[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 707
4 260
113
Arrogancia és felsőbbrendűség-tudat. Minden noname és összeesküvéshívő, ami kívül esik a buborékodon...
Beteg vagy szerintem.
Vagy csak a józan ész. De próbálom kideríteni, hosz számolták kis Sorosék, hány levélszavaztot küldjenek, hogy épp csak ennyire csalják el... Talán megmondhatnák nekem a lottószámokat is. (Egyébként naggyon frappáns érv: "hogy akkor te beteg vagy, grat, legközelebb ezzel érvelek a bíróságon)

más? Trump már twitterén a Fox TV-t átkozza.
illetve:

https://merce.hu/2020/11/13/trump-pontosan-tudja-hogy-nem-nyert-de-nyomos-oka-van-ezt-nem-elismerni/

Nagyon is tisztában van azzal Donald Trump, hogy nem nyerte meg a november 3-i elnökválasztást, akármennyi pert és újraszámolást is indít. Az NBC News riportja szerint az elnök nem olyan elvakult az ügyben, mint amilyennek látszik, és hiába nem gratulált Joe Bidennek, vagy ismerte el nyilvánosan vereségét, mint ahogy az eddig szokás volt, valójában tisztában van azzal, hogy az általa rendezett óriási „választási csalásos” showja politikailag értelmetlen.

A riport az elnök környezetében lévő tanácsadókkal beszélve leszögezte, Trump már napok óta elfogadta azt, hogy Biden számos államban jóval több szavazatot kapott, mint ő, most mégis azért beszél választási csalásról és indítja perek tucatjait, mert tanácsadói szerint egyfajta „színházat csinált” az egészből, és mert úgy gondolja, keményvonalas támogatói „megérdemlik, hogy lássanak egy jó küzdelmet.”
Az NBC-s Peter Alexander információit tőle függetlenül megerősítette a Washington Post és az Associated Press tegnapi híradása is, akiknek a Fehér Ház tanácsadói rendre ugyanezt magyarázták el, kiemelve,

„Semmiféle stratégiánk nincs arra, hogyan nyerjük meg az egészet.”
Sőt, magyar idő szerint a ma hajnali órákban a Trumpot segítő jogi csapat egy prominens ügyvédje, Jonathan Goldstein egy, a „választási csalás” vádjával foglalkozó philadelphiai bírósági meghallgatáson, amikor a bíró megkérdezte, tudja-e bizonyítani a választási csalás vádját a felterjesztett „bizonyítékok” alapján, eskü alatt úgy válaszolt:

„Elég durva dolog lenne csalással gyanúsítani bárkit is. Mi csupán ennek a választásnak a végére szeretnénk pontot tenni.”


na meg egy régi sztori:
Részletek Greg Palast "Felfegyverzett diliház" című könyvéből:

"...Az 1950-es években és az 1960-as évek elején a republikánusok is részt vettek az írástudatlansági játszmában. Ám ahogy a Dél egyre inkább átpártolt a demokratákhoz, a GOP a maga kis fajüldöző játszmáit az ország nyugati részén folytatta. 1958 és 1962 között a republikánusok a „Sasszem-akció” keretében fenyegették Arizona spanyol ajkú lakosait, hogy távol tartsák az urnáktól azt, akinek a bőrszíne nem tetszett nekik. Egy republikánus ügyvéd minden sötét bőrű szavazótól megkérdezte a címét, és kifaggatta a múltjáról, majd felolvasott egy bekezdést az alkotmányból, és kétségbe vonta a szavazáshoz való jogát, ha az illető nem tudta azt szabatos angolsággal értelmezni.
Az írni-olvasni tudást vizsgáló tesztet, a „Sasszem-akciót” és a többit az 1965-ös választójogi törvény betiltotta.
Mindazonáltal 1981-ben a Republikánus Párt eljátszott a szavazók tömeges kitiltásának gondolatával. New Jersey állam feketék lakta körzeteinek 45 000 lakosát kívánták tiltólistára tenni - de erre hamar ráfáztak. A vádemeléssel szembenézve a párt aláírt egy megegyezési dekrétumot: szövetségi bíróság előtt tett esküt arra, hogy soha többé, az ország semelyik pontján nem alkalmazzák a faji profilírozás trükkjét, Isten őket úgy segélje.
Ám most, 2004 októberében ez a próbaidőn lévő párt a jelek szerint újra visszatért régi rossz szokásaihoz..."

"...A választás éjszakáján felhívtam Santiago Juárezt, aki a katolikus egyház kebelén belül működő, párton kívüli „Mindenki menjen szavazni” mozgalom vezetője volt Las Crucesben, Új-Mexikó államban, amelyről tudtam, hogy ott hajszál híján fog múlni az eredmény. „Úgy osztogatják a mexikói származásúaknak az ideiglenes szavazócédulát, mint a cukrot” - mesélte. Bármilyen ürügyet felhasználtak. A lényeg: a tisztségviselők 6 593 ilyen szavazat megszámlálását elutasították, és ez a szám nagyobb, mint amennyivel Bush „nyert”.
A sor folytatható. Coloradóban a választási megfigyelők észrevették, hogy rendkívül nagyszámú spanyol ajkú szavazót terelnek az „ideiglenes” fülkéhez. Ezt követően a republikánus államtitkár döntése nyomán 12 000 ideiglenes szavazócédulát érvénytelenítettek.
Nevadában, ahol az egyik legszorosabb eredményre számított mindenki, az indián és a spanyol ajkú választópolgárokat elárasztották ideiglenes szavazócédulával. A republikánus államtitkár e szavazatoknak a 60%-át utasította el, ami döbbenetes szám. Egyes nevadai szavazók azért kapták az ideiglenes cédulát, mert regisztrálási űrlapjukat nem iktatták - majd ezek után a szavazatukat érvénytelenítették. A regisztrálási űrlapokat a nevében jótét lélek cég, az „Elérjük és megtaláljuk a szavazókat” gyűjtötte össze, amelyről kiderült, hogy a Sproul & Társai arizonai vállalkozás finanszírozza, utóbbit pedig a Republikánus Nemzeti Bizottság. Tisztességgel begyűjtötték ők a regisztrálási űrlapokat, ám később - ahogy egy bennfentes eskü alatt vallotta - csak a republikánus választókat iktatták...."
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 197
32 981
113
projected-us-election-winner-political-cartoon.png
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 082
66 854
113
De azért neokohn, mno és összeeskövéshívők noname oldalai helyett érdemesebb mondjuk a politico-t, reuters etc olvasni. Oké, ott kevesebb a kép, és használnak három szótagnál hosszabb szavakat is....
de azért:
1605220354560-png.259221
Politico, reuters? Ugy ferditenek, hazudnak ahogy kell. Egyik sem semleges, tenyszeru hirforras. Kb index es tarsai szinvonal, csak ezek kicsit nagyobb, penzesebb kutyak.
 
T

Törölt tag 2822

Guest
Biden transznemű veteránt alkalmazna a Védelmi Minisztériumban
Skelly egyébként az LMBTQ+ nemzetbiztonsági szakemberek érdekképviseleti szervezetének (Out in National Security) az alelnöke is.

Egyre inkább Bidennek drukkolok, hogy sikerüljön elcsalnia a választást. Trump úgyis csak lassítani tudja az USA szétesését megállítani nem, de a demokraták padlógázzal száguldanának tovább a megkezdett úton. Remélem még sok elmeroggyanttal töltik majd fel a vezető helyeket. Valahol fentebb olvastam, hogy a kongresszusban is talán rekordszámú demokrata buzi, átoperáltatott, transzformersz, apach helikopter lesz.
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 714
28 268
113
Mindegy, mi a valós helyzet, egyszerüen nem ismerhetik be, hogy a választâsok a „ szabadok országâban“ kb ugy zajlanak, mint egy banánköztârsasâgban.
Ami engem nem zavarna, ha nem tartanânak istenadta jogot arra, hogy mindenki mâst leckéztessenek.
Pont ezzel foglalkozok a hamarosan megjelenő következő cikkemben, íme egy kis ajánló belőle:
Ha nem tudnánk mégis hol zajlott a voksolás, a végrehajtásából előbb gondolnánk valamilyen latin-amerikai banánköztársaságra, mint az önmagát a demokrácia fáklyahordozójaként definiáló Egyesült Államokra.
Semmi, folytatódik az USA harmadik világbeli országgá alakulása, azokban az ilyesmi megszokott.
"Invade the world, invite the world".
Nem véletlenül terjed egyre inkább az a mém mi szerint "America is a third world country with a Gucci belt" avagy Amerika egy harmadik világbeli ország Gucci övvel
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
Egyre inkább Bidennek drukkolok, hogy sikerüljön elcsalnia a választást. Trump úgyis csak lassítani tudja az USA szétesését megállítani nem, de a demokraták padlógázzal száguldanának tovább a megkezdett úton. Remélem még sok elmeroggyanttal töltik majd fel a vezető helyeket. Valahol fentebb olvastam, hogy a kongresszusban is talán rekordszámú demokrata buzi, átoperáltatott, transzformersz, apach helikopter lesz.

Ebben mondjuk sok igazság van...
Csak kérdés, hogy jó lesz-e a világnak Kína! Mert ők jönnek!
 
T

Törölt tag 008

Guest
Egyre inkább Bidennek drukkolok, hogy sikerüljön elcsalnia a választást. Trump úgyis csak lassítani tudja az USA szétesését megállítani nem, de a demokraták padlógázzal száguldanának tovább a megkezdett úton. ...
Nem az a baj, hogy az USA padlógázzal megy a szakadék felé, hanem hogy mi is hozzá vagyunk kötve és nem tudjuk elvágni a köteléket az utolsó pillanatban. :(
Ha nem exportálnák a hülyeséget nem érdekelne.
Ugyanígy nem érdekel, hogy Kínában, É-Koreában vagy Kubában kommunizmis van. Amíg nem exportálják teljesen jól el vagyok velük.
Simán üzletelnék velük, elmennék bulizni, szépeket mondanék róluk. Ha nekik ez kell én ezt tisztelem, csak ugyanezt elvárom más országtól.
Kölcsönös tisztelet és egymás dolgaiba bele nem szólás. Ez az együttélés alapja.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 505
24 340
113
Egyre inkább Bidennek drukkolok, hogy sikerüljön elcsalnia a választást. Trump úgyis csak lassítani tudja az USA szétesését megállítani nem, de a demokraták padlógázzal száguldanának tovább a megkezdett úton. Remélem még sok elmeroggyanttal töltik majd fel a vezető helyeket. Valahol fentebb olvastam, hogy a kongresszusban is talán rekordszámú demokrata buzi, átoperáltatott, transzformersz, apach helikopter lesz.
Jól hangzik, csak a 21. században már annyira össze van nőve a világgazdaság, hogy a pillangóeffektusnak már akár beláthatatlan következményei lehetnek.
 
  • Tetszik
Reactions: zsolti and gergo55

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
https://www.theguardian.com/us-news/2020/nov/13/trump-law-firm-withdraws-pennsylvania-election-case

Unlike most lawsuits brought by the Trump campaign, which targeted small pools of votes whose exclusion would not change the election result, the Porter Wright suit challenged nearly 2.65m votes that were cast by mail, the majority by Democrats.
It accused the secretary of the commonwealth, Kathy Boockvar, of “arbitrary and illegal actions” and sought an emergency order prohibiting the certification of the Pennsylvania election result.
With that lawsuit stalled, certification in Pennsylvania – and the formal election of Joe Biden as president – drew a step closer. By law the state’s result must be certified by 23 November.
The news came as a coalition of US federal and state officials said they had no evidence that votes were compromised or altered in last week’s presidential election, rejecting unsubstantiated claims of widespread fraud advanced by Trump and many of his supporters.
 
T

Törölt tag 2822

Guest
Nem az a baj, hogy az USA padlógázzal megy a szakadék felé, hanem hogy mi is hozzá vagyunk kötve és nem tudjuk elvágni a köteléket az utolsó pillanatban. :(
Ha nem exportálnák a hülyeséget nem érdekelne.
Ugyanígy nem érdekel, hogy Kínában, É-Koreában vagy Kubában kommunizmis van. Amíg nem exportálják teljesen jól el vagyok velük.
Simán üzletelnék velük, elmennék bulizni, szépeket mondanék róluk. Ha nekik ez kell én ezt tisztelem, csak ugyanezt elvárom más országtól.
Kölcsönös tisztelet és egymás dolgaiba bele nem szólás. Ez az együttélés alapja.

Jól hangzik, csak a 21. században már annyira össze van nőve a világgazdaság, hogy a pillangóeffektusnak már akár beláthatatlan következményei lehetnek.

Egyetértek mindkettőtökkel, de az USA visszafordulni már nem fog. Én őszinte kárörömmel fogom végignézni a vergődésüket mert megérdemlik ami vár rájuk. Olyan lehetőségük volt ami az emberiség történelmében senkinek, vezethették volna a világot, felemelt fejjel példát mutatva, biztosíthatták volna az egyedüli! szuperhatalmi státust önmaguknak. Szinte mindent amit el lehetett baszni elbasztak, és nem csak hibákról van szó, hanem bizony kőkemény bűnökről is önmaguk és a világ népei ellen. Megérdemlik ami hosszú távon vár rájuk. Éljen Dumbfuckistan!