[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Nem csak mi, Trump (Kushner) összehozott egy arab-izraeli megbékélést többek között Netanyahuval.
Trump kijelölte a külpolitikai prioritásait, ami Kína feltartóztatása, gazdaságilag is, az oroszokkal való konfliktus élezésének kerülése, az iraki és afganisztáni jelenlét leépítése, viszont Iránnal szemben kemény szankciók.
Észak-Koreával nem sikerült sokra menni, de a dagival is megpróbálkozott üzletemberi alapon megegyezni. De mikor látta, hogy nem fog sikerülni, otthagyta a p.csába.
Ezzel szemben mit fog csinálni Biden? Kína előtt kapitulálni fog a kereskedelmi háborúban, mert az oligarcháknak nem érdeke folytatni, Kína piacként és gyártóhelyként is fontos nekik. Pótszerként az oroszokkal fog keménykedni, hiszen 2016 óta legalább teljesen elborította a demeket a ruszofóbia, minden szekrényben mindig oroszokat keresnek, Pelosi számítógépén is valami orosz hackerekről szóló e-mail volt éppen, jellemző. Teljesen rápörögtek erre. Ezért fognak minket is basztatni, mert a magyar kormány szerintük az oroszok trójai falova, szóval minimum Paks2-be fognak beleállni, hogy mondjuk fel, ahogy a bolgárokból korábban már kizsarolták a Roszatommal való szerződésük felmondását, hiába kellett visszafizetniük ezért nem kevés lóvét.
Erdogan és Bolsonaro nagyobb falat, azért nekik mégsem mehetnek neki egyből, bár lehet hogy megteszik.
Ezzel szemben Kínával szemben belekezdett egy gazdasági háborúba amit nem nyerhetett meg és az idióta rögtönzéseivel komoly gondokat okozott a világgazdaságnak aztán egy reggel felkelt és kitalálta ,hogy neki megy az EU-k azon belül a Németeknek minden gazdasági szereplő csak kapkodta a fejét ,hogy akkor mi van ,láttam gazdasági számításokat amelyek azt taglalták mennyi M.o munkahelyet veszélyeztet ha Trump egyik pillanatról a másikra beváltja a fenyegetéseit .Az oroszokkal való konfliktus élezésének elkerülése egyáltalán nem jött neki össze ,az egyik napról a másikra meghozott afganisztáni amerikai jelenlét csökkentéséről szóló döntése is komoly destabilizációt jelent a térségben és ne felejtsük el Szíriát sem ahol egy ugyanilyen döntése azt eredményezte ,hogy az addig stabilan Amerika mellett álló és az ISIS elleni harcban hatalmas áldozatokat hozó kurdokat elárulta és cserbenhagyta és ezzel odavette őket koncként a Törököknek. Az Iránnal megkötött atomalkut egyoldalúan a szövetségesei tiltakozása ellenére felmondta Iránt elszigetelte és ezzel destabilizálta a térséget. A zsidók és az Egyesült Arab Emirátusok között tényleg összehozott egy béke megállapodást ez tényleg elismerésre méltó és ez tényleg főként Trump érdeme de ez korántsem egy Izrael és az arab világ közötti béke megállapodás. Az pedig ,hogy Bindenék mit fognak csinálni az még a jövő zenéje de én nem számítok nagy változásra ellesznek ők foglalva magukkal és Kínával ami minket illett némi demokráciáról szóló papoláson kívül nem tudnak velünk semmit csinálni,Paks2 pedig most mondom neked az amerikaiak nem fogják és nem is tudják leállítani főleg úgy ,hogy jelentős amerikai beszállító(k) is részt vesznek a beruházásban.
 
  • Tetszik
Reactions: Bleroka and Sulaco

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Eszkalálni akarták a helyzetet, hogy a Trump tüntetők rendőröket öljenek.

Ezzel megfordítani a rendőri hangulatot és Biden mellé állítani az őt nyáron, a BLM tüntetések kapcsán megutált rendőröket.
A rendőri bizalom, nem a tegnapi tüntetés miatt fontos, az kudarcra ítélt lázadás volt, hanem a közbiztonság miatt. Ez az utóbbi időben annyira leromlott, hogy közép távon tarthatatlan lesz. Le kell verni a BLM lázadást, mielőtt a finanszírozóik ellen fordul. Ehhez pedig rendőrseg kell, nem flower-power buzulás.
Mondjuk ebben lehet valami.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 935
113
Eddig ha 10x nem írták le itt a topicban, akkor egyszer se. Ne tegyél úgy, mintha érdekelne racionális magyarázat. :)


Lefújod poroltóval oszt szétoszlanak, mi? Persze, ahogy azt Móricka elképzelte!
Amúgy miért hazudsz? Pont hogy a zsaruk nyújtottak neki elsősegélyt - videó van róla, és szerintem itt is meg lett osztva többször is.
Betenned kerlek? Csak mert nekem valahogy nem tunt fel, lehet arrafele az elsosegelyt is maskepp csinaljak. Amugy teged mar fujtak le zart terben poroltoval hogy ennyire szakerto vagy? Nekem volt benn reszem, igaz az egy muhely volt, nem egy szuk lepcsohaz.
Az oltonyos ugynok aki lott vagy bepanikolt, vagy egy pszichopata, mind a kettot ki kellett volna szurni az eves pszichologia teszten. Kabare az egesz rendori resz ott, es ezek oktatnak kepeznek ki masokat...
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 553
4 345
113
Aztan megse ezt a foszert lotte le, a not konnyebb volt.
Ha ez a jómadár lett volna olyan ostoba, hogy megpróbál beugrani, akkor ezt lőtték volna le. De persze, hidd azt hogy azért lőtte le mert gyilkolós kedvében volt.

Gellert kap a golyo aztan valakit fejbe kap, helyette inkabb masfel meterrol nyakon lojjuk... Ne told tovabb de tenyleg... Meg a vegen kitalalod hogy eletveszelyesebb volt szetloni a no kapaszkodo tenyeret ezert nyakon lotte. Ez a nyakon loves is erdekes egy dolog masfel meterrol, olyan kozelrol direkt nyakon loni fura egy cel.
Igen, mert olyan egyszerű egy mozgó ember mozgó kezét sebészi pontossággal eltalálni pisztollyal, mikor mögötte civilek és rendőrök vannak. Gondolkozzál már, ha nehezedre esik is.
Direkt nyakon lövés meg f_szság. Mondom, hogy mellkas/súlyközéppont a cél mindig, ez a lövés meg felé ment, mert mozgó célra hirtelen adta le.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 578
46 635
113
Kamala Harris az előválasztáson gyakorlatilag zéró támogatást tudott felmutatni, 2%-ot talán. Elsők között adta fel.
Hogy jön ide az előválasztás? Honnan tudjuk, hogy a választást pont nem azzal nyerte meg Biden, hogy az ingadozók őt tartották az egyetlen valamirevaló aspiránsnak. A választáson nem csak a demokrata párt képviselői szavaznak - ahogy az előválasztásokon -, hanem az összes erre jogosult állampolgár.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Ezzel szemben Kínával szemben belekezdett egy gazdasági háborúba amit nem nyerhetett meg és az idióta rögtönzéseivel komoly gondokat okozott a világgazdaságnak aztán egy reggel felkelt és kitalálta ,hogy neki megy az EU-k azon belül a Németeknek minden gazdasági szereplő csak kapkodta a fejét ,hogy akkor mi van ,láttam gazdasági számításokat amelyek azt taglalták mennyi M.o munkahelyet veszélyeztet ha Trump egyik pillanatról a másikra beváltja a fenyegetéseit .Az oroszokkal való konfliktus élezésének elkerülése egyáltalán nem jött neki össze ,az egyik napról a másikra meghozott afganisztáni amerikai jelenlét csökkentéséről szóló döntése is komoly destabilizációt jelent a térségben és ne felejtsük el Szíriát sem ahol egy ugyanilyen döntése azt eredményezte ,hogy az addig stabilan Amerika mellett álló és az ISIS elleni harcban hatalmas áldozatokat hozó kurdokat elárulta és cserbenhagyta és ezzel odavette őket koncként a Törököknek. Az Iránnal megkötött atomalkut egyoldalúan a szövetségesei tiltakozása ellenére felmondta Iránt elszigetelte és ezzel destabilizálta a térséget. A zsidók és az Egyesült Arab Emirátusok között tényleg összehozott egy béke megállapodást ez tényleg elismerésre méltó és ez tényleg főként Trump érdeme de ez korántsem egy Izrael és az arab világ közötti béke megállapodás. Az pedig ,hogy Bindenék mit fognak csinálni az még a jövő zenéje de én nem számítok nagy változásra ellesznek ők foglalva magukkal és Kínával ami minket illett némi demokráciáról szóló papoláson kívül nem tudnak velünk semmit csinálni,Paks2 pedig most mondom neked az amerikaiak nem fogják és nem is tudják leállítani főleg úgy ,hogy jelentős amerikai beszállító(k) is részt vesznek a beruházásban.
Mondjuk végre volt egy elnök, aki végre nem az oroszokkal foglalkozott tök feleslegesen, hanem azzal, aki tényleg fenyegeti a hatalmi pozícióját. Igaz, az a kínai sztori már régen el lett b@szva, de legalább nem a ruszki szálról húzott le még egy bőrt. Ami a többit illeti, fentebb írtam, legyen így, alkalmatlan volt erre a feladatra, de a demokrácia export is igen sok munkahelyet veszélyeztet, az gondolom neked sem új. Reszelhetjük itt ezt az egészet, a 4 éven át tartó "Trumpdebil" kampány azért részben célt ért egyeseknél. Örülök, hogy a jó pár ezer lelőtt, meg lebombázott civil, meg guantanamos vendég nem ütötte meg az ingerküszöböt, a tönkrevágott életekkel együtt.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 935
113
Te is meghátrálsz ha feltűnik,hogy agyonlőnek amennyiben nem teszed.Pont ez volt a lényeg: elrettentés,hogy ne kelljen egy halom embert lelőni.Azt azért vedd észre,hogy az az őr ott valami olyat védett(személy vagy infó) amiért gondolkodás nélkül lelőtt egy nőt.Ha nem csak egy ember próbált volna bejutni hanem 10 akkor 10-et lőttek volna le.
Fikcio csupan hogy kit vedett. Azon a hosszu folyoson nem az elso irodaba dugjak be Joskapista szenatort. Ha igen akkor megnagyobb blama az egesz sztori. Meg jo hogy nem a rendoroket lotte le a no mogott.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 485
24 119
113
Eszkalálni akarták a helyzetet, hogy a Trump tüntetők rendőröket öljenek.
Akkor kudarcot vallottak ezek szerint.
Ott bukik meg a dolog, hogy oké meggyilkolnak egy nőt, majd a tömegből pár belső emberük kilő pár zsarut. Ha majdant meg tudták oldani akkor ezt miért nem?
Sima gyilkosság volt ez kérem szépen, nem más, egyszerűen a csóka gyilkolni akart egy Trump támogatót.
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 485
24 119
113
Ha ez a jómadár lett volna olyan ostoba, hogy megpróbál beugrani, akkor ezt lőtték volna le. De persze, hidd azt hogy azért lőtte le mert gyilkolós kedvében volt.


Igen, mert olyan egyszerű egy mozgó ember mozgó kezét sebészi pontossággal eltalálni pisztollyal, mikor mögötte civilek és rendőrök vannak. Gondolkozzál már, ha nehezedre esik is.
Direkt nyakon lövés meg f_szság. Mondom, hogy mellkas/súlyközéppont a cél mindig, ez a lövés meg felé ment, mert mozgó célra hirtelen adta le.
Te nem a dráma királynő egyen generátor, hazai nevén dinamó vagy véletlen? Csak visszajöttél, pedig mekkora dirrel-durral mentél.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 935
113
Ha ez a jómadár lett volna olyan ostoba, hogy megpróbál beugrani, akkor ezt lőtték volna le. De persze, hidd azt hogy azért lőtte le mert gyilkolós kedvében volt.


Igen, mert olyan egyszerű egy mozgó ember mozgó kezét sebészi pontossággal eltalálni pisztollyal, mikor mögötte civilek és rendőrök vannak. Gondolkozzál már, ha nehezedre esik is.
Direkt nyakon lövés meg f_szság. Mondom, hogy mellkas/súlyközéppont a cél mindig, ez a lövés meg felé ment, mert mozgó célra hirtelen adta le.
Neked lehet nehez, egy Capitoleumot vedo ugynoktol azert az ember tobbet varna, megse a sarki kozert ore. Masfel meterrol vagy meg annyirol se adta le. Na ennyirol nem talalta el amit akart ezek szerint. Nagyon xarul adtak ezt elo ott a nagy jenkifoldon mind a ket oldalon.
 

laca

Well-Known Member
2013. november 6.
786
1 938
93
Az oroszoknak speciel igazuk van: a komplett elektori rendszer elavult. De továbbmegyek, a most lázongó csoportok nagy részének is igaza van, ha nem is a lázongásban, hanem abban, hogy a gond maga az establishment.
Tehát nem is a dicstelenül leköszönő Trump, mint elnök, hanem a jelenség, ami négy éve egy ilyen karaktert az elnökségig juttatott.
A szőnyeg alá söpört tabutémák, a PC arrogáns diadala a józan ész felett, a többség általános problémáinak kezeletlensége, miközben a jóléti réteg kisebbségi álproblémákra talál destruktív megoldásokat.
Az USA belső hatalmi rendszere, a profit mindenhatósága, a végtelenül elavult világszemlélete vezetett a mostani eseményekhez.
Tök mindegy, hogy BLM, vagy Trump-pártiság, az embereknek súlyos problémáik vannak, melyeket a Covid-válság csak jobban kiexponál. Az embereknek elegük van.

Ma az Indexen Jeszenszky Géza, a harminc évvel ezelőtti Antall-kormány végtelenül “atlantista” elkötelezettségű egykori külügyminisztere, üdvözölte a Biden győzelmet.
Várja a mesebeli csodát.
Itt Magyarországon, ahogy várta anno 1990-ben is. Ahogy várták sokan 1945-48 között is.
Ugyanis, ha nem tűnt volna fel, hazánkban az Atlantizmus sosevolt eszménye a legnagyobb önámítás, de napjainkra kétszeresen is azzá vált.
1945-ben a Marshall-terv a szovjetek miatt egyszerűen csak nem érhetett el idáig.
Ugyanakkor 1990-ben meg jól látható, az a fránya USA olyan nagyon nem akart minket a barátjának, néhány buksisimogatáson túl.
És azóta jöttek-mentek magyar és amerikai kormányok, mi kérem szépen, le lettünk szarva. Vagy csak arrogánsan le lettünk gorombítva, ki lettünk oktatva.
Csak a régi lemez.

Miközben a tizenhét évvel ezelőtt csatlakozott keleteurópai államok napjainkra elkezdtek végre az EU-n belül önálló hangot megütni és ez a gyarmatosító multú nyugati államoknak már zsigerből nem tetszik, azaz nyílvánvalóvá vált, hogy legalább két Európa létezik, az USA politikája még a Hidegháború utáni egypólusú érában van leragadva. Ahol is az európai szövetségesei (valójában kegyencei) csak a nyugati, gazdagabb államok voltak. Minket az USA nem ismer, soha nem is ismert.
Ahogy 1941 végén is sokan ott tartottak még, hogy háború maximum a mexikóiakkal lesz.
“Nagyság átka a rugalmatlanság” - tartja a mondás és ez az USA-ra nagyon igaz. Még mindig múltszázadi világképpel és eszközökkel operál.
Joe Biden és csapata is egy harminc-negyven évvel ezelőtti megoldás, totál rossz szemüvegen át nézi az EU-t, Oroszországot, vagy Kínát.
Ők még valahol a Carter-érában járnak.

Ahogy a hazai atlantisták is oda vannak Joe Biden magyar viszonylatától. Hogy járt nálunk pár napot nászúton. Igen, több, mint negyven éve!
Hogy több, mint harminc éve nem számítunk valós szövetségesnek, de még most is szitokszó az amerikai politikai közbeszédben az, hogy Hungary.
Mindenféle észak-koreai és török rezsimekhez hasonlítanak minket.

A mostani trumpista lázongást felváltja a bidenisták optimista csodavárása, miközben a Covid nem válogat, a gazdaság valójában szar, a belső társadalmi feszültségek a csak papolt, valójában látszat demokráciában csak gyűlnek.

A 2008-as Change bullsit-el nyert celeb-elnök Obama nyolc évig tartó semmittevése hívta életre a trumpizmust, a totál politikailag inkorrekt, teljesen öntörvényű káosz politizálást.
A Biden-győzelem az establishment erre adott kétségbeesett válasza. A polip, amely a csápjaival rátekeredett az amerikai nemzet nyakára, visszaköveteli a trónját, miközben az egyre feszültebb nép egyre jobban le van szarva.
Biden győzelme pont olyan, mint Boris Johnson-é.
A gazdag hatalom ünnepe, ami az ország bukásához vezethet. Ahogy Johnson megünnepelte a Brexit-et, ami könnyen az UK szétesését hozhatja el, úgy fogják ünnepelni a “demokraták” (gazdagok, celebek, tehetős réteg) a valódi problémákat szőnyeg alá söprő elit diadalát. Aztán majd visszasírják a most szerdai rendbontást.
Uff!!
Ez hallod elmenne egy komoly írás/cikk/könyv stb. részeként is. Legtöbben egy hét alatt sem tudnának ennyire összeszedett szösszenetet írni. Eddig is nagyon kedveltem a kulturált stílusú - főleg - műszaki témájú hsz-eidet, de ez most nagyon betalált.
Részben már én is írtam a témában hsz-eket (USA és világban elfoglalt helye, szerepe), de az európai rész, mintha a saját gondolataimat olvasnám. Itthon is erről szoktunk beszélgetni, hogy a Ny-Európához és vezető "hatalmaihoz" fűződő viszonyunk mennyire légből kapott - ahogy írod , önámító - és provinciális egyben. A modern világban, a kulturált viselkedés fellegvárának számító Ny-Európa demokráciásdit játszik a valójában még mindig lenézett, (gazdasági) gyarmatnak tekintett "keletiekkel".

"...keleteurópai államok napjainkra elkezdtek végre az EU-n belül önálló hangot megütni és ez a gyarmatosító multú nyugati államoknak már zsigerből nem tetszik..."
Ez tetten érhető a reakcióikon, ahogy kommunikálnak.
Vicces az egész szitu, mert a világ óriásit változott az utóbbi évszázad alatt, régebben egy olyan performansz, amit Orbán visz, instant katonai beavatkozást vont volna maga után, de a 2. vh. után ez nagyon kiment a divatból. Maradt a tárgyalás, szavazás, burkolt (gazdasági) fenyegetés, tisztára mint a Brian élete-ben:D
Orbán ezt ismerte fel, hogy itt végül is lehet pattogni, senkit sem fognak kivégezni vagy lerohanni, itt kérem szépen gentleman-ek ülnek az asztalnál. És a többi keletinek is - látva, hogy még senki nem csapta le ezt a fickót - elkezdett megjönni a bátorsága. Ahogy írod, K-Európa kezd magára találni.
Félreértések elkerülése végett, nem beszélek Európa ellen, a mi helyünk itt van, alapvetően az európai kultúrkörhöz tartozunk.
De bosszantó látni amikor kibújik a szög a zsákból, és lekezelnek minket, akárki is a politikai képviselőnk.
Csak az változott meg, hogy a fejlett nyugati emberek és társadalmak a most már régóta - 2-3 generáció - tartó jólét és nyugalom hatására eltespedtek, belekényelmesedtek a felhőtlen fogyasztás mámorába. Ma már Jean-Pierre, Jürgen, John közgazdász, ügyvéd, fogorvos stb. nem szívesen kelne ki a Q7-es kényelmes foteljéből, hogy fegyvert ragadva megleckéztesse a renitens, szittya:rolleyes:magyarokat.
Mellékesen megjegyzem, már a saját országukban sem szívesen tennék meg ezt az érkező - sokszor sötét középkori hagyományokkal és értékrenddel rendelkező - bevándorlókkal szemben.
Az USA-ban egy kicsit más a helyzet, ott azért nem szívesen bőszíteném fel a redneck-eket.

"az európai szövetségesei (valójában kegyencei)"
Erről Herman Wouk Izrael történetéről szóló 3 részes regényfolyamának egyik jópofa része jut az eszembe:
biztonsági tanácskozás vmelyik aktuális arab-izraeli konfliktus kapcsán (talán Szuez '56), angol vagy francia képviselő felszólal és mondja hogy "...a négy világhatalom....", erre az amcsi páholyban az egyik odahajol a másikhoz és halkan megjegyzi:
"Négy??!! És ki a másik kettő??"
 
W

Wilson

Guest
Mondjuk végre volt egy elnök, aki végre nem az oroszokkal foglalkozott tök feleslegesen, hanem azzal, aki tényleg fenyegeti a hatalmi pozícióját. Igaz, az a kínai sztori már régen el lett b@szva, de legalább nem a ruszki szálról húzott le még egy bőrt. Ami a többit illeti, fentebb írtam, legyen így, alkalmatlan volt erre a feladatra, de a demokrácia export is igen sok munkahelyet veszélyeztet, az gondolom neked sem új. Reszelhetjük itt ezt az egészet, a 4 éven át tartó "Trumpdebil" kampány azért részben célt ért egyeseknél. Örülök, hogy a jó pár ezer lelőtt, meg lebombázott civil, meg guantanamos vendég nem ütötte meg az ingerküszöböt, a tönkrevágott életekkel együtt.
Az a baj ,hogy sokan nem látják azt a komoly veszélyt és ennek hosszú távú hatásait ha a föld legerősebb katonai hatalma egyik napról a másikra teljesen kiszámíthatatlan külpolitikát folytat a háború természetesen egy borzasztó dolog de azért azt sem érdemes szem elől téveszteni, hogy az amerikai gazdaság mekkora részét jelentik az amerikai hadiipari cégek és az ahhoz kapcsolódó beszállítói háttéripar.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 240
67 193
113
Ha ez a jómadár lett volna olyan ostoba, hogy megpróbál beugrani, akkor ezt lőtték volna le. De persze, hidd azt hogy azért lőtte le mert gyilkolós kedvében volt.


Igen, mert olyan egyszerű egy mozgó ember mozgó kezét sebészi pontossággal eltalálni pisztollyal, mikor mögötte civilek és rendőrök vannak. Gondolkozzál már, ha nehezedre esik is.
Direkt nyakon lövés meg f_szság. Mondom, hogy mellkas/súlyközéppont a cél mindig, ez a lövés meg felé ment, mert mozgó célra hirtelen adta le.
Ezzel csak az a baj, ami a hiroshimai nukival. Mehetett volna mellé is figyelmeztetni, de meg sem lett próbálva. Ez a nyers pszichopata gyilkosság ugyanolyan iskolapéldája egyéni szinten kivitelezve.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 578
46 635
113
Sztem ezt a sztorit ne védjétek, qrvára nem indokolható. A maximum felmentés a totális alkalmatlanság, de nekem szándékos emberölésnek tűnik. Eszkalálni akarták a helyzetet, hogy a Trump tüntetők rendőröket öljenek.
Kezd már el használni a fejedet! Ne hagyd, hogy az érzelmek befolyásoljanak! (meg a @milagro @haubagoi félék gyógyszerét kelljen szedned :rolleyes: :D )
Nézd meg még egyszer /vagy 5x-10x/ a felvételt!
Hogy miért mondom, hogy használd a fejedet. Tényleg azt gondolod, hogy egy többszáz fős örjöngő tömeggel (pont te tetted be a videót arról, ahogy a nagylépcső előtt áttörik a kordont) szemben az a védelmi helyzetben lévő személy, - aki valószínűleg nem mehetett el onnan - tényleg a magasabb érdekeket szem előtt tartva, hogy majd Ő jól most "ottan eszkalálni fog" - azért lő le valakit, hogy utána megkockáztassa, hogy felkoncolják? De legalább majd jól mindenki a republikánusok ellen fordul? A kihült testének, vagy a hátramaradt családjának meg ebből marha nagy haszna lesz.
Tehát akik meghúzta a ravaszt az nyilvánvalóan a saját életével is játszott! Mi érdeke lett volna egy ilyen eszkalációs teóriában?
Ha ez lett volna a cél, akkor gyorsan előkerült volna pár fel is robbanó csőbomba.
Az az igazság, hogy a tömeg egészen addig a pontig pusztán a tömegével, és az orditozásával el tudott jutni. Ahogy írtam is, a művelet irányítói biztosan nem véletlenül engedték, hogy bebarangolják az épületet. De amit védeni kell, ott nincs mese. Meg fogják védeni.
Én sajnálom azt a szerencsétlen holdkóros nőt (nyilvánvalóan QAnon supporter épeszű ember nem lehet ). Egyszerűen rossz helyen volt a rossz időben.
A holdkórosokból ilyen szitukban (fegyvertelenül fegyveresek ellen) általában halott lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: Avtomat

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
na, függetlenül.
Bidennnek máris sikerült elrúgnia nálam a püttyöst. de qrvára:
1.
Joe Biden, aki január 20-tól az Egyesült Államok elnöke lesz, belföldi terroristáknak nevezte a zavargókat. Szerinte a Capitolium megtámadása az amerikai történelem egyik legsötétebb napja volt.

„Ez nem ellenállás, ez nem rendetlenség, ez nem tüntetés. Ne hívjuk őket tüntetőknek. Zavargó csőcselék voltak, felkelők, belföldi terroristák” - mondta

Amit NEM tett hozzá, -éppúgy, mint a tavalyi szobordöntögetők.

2. ű
"elfogadhatatlan a rendfenntartók fellépése, ill a nemzeti gárda- nagyobb erővel lépett fel tavaly a BLM tüntetők ellen, mint most.

Magyarul hogy a faxba mert tavaly a Gárda pld fegyvertelenül kiállni a Capitolium lépcsőjére illetve kérem a kurva listát, napi bontásban, hány BLM arc vesztette életét amikor felfegyverkezve behatolt védett közintézményekbe.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 935
113
Nem, de te vagy az 5. nagyeszű aki konteót gyártott arra, hogy én biztos valakinek a második accountja vagyok.
Lehet hogy a masodik szemelyisege, vagy a harmadik ki tudja. Ujabban nagy divat hogy reggelente ebredes utan masnak kepzeli magat az ember mint ami valojaban.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 937
65 935
113
na, függetlenül.
Bidennnek máris sikerült elrúgnia nálam a püttyöst. de qrvára:
1.
Joe Biden, aki január 20-tól az Egyesült Államok elnöke lesz, belföldi terroristáknak nevezte a zavargókat. Szerinte a Capitolium megtámadása az amerikai történelem egyik legsötétebb napja volt.

„Ez nem ellenállás, ez nem rendetlenség, ez nem tüntetés. Ne hívjuk őket tüntetőknek. Zavargó csőcselék voltak, felkelők, belföldi terroristák” - mondta

Amit NEM tett hozzá, -éppúgy, mint a tavalyi szobordöntögetők.

2. ű
"elfogadhatatlan a rendfenntartók fellépése, ill a nemzeti gárda- nagyobb erővel lépett fel tavaly a BLM tüntetők ellen, mint most.

Magyarul hogy a faxba mert tavaly a Gárda pld fegyvertelenül kiállni a Capitolium lépcsőjére illetve kérem a kurva listát, napi bontásban, hány BLM arc vesztette életét amikor felfegyverkezve behatolt védett közintézményekbe.
Igy kell tortenelmet hamisitani.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 340
113
na, függetlenül.
Bidennnek máris sikerült elrúgnia nálam a püttyöst. de qrvára:
1.
Joe Biden, aki január 20-tól az Egyesült Államok elnöke lesz, belföldi terroristáknak nevezte a zavargókat. Szerinte a Capitolium megtámadása az amerikai történelem egyik legsötétebb napja volt.

„Ez nem ellenállás, ez nem rendetlenség, ez nem tüntetés. Ne hívjuk őket tüntetőknek. Zavargó csőcselék voltak, felkelők, belföldi terroristák” - mondta

Amit NEM tett hozzá, -éppúgy, mint a tavalyi szobordöntögetők.

És Nancy Pelosi?
Mi ez a fékeveszett erőlködés Donald Trump elmozdítására pont most?
2 hét van 2021. január 20-ig!
Tegnap nem "győzött akkor Joe Biden" 306:232-re?

Nem pezsgőznie kellenem most és "fátylat rá"-alapon képletesen koccintania a teljes "nemzettel", akit elvileg vezetnie kell majd?
..
Donald Trump bejelentkezett már?
Újságok/hírportálok nem keresik, hogy nyilatkozzon?
Nem lennének kérdések?
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 340
113
Kezd már el használni a fejedet! Ne hagyd, hogy az érzelmek befolyásoljanak! (meg a @milagro @haubagoi félék gyógyszerét kelljen szedned :rolleyes: :D )
Nézd meg még egyszer /vagy 5x-10x/ a felvételt!
Hogy miért mondom, hogy használd a fejedet. Tényleg azt gondolod, hogy egy többszáz fős örjöngő tömeggel (pont te tetted be a videót arról, ahogy a nagylépcső előtt áttörik a kordont) szemben az a védelmi helyzetben lévő személy, - aki valószínűleg nem mehetett el onnan - tényleg a magasabb érdekeket szem előtt tartva, hogy majd Ő jól most "ottan eszkalálni fog" - azért lő le valakit, hogy utána megkockáztassa, hogy felkoncolják? De legalább majd jól mindenki a republikánusok ellen fordul? A kihült testének, vagy a hátramaradt családjának meg ebből marha nagy haszna lesz.
Tehát akik meghúzta a ravaszt az nyilvánvalóan a saját életével is játszott! Mi érdeke lett volna egy ilyen eszkalációs teóriában?
Ha ez lett volna a cél, akkor gyorsan előkerült volna pár fel is robbanó csőbomba.
Az az igazság, hogy a tömeg egészen addig a pontig pusztán a tömegével, és az orditozásával el tudott jutni. Ahogy írtam is, a művelet irányítói biztosan nem véletlenül engedték, hogy bebarangolják az épületet. De amit védeni kell, ott nincs mese. Meg fogják védeni.
Én sajnálom azt a szerencsétlen holdkóros nőt (nyilvánvalóan QAnon supporter épeszű ember nem lehet ). Egyszerűen rossz helyen volt a rossz időben.
A holdkórosokból ilyen szitukban (fegyvertelenül fegyveresek ellen) általában halott lesz.
Tényleg azt hiszi szedek valamit...:)