[BIZTPOL] Kaukázus (Azerbajdzsán, Grúzia, Örményország, ...)

A vegen meg tízzel el kell osztani ezeket a szamokat...
EjGogfxXcAQzKij

Meglehet!
https://en.armradio.am/2020/09/29/a...-manpower-about-1900-are-wounded-armenia-mod/
..
És 790 azeri katona elesett volna el 3 nap alatt...?

A békéhez kellene két békét akaró kormány... legalább... A megoldás lehetne előbb tűzszünet, utána tárgyalás kezdése arról, hogy az örmények területért területet kapnának. Azerbajdzsán egyesülne külön részével, cserébe belemennének abba, hogy Örményországhoz tartozzék Karabah nagy része. Ez lehetne az első lépés a béke felé. Csak sajnos ez kb. annyira reális, mintha mi felajánlanánk Dobrudzsát és Moldáviát Romániának Erdélyért cserébe.

Igen, és a világ nagyhatalmai megfognák egymás kezét és kollektíven lehúznák magukat a klotyón közösen. Avagy mégsem ...

A gruzok meg az ormenyek se haverok ugye? :rolleyes:

Nagyon nem. :) Meg ugye az oroszokkal sem valami nagy cimbik - gondoljunk a 2008 -as háborújukra ... A grúzok az azeriekkel országos cimborák ...

Mi az oka ennek az iráni-örmény szövetségféleségnek?

Nem igazából a szövetség. Irán jóban van az azeriekkel. Ugyanakkor létérdekük, hogy a sokat emlegetett vonalat az azeriek ne lépjék át. Amikor a "lét a tét" az felül tud írni egy-két dolgot ám ...

Erről írtam korábban részletesebben a Neked írt válaszokban is.

Ez igazából már a következmény, mint az ok, de - jogos ...

A gruzok meg az ormenyek se haverok ugye? :rolleyes:

A grúzok semlegesek az örményekkel én úgy tudom, elég nagy ott is most a megosztottság és vita, hogy mi a fakk legyen, valaki linkelt is egy cikket nemrég.
Ami biztos, hogy barátjuk nincs az örményeknek, egyedül vannak teljesen a muszlim tengerben, most hogy az orosz érdekből segít vagy nem, azt hagyjuk.. nekik nincsen Lengyelországuk, az a lényeg.

A grúzok semlegesek az örményekkel én úgy tudom, elég nagy ott is most a megosztottság és vita, hogy mi a fakk legyen, valaki linkelt is egy cikket nemrég.
Ami biztos, hogy barátjuk nincs az örményeknek, egyedül vannak teljesen a muszlim tengerben, most hogy az orosz érdekből segít vagy nem, azt hagyjuk.. nekik nincsen Lengyelországuk, az a lényeg.

Azért nem öribarik,az örmények azt kifogásolják,hogy a grúzok nem engedik át a határon a hozzájuk csatlakozni akaró önkénteseket.

Kozben gyerek aldozatok az azeri oldalon 10-14 evesek, de mindket oldal hazudik, meg mar sokat lattunk igye az utobbi evekben, ugyhogy csak fenntartassal...
EjEqzTkWoAAR3x2