Bayraktar TB2 , TB3 (Baykar,Törökország)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
37 507
72 496
113
A törökök elégedettek a képességekkel

https://www.cnnturk.com/video/turki...larin-ussu-cnn-turk-ekibi-savunmanin-kalbinde

5e5e032317aca91eac46b48c
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 351
113



A képen látható a lelótt drón Rotax UL 912 iS turbós rep-motorja, papíron 100 Le-s, (valójában -10%, ...pilótától). Ár: kb 6-8m HUF/20-25e $ (kb. 7 m HUF)


Maga a repülő szerkezet (sárkánynak "becézi" a repülős szakma ezt a részét a repülőnek),

- egy Ultra Light (UL) repülő ára kb: 10-15m HUF/30-50e $ (motorral),

- a további kisebb összeg az elektronikus/elektromos (repülés)vezérló rendszer(vezérsíkok, kormány felületek, ...) Ez nem "sok": pár ezer $.

- a következő, a "maradék tétel", a horror ár: érzékelők, kamerák, kommunikációs rendszer, és ami összefogja/hangolja az egészet(számítógép és a program), + fegyverzetek felé kapcsolat, ... erősen változó összeg, de ez a qrva sok, kb pár-száz millió HUF-tól a csillagos égig.


A Bayraktar-2 az "elcseppent" infók szerint min. 3m $/Milliárd HUF körül... :eek:

Így jön ki a becsült (szerintem is valós-közeli) 3-5 m$, változó/választható konfigurációban.

... plusz a földi támogatás: kezelői munkahelyek("divatozzunk": operátor box, jármú,...) földi oldali adó-vevők/kommunikáció/titkosítás, számítástechnikain háttér.


...ÉS AZOK VÉDELME!!!


Nem teljes, nem hajszálpontos(azok -nem- kicsit- "titkossassak" szoktak lenni), ezek "csak" kb. az arányok.
Így hirtelen pár tájékoztató adat.
 
W

Wilson

Guest
Bayraktar TB2
Író Rasim Anil Kunt
Publikálva 2017. május 25


A Bayraktar TB2 és a TEKNOFEST 18 mobil vezérlőállomás



A taktikai pilóta nélküli légijármű-rendszer, amelyet a közepes magasságú és nagy távolságú (MALE) osztályú UAV koncepciónak megfelelően fejlesztettek ki, a teljesen automatikus repülési irányítási funkciókkal (taxi, felszállás, körutazás, leszállás és parkolás), valamint három redundáns repülési irányítási rendszerrel, navigációval és érzékelővel Ez egy felfedező és megfigyelő eszköz, amelyet a világszínvonalú navigációs és szenzorfúziós alkalmazásokkal szereltek fel

2009. szeptember-októberben a Bayraktar Tactical UAV rendszerrel megcélzott összes teljesítménykritérium sikeresen teljesült, és ezt hivatalos repülési tesztekkel bizonyították
. Ezen repülési tesztek során olyan funkciókat teszteltek, mint a teljesen automatikus felszállás, repülés, leszállás, és visszatérés a hangárba,

Katar
Március 12–14-én Katarban / Dohában megrendezett DIMDEX 2018 haditengerészeti vásáron aláírt szerződés keretein belül 6 SİHA, 3 földi irányítóállomás-rendszert és -berendezést, valamint UAV kiképző szimulátort szállítottak Katarba.

A Baykan a Katar fegyveres erõivel aláírt megállapodás alapján a Bayraktar TB2 sihai katonai személyzet képzését fogja lefolytatni Törökországban,ezt 2019-ben fejezték be. 55 katari gyakornok befejezte négy hónapos képzését, és SİHA pilótaként, hasznos rakománykezelőként és karbantartóként.

Katar-Bayraktar-TB2.jpg

Katar Bayraktar TB2 SİHA
Ukrajna
2019. január 12-én az ukrán elnök, Petro Porošenko, és Törökország, a Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi jármű (UAV),megvételéről írt alá megállapodást Az említett vásárlás keretében a Baykar Defense 6 db Bayraktar TB2 S / UAV és 3 földi irányító állomást szállított le rövid idő alatt az ukrán légierőnek .

D2GCHjrX4AA5My--e1571753129909.jpg

Ukrajna Bayraktar TB2 SİHA
A Baykarktar TB 2 Tactical S / UAV rendszer, amelyet a Baykar fejlesztett ki, egy integrált hálózat-alapú rendszer-architektúra, amely nagyon sokrétű megoldást kínál a felhasználók számára. A rendszer a Bayraktar TB2 S / UAV platformból, a földi vezérlőállomásból, a földi terminálból, és utánfutó modulokból áll. A Baykar technológiai képességeinek és képességeinek köszönhetően a teljes rendszert teljes egészében Törökországban gyártják.

150 ezer óra
A Bayraktar TB2 taktikai fegyveres pilóta nélküli légi jármű egy közepes magasságú, hosszú távú repülési időosztályú (MALE) pilóta nélküli légi jármű, mely felderítési és hírszerző missziókhoz fejlesztették ki. Három redundáns avionikai rendszerével és érzékelő-fúziós architektúrájával egy teljesen autonóm taxi, felszállás, leszállás és normál utazási képességgel rendelkezik. Több mint 150 000 órányi repüléssel a TB2 2014 óta aktívan dolgozik a Török Fegyveres Erőkben, a Csendőr és Rendőrségben.

Jelenleg 107 teljes Bayraktar S / H Platform leltár szolgál Törökországot. A Bayraktar TB2 megdöntötte a levegőben (27 óra 3 perc) eltelt idő és magasság (27 ezer 30 láb) rekordját a török légiközlekedési történelemben. A Bayraktar TB2 emellett viseli az első ilyen méretű exportált repülőgép címét.

Gyártó: Baykar Makina

Felhasználók: Biztonsági Főigazgatóság, Csendőrségi Főparancsnokság, Török Fegyveres Erők, Ukrán Fegyveres Erők, Katar Fegyveres Erők

Technikai előírások

Repülési magasság 24000 láb


A levegőben maradás időtartama 24 óra

Kommunikációs tartomány 150 km

Működési elv Teljes automatikus Repülésirányítás

Navigálás belső érzékelő-fúzióval, GPS-függőség nélkül

Utazósebesség 70 csomő

Szárnyfesztávolság 12 m

Hossz 6,5 m

Súly max: 630 kg .

Hasznos teher 55 kg

Üzemanyag: Benzin

Alapvető repülési teljesítménykritériumok

  • 24 000 láb repülési magasság
  • 24 órás merülés
  • 150 km kommunikációs tartomány
  • Teljesen automatikus repülésvezérlés és 3 redundáns autopilot rendszer (hármas redundáns)
  • Teljesen automatikus leszállás és felszállás funkció, a földi rendszerektől függetlenül
  • Navigációs funkció belső érzékelő-fúzióval, GPS-függőség nélkül
Speciális szolgáltatások

  • Teljesen automatikus körutazás és útvonalkövető szolgáltatás
  • Precíziós automatikus felszállás és leszállás funkció
  • Teljesen automatikus taxi és parkolási szolgáltatás
  • Félig önálló repülési módok támogatása
  • Hiba toleráns és 3 redundáns érzékelő-fúziós alkalmazás
  • Cross Backup YKİ rendszer
  • Eredeti redundáns szervo működtető egységek
  • Eredeti redundáns lítium-alapú akkumulátorok
A , folyamatos légi megfigyelést, hírszerzési feladatokat sikeresen végrehajtó rendszer a hadszinterek terek elengedhetetlen elemévé vált a Roketsan MAM-L és MAM-C intelligens lőszerek integrációjával. A Bayraktar TB2 SİHA pontos légi csapást képes végrehajtani a beépített lézeres céljelölővel, és ez lehetővé teszi, hogy akár négy okos lőszert is a kijelölt célpontokra vezessen . A Bayraktar TB2 egy olyan rendszer, amely képes nagyon pontos légicsapásokat végrehajtani amelyel így el lehet kerülni a célhoz közeli területek sérülését ..

bayraktartb2-ukrayna2.jpg
 
W

Wilson

Guest
2, rész

Valós Idő transzfer és videó lejátszó rendszer.

A Baykar Real Time Image Transfer System (BGAM) valós idejű képátviteli és archívumkezelési megoldásokat kínál a védelmi ipar számára. A BGAM lehetővé teszi, hogy nagyszámú felhasználó egyidejűleg nagy felbontású, késleltetés nélküli élő közvetítést nézzen meg. A BGAM egy webalapú alkalmazás, amely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy táblagépük segítségével biztonságosan megnézhessék az élő közvetítéseket a hálózaton vagy a mobilalkalmazáson és az interneten keresztül.

Az összes élő adást a rendszer automatikusan rögzíti 30 perc alatt. A felhasználók élő képeket nézve jegyzeteket készíthetnek a rendszeren, és ezekhez több címkét adhatnak hozzá. Ezekkel a jegyzetekkel és címkékkel archív videókban kereshetnek. Ezekkel a jegyzetekkel létrehozhat és exportálhat egy feladatátírást. Az archív fájlok beolvashatók dátum és metaadatok szerint.
A rendszer automatikusan ideiglenes jelszavakat használ az élő és archivált képekhez való hozzáférés biztosításához, ezáltal biztonságosabbá téve a hozzáférést a képszerverhez. A felhasználónév vagy az eszköz adatait vízjelekként menti az élő közvetítésű képekre és az archív képekre.

Az Image Transfer Systembe integrálható opcionális mobil megoldásnak köszönhetően az élő közvetítések a Windows platformon lévő mobileszközökön is megfigyelhetők. A magas biztonságú hálózatban az adásokat biztonságosan továbbítják a mobil eszközökre, végpontok közötti titkosítás és egyirányú adatátvitel útján (más néven diódás megoldás).

Bayraktar-TB2-ve-Mobil-Kontrol-%C4%B0stasyonu-TEKNOFEST-18.jpg

A Bayraktar TB2 és a TEKNOFEST 18 mobil vezérlőállomás
Földi irányító állomás


  • A NATO Spek ACE-III konténer
  • Rádiórendszerek
  • Belső kommunikációs rendszerek
  • Állítható torony
  • Pilóta konzol
  • Nagy teljesítményű teherautó


  • Képértékelő konzol
  • Rack típusú szekrények
  • Villamos rendszerek, szűrők
  • Tápegység
  • Két katonai típusú légkondicionáló egység
  • NBC szűrőrendszer
Bayraktar-TB2-TEKNOFEST-18.jpg


BAYRAKTAR TB2 FÖLD KEZELŐÁLOMÁS


A Mobil YKİ egy NATO ACE III konténerből, hidraulikus antennaplatformból áll, amelyet fel lehet emelni 12 méterig, automatikus irányított antennarendszerekből, nagy teljesítményű teherautóból és hidraulikus parkoló lábakból áll. A Mobil YKİ-k köszönhetően a rendszer biztonságosan és gyorsan telepíthető és üzembe helyezhető.
 

Azzurro

Well-Known Member
2018. november 25.
1 824
4 748
113
Nem hittem volna, hogy ezt fogom írni egy török hadiipari termékről, de a sajtóhírek szerint a Bayraktar drónok nagyok jól szerepeltek Líbiában. A Tripoliért vívott többhetes csatát (törökök támogatta nemzetközileg elismert kormány kontra oroszok (Wagner) , franciák, arabok támogatta Khalifa Haftar tábornok/diktátor) a kormányerők nyerték meg, jelentős részben a felfegyverzett Bayraktar drónoknak (és a törökök által átdobott szíriai zsoldosoknak) köszönhetően. Haftar már a győzelem köszöbén állt, lényegében csak Tripoli volt hátra amikor súlyos vereséget szenvedett. Egyiptom már fenyegetődzik, hogyha a törökök támogatta komány előrenyomul Bengázi felé akkor beavatkoznak. Úgyis olyan nagy barátok vagyunk most a törökökkel, vehetnénk ebből a Bayraktar drónból. A jenkik úgysem fogják nekünk eladni, az ára sem volna nekünk elérhető, az európai drón még 10-15 év, így vehetnénk akár törököt is.
 
W

Wilson

Guest
Nem hittem volna, hogy ezt fogom írni egy török hadiipari termékről, de a sajtóhírek szerint a Bayraktar drónok nagyok jól szerepeltek Líbiában. A Tripoliért vívott többhetes csatát (törökök támogatta nemzetközileg elismert kormány kontra oroszok (Wagner) , franciák, arabok támogatta Khalifa Haftar tábornok/diktátor) a kormányerők nyerték meg, jelentős részben a felfegyverzett Bayraktar drónoknak (és a törökök által átdobott szíriai zsoldosoknak) köszönhetően. Haftar már a győzelem köszöbén állt, lényegében csak Tripoli volt hátra amikor súlyos vereséget szenvedett. Egyiptom már fenyegetődzik, hogyha a törökök támogatta komány előrenyomul Bengázi felé akkor beavatkoznak. Úgyis olyan nagy barátok vagyunk most a törökökkel, vehetnénk ebből a Bayraktar drónból. A jenkik úgysem fogják nekünk eladni, az ára sem volna nekünk elérhető, az európai drón még 10-15 év, így vehetnénk akár törököt is.

Nekünk teljesen jó lenne de én inkább már az Aksungurt venném ugyanazt tudja mint a Bayraktar de jóval nagyobb tömegű fegyvert vihet magával.
 
  • Tetszik
Reactions: tong djagbu

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 689
13 351
113
OFF


Egy minimálisan használható mennyiség -az ukránokhoz hasonlóan- 5-6-7 db. Ez kb 20 m$ ( földi állomással együtt)!
Vagyis kb. 6 Milliárd HUF.
Ennyiért Magunknak/V4-nek is lehet hasonlót/jobbat csinálni.
Nem lebecsülve, de ez repüléstechnikailag egy "segédmotoros" vitorlázó/U(ltraL(ight) repülőgép kategória -->> 10+ hazai vállalkozás tudna ilyet gyártani.
Az érzékelők, IT, távközlés/"közvetítés" a nagyobb feladat, de annak egy része is a NATO/... kompatibilitási követelmények miatt (ha fontos) "modulos"/Lego-s/"egyszerű" felépítésű.

A 6 milliárdból összesen kb. 50 mérnököt/munkatársat/"tábornokot ( "szokott kelleni", sajnos :( ) lehet 4 az az négy évig fizetni, és akkor még mindig maradt a 6-ból kb. 2-3 milliárdnyi HUF anyagra/*rezsire/...

"Akaráson" múlik ! ! !


ON


...csak mert egy haderőfejlesztés nem csak vásárlásból állt amikor az elődök sikeresen készültek fel/vívtak meg háborúkat.
..."vmi" Hunyadiak, Zrínyi...

...Amúgy figyelemre méltó, -sőt- követendő példa. ...kellene, hogy legyen!
Nem pedig megint kiállítási-darab/díszszemle mennyiségű (megvett) hadieszköz.
jó ötlet volt, mentek a like-ok


u.i: határ-felügyeletre kiváló ! ! ! Sajnos -úgy érzem- megint indul a "turista-szezon" dél felől (Nyugat-)Európába.
 
W

Wilson

Guest
Úgy néz ki most fog igazán megméretni a Bayraktar TB2 drón az ukrán hadsereg most kezdi majd élesben is használni és abban biztos vagyok,hogy Donyeckben
mind a szeparatisták mind az oroszok felkészültek a török drónok fogadására ha itt jó eredményeket érnek el akkor nyugodtan kijelenthető,hogy a török drónok ott vannak a világ élvonalában.

Az ukrán hadsereg aktívan használja a Bayraktar TB2-t




Ruslan Khomchak, az ukrán fegyveres erők parancsnoka válaszolt a Defense Express kérdéseire , a Javelin anti-tank rendszer és a Bayraktar TB2 drón használatával kapcsolatban.

Defense Express: Megemlítette az amerikai tank elhárító rendszereket. Most szeretném megkérdezni, mit lehet mondani a Bayraktar TB2-l és azok képességeivel kapcsolatban?

Ruslan Khomchak: Most egy olyan alakulat használja, amely most fejezte be azt a képzést, amelynek révén a JFO (Operation Joint Forces) részeként feladatokat tudjon végrehajtani. Ezen felül aktívan tanulmányozzák a Javelin taktikák alkalmazását. Ez javította az ATGM csapatok működési képességét. Személy szerint szeretnék megbizonyosodni arról, hogy katonáink hatékonyan tudják használni ezeket a tank-ellenes rendszereket. Most sokkal több amerikai ATGM van a készletünkben. A kiképzett személyzet számáról sajnos nem áll módomban nyilatkozni mivel ez bizalmas információ. Csak azt tudom mondani, hogy a Javelin alkalmazása sokkal hatékonyabbá tehet minden olyan alakulatot, amely a jövőben csatlakozik a JFO műveleti területéhez.
D2GCHjrX4AA5My--e1571753129909.jpg


Az ukrán fegyveres erők egy ideje fontolóra vették a Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi járművek használatát az orosz szeparatistákkal ellen folytatott harcban .Azonban nem árt hangsúlyozni Szíriával ellentétben,Ukrajnában Oroszország egyre több és egyre fejlettebb elektronikus hadviselési rendszert használ amely nagyon megnehezíti a pilóta nélküli légi járművek eredményes használatát.

Bayraktar-TB2-1.jpg

Az ukrán hadsereg személyzete a Bayraktar TB2-re való kiképzésen
Ukrajna először hadgyakorlatokon során használta a Bayraktar TB2s
A Bayraktar TB2 S / UAV-ot először a célok megsemmisítésekor használták az ukrán fegyveres erők egy nagyszabású hadgyakorlat során a Rivne régióban.

A gyakorlat során a török pilóta nélküli légi járművet használták fel az ellenség pozícióinak felderítésére, és a török pilóta nélküli légi jármű nagy pontosságú fegyverével semmisítették meg a kijelölt célpontot..

A cél megsemmisítésére során a Roketsan által kifejlesztett MAM-L fél aktív lézervezérelt fegyverét használták..A MAM-L 10 kg robbanófejjel és maximum 8 km hatótávolsággal rendelkezik.

Ime egy videó azokról a pillanatokról, amikor a Bayraktar TB2-t használták a gyakorlat során.

Videók


A Bayraktar TB2 eladása Ukrajnában
2019. január 12-én az ukrán elnök, Petro Porošenko, és Törökország, a Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi jármű (UAV),megvételéről írt alá megállapodást Az említett vásárlás keretében a Baykar Defense 6 db Bayraktar TB2 S / UAV és 3 földi irányító állomást szállított le rövid idő alatt az ukrán légierőnek .


Azt követően,hogy a Bayraktar TB2 a teszteket sikeresen teljesítette 2019 márciusában, Petro Porošenko ukrán elnök a következőket mondta: „ Gratulálok török partnereinknek és Ukrajna fegyveres erőinek ”. A teszteket követően az első tételeket 2019. márciusában szállították az ukrán légierőhöz. Az első szállításkor 3 Bayraktar TB2 S / UAV és földi irányító állomást szállítottak a megrendelés keretében .

A második tételt 2019. októberében szállították le A 3 db Bayraktar TB2 S / UAV mellett szimulátort, kamerarendszert, valamint földi adatállomásokat szállítottak az ukrán légierőhöz. Az átvételi tesztek sikeres befejezése után az ukrán Starokostiantyniv légibázison állították szolgálatba mind a 6 Bayraktar TB2 UAV-t.

D2GCHjrX4AA5My--e1571753129909.jpg

A Bayraktar TB2 fegyveres pilóta nélküli légi jármű az ukrán hadsereg (SİHA) leltárában
A sikeresen végrehajtott tesztrepülések
Az ukrán hadsereg tisztviselői, 2020 márciusában , bejelentették, hogy a Baykar Defense által gyártott Bayraktar TB2-k sikeresen teljesítették az ukrán tesztrepüléseket,és a következőket mondták:

"Gyorsan rendszeresítettük a Bayraktárt és velük harci küldetésekbe kezdtünk"

A küldetéseket kiértékelik és a kiértékelést követően döntenek további Bayraktar TB2 pilóta nélküli légi járművek beszerzéséről.
 
W

Wilson

Guest
Pantsir-S1 légvédelmi rendszer a líbiai Al-Watiya légibázisban, amelyre egy Bayraktar TB2 mért légicsapást.

watya-pantsir-s1.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: gacsat
T

Törölt tag 1586

Guest
Baykar gyártás...
Ha a türkök adnának licenszet kb. ennyit tudnánk megcsinálni a gépből (eza gép értékének kb 10% a)
Minden mást (EO / IR remdszer, softwareek, stb..) folyamatosan a türköknek kéne szállítania.

 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 429
18 849
113
48 drónt db vesznek az ukránok

Az oroszok felköthetik a gatyát lassan tényleg eláshatják magukat . Észak-korea 2



EjloQgCWAAEuKic
EjloQsgXgAE7AmC