Nyilván az örmény szemszög a hiteles, elvégre ott élnek 2500 éve/
dokumentáltan,valószínűleg több/, már akkor ott éltek, amikor a mai kor népei a környéken még sehol se voltak. És lévén annak, hogy a törökök többször is irtották őket, teljes pusztítási szándékkal, nyilván nekik fogok hinni és az objektív történelmi feljegyzéseknek, nem a népirtóknak, akiknél a vallásuk okán a hazudozás és megtévesztés alap dolog egy hitetlen felé...más kultúrkör...
Bemásoltam nagyjából az örmény területek alakulását...a királyságuk alapításától. Nincs miről beszélni szerintem.
Valóban sok hódításnak áldozatul estek, de a magterületek, Jereván és környéke a karabahig/Artsakh/ bezárólag, mindig örmény volt, lehet, hogy autonom formában, betagozódva egy birodalomban... hiába volt pár évtized, amikor karabakhi kánságnak hívták, amikor a türk hódítók esetleg jobban elszaporodtak.. ezért írtam korábban, hogy ha a te álláspontodat fogadjuk el, akkor nyugodtan elfelejthetjük Erdélyt..

A felkelés pillanatában 80%-volt az örmények aránya, ősi örmény terület, örmény többséggel.. megint csak nincs miről beszélni.
Nyilván kollaboráltak az oroszokkal, amikor már az 1800-as években is irtották őket a törökök majd 100 évvel később az ifjútörökök is...
Amúgy ezeket az azeri tatár gyilkolásokat meg a félmillió azeri elhalálozást ezt milyen deliriumos állapotodban álmodtad ?
Mert erről azért valaminek kéne lennie a wikipedián, nem ?

És ha így is van, ahhoz miköze az örményeknek, hogy mit csináltak szovjetek/oroszok velük ?
Népirtókat mosdatsz, nem tűnik fel ? Mondom én, hogy jó muszlim lennél..
.