[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Bocs, nem tudtam, hogy nálad az emberélet nem azonos mértékben számit. Akkor nézzük azt a 40+ civilt akik meghaltak az elmúlt fél év blm+antifa "mostly peaceful" tombolásban.

Hoho barátom veszélyes vizekre tévedsz akkor azt a hozzászólásomat is másold már be légy szives amiben én azt írtam,hogy számomra az emberéletek nem azonos mértékben számítanak.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 047
32 522
113
De ezen mi a meglepő? Trump egy elefánt a porcelánboltban, meglehetősen gyenge képességekkel a finom politikához. Ami miatt am a demek összetehetik a két kezüket, és nagyon gyorsan el kell kezdeniük gondolkodni, mert itt nem Donald úrfi a lényeg, hanem, hogy van egy eszméletlen széles réteg, akinek lassan se tartaléka se vesztenivalója. De félek nem tanultak belőle, pedig ha egy Putyin, Mutti, Orbán képességű krapek lett volna ott, és semmi nem zárja ki, hogy nem jelenik meg olyan, akkor lenne kb 10 elektorouk, és vagy 10%uk a törvényhozásban. És lehetne reménykedni, hogy nem törli el a 2 ciklus szabályt.

Dehogy lenne annyi, a két partvidék akkor is a demokratákra szavazna, ha azok egy csimpánzt vagy egy pedofil anyagyilkost indítanának. Kaliforniát pl. nem véletlenül nevezik one-party state-nek. Utoljára Schwarzi volt ott republikánus kormányzó, de ő is a celebségének köszönhette, hogy nyert. A billegő államokat leszámítva gyakorlatilag biztos volt az eredmény. 4 éve Trump vitte el ezeket, mert Hillaryt széles körben utálják, és nem is tett semmit ennek megváltoztatására, sőt pont azokat az államokat hanyagolta el, amelyekben legyőzte aztán Trump. Most viszont rágyúrtak a demokraták ezekre az államokra, a 100% feletti részvételek és a csillagászati mennyiségű 90% felett Bidenre szóló levélszavazat mutatják.
Egyébként meg ahogy Nógrádi is felvetette, az USA-nak mikor volt utoljára tehetséges elnöke? Szerintem Nixon volt az utolsó, aki egy ligában volt az általad említettekkel. Meg is puccsolták, aminek azóta is megvannak a súlyos következményei az amerikai politikában. A két párt közötti ellenségesség azóta lett igazán keserű, bár persze együttműködtek. A firkászok méltatlanul magas polcra helyezését is bebetonozta a "leleplezők" megdicsőülése. Meg van azért a Nixon-ügynek egy bizonyos törzsi fénytörése is (gondolva az újságírók származására, vagy Nixon bizonyos kiszivárogtatott privát megjegyzéseire, amiken nem segített az sem, hogy politikai megfontolásból abszolút Izrael mellett állt - de hát Donnie-n sem segített ez, még a veje sem, meg az sem, hogy privát kijelentései sem szivárogtak ki, amikben bármi csúnyát mondott volna a Törzsre, furcsa is lenne egy New York-i üzletembertől, akinek a lánya is betért - de hát rasszistának is gond nélkül kinevezték, pedig a feketékkel vagy más kisebbséggel kapcsolatos dehonesztáló dumát sem tudtak kideríten még magánbeszélgetéseiből sem, kizárólag a "nők megsértését").
 
W

Wilson

Guest
De ezen mi a meglepő? Trump egy elefánt a porcelánboltban, meglehetősen gyenge képességekkel a finom politikához. Ami miatt am a demek összetehetik a két kezüket, és nagyon gyorsan el kell kezdeniük gondolkodni, mert itt nem Donald úrfi a lényeg, hanem, hogy van egy eszméletlen széles réteg, akinek lassan se tartaléka se vesztenivalója. De félek nem tanultak belőle, pedig ha egy Putyin, Mutti, Orbán képességű krapek lett volna ott, és semmi nem zárja ki, hogy nem jelenik meg olyan, akkor lenne kb 10 elektorouk, és vagy 10%uk a törvényhozásban. És lehetne reménykedni, hogy nem törli el a 2 ciklus szabályt.
Ebben teljesen egyetértek veled,most a demokraták megmutathatják,hogy mire képesek.Meg van hozzá a politikai erejük mind a két platformon az amerikai törvényhozásban.
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Dehogy lenne annyi, a két partvidék akkor is a demokratákra szavazna, ha azok egy csimpánzt vagy egy pedofil anyagyilkost indítanának.
Dehogy lenne annyi, Heves és BAZ akkor is az MSZPre szavazna, ha egy csimpánzt indítanának. Budapestet nem véletlenül nevezik vörös városnak, sose volt ott jobb oldali főpolgármester, 2002ben már Buda is átkerült hozzánk. 2008 MSZP kongresszus.
Az orkjaink masszívan MSZPsek voltak, ma egy az egyben a Fideszt erősítik. Mindezt úgy, hogy a fél jobbik szavazókör is átpártolt, és megtartotta a bázisát jelentő rétegeket is.

Igen, Trump a billegő államokat húzta be, meg se próbálkozott a dem rétegek átcsábításával, sőt lényegében maga ellen mozgósította a bevándorlókat, és a krumplis szavazók megnyerésével se próbálkozott. Mint Vitya 2002-ben. Aztán rájött, hogy nem megy egyszerre baszni és szűznek maradni, és jött 2010 amióta gyakorlatilag a teljes összefogás vigasztalódhat azzal, hogy Vörös Szeged hallasd a hangod, Váci út felelj neki... Ahogy Mutti is majdnem kikapott az első ciklusában, azóta bedarálta az ellenfeleit.
Avagy ha Trump picit is rafináltabb ma már az ő dísznégerei uralnák a Harlemi közbeszédet, és a bevándorlók nagy része is rohanna rá szavazni.
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 115
13 541
113
Igen, ezen már én is elgondolkoztam, hogy nagyon nagy bajban vannak a demokraták, ha egy Trump nyerni tud ellenük 2016-ban, és majdnem győz 2020-ban. Egy Joe Biden a legjobb, amit fel tudnak mutatni?!?!? Ha előkerül egy taktikusabb, de populista republikánus politikus, bedarálják a demokratákat 2024-ben.
Pont ellenkezoleg, felfutóban vannak a demokraták, és a republikánusokat az fenyegeti, hogy leggkozelebbi három cyklus alatt nem tudják szervezni soraikat. Figyelembe kell venni, hogy amikor egy esetleges szavazatmaximálizció réményében Bident választották elnokjelotnek, meg nem tudták, menyire le fogja Trupmpot gyúrni a vírus és saját beképzeltsége. Vegyuk csak sorjában:
  • amikor 2016-ban Trump nyert, a republikánusoké volt a Képviseloház és a Szenátus is.
  • 2018-ban már a republikánusok elveszítették a tobbséget a Képviseloházban
  • most nem csak az elnoki vállasztást veszétették el, hanem meglepetésszeruen a Szenátusi tobbséget is (valszeg pont Trump miatt)
  • a kovetkezo politikai harcokba (2022-es részleges választások) úgy mennek bele, hogy egy részuk elutasitja a Trumpot és egy részuk pedig fanatikussan ragazkodik hozzá, márpedig így az amerikai vállasztási rendszerben lehetettlen viszaszerezni a pozíciójukat, valszeg még roszabbul járnak, mind most.
  • ha a 2024-es vállasztásokig nem tudják rendezni a helyzetet, és az elnokjeloltjuk ezért elbukja azt, akkor 2028-ban egy regnáló elnok ellen fognak álni, ami alapvetoen hátrányos pozíció.
  • így az elso reális eséjuk az elnoki szék megszerzésére megint csak a 2032-es elnokvállasztáson lehet.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 982
14 076
113
Hoho barátom veszélyes vizekre tévedsz akkor azt a hozzászólásomat is másold már be légy szives amiben én azt írtam,hogy számomra az emberéletek nem azonos mértékben számítanak.


Asszem' fórumtársunk arra a mondásra asszociált, amit úgy lehetne erre a párhuzamra fordítani, hogy "...lincslésnél, az is bűnös aki "csak némán" (de) jelen van": az antifa lázongások idején meghalt 11 rendőr és +pár tucat civil áldozat esetében zéró közeli aktivitással ítélted el a fosztogatókat, ellentétben a mostani 1 áldozat "státuszát"/történteket vitató "szóváltással".

Az "alig" felismerhető kettős-mérce zavarhatja a képet.
...de gondolom Ő (és Én) a hibás. :rolleyes:

U.i: Gondolkozom, azon hogy adakoznék az elhunytnak. Utánanézek!
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 700
55 582
113
Kèt év múlva idöközi választâsok lesznek. Ott lâtni lehet, hogy a repek hogyan âllnak, milyen esélyük van 2024-ben. Nem kell azt hinni, hogy a demek letarolnak mindent, mett ök is elèggé sokrétüek és nagyok a pârton belüli ellentétek. Most kezdödik náluk a koncon való marakodâs.
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger and Pogány

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
47 642
77 609
113
..és újra, és újra, és újra, mint a nem túl eszes aranyhalnak a gömb akváriumban...

Azt honnan lehet tudni, hogy követte e volna valaki és ha követte volna akkor veszélyesek is lettek volna??
He??
Mert a tudósítás sérült, halott rendfenntartóról nem ír, számol be.
És az a nő olyan veszélyes volt mint egy felbőszített oroszlánba oltott T3, és halált érdemelt mert felugrott egy barikádra, miközben ugyanazon a folyosón egy pasas hóthalál nyugodtan telefonálva sétálgat.
!!
Reggel óta véditek a védhetetlent, hogy NEM ÁLTALÁNOSSÁGBAN AZ USA-ban hanem konkrétan a Twiterre kikerült VIDEÓS SZITUÁCIÓBAN helyesen járt el az akárki.
Meg a nagy büdös lótúrót.

Fordítsatok egyet a szitun, és gondoljátok át úgy, hogy valamelyik szerettetek az áldozat!
Honnan lehet tudni,hogy nem követte volna?
Amúgy meghalt egy rendőr is,csak az nektek mind1 mert nem illik a narratívátokba.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 982
14 076
113
Honnan lehet tudni,hogy nem követte volna?
Amúgy meghalt egy rendőr is,csak az nektek mind1 mert nem illik a narratívátokba.


Erről a "hír-tálalásról" a Covid oltás után napokon belül meghalt személyek esete (hír) jut eszembe a cim-oldalon, NAGYBETŰVEL.
...majd a hír folytatása a tizediken kisbetűvel: ...autóbalesetben!


Elolvastam egyébként a hírt a rmeghalt rendőrről, aki később összeesett.
Lehet szívinfarktus, szív-leállás is. Ezek szoktak a 10+ oldalon lenni.

Most még nem tudni.


Te nem tudsz a "korrekt és független" médiáról ???
Tudod, amelyik most kezdi hátrányosnak tartani vélemény-nyilvánítás/tájékoztatás szabadságát.


"Akié a média, azé )lesz) a hatalom!" szól az új-klasszikus mondás.

Jééééé, Trump le van tiltva a médiákról.
Milyen demokratikus...
...meg szabad!
... meg LMBQT(-még 64+ betű) !
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 213
20 270
113
Hiteles forrásból tudom, -- megbízható szemtanú látta--, hogy a józan tüntetők hátra vezettték --a felhergelt tömeget visszatartva-- az elakadt vízágyús IFA személyzetét(nem lett mártír belőlük), az ott (érdekes módon) készenlétben álló, nem beavatkozó 2 század tömegoszlatóhoz. Vajon mire vártak, mi lehetetett volna a "küszöb-inger" a háttérben lévő (politikai/rendőri) vezetőnek.

Eközben -mint utólag közölték-, ismeretlen okból( :rolleyes: ) el volt torlaszolva a bármilyen vészhelyzet esetére menekülési útvonalnak előírt (TV-székház) vészkijárat
Ez itt valóban off, de reagálok, hogy a tévhitek ne (annyira) terjedjenek.
  • A vízágyú személyzetét valóban "kimentették".
  • A tv Nádor utcai hátsó kapuja a teljes ostrom alatt nyitva volt, azon szabadon ki-be járhatott a rendőrség, meg bárki. Arra vonták ki a baranyai rendőrszázadot is a székház feladásakor. És időnként - az ostrom alatt - 200-300 rendőr is volt ott a Nádor utcában, egyetlen értelmes parancs nélkül.

A tv székház ostromáról készült egy rendőri jelentés, ami nyilvános volt. Nem szerepel benne minden, de ami benne van az 99%-ban korrekt. Volt egy Morvai jelentés is. Ezt a kettőt lehet hiteles forrásként használni ma is.

Ha még elérhetők.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Jól érzem, hogy te személyedben érzed sértve magad, amiért Trump ilyen dicstelen véget ért? o_O
Magyar vagyok, szeretem a hazámat.
Az egyik azt mondta, hogy köss velem 1 gazdasági szerződést, egy katonai engedélyt és vegyél 1mrdért fegyver cserében azt csinálsz amit akarsz.
A másik azt mondja, hogy az írmagunkat is eltapossa, csak a feltétel nélküli fegyverletételt fogadja el és mindenünket adjuk át.

Aki magyar, az nem akarja pedobát.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
A Franciáknál is milyen törvényeket hoztak az elmúlt hónapokban, lásd:
Mégsem fogja soha senki se Washingtonban, se Brüsszelben kinyitni a száját, ez is eléggé kettős mérce.
„Nem vagyunk Magyarország, Törökország vagy a többiek!” Mondja Macron a hazai bírálóinak, miközben Magyarországon velük ellentétben azt ír és azt mond bárki, amit csak akar.

Ráadásul a mostani bideni vezetésben nagyon sokan utálják a Fideszt, ha nem blokkolnánk Ukrajnát, akkor is bármilyen indokkal belénk kötnének, ahogy Obama alatt is történt, pedig akkor még teljes mellszélességgel kiálltunk Ukrajna mellett.

Azt is bírom, hogy soha nem indokolják meg, hogy szerintük Magyarország miért nem demokratikus, vagy ha igen, akkor sem megfogható példákkal, hanem csak frázisokkal, ráadásul rendre összevonják a korrupciót a demokráciával és a demokrácia mérő eszközévé teszik, holott ők még korruptabbak, elég ha Bidennek és a fiának az Ukrajnai és a kínai ügyleteire gondolunk.

Ha 22-ben megint nyer a Fidesz (főleg annak ellenére, hogy igyekeznek majd tenni ellene), akkor majd jön a sok választási csalást kiabálás, miközben a 2020-as amerikai választásnál többet csalni már nem nagyon lehetne (pl.: 100% feletti részvételek egyes körzetekben, a szavazólapok kezelése, …).
Macron mindig is populista volt, Csak most felismerve az igényt, átpozicionálta magát a másik oldalra. Az azt mond, amit akar Magyarországon. Ja, csak eegy bizonyos határig. Ld a pécsi polgármester tegnapi esete.
 

imike

Well-Known Member
2013. január 29.
2 062
6 579
113
Az azt mond, amit akar Magyarországon. Ja, csak egy bizonyos határig. Ld a pécsi polgármester tegnapi esete.

Péterffy elmondhatta ott is és azóta is amit akart, ezt senki nem tiltotta ezt meg neki, nem fenyegették meg, nem került börtönbe, … Ki korlátozta abban, hogy azt mondjon, amit csak akar? A vele készült interjúk most is olvashatóak.
 
W

Wilson

Guest
Asszem' fórumtársunk arra a mondásra asszociált, amit úgy lehetne erre a párhuzamra fordítani, hogy "...lincslésnél, az is bűnös aki "csak némán" (de) jelen van": az antifa lázongások idején meghalt 11 rendőr és +pár tucat civil áldozat esetében zéró közeli aktivitással ítélted el a fosztogatókat, ellentétben a mostani 1 áldozat "státuszát"/történteket vitató "szóváltással".

Az "alig" felismerhető kettős-mérce zavarhatja a képet.
...de gondolom Ő (és Én) a hibás. :rolleyes:

U.i: Gondolkozom, azon hogy adakoznék az elhunytnak. Utánanézek!
Ezt most komolyan gondolod?
 
  • Hűha
Reactions: LMzek 2.0

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 583
46 657
113
Magyar vagyok, szeretem a hazámat.
Az egyik azt mondta, hogy köss velem 1 gazdasági szerződést, egy katonai engedélyt és vegyél 1mrdért fegyver cserében azt csinálsz amit akarsz.
A másik azt mondja, hogy az írmagunkat is eltapossa, csak a feltétel nélküli fegyverletételt fogadja el és mindenünket adjuk át.

Aki magyar, az nem akarja pedobát.
Hohó. Kicsit előreszaladtál, nem?
Ezeket az "Aki magyar..." kezdetű örökérvényűeket én is ismerem!
Aki magyar, ...
  • az a Fradinak szurkol
  • az Traubit iszik
  • az nem koccint a sörrel
Ilyesmi!
Na ezeket pont ugyan ott kezelem! :cool:
Ezt az "eltapossa" dolgot, meg nem tudom, hogy honnan vetted.

Tessék szépen példát venni Vityáról.
Bár kényszeredetten, de egészen kellemes kívánságokkal ismerte el Biden győzelmét.
Pedig Trump győzelmét akarta, támogatta. Már az előző választáson is!
Talán egyik legnagyobb támogatója volt. Aztán mi lett a vége? Az országos nagy cimborája csak 2 évvel a megválasztása után, a közép-európai vezetők közül majdnem utolsóként fogadta, egy előre 45percesre beharangozott smúzolásra.
Szóval az, hogy ki az amerikai elnök, az nekünk nagyjából mindegy.
Ahhoz nagyon nagy marhaságot kell Orbánéknak csinálni, hogy komolyan változzon bármi is. Hja és le kellene szokni az USA választásával való foglalkozást, meg a különböző senkiházi lobbisták fizetését....
 
  • Tetszik
Reactions: Avtomat and Wilson

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 485
24 124
113
És Nancy Pelosi?
Mi ez a fékeveszett erőlködés Donald Trump elmozdítására pont most?
2 hét van 2021. január 20-ig!
Tegnap nem "győzött akkor Joe Biden" 306:232-re?

Nem pezsgőznie kellenem most és "fátylat rá"-alapon képletesen koccintania a teljes "nemzettel", akit elvileg vezetnie kell majd?
..
Donald Trump bejelentkezett már?
Újságok/hírportálok nem keresik, hogy nyilatkozzon?
Nem lennének kérdések?
Bennem is ez merült fel, hogy az elektori szavazatokat tároló merevlemezen véletlenül Trump jött ki győztesen, aztán gyorsban dobbantani kellett, így megszállták az épületet, a szavazás eredményének végleges kihirdetése pedig elcsúszott addig amíg korrigálják.