Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Kikeltek itt az LMBTQI ellen, meg a muzulmánok ellen, de a saját portánkon nem nézünk körül. A melegek nagy száma a katolikus papság körében nem gond? A pedofil papok nem problémásak? Pedig ők adják a követendő erkölcsi mintát. Hogy egyébként is hiányzik sok helyről a lelki vezető, mondhatni "hiányszakma" a pap? Egy hitbe burkolózó veszedelem ellen nem a saját hitünk megerősítésével, és elsősorban a szervezetének megtisztításával veszitek fel a harcot? Vagy mégsem a vallásról van szó? A muszlimok körében is tiltott a homoszexualitás, mégis létezik. Ahogy jó részük alkoholt is fogyaszt. Még mindig Lars von Trier beszéde jut az eszembe a békéről ( https://www.uni-miskolc.hu/~gtbmor/gondolatok_a_bekerol.html ) . Lehet ezt vallási köntösbe bújtatni, mint a keresztes hadjáratokat, de attól még egy megbillent gazdasági helyzet egyensúlykeresése.
' A mi komcsink, nácink etc, jó komcsit etc"
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 869
113
oké. és ki fizesse a lelkészeket? Az állam? Viccnek is rossz.....
Érdekes, Romániában, Szlovákiában, Ausztriában és Németországban (meg még biztos más helyen is) az állam fizeti. Sokkal magasabb bérek vannak mindegyik országban. Úgyhogy nem tudom, hogy ebben mi a vicces.

Van különbség; a bűnözőket legalább megpróbáljuk elkapni, és nincs szándékos ellhallgatás a bűneik felett.
Az egyházban meg nem? De! Konkrétan több olyan esetet tudok csak a környezetemből, aminek rendőrségi és bírósági eljárás lett a vége. Amennyiben pedig egy pap ellen eljárás van folyamatban akkor az a legtöbb esetben a szolgálat alól való ideiglenes vagy végleges megszüntetés is jár. Ezekről mindegyikről több újságcikk is született (hogy milyen tálalásban, az most mindegy), tehát elhallgatva sincs.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 009
113
Hozzad meg nem szóltam molnár n+1 kihaénnem balázs! A saját dolgoddal foglalkozz. Leszarom, hogy te min nem lepődsz meg.

Mióta közösen ignore-ra raktuk egymást 1. Sokkal jobb a fórum számomra 2. Nem kell a felesleges panelproli okoskodásait olvasni !

Tedd te is oda ahova való és könnyebb lesz itt az életed !
 

Laci1970

Well-Known Member
2016. július 23.
1 781
3 235
113
Mióta közösen ignore-ra raktuk egymást 1. Sokkal jobb a fórum számomra 2. Nem kell a felesleges panelproli okoskodásait olvasni !

Tedd te is oda ahova való és könnyebb lesz itt az életed !
Nem kell az ignore. Es nagyon keveset szólok itt hozza bármihez is. Egyszerűen jo olvasni, látni, hogy milyen sok magasan képzett, a dolgokkal maximálisan tisztaban levő ember van itt. De mostanaban elszaporodtak itt a fórumon a nemzetellenes, europaellenes, a hagyományokat nem tisztelő hozzászólok. Ez nem lehet véletlen. És senki nem tesz ellenük semmit. Nyugodtan ócsároljátok hazánkat következmények nélkül. A kritika soha nem rossz, de itt már szándékos provokáció megy. Provokáció Magyarország, a keresztény hit stb ellen.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 357
113
Az előzményeket ugyan "elvitte a cica" (és/vagy Mac tisztított
ye.gif
ye.gif
ye.gif
), de a beszélgetőben a helyén van, elfér, @Avtomat (elv- ? ;) /) olv-társ munkásságát "értékeltük" :rolleyes:


Ooorky said:
Visszavettél a stílusból, helyes..
Nem mondtam, hogy jártál egyetemre, sőt.



Nekem tetszik, olyan kis cuki, tapasztalatlan.
Remélem egész éjszaka tolja majd, reggel legyen min röhögni :D

Keményen dolgozik, utánanéz, aktív, (nem panaszkodhat: etetjük is, pedig troll-t nem lenne szabad :rolleyes: ) . . .

Az is lehet(inkább --szerintem--), hogy csapatmunka!
Túl sok témában szól hozzá, a korábbiakhoz képest jól-csomagolva a hülyeséget. ahhoz hogy egy ember legyen.*
Ha mégis, akkor meg nem értem, mert aki ilyen szinten "nyomja", az nem hülye, "rendes" állást is el tud látni, jó fizetésért.
Kicsit gyakorolunk mi is legalább ;) , kell egy kis változatosság.

Az is lehet, hogy Uli kapott egy asszisztenst :eek: , vagy ő lett az :eek: :eek:



* Ha van itt valami "hazai" :cool: , akkor egy stílus-elemzést csinálhatna az írásaiból, abból kiderül. ha többen csinálják.
Akkor kaptunk valamelyik "Nagy"-tól egy "Team"-et.


U.i.

Macskát nem tartok, kevés a hely meg Nyünyő sem engedné. :)

Az én macskám miatt kérdeztem, miután Őfelsége elfogadta, a felajánlásom és a gazdája lehetek neki és a majdani kis-macsekoknak (egy ideig).

Csak poén volt, nem drogoznám, amúgy (, meg emígy sem) ;) .

Aranyos a "családtag" !

Gratu... :)
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 692
13 357
113
Nagyon OFF de leírom: abortuszok szigorúbb szabályozása.

"... A Népmozgalom című összegzésben közzétett statisztika szerint hazánkban tavaly 26 900 gyermeket abortáltak – ez a szám 1600-zal kevesebb az egy évvel korábbinál..." (forrás )

Ez csak azért érdekes, mert volt egy korábbi becslés, ami azt becsülte, hogy sokkal szigorúbb szabályozás esetén az abortuszok harmada-negyede körüli születés történne. Egy ilyen becslés nagy bizonytalansági tényezőjű, akár 50%-is lehet. Ami infókból én saját véleményt tudok hozzátenni, az ennek az 50%-nak a fele és inkább plusz irányba. Mondjuk ennek is örülnék jobban, de szerintem ez közelíti a valós tendenciát.




Ez még egyetlen fejlett országban sem sikerült, még pénzért sem szülnek többet a jól szituált nők. Helyette kitalálták a bevándorlást.

Miután sok generáció óta a vásárlás pillanatnyi öröme könnyebben megszerezhető lett, mint az 1-2 évtizedig tartó nevelés, annak időnkénti problémájával.
A rövidtávú előnyök lehetősége és az utódlással járó megkötések és kihangsúlyozott "kockázatok" elnyomják a természet adta boldogság lehetőségét.

Ismét rövidtávú öröm elsődleges a hosszú távra szóló családi örömmel.

Meg kellene könnyíteni a fiatal anyák visszatérését az oktatásba, hogy ne legyen nekik kockázat a korai gyerek-vállalás.
Pl. evi 1-2 "emlékeztető vizsga"(vagy valami hasonló alternatíva) és korlátlan folytatása a felsőfokú tanulmányoknak.
Szerintem ezrek vállalnák.
Családi hétvégék támogatása családok számára szervezett nagy rendezvényekkel. Nem csak május elseje van.
Havi két hétvége, nyáron több...
Családi sport rendezvények, "próbák" szülőknek, apáknak. anyáknak. mindjárt szülői példa a gyerekek előtt...
Ezekből a sokat szidott szocializmusban sok volt...
Most miért nincs,,,

Ha vége ennek a nyavalyás Covid-nak lehet kezdeni hasznosítani a stadionokat.

Támogatni a családdal/gyerekkel készült reklámokat. adókedvezmény, a többinek --meg minden reklámnak-- +15% adókulcs !!!
...éééés, már van is pénz család-támogatásra.
Ha a jelenlegiek csak pénzel és nem valódi értékekkel motiválnak, előbb-utóbb bekövetkezik, hogy jön egy jobban ígérgető csapat, amelyik ugyan nem tudja be tartani, amit ígér, de ez nem is érdekli az ilyen "rendszerváltókat". Viszont hatékony külföldi segítségük lesz a rombolásban(ahogy a közelmúlt példája mutatja), nem nagyon fér bele nekünk ilyen !

Nem "pusztán" a pénz erősíti meg a családot hanem az azon átélhető a k ö z ö s élmény ! ! !


Furcsa módon ennek az élmény alapú és nem pénz alapú társadalmi motivációnak épp a sok gondot okozó példája az iszlám és a fogyasztói társadalom család modellje.


Aki ezt meg tudja csinálni --nálunk ha kérhetem-- annak az eredményeit a mélyen --családban-- lévő, több generációs támogatottság miatt nem lehet egy (mint a hazai példa mutatja akár két) elvesztett választással tönkretenni az eredményeit !!! Ennyi alatt a hitegető oldal le szokott bukni a kapzsisága/korruptsága és/vagy alkalmatlansága miatt, és nem egy nagyon rossz helyzetből lehet fordítani. Ilyen történelmi helyzetben egy burkolt polgári engedetlenség gátat szab a rombolásnak, lásd --szerintem-- a Gyurcsány kormány végjátéka alatt.
...és azóta a 2/3-ok, amikkel jogosan büntet a választó.

A c s a k pénzzel motiválással a saját bukását idézi elő minden társadalom, nagy birodalmak is.

Most látjuk éppen ennek a példáját.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
"... A Népmozgalom című összegzésben közzétett statisztika szerint hazánkban tavaly 26 900 gyermeket abortáltak – ez a szám 1600-zal kevesebb az egy évvel korábbinál..." (forrás )

Ez csak azért érdekes, mert volt egy korábbi becslés, ami azt becsülte, hogy sokkal szigorúbb szabályozás esetén az abortuszok harmada-negyede körüli születés történne. Egy ilyen becslés nagy bizonytalansági tényezőjű, akár 50%-is lehet. Ami infókból én saját véleményt tudok hozzátenni, az ennek az 50%-nak a fele és inkább plusz irányba. Mondjuk ennek is örülnék jobban, de szerintem ez közelíti a valós tendenciát.






Miután sok generáció óta a vásárlás pillanatnyi öröme könnyebben megszerezhető lett, mint az 1-2 évtizedig tartó nevelés, annak időnkénti problémájával.
A rövidtávú előnyök lehetősége és az utódlással járó megkötések és kihangsúlyozott "kockázatok" elnyomják a természet adta boldogság lehetőségét.

Ismét rövidtávú öröm elsődleges a hosszú távra szóló családi örömmel.

Meg kellene könnyíteni a fiatal anyák visszatérését az oktatásba, hogy ne legyen nekik kockázat a korai gyerek-vállalás.
Pl. evi 1-2 "emlékeztető vizsga"(vagy valami hasonló alternatíva) és korlátlan folytatása a felsőfokú tanulmányoknak.
Szerintem ezrek vállalnák.
Családi hétvégék támogatása családok számára szervezett nagy rendezvényekkel. Nem csak május elseje van.
Havi két hétvége, nyáron több...
Családi sport rendezvények, "próbák" szülőknek, apáknak. anyáknak. mindjárt szülői példa a gyerekek előtt...
Ezekből a sokat szidott szocializmusban sok volt...
Most miért nincs,,,

Ha vége ennek a nyavalyás Covid-nak lehet kezdeni hasznosítani a stadionokat.

Támogatni a családdal/gyerekkel készült reklámokat. adókedvezmény, a többinek --meg minden reklámnak-- +15% adókulcs !!!
...éééés, már van is pénz család-támogatásra.
Ha a jelenlegiek csak pénzel és nem valódi értékekkel motiválnak, előbb-utóbb bekövetkezik, hogy jön egy jobban ígérgető csapat, amelyik ugyan nem tudja be tartani, amit ígér, de ez nem is érdekli az ilyen "rendszerváltókat". Viszont hatékony külföldi segítségük lesz a rombolásban(ahogy a közelmúlt példája mutatja), nem nagyon fér bele nekünk ilyen !

Nem "pusztán" a pénz erősíti meg a családot hanem az azon átélhető a k ö z ö s élmény ! ! !


Furcsa módon ennek az élmény alapú és nem pénz alapú társadalmi motivációnak épp a sok gondot okozó példája az iszlám és a fogyasztói társadalom család modellje.


Aki ezt meg tudja csinálni --nálunk ha kérhetem-- annak az eredményeit a mélyen --családban-- lévő, több generációs támogatottság miatt nem lehet egy (mint a hazai példa mutatja akár két) elvesztett választással tönkretenni az eredményeit !!! Ennyi alatt a hitegető oldal le szokott bukni a kapzsisága/korruptsága és/vagy alkalmatlansága miatt, és nem egy nagyon rossz helyzetből lehet fordítani. Ilyen történelmi helyzetben egy burkolt polgári engedetlenség gátat szab a rombolásnak, lásd --szerintem-- a Gyurcsány kormány végjátéka alatt.
...és azóta a 2/3-ok, amikkel jogosan büntet a választó.

A c s a k pénzzel motiválással a saját bukását idézi elő minden társadalom, nagy birodalmak is.

Most látjuk éppen ennek a példáját.


Egész jó, kommnet, már ha az ember másnaposan netez , és azt akarja hogy még jobban fájjon a feje, (aka demagóg bulshit)
- a korai szülés elsősorban az alacsonyabb végzettségűekre jellemző. Nem azokra akik főiskolán ill egyetemen tanulnak. Ez az emlékeztető vizsga szöveg pont olyan mint egy Kutyapárt ígéret, - vagy úgy gondolod, hogy elmegy valaki mondjuk gimmnáziumi végzettséggel, gyereket szülni, aztán egy képesítés nélküli állásba, azzal a boldog tudattal, hogy akár évtizedig elhúzhatja az egyetemi tanulmányokat?

A válás öröme? Több megatonnás bullshit, Vidám Vasárnap stílusban. Kurvára nem öröm, Ennek szép szakirodalma van, kicsit olvass utána. Persze lehet hogy neked, az ír(?) példa tetszik, ahol a Mesekönyvre hivatkozva ezt kb lehetetlenné tették a társadalom töke meg tele lett vele.
Lehet használni a stadionokat: Yeahh..kötelező sportnapok, vagy hogy gondolod? Kimegy a város apraja nagyja, és családilag dekázgat a stadionban, miközben Puskáshoz imádkozik?
Ugyanez a központilag szervezett családi május elseje reloadokra.
Ha a nem caaládos reklámok adójából akarod fizetni a a családi támogatásokat, akkor -hazavágod a reklámipart, , röhejesen fog kinézni pld a vicclap Kaliber pelenkázó párral az elején amint valami Keserű-féle csodát szorngatnak. Három: reklámbevételek áfája, Az éves rklámbevételek összege kb 260 milliárd forint volt Magyrországon,ebből a televiziós hirdetések összege kb 65 milliárd. Huszonöt százalékát már lenyelte a költségvetés, te tehát még maradék durván harminc milliárdból oldanád meg a családtámogatást? Epic.
Miközben a kormány irata szerint a csak a babaváró hitelre 420 milliárd forint kerül kihelyezésre, CSOK 200 milliárd. " A 2020. évi központi költségvetésben megjelenő, a családok védelmét, támogatását szolgáló források összege közel 2228 milliárd forint. A családpolitikai célú kiadásokat és kedvezményeket az indokolás mellékletében szereplő táblázat részletesen bemutatja. https://www.parlament.hu/irom41/06322/adatok/altind_2.pdf

Innen a jobban ígérgető csapat vizionálása is vicces, a jelenlegi családpolitikai intézkedések fényében... (Amikről sorra kideről, hogy járni,jár, csak nem úgy, nem mindenkinek, és nem annyi)

Furcsa módon ennek az élmény alapú és nem pénz alapú társadalmi motivációnak épp a sok gondot okozó példája az iszlám és a fogyasztói társadalom család modellje.

Na ez teljesen értelmezhetetlen, de ha kifejtenéd, mert ezen a mondaton iszlamista ismerősom csak nevetni tudott...ugyanis maga a fogalom se létezik. Élmény alapú orientáció igen, illetve esetleg az "élménytársadalom: http://www.prazsak.hu/schulze_elmenytarsadalom.pdf p148,de annk köze sincs ahhoz, amit írtál.

Az ún Vörös Farokért -kötelező Gyurcsányozás miatt talán járhet egy pont, azért nem ártana némi alapdolgokkal tisztában lenni,mielőtt billentyűzetet ragadsz: http://demografia.hu/kiadvanyokonline/index.php/demografia/article/download/535/519




A c s a k pénzzel motiválással a saját bukását idézi elő minden társadalom, nagy birodalmak is. (Szovjetunió csak pislog a fejéből gif)

Tippelhetek:888?
Mindenesetre töri érettségi bukta, ugyanis egy illyen se tudnál felmutatni, bukások oka minden esetben jóval összetettebb, - a jóléti pénzosztás ha volt is, következmény, és nem ok. (az előfordult, hog az uralkodó körök luxusa kiürítette a kincstárat, de az nem épp a széles néprétegek felé folyt ki)

Ajánlott olvasmány- magyar nyelven -például
Birodalmak tündöklése és bukása
Robert Aldrich szerkesztésében.
 
M

molnibalage

Guest
Egy buta (?) kérdésem lenne. Még mai napig él az a munkavédelmi passzus, hogy nők 20 kg felett nem emelhetnek? Emiatt nincs vonuló tűzoltó?
De akkor hogyan lehet pl. női lövész a Honvédségben? Vagy ennyi erővel vadászpilóta, ahol kapja a 9G-t...?
 

Ooorky

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
9 779
44 961
113
Egy buta (?) kérdésem lenne. Még mai napig él az a munkavédelmi passzus, hogy nők 20 kg felett nem emelhetnek? Emiatt nincs vonuló tűzoltó?
De akkor hogyan lehet pl. női lövész a Honvédségben? Vagy ennyi erővel vadászpilóta, ahol kapja a 9G-t...?

Tudhatnád, hogy a nőket védő szabályok csak addig érvényesek amíg alja munkákról van szó.
 

notaricon

Well-Known Member
2016. január 7.
3 662
12 359
113
Egy buta (?) kérdésem lenne. Még mai napig él az a munkavédelmi passzus, hogy nők 20 kg felett nem emelhetnek? Emiatt nincs vonuló tűzoltó?
De akkor hogyan lehet pl. női lövész a Honvédségben? Vagy ennyi erővel vadászpilóta, ahol kapja a 9G-t...?
https://hvg.hu/itthon/20050930tuz

Ha gonosz akarok lenni, akkor azt mondom, hogy ez a jogszabály ellentétes legalább mindennel is, ami a női egyenjogúságról szól. :)
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 156
7 938
113
T

torsen

Guest
határig nem követetelheti senki, hogy a függetlenség címén felváltva olvasgassa be a az ISIS, a helyi neonácik, vagy épp járványtagadók etc hagymázos szövegeit.

Nem úgy értettem. Úgy, hogy most vannak bizonyos szereplők, akik az adott médiában az ördög szerepét kapják, mások meg a jóságos és hibátlan Atyaúristen szerepét. Nem lehetne elvárni egy médiától, hogy az atyaúristen szerepében lévő seggén lévő pattanásokról is tudósítson, az ördögnél meg bemutatná, hogy milyen ügyesen kosárlabdázik? És akkor innen tudnánk fejlődni...