[BIZTPOL] Közép-Európa (V4 országok)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 082
10 243
113
Az én tapasztalatom szerint nem. Simán visz 4 lapot egyszerre (max. 80-100 gr/m2) és kb. fél óra folyamatos üzemet tud. Eddigre túlmelegszik a motor és a beépített hővédelem - bimetall - lekapcsolja. 1 óra lehűlési szünet jön.
Szóval 1 menetben lenyom kb. 100 lapot, az otthoni használatra vígan jó.

Ja, és itt mindenki aláírhatja a könyvellenes petíciót:
https://www.citizengo.org/hu/fm/182...et-pagony-gyerekkonyvesbolt-tobbi-arusitohely


Aláírtam, osztottam!
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Kapitalizmus van, bárki adhat ki könyvet. Odamész egy kiadóhoz, leteszed a pénzt és kész. Asszem 2 millányi rendeléstől állnak veled szóba, de ez valszeg nyomdafüggő. Ezért van ennyi szemét kiadva. :(
Szülők felelőssége, hogy hulladékot ne vegyenek meg.
Túrótortának meg üzenem, hogy az ilyen kis otthoni íratmegsemmisítőket néhány laponként olajozni kell, annyira gagyik. Vigyázzon rá, nem éri meg, hogy azzal a szarral tönkretegye. Egyszerűbb lett volna elégetnie....bár annak van egy fura olvasata az emberek agyában. :D

Ez nem a kapitalizmusról szól és szerintem @papajoe sem így értette. Amennyiben erről az oldalról közelítünk, akkor az lehet az érdekes kérdés, hogy "ki fizette a révészt" ...

Szülői felelősségről beszélni pedig elég kemény egy olyan világban amikor mindenhonnan tonnaszámra ömlik a szemét. Nyilván aki ezt terjeszti annak érdeke ez a szemlélet, mert a szülőket egyenként könnyedén legyőzik ... A szülők oldaláról pedig, ha nem kapnak semmilyen támogatást e tekintetben az államtól, akkor finoman fogalmazva nincs könnyű dolguk egy ilyen szinten korlátlan forrásokkal rendelkező bődületesen nagy és erős gépezet ellenében ...

Persze a szülői felelősség rendkívűl fontos, de ne gondoljuk, hogy ezen a szinten mindent meg lehet oldani meg mindenkinek ...

A peticíó aláírása a részemről is ment ...
 

yangwenli

Well-Known Member
2015. június 19.
1 205
2 677
113
Orbán Viktor a Reuters hírügynökségnek adott pénteki interjújában elmondta, hogy az EU-nak vissza kellene vonnia az Oroszországot sújtó szankcióit.
https://hu.news-front.info/2020/09/...yfthPrDuBmqo9sm_Nv5P-ALIyMGExyXSN2_o5ThSlJs3Q

Erdekes hir foleg annak fenyeben, hogy a multkori kormanyinfok alapjan sokan irtak itt, hogy az orszag NY-i iranyvaltast hajt vegre a kovetkezo idoszakban. Ezzel viszont ez a nyilatkozat nehezen magyarazhato...nekem inkabb koztes allaspontra hajaz ismet.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 797
81 010
113
Erdekes hir foleg annak fenyeben, hogy a multkori kormanyinfok alapjan sokan irtak itt, hogy az orszag NY-i iranyvaltast hajt vegre a kovetkezo idoszakban. Ezzel viszont ez a nyilatkozat nehezen magyarazhato...nekem inkabb koztes allaspontra hajaz ismet.

A szankciók akadályozzák a gazdasági kapcsolatok fejlődését, a kereskedelem fellendülését, hiszen az orosz piac nagy piac és aki jó viszonyokat ápol velük azt beengedik.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
https://www.portfolio.hu/uzlet/2020...ag-egyik-legnagyobb-szamitogepgyartoja-450738
"A Lenovo bejelentette, hogy 2021 tavaszán saját gyártóüzemet indít Magyarországon. Az üllői üzemben a márka termékportfóliójából elsősorban az asztali számítógépekre, grafikus munkaállomásokra és adatközponti termékek gyártására helyezik majd a hangsúlyt.
..
A kínai cég számítógépgyártó üzeme a Pest megyei Üllőn épül 8,2 milliárd forintból. Ezzel a beruházással több szakaszban összesen ezer munkahely jön létre, és ezért a beruházásért a kormány két milliárd forintnyi vissza nem térintendő támogatást biztosít - közölte Szijjártó Péter."
 

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
7 984
27 052
113

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Gyanítom, hogy a Műveleti Főigazgató-helyettes Dr. Bárdos Szabolcs nb. dandártábornok fog előrébb lépni és nem az Adminisztratív igazgató Dr. Bordás Tímea nb. ezredes. Legalábbis így lenne értelme ...

Úgy néz ki megfogadták az ajánlásod! :)
https://magyarnemzet.hu/belfold/tereprol-jon-az-uj-foigazgato-az-elharitas-elere-8734992/
"Zárt ülésen hallgatta meg a nemzetbiztonsági bizottság az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatói posztjára jelölt dr. Bárdos Szabolcsot, aki egyenesen – titkosszolgálati szlengben fogalmazva – a terepről jön."
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
Úgy néz ki megfogadták az ajánlásod! :)
https://magyarnemzet.hu/belfold/tereprol-jon-az-uj-foigazgato-az-elharitas-elere-8734992/
"Zárt ülésen hallgatta meg a nemzetbiztonsági bizottság az Alkotmányvédelmi Hivatal (AH) főigazgatói posztjára jelölt dr. Bárdos Szabolcsot, aki egyenesen – titkosszolgálati szlengben fogalmazva – a terepről jön."
"Bizottsági tagok kérdésére, a belügyminiszter leszögezte: az korábbi AH főigazgatót nem menesztették, Kiss Zoltán más beosztásba került.

Az a tény, hogy a tábornokot nem bocsátották el, hanem más beosztásba került, azt jelzi, hogy menesztése személyi ellentét volt, vagy a bizalom megingása a politikai élet valamelyik meghatározó szereplője részéről. Kiss tábornoknak nem azért kellett távoznia beosztásából, mert az AH valamelyik akciója kudarcot vallott volna, vagy valamelyik művelet félresiklott volna. Ez utóbbit cáfolja az is, hogy a műveleteket irányító tábornok kerülhet a helyére."

Nos engem már csak az érdekel, milyen beosztásba kerül az előző főigazgató?
Az mondjuk nekem imponál, hogy ő is és az utódja is fiatal. A régi gárdát kipucolták.
 
  • Tetszik
Reactions: arcas and szuvorov

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 851
91 321
113
Éjjel megint támadtak a zombik.
Kövekkel dobálóztak. De majd jön a Helsinki bizottság debill tagozata és kiáll a jogaikért.

Migránsok támadtak a határrendészekre Röszkénél
https://magyarnemzet.hu/belfold/migransok-tamadtak-a-hatarrendeszekre-roszkenel-8738397/
Roszke2.jpg


Nem sokkal fél egy után Röszkénél állóháború alakult ki, miután negyven rendkívül agresszív migráns megrohamozta a magyar államhatárt védő biztonsági kerítést. Három támadót elfogtak, a többieket visszaverték.

A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot. A migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbáltak meg a határkerítésre felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállították.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 380
23 090
113
Éjjel megint támadtak a zombik.
Kövekkel dobálóztak. De majd jön a Helsinki bizottság debill tagozata és kiáll a jogaikért.

Migránsok támadtak a határrendészekre Röszkénél
https://magyarnemzet.hu/belfold/migransok-tamadtak-a-hatarrendeszekre-roszkenel-8738397/
Roszke2.jpg


Nem sokkal fél egy után Röszkénél állóháború alakult ki, miután negyven rendkívül agresszív migráns megrohamozta a magyar államhatárt védő biztonsági kerítést. Három támadót elfogtak, a többieket visszaverték.

A rendőrök éjfél után nem sokkal a hőkamerákon keresztül észlelték a csoportot. A migránsok a határ több egymáshoz közeli szakaszán, kisebb csoportokban, létrák segítségével próbáltak meg a határkerítésre felmászni, és illegálisan Magyarország területére jutni.

Erőszakosan léptek fel a határt védő egyenruhásokkal szemben, kövekkel dobálták meg őket, a határszakaszt figyelő kamerában és két szolgálati autóban is kár keletkezett.

hivatalos személy elleni erőszak bűntett, valamint tömegzavargás résztvevőjeként elkövetett határzár tiltott átlépése bűntett elkövetésének gyanúja miatt büntetőeljárás indul, a három feltartóztatott férfit a rendőrök előállították.

Békés menekültek, akik a háború és az erőszak elől menekülnek????????????

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 206
67 078
113
Az európai uniós (EU) pénzügyi támogatások hatékony eszközt jelentenek a jogállami elvek tiszteletének biztosítására, ezért "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország - mondta az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/218683/
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
Az európai uniós (EU) pénzügyi támogatások hatékony eszközt jelentenek a jogállami elvek tiszteletének biztosítására, ezért "ki kell éheztetni pénzügyileg" az olyan tagállamokat, mint Lengyelország és Magyarország - mondta az Európai Parlament egyik alelnöke szerdán a Deutschlandfunk német országos közszolgálati rádiónak.
Forrás: https://kuruc.info/r/2/218683/

Ehhez azért a német nagytőkének lesz egy-két szava. Ők nagy haszonélvezői a jelenlegi helyzetnek, és nem szeretnék, ha a dinamikusan növekvő térséget, ahová beásták magukat pár hülye tönkretenné a ködös víziói miatt. Német tőke mintegy b lehetőségként fészkeli be magát ide, ha esetleg Németországot végleg elszúrják az idióta politikusaik akkor is maradjon mozgásterük.