szerencsétlen görögök... migránsinvázió... tönkre vágta a szigetek turizmusát, és ha még maradt valami, azt tönkre vágta a vírus.
Kapják az ívet keményen.. és még messze a vége..
Ja, most jön még nekik a java. Török háború. :(

Csodálom, hogyan birjâk a lampduziak is legalább egy èvtizede a kilátâstalan migrânshelyzetet.
5 éve. 2015-ben indult a migribuli, de akkor is ők a frontvonal.

Én csak azt nem tudom hogy miért nincsenek a titkosszolgálatok ráállítva ezekre az NGOkra.
1.A szakszolgálatok nem érnek rá, mert a transzofób náci twitterezőket kell üldözniük.
2. Felesleges nyomozni, mert az ügyészek és bírók ezekhez járnak érzékenyítésre és onnan kapják a parancsokat.
 
G

Galthran

Guest
Én csak azt nem tudom hogy miért nincsenek a titkosszolgálatok ráállítva ezekre az NGOkra.
lefoglalják őket olyan fontos dolgok mint homofób twitterezők utáni kutatás és a náczi elemek likvidálása. utóbbit értsd: normális, egészséges gondolkodású, a véleményének hangot is adó személyek

5 éve. 2015-ben indult a migribuli, de akkor is ők a frontvonal.
a migránsok azóta okoznak problémát európában mióta megszűntek a gyarmatok. a görög tengerparton sem 5 éve ismert ez a helyzet, csak ekkor jelent meg nagyságranddel nagyobb tömeg arrafelé.
 
W

Wilson

Guest
Florence Parly francia fegyveres erők minisztere vasárnap elmondta, hogy vizsgálatot indítottak egy magas rangú francia tiszt ellen, akit"nemzetbiztonság megsértésének" gyanújával gyanúsítanak. A francia média és egy igazságügyi forrás szerint a tiszt vélhetően bizalmas dokumentumokat továbbított egy "idegen hatalomnak", esetleg Oroszországnak.

Az Europe 1 rádió arról számolt be, hogy egy olaszországi székhelyű és a NATO-l állomásozó francia alezredest gyanúsítanak azzal, hogy érzékeny dokumentumokat továbbított az orosz titkosszolgálatoknak.
Parly szerint minisztériuma tájékoztatta az ügyészeket az esetről.

"Amit meg tudok erősíteni , az az, hogy egy magas rangú tisztviselő bírósági eljárás előtt áll" - mondta Florence Parly az Europe 1 rádiónak, a CNews és a Les Echos újságnak.

Később egy igazságügyi forrás megerősítette, hogy egy magas rangú tiszt ellen vádat emeltek "a nemzet alapvető érdekeit aláásó külföldi hatalommal kapcsolatos hírszerzés" miatt.

Vádat emeltek "információk külföldi idegen hatalomhoz történő eljuttatása", valamint "a nemzet alapvető érdekeit sértő információk összegyűjtése céljából annak érdekében, hogy azokat idegen hatalomhoz juttassák",mondta a forrás. .

A férfit a DGSI titkosszolgálata tartóztatta le, amikor Franciaországban töltött szabadsága végén Olaszországba akart indulni, és az Europe 1 szerint egy párizsi börtönben tartják.

A tisztviselő oroszul beszél, és Olaszországban egy férfival látták, akit a GRU, az orosz katonai hírszerző szolgálat ügynökeként azonosítottak - jelentette az Europe 1.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Videó eleje: szolidáris, nem kötelező.
Videó vége: kötelező, de szolidáris.
1 perc 5 másodperces videót nem tudnak konzisztensen összehozni. Komolyan 14 éves youtuberek szintjén vannak!

Nem tisztem védeni Őket, de más "halmaz" érintett a videó elejei és végi dolgokkal kapcsolatban:

- "Videó eleje: szolidáris, nem kötelező." - Európai Bizottság "új" migrációs tervezete
- "Videó vége: kötelező, de szolidáris." - Ylva Johansson (belügyekért felelős uniós biztos) javaslata

Azaz, a két dolog nem teljesen ugyanaz. Annyiban jogos a hozzászólásod, hogy előbb-utóbb úgyis teljes mértékben a második opció felé fog hajlani a dolog. Érdekes módon a videóban nagyon rövid időre feltűnő Ursula von der Leyen (Európai Bizottság elnöke) is ebben az irányban vergődik ...

Namost ami borítékolható, hogy biztos lesz valamiféle "bünti" a renitenseknek, akkor is, ha "nem kötelező" lesz majd a nóta vége. Avagy ezt meg is lehet fordítani, hogy a közös költségvetésből majd azok kapnak lóvét akik "szolidárisak" (a pozitív diszkrimináció - az a másik oldalon tulajdonképpen valójában negatív diszkrimináció ...).
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány
T

Törölt tag 008

Guest
Namost ami borítékolható, hogy biztos lesz valamiféle "bünti" a renitenseknek, akkor is, ha "nem kötelező" lesz majd a nóta vége. Avagy ezt meg is lehet fordítani, hogy a közös költségvetésből majd azok kapnak lóvét akik "szolidárisak" (a pozitív diszkrimináció - az a másik oldalon tulajdonképpen valójában negatív diszkrimináció ...).

Tekintve, hogy a befogadás irgalmatlan extra költségeket jelent, hosszú távon meg akár a befogadó nemzet vagy ország végét is. Inkább ne adjanak semmit, de ide ne jöjjenek.
Az ország 70%-át már elbuktuk a nagy befogadásokba, nincs több földünk.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 490
113
https://www.rt.com/op-ed/501513-boris-johnson-immunity-war-crimes/
Azért ez egyrészt undorító, másrészt nevetséges a szokásos vergődése a nagy győzteseknek, ahogy mindenben lenni szokott. Nagyon fáj mindig amikor a maguk által másokra alkalmazott baromságokkal szembesülni kell saját magukra vonatkozóan. Olyan mint amennyire a titkosszolgálatok jól tűrik a megfigyelt és ellenőrzött működést, meg a politikusoknak a törvényeik vonatkozó hatása alatt állva elkövetni a mocskot. Szánalmas, köpedék....
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Először Leninnek olvastam, de Leyennek se rossz, mert sok különbség nincs.
Leyen bemutatta az új migrációs paktumot
https://www.vadhajtasok.hu/2020/09/23/rendkivuli-leyen-bemutatta-az-uj-migracios-paktumot

Kivásárolható kvóta, azaz fizess ha nem akarsz migránsokat. Na ez köpedelem.

Pláne mivel mire is fogják fordítani a befolyó pénzeket? Mire is, mire is ... TÁDÁMM - A kényszerbetelepítések folytatására ... :mad:

Ehhez persze szükség van, hogy a "hipergazdag" Közép-Európai államok nagy lóvéval támogassák a "mélyszegény és 3. világbeli" pl. Németországot stb. stb.

Good-Game, vazze. Amennyiben kellenek Nekik az "aranyat érők" (by Juncker), akkor állják is a ceh -et ...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

Lord Gazember

Well-Known Member
2015. március 18.
1 345
2 349
113
Először Leninnek olvastam, de Leyennek se rossz, mert sok különbség nincs.
Leyen bemutatta az új migrációs paktumot
https://www.vadhajtasok.hu/2020/09/23/rendkivuli-leyen-bemutatta-az-uj-migracios-paktumot
Alapvetően én európai közösség párti vagyok, szerintem a következő évtizedeket csak egy egységes Európa tudja átvészelni, de lassan már én is kezdem azt gondolni, hogy tiplizni kellene ebből a gittegyletből. Csak hova? Ez a nagy kérdés. :(
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 479
14 756
113
Szerintetek a görögök pénzügyileg mennyire élnék túl, ha az összes migrit beraknák egy nagy-nagy hajóba és kivontatnák a nyílt vízre? Az EU zsebében vannak. És épp ezért ott (is) fog robbanni a dolog, akár egy háború közben, akár más módon. Ha háború lenne, akkor a migrik a törökök 5. hadoszlopa lennének.
A másik ilyen hely dél-Olaszország. Ha a Mafia úgy dönt, hogy már túl nagy a konkurrencia, akkor először a baloldali kormány bukik meg, másodszor Auschwitz Holiday Inn lenne a migrik számára ahhoz képest, amit ott rendez a calabriai paraszt.... Alakul...alakul...
 

FilcTroll

Well-Known Member
2017. december 18.
1 757
4 687
113
A nyugati kormányok el fognak menni a falig migránsügyben. Kérdés, hogy hol és mikor nő ki az a fal. A hatalom elvesztésének komoly kockázata egy ilyen gát lehetne, pl. ha szűnni nem akaró tömegtüntetések lennének a migráció ellen. De nem lesznek.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and Pogány