Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 085
10 252
113
Ez így van. Én csak arra próbáltam felhívni a figyelmet, hogy a korlátozások miatt kevesebb halott lett volna covid nélkül ebben az évben, ezek alapján kifacsarva azt a 3%-ot ha letermeljük, akkor többlethalottként lehet rájuk tekinteni valamilyen szempontból.
Aztán lehet csak rosszul látom...

Meg kell várni a KSH negyedik negyedévi adatait.
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63

Müller Cecília: Eddig több mint 78 ezer fő oltására elegendő vakcina érkezett az országba

Nem stimmel a 78 ezer. Eddig 9750+70 ezer+39 ezer adag érkezett, vagyis 118 750, ami a kétszeri oltás miatt 59375 emberre elég.
Tudja valaki hogy lett ebből 78 ezer?
"Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezett, ezzel együtt már összesen 79 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag van az országban - derült ki az operatív törzs mai tájékoztatójából."
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
"Kedden újabb vakcinaszállítmány érkezett, ezzel együtt már összesen 79 ezer ember beoltására elegendő oltóanyag van az országban - derült ki az operatív törzs mai tájékoztatójából."
Bocsesz én néztem be, amit linkeltem az az általad írt 39.000?
Mert akkor jó kérdés. Tavaly 80 ezer érkezett az óta elvileg ez az első szállítmány, moderna még nincs, kínai és orosz szintén. De kutakodok, hátha meglesz ;)
Szerk. :
Megvan "Újabb vakcinaszállítmány érkezett ma, ezzel 39 ezer fővel bővült a beolthatók köre – tette hozzá az országos tisztifőorvos" azaz ma nem 39000 vakcina, hanem 39.000 embernek elegendő vakcina érkezett
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Na kutakodtam és ezt találtam!
https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_21/influ_2020_51.html
..
netre_grafikon_2020_51.jpg

..
"A figyelőszolgálatban résztvevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint megállapítható, hogy 2020. december 14 - 20. között az országban 5 500 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel. Az 51. héten orvoshoz fordult betegek kormegoszlása az alábbiak szerint alakult: a betegek 19,1%-a 0-14 éves gyermek, 32,9%-a 15-34 éves fiatal felnőtt volt, 34,1%-uk a 35-59 évesek, 13,9%-uk pedig a 60 éven felüliek korcsoportjába tartozott.
..
Az 51. héten a Nemzeti Népegészségügyi Központ, Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába érkezett 2 mintából (!!!o_O) az elvégzett vizsgálatok influenza vírust nem mutattak ki. A kórházi alapú influenza surveillance keretén belül a fekvőbeteg-ellátó intézmények által ellátott betegeknél kezdeményezett, laboratóriumi vizsgálattal igazolt influenza pozitív eredményről nem érkezett jelentés. Az 51. héten nem jelentettek influenzaszerű megbetegedések halmozódását."
---
MINDENKI VONJA LE A MEGFELELŐ KÖVETKEZTETÉST A FENTIEK FÉNYÉBEN!
Lényegében nincs mintavétel!
Nincs influenza A, H1N1, A(H3), influenza B
Minden átváltozott koronavírussá?


ps:
(Gödény György egyre értelmesebbnek tűnik...)

Müller Cecília: Eddig több mint 78 ezer fő oltására elegendő vakcina érkezett az országba

Nem stimmel a 78 ezer. Eddig 9750+70 ezer+39 ezer adag érkezett, vagyis 118 750, ami a kétszeri oltás miatt 59375 emberre elég.
Tudja valaki hogy lett ebből 78 ezer?
20 százalék zsebbe ment? De tényleg brutális hogy milyen szinten beszélnek össze-vissza..
 

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
20 százalék zsebbe ment? De tényleg brutális hogy milyen szinten beszélnek össze-vissza..
"Újabb vakcinaszállítmány érkezett ma, ezzel 39 ezer fővel bővült a beolthatók köre – tette hozzá az országos tisztifőorvos" azaz ma nem 39000 vakcina, hanem 39.000 embernek elegendő vakcina érkezett
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
"Újabb vakcinaszállítmány érkezett ma, ezzel 39 ezer fővel bővült a beolthatók köre – tette hozzá az országos tisztifőorvos" azaz ma nem 39000 vakcina, hanem 39.000 embernek elegendő vakcina érkezett
Az MTI első híre szerint 35 ezer vakcina érkezett, később pontosították 39 ezerre.

(MTI)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Ebben mi a furcsa?

1. Azok az intézkedések amik a 2,5-3,0 alap szaporodási rátájú COVID-ot meg tudják fékezni, az 1,3-1,6 alap szaporodási rátájú szezonális influenzának esélyt sem hagynak.
Hmm..., hmm..., hmm...
Azért akkora esélyt csak hagytak a lezárások az összes többi influenzának, hogy heti ~6-7 ezres átlagos esetszámot tudjanak "produkálni"!
Hiszen itt van a heti bontás! Láthatod! Ez napi 1.000 esetszám!
https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/influenza/influ_figyelosz_21

2. Most minden teszt kapacitást a COVID köt le. Nem fogják pazarolni Influenzára, ami még ha intenzíven terjedne, akkor is nagyságrenddel kisebb probléma lenne, mint a COVID, de nem is terjed intenzíven az intézkedések hatására.
Tehát akkor van napi átlagban 1.000 körüli esetszám decemberben, amikor tombol a koronavírus-járvány is, és ennek ellenére 2-3 db. mintavétel történik?
Nem az lenne a cél, hogy kiszűrjék és elkülönítsék a "veszélyes" influenzát" (koronavírus) a "kevésbé veszélyes" influenzától?
Hol van itt a szakmaiság és felelős hozzáállás? Heti pár minta laborvizsgálata? o_O
..
Meg mi az, hogy a tesztkapacitást pazarolni? Miért univerzális a PCR teszt? Egyformán bejelez bármely influenza vírusra?
Ha így van akkor mi ez a néphülyítés, akkor honnan tudható, hogy koronavírust találtak egy adott személynél?
Ha meg a hagyományos influenzát laborban detektálják, akkor meg megint csak nem értem a "tesztkapacitás-problémát", amit írsz, hisz' nincs is keresztmetszete a fél óra alatt eredményt mutató PCR-teszteléssel!!! :p

3. Azokban a hetekben, amikor ilyen kevés az influenzaszerű tünetekkel orvoshoz fordulók száma, béke években is csak néhány mintát értékeltek ki hetente (10 alattit).
Kevés?
Napi cirka 1.000 fő csak 2020 decemberében, ott az ÁNTSZ heti bontása!
Koronavírusból nem volt ennyi egy-egy napon az elmúlt hónapban, lásd!
https://atlo.team/koronamonitor/
..
Ráadásul most nem "békeévek" van, hanem "a helyzet"!
Heti sokezer influenzagyanús esetet ezek szerint tehát NEM KÜLÖNÍTENEK EL a súlyos karanténszabályokkal sújtott koronavírustól? Mi vaaan??? o_O

5. Ez az 51. hét adata, karácsony előtt. Ilyenkor (meg az 52. és ha van, akkor az 53. héten) egyébként sem szokta megerőltetni magát az influenza figyelőszolgálat. Néha nincs is jelentés az év utolsó hetéről, vagy ha van, akkor nincs minta beküldés.
Ezt most remélem csak viccből írtad!
TOMBOL a koronavírus, Hahó!!! Minden híradás azzal kezdődik, hányan kapták el, hány fertőzöttet kutattak fel!
Hol a felelős szétválasztása a megfertőződéseknek?

Majd január 2., 3., 4. hetét kell figyelni, de akkor sem valószínű, hogy az influenza lódulna meg. Inkább a COVID terjedési adatok lesznek érdekesek.
Hasonlóan ezt a flegmaságot sem tudom hova tenni! Pláne szakembertől! :confused::mad:
..
Itt van az elhunytak listája ugyanis. Láthatóan a legtöbbjüknek, akármelyik influenza ágenssel való találkozás végzetes lett volna ugyanúgy!
https://koronavirus.gov.hu/elhunytak
---
Szóval összegezve!
Irgalmatlan hanyagság és átláthatatlanság van!
Továbbra sem merik közzétenni, hogy lélegeztetőgépen hányan vesztették életüket!
Továbbra sincs közzétéve az sem, hogy szedett-e áldozatot a hagyományos influenza a heti átlag hétezer esetből és hányat! ??
(2017 tele mint referenciaidőszak!)

..
Mindeközben kész a csodavakcina, röpke egy év alatt!!!, több is egyszerre!, amelyekről el kell hinni, hogy megoldás, hogy biztonságos, miközben csak az elmúlt hetekben háromféle mutációról számoltak be a hírekben! A brit egészségügyes bevallja, hogy az egyik ágens ellen bajosan lesz hatékony!
..
Meg oltásigazolványt akarnak az EU-ban, hogy adófizetőként utazhassak, moziba mehessek, meg leugorhassak egy étterembe?
Abban az EU-ban, ahol a migránsok össze-vissza vándorlását megtiltani akarókat közben a libsik meg legszívesebben kiiktatnák!???
He? o_O:mad:
Meg csodálkozás van, hogy nem kérik az oltást az emberek?
..
Óriási lázadás lesz 2021-ben! - még mundánasztrológiailag is passzolni fog! Csak szólok!
A lázadás éve lesz, ha a kormányok ezt tovább folytatják!
(függetlenül attól, kinek miben és mennyire van igazsága)
..
Majd ősszel kielemezzük a 2021 tavaszi EU-s polgárháború stratégiai tanulságait! :confused:
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria and Shektor11

szarci1999

Well-Known Member
2020. augusztus 6.
431
479
63
Az MTI első híre szerint 35 ezer vakcina érkezett, később pontosították 39 ezerre.

(MTI)
Budapest, 2021. január 5., kedd (MTI) - Felhívjuk felhasználóink figyelmét, hogy a 11.17 órakor kiadott, Koronavírus - M1: megérkezett az újabb vakcinaszállítmány című anyagunkat pontosítjuk, mert az elhangzottakhoz képest a 2. bekezdésben szereplő oltóanyag-mennyiség helyesen:

39 ezer adag
(MTI)
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 630
113
Hogy az EU-ban mi lesz, az minket nem érdekel, csak annyiban, hogy az oltásigazolásunk nélkül valószínűleg nem nagyon utazhatunk külföldre és a külföldiek se hozzánk!

Hogy nálunk mi lesz az sokkal érdekesebb, mert nem lesz mégegy 2020 az biztos. Én a kötelezővé tett oltást tartom valószínűnek, mert ha van elég vakcina, akkor azzal le tudjuk zárni az egész őrületet, maroknyi hülye meg agitálhat ellene, amikor jön a törvény, hogy menni kell oltatni, akkor a lakosság kilencven százaléka fegyelemezetten menni fog. Azért is ez az egyetlen lehetséges megoldás, mert úgy néz ki, hogy újabb és újabb törzsek jönnek és legalább évente újra kell oltani a népességet, tehát nem fog semmilyen könyörgés működni, ennek kötelezőnek kell lennie, vagy az örökké tomboló járvány marad!

Az még lehetséges, hogy nem lesz kötelező, de különféle ösztönzők lesznek, mint az oltásigazolás belépőnek tekintése a normális életbe (étterem, koncert, mozi, strand, szálloda, stb.) és az oltatlanok esetleges koviddal kapcsolatos kórházi számláinak kifizettetése velük, meg annak feloldlása, hogy nem lehet diszkriminálni őket munkahelyen, hanem a munkáltató megkövetelheti a dolgozóitól a beoltottságot és így érik el a szükséges mértékű beoltottságot. Ez természetesen azzal fog járni, hogy az oltatlanokat a kényszerítő intézkedések véglegesen sújtják, tehát életük végéig, vagy beoltásukig.

Annak kicsi esélyét látom, hogy bármilyen formában szabadon engednék a fertőzést, ettől az opciótól vissza fog hőkölni a kormányzat és inkább elrendeli a kötelező oltást, Nagyjából a tél végére szembesülni fog a kormány azzal, hogy a kötelező oltás vagy a gazdasági, társadalmi és egészségügyi összeomlás valamilyen formái között választhat csak. Igazából aki képes kicsit is átgondolni, az most is látja, itt nincs hova taktikázni, el kell kezdeni kommunikálni az oltás kötelezővé tételét, mert ígyis-úgyis az lesz!

Csak legyen vakcina, mert a jelenlegi szánalmas tempóban tavaszra a lakosság öt százaléka se lesz beoltva!
 
S

Shektor11

Guest
Jó néha gondolkodó emberek cikkeit olvasni:
https://azonnali.hu/cikk/20210105_e...lDof6Hi54fs4cjW8gvVPNBinByIvS1ZmLB0fSJO5_Tduo

Az azonnali-t pedig külön megdicsérem, mert mindenfajta véleményt is megjelentetnek, az oltást kötelezővé tenni kívánó momentumostól, a járvány hisztériát kritizáló közgazdászokig.
Semelyik másik mainstream médiumot nem jellemzi, hogy ilyen nyílt vitáknak is helyet adnak.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Lovász Kolos összefoglalása az oltástípusok négy nagy csoportjáról. Én itt csak az első, legérdekesebb kört emeltem ki, a másik háromról a cikkben olvashattok!
https://www.pharmindex-online.hu/hirek-cikkek/a-koronavirus-elleni-vakcinak-kozotti-kulonbsegek
..
"Génbázisú oltóanyagok:
A nukleinsav-vakcináknak is nevezett szerek genetikai anyagot (DNS-t vagy RNS-t) tartalmaznak, ezzel utasítást adnak a sejteknek az antigén előállításához.
A SARS-nCoV-2 vírus esetében ez az antigén a virális “tüske” (Spike) protein. Amint az emberi sejtek megkapják az utasítást, a fehérjetermelő apparátus előállítja az antigént, amely aztán képes az immunválasz kiváltására.
..
Az ilyen oltóanyagok előnye, hogy könnyen előállíthatók, és ezáltal olcsóbbak is. Mivel az antigént a saját szervezet termeli, a megfigyelések szerint az immunválasz is erősebb. Hátrányuk azonban az, hogy eddig egy DNS- vagy RNS-vakcinát sem engedélyeztek emberi használatra, tehát a hosszú távú adatok hiányoznak. Ezen felül ezeket az oltóanyagokat extrém hideg, -70 ℃-os hőmérsékleten kell tárolni. Erre speciális hűtő szerkezet alkalmas, amelyhez különösen az alacsonyabb jövedelemmel bíró országok nehezebben juthatnak hozzá.
..
Előállítás:
Miután a patogén genomját szekvenálták, viszonylag gyors és egyszerű az egyik fehérje ellen vakcinát készíteni. A Moderna RNS-vakcinája például a szekvenálást követő két hónapon belül már klinikai tanulmányokban szerepelt. Ez a sebesség különösen fontos az újonnan fellépő, járványt okozó, pandémiás vagy gyorsan mutálódó kórokozók elleni küzdelemben.
..
Bár a DNS- és RNS-vakcinákat viszonylag egyszerű előállítani, a folyamat kismértékben különbözik a két esetben. Miután az antigént kódoló DNS-szakaszt kémiai úton létrehozták, különböző enzimek segítségével egy bakterális plazmidba építik be. A plazmid több kópiája ezek után gyorsan osztódó baktériumokkal teli tartályba kerül, mielőtt izolálnák és megtisztítanák.
..
Az RNS-vakcinákat könnyebb szintetizálni, mivel ehhez csak laboratóriumi körülményekre van szükség baktériumok és sejtek nélkül. Mindkét esetben egy intézményen belül több különböző antigén készülhet, ami tovább csökkenti a költségeket. Ez a legtöbb hagyományos oltóanyag esetében nem lehetséges.
---
RNS-vakcinák:
Az olyan hatóanyagok, mint a BNT162 (BioNTech, Fosun, Pfizer) és az mRNS-1273 (Moderna, NIAID) alapvetően egy egyszálú mRNS-molekulából állnak, mely egy bizonyos fehérje felépítésének genetikai információját tartalmazza. A citoszólban ezután a peptid szintézise riboszómák által katalizált folyamatban történik. Ahhoz, hogy az RNS bejusson a sejtbe, a vakcinában liposzómába vagy ún. lipid-nanopartikulumokba csomagolva található.
..
Emellett, mint a BNT162 esetében is, önreplikálódó és önerősítő RNS-t is használnak. A molekulában ilyenkor az antigén mellett olyan fehérjék is kódolva vannak, amelyek az RNS replikációját lehetővé teszik, így az oltáshoz szükséges egyszeri dózis csökkenthető. Ilyen molekulák alfavírusokból származnak (szegmentáció nélküli pozitív szálú RNS-vírusok).
..
Az alfavirális genom két leolvasó „keretre” (ORF) osztható: az első keret kódolja az RNS-függő RNS-polimerázt (replikázt), a második pedig a struktúrfehérjéket. Az önerősítő RNS-konstrukció esetén a struktúrfehérjét kódoló ORF helyén a választott antigén kerül beépítésre, míg a virális replikáz a konstrukt része marad, és az intracelluláris jelerősítésben vesz részt az immunizáció után.
..
Biztonságosság:
Az RNS-bázisú oltások alapvetően nagyon biztonságosak, mivel az előállításhoz semmilyen toxikus anyagra, sem pedig sejtkultúrára nincs szükség, amelyek vírussal kontaminálódhatnak. A szintézishez szükséges rövid idő is csak kevés lehetőséget ad arra, hogy bármilyen nem kívánt kontamináció történjen.
..
Továbbra is igen csekély az az elméleti kockázat, miszerint a vektor integrálódna a gazdasejt DNS-ébe. Az RNS nem kerül a sejtmagi DNS közelébe, így alapvetően nem lehetséges az inzerció. Ezen felül a reverz transzkriptáz enzim is szükséges lenne, mely az egyszálú RNS-molekula alapján kétszálú DNS-t szintetizál. Ez azonban csak egyes vírusok (pl. HIV, HBV) genomjában található meg.
..
A biztonságossági meggondolások elsősorban a lokális és szisztémás gyulladások, a biohasznosulás és perzisztencia, autoreaktív antitestek stimulációja, illetve a nem natív nukleotidok és egyéb komponensek lehetséges toxikus hatásai köré csoportosíthatók. Egy lehetséges probléma lehet, hogy az mRNS-báziú vakcina I. típusú interferon-reakciót indukálhat, amely nem csak a gyulladásokkal, hanem az autoimmunitással is asszociált.
..
Egy potenciális biztonságossági tényező lehet az extracelluláris RNS megjelenése az oltás következtében. Kimutatták ugyanis, hogy a natív extracelluláris RNS-molekulák az endothelsejtek permeabilitását megnövelik, ezáltal ödémák kialakulásához vezethetnek. Egy másik tanulmány adatai szerint az extracelluláris RNS véralvadást, ezzel akár thrombusképződést indukálhat. A SARS és MERS ellenes RNS-vakcinákkal készített preklinikai tanulmányok pedig meglévő tüdőbetegség súlyosbodására mutattak rá.
---
DNS-vakcinák:
A DNS-alapú oltóanyagok előállítása során az antigént kódoló DNS-darabot egy bakteriális plazmidba inzertálják, amelyet injekció után a célsejtek felvesznek és beolvasnak. Az INO-4800 (Inovio Pharmaceuticals) például ezen hatásmóddal rendelkezik a koronavírus-fertőzés leküzdésében. A plazmid egy kör alakú DNS, amely baktériumokban található, és egyes gének tárolására és megosztására szolgál. A plazmidok a kromoszómális DNS-től függetlenül replikálódhatnak és egyszerű lehetőség a sejtek közötti géntranszfer számára. Ez az oka annak, hogy a géntechnológia területén ez a rendszer igen bevett módszer.
..
Az antigént tartalmazó DNS-plazmidokat általában az izomba injektálják, de a kihívást az jelenti, hogy ténylegesen bejuttassák az emberi sejtekbe. Ez egy lényeges lépés, hiszen a DNS-t fehérjévé fordító apparátus a sejtek belsejében található. A bejutási folyamat hatékonyabbá tételéhez különböző eljárások léteznek. Ilyen például az elektroporáció, melynek során kis elektromos impulzusok segítségével a sejtmembránban átmeneti pórusokat “ütnek”. Másik lehetőség a DNS-t nanopartikulumokba csomagolni, amely aztán a sejtmembránnal fuzionál, így segítve a hatóanyag felvételét.
..
Amint a DNS-t (vagy RNS-t) a szervezet sejtjei beolvasták és az antigént elkészítették, kihelyezik azt a sejtfelszínre. Itt az immunrendszer felismeri az antigént és immunreakciót vált ki. Ez a válasz citotoxikus T-sejteket vonz, amelyek a fertőzött sejteket megkeresik és elpusztítják, illetve B-sejteket és helper T-sejteket, amelyek az antitest-termelésben játszanak szerepet.
..
A DNS-vakcinák immunogenitása alacsony, ezért jelen állás szerint az immunizálás megismétlése szükséges, és a hosszú távú hatások sem lehetnek megfelelően megalapozva. Kutatások folynak DNS-vakcinák kifejlesztésével az influenza, AIDS, hepatitis B és C, veszettség, humán T-sejt leukaemia és cervix-carcinoma ellen, azonban eddig ilyen típusú oltások csak az állatgyógyászatban engedélyezettek.
..
Biztonságosság:
Potenciális biztonságossági kockázat lehet az emberi genomba történő plazmidintegráció. Ez hipotetikus (proto)onkogén-aktivációhoz, antikarcinogén (tumorszuppresszor) DNS-szakaszok deaktivációjához vagy autoimmun betegségek kialakulásához vezethet."
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria and Shektor11

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Hogy az EU-ban mi lesz, az minket nem érdekel, csak annyiban, hogy az oltásigazolásunk nélkül valószínűleg nem nagyon utazhatunk külföldre és a külföldiek se hozzánk!

Hogy nálunk mi lesz az sokkal érdekesebb, mert nem lesz mégegy 2020 az biztos. Én a kötelezővé tett oltást tartom valószínűnek, mert ha van elég vakcina, akkor azzal le tudjuk zárni az egész őrületet, maroknyi hülye meg agitálhat ellene, amikor jön a törvény, hogy menni kell oltatni, akkor a lakosság kilencven százaléka fegyelemezetten menni fog. Azért is ez az egyetlen lehetséges megoldás, mert úgy néz ki, hogy újabb és újabb törzsek jönnek és legalább évente újra kell oltani a népességet, tehát nem fog semmilyen könyörgés működni, ennek kötelezőnek kell lennie, vagy az örökké tomboló járvány marad!

Az még lehetséges, hogy nem lesz kötelező, de különféle ösztönzők lesznek, mint az oltásigazolás belépőnek tekintése a normális életbe (étterem, koncert, mozi, strand, szálloda, stb.) és az oltatlanok esetleges koviddal kapcsolatos kórházi számláinak kifizettetése velük, meg annak feloldlása, hogy nem lehet diszkriminálni őket munkahelyen, hanem a munkáltató megkövetelheti a dolgozóitól a beoltottságot és így érik el a szükséges mértékű beoltottságot. Ez természetesen azzal fog járni, hogy az oltatlanokat a kényszerítő intézkedések véglegesen sújtják, tehát életük végéig, vagy beoltásukig.

Annak kicsi esélyét látom, hogy bármilyen formában szabadon engednék a fertőzést, ettől az opciótól vissza fog hőkölni a kormányzat és inkább elrendeli a kötelező oltást, Nagyjából a tél végére szembesülni fog a kormány azzal, hogy a kötelező oltás vagy a gazdasági, társadalmi és egészségügyi összeomlás valamilyen formái között választhat csak. Igazából aki képes kicsit is átgondolni, az most is látja, itt nincs hova taktikázni, el kell kezdeni kommunikálni az oltás kötelezővé tételét, mert ígyis-úgyis az lesz!

Csak legyen vakcina, mert a jelenlegi szánalmas tempóban tavaszra a lakosság öt százaléka se lesz beoltva!

Komolyan azt gondolod, hogy kiterjedt zavargások nélkül háromnegyed évente tömegesen beoltják majd a kormányok az embereket egy mutáns vírus ellen? Értelmetlenül ráadásul? Gondolod, hogy nem akarnának ezek a politikusok továbbra is politikusok lenni, ahelyett, hogy visszamennének autót fényezni??? :)
..
Szerintem a második, harmadik kör előtt kitör már a parasztgyalázat!
Joggal!
..
És számolj azzal is, hogy az egészségügyi és rendfenntartó, államigazgatási, stb. apparátusban is hasonló a bizalom az oltás iránt!
---
Az oltást annak a veszélyeztetett csoportnak kell beadni, akiknél a súlyos szövődmények miatt kórházi kezelés és válságos állapot nézne ki, és emiatt rendszerszintű elakadás lépne fel az intézményi hálózatban!
(De esetükben is kérdéses az évenkénti újraoltásuk kivitelezhetősége, hatékonysága!)
..
(Ha már ennyire diktátorkodni akarsz, akkor javasolom a teljes hírzárlatot, és a koronavírusról folytatott nyilvános közbeszéd minden formájának a betiltását.)
 
  • Tetszik
  • Imádom
Reactions: Tiria and Shektor11

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 067
26 630
113
Nincs választásuk. Vagy kötelező oltás, vagy összeomlás. Az összes többi forgatókönyv katasztrofális, a kötelező oltással pedig csak néhány ezer idiótát kell pofáncsapdosni tízmillió állampolgár védelmében!
 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: deze75 and Tiria

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Nincs választásuk. Vagy kötelező oltás, vagy összeomlás. Az összes többi forgatókönyv katasztrofális, a kötelező oltással pedig csak néhány ezer idiótát kell pofáncsapdosni tízmillió állampolgár védelmében!

Fordítva ülsz a lovon szerintem, ha meg nem sértelek!
A társadalom kétharmada az, amelyik nem kér a jelenlegi körülmények közepette egy bizonytalan hatásosságú oltásból!
Ők a többség! (Vannak, akik eleve nem kaphatnak, ilyen-olyan heveny immunválaszra való hajlam, stb., egyéb miatt!)
..
Ráadásul a potenciálisan zavargásokra fogékony - jobbára még tanulmányokat folytató - fiatalok körében a legnagyobb arányú a vakcina visszautasítottsága!
Ha velük bajszot akaszt az EU, az ugyanúgy az általad említett összeomlást fogja eredményezni, szintén sok, ezúttal fiatal halálos áldozattal!
..
Egy optimális, vékony mezsgyén kell haladni, egyensúlyozva a végletek között - megfelelően a "korszellemnek" egyúttal!
Akkor talán nem lesz akkora baj!
 
  • Tetszik
Reactions: Tiria and Shektor11