[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 649
46 771
113
T

Törölt tag 4082

Guest
Még egyszer ugye nem kell beidéznem a beszédét, ami miatt betörtek a Capitóliumba? Meg ugye a folyamatos
hisztit a választások óta.
Tudom, nem ÚÚÚGY gondolta! :rolleyes:
Lapozzunk! o_O
Mondom, hogy ezzel tempóval nem a saját ázsiódat öregbíted!
Idézd már légyszíves, hogy hol mondta, hogy törjenek be a Capitóliumba.
A lőtéri kutyát nem érdekel, hogy hogyan gondolta.
Mert jogállamban elítélni csak bűncselekményért lehet.
Szóval kérném a KONKRÉT bizonyítékot.
És baromira jó lenne, ha a melléduma helyett ezt mutatnád
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Milyen után? Légyszíves mondd már meg, hogy mi törvénytelen dolgot csinált Trump.
Nem érdekel, hogy szerinted mennyire rohadék, mennyire nem volt elegáns amit csinált, mert szerintem is egy infantilis hisztit nyomott. A kérdés nem ez.
Így van!
Gondolom meglepőt mondok :rolleyes:, de én végighallgattam az egész beszédet.
Tegyétek meg ti is. Semmilyen megrohamozásra nem vezényelt. Pont.
https://www.ntd.com/trumps-full-speech-at-jan-6-save-america-rally_550309.html
..
Ha így lett volna amúgy - és nem más oka lenne az egész pályás letámadásnak és a totális cenzúrának MOST -, akkor a nyertes 306:232-őt követő két hét pezsgőzés után, amikor Joe Biden beül a fotelba, akkor is elővehetnék az ügyet és elverhetnék rajta a port bosszúból. Sőt akkor igazán csak, hisz' akkorra már minden hatalom a kezükben lenne ehhez!
..
Teljesen illogikusan gondolkodnak itt egyesek!
Az "atomtáskás-pirosgombokat-nyomogatós" sületlenségektől (kopirájt Nancy Pelosi), pedig kíméljük meg egymást!
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Ez a rendőrség véleménye és ez nem pártfüggő!
Anno megnéztem ezt a videót és vettem a fáradtságot most is. Ilyen amikor egy egyenes embert hívnak be, akivel utána nem tudnak mit kezdeni. Ráadásul fekete, úgyhogy csodálkozom, hogy ezt a felvételt még nem süllyesztették el. Kimondja, az elnök hazudik és kimond minden mást is.
 
W

Wilson

Guest
Gondolkodj már!
Hány éves lenne 2024-ben?
Életben lenne egyáltalán még? (balesetek, szívmegállás, pókcsípés egy taxiban, stb.)
Miért, ennyire veszélyes lesz 78 évesen 2024-ben, hogy tűzoltásként már most itt 2020-ban, 12 nappal a mandátumának lejárta előtt halaszthatatlan a helyzet kezelése és orvoslása? :)
Te ezeket komolyan benyalod?
Logikáért felelős csengettyű sem jelez?
Ne mááár...!

Szerintem ezzel a demokraták, azt kockáztatják ,hogy mártírt csinálnak Trumpból szerintem ennek az eljárásnak több hátrány van mint előnye.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
"Látjuk, mi történik Fehéroroszországban, Lengyelországban és Magyarországon és a világ azon részein, ahol totalitárius rendszerek emelkednek fel"

Anya is megmondta, hogy nem te vagy a helikopter?
Amúgy kitől idéztem?
Ugyan olyan elvakult vagy, mint a Trump hívek. Nekik mindig jövőhéten kiderül minden, neked meg a demokraták a szentek....
Aha - Biden megjegyzi egy hosszú interjúban, hogy a főni éppen nem a legszentebb bárány az akolban, és az rögtön azt jelenti, hogy gőzerővel kezdődik a demokratizálás Jan 21.-én. Naná.

Ne hazudj, nem állítottam egy percig sem, hogy a demek szentek, sőt!
Attól függetlenül Trumphoz képest preferálandó alternatívaként tekintek rájuk. Kisebbik a két gonosz közül.
Ahogy pár oldallal ezelőtt idéztem:

Hallottam egy jó hasonlatot pár napja trumppal és bidennel kapcsolatban.
"Ha levesszük az ujjunkat a ravaszról és belemártjuk a sz_rba, lehet, hogy rosszabb helyen van az ujjunk, de kevésbé veszélyes."


Azt vitatod, hogy a legnagyobb médiaplatformok nélkül is képes lett volna ekkora tábort összeszedni? Biztos velem van a baj? :oops:
Tüntetést szervez a véleménye mellett és ez a probléma? Mintha a hülyeség mellett ne állnának ki szinte naponta az emberek, de ez miben is kivétel?
Továbbiakban csak arra lennék kíváncsi, hogy a "demokrata" vezetők miért ülnek fel a Trumpi vonatra, ha annyival különbek? Kicsit egyszerűnek tűnik számomra a hozzáállásod, mivel ezekre a kérdésekre nem ad választ!
Ne játszd már meg az agyad. Nagyon jól tudod, hogy nem a tüntivel meg a véleménnyel van a baj, hanem azzal hogy "véleménynyilvánítás" alibijével uszította a híveit, hogy támadják be a capitoliumot. Ez jóval több, mint sima "hülyeség mellett kiállás".

Azt állítom, ha egy akkora arc mint ő átmigrál más szocmédia platformokra, akkor oda viszi magával a begyepesedett táborát tokkal vonóval, és olyan véleménybuborékot fúj magának, amit csákánnyal sem pukkantasz ki.
Mindig lesz olyan médiafelület, ahol megjelenhet. Nem muszáj annak CNN-nek meg FOX-nak lenni, de ha ne adj Isten megint elindul mint elnökjelölt, akkor a médiának kötelessége lesz legalább valamennyit tudósítani róla - és látjuk hogy akármennyire szapulják a mainstream médiumok, ez a híveit nem zavarja, sőt!

A dem vezetők meg nem tudom szerinted hogy ültek fel a trumpi vonatra.
Egyszerűnek tűnik a hozzáállásom? Az itt posztolók egy jó része retúrjegyet váltott az éppen kisikló MAGA Train-re, és borulás közben minden marhaságot összehordanak mindenkiről. Ha hozzászólsz valamit ami nem azonos a véleményükkel, akkor rögtön bolseviknak, liberálisnak, demokratának titulálnak. (Gyakran egyszerre mindnek!) Ha éppenséggel a blőd f_szságaik 95%-ban a demekre irányulnak, akkor arra lehet reagálni. Akarja a halál mostdatni a demokrata pártot, van azokon elég sár - csak nem pont annyi és olyan, mint azt a trumpisták állítják.

A szavazatos ládikós verziód mindent vitt szerintem! :)
Szerencse, hogy normális elmeállapotú ember nem ad a véleményedre.
Olyan gyengen vedtek hogy kamerak elott masfel meterrol lelottek egy not es meg 3 embert.
Ha normálisan védték volna, ezek az emberek nem jutnak be, és nem lövik le őket.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
hat ez a vita itt tenyleg "ertelmes"

kihagytam egy 3 oldalt es amikor elkezdtem olvasni, elment a kedvem mar az elso oldalnal.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Sokan elfelejtik de a legutóbbi demokrata elnöki ciklus óta is sokat változott a világ Kína tovább erősödött és a Covid-l is ők jöttek ki a legjobban a nagyhatalmak közül és az világosan látszik .hogy Putyin úgy döntött szorosabbra fűzi a kapcsolatokat Kínával és így ketten méltó ellensúlyt képeznek az USA-l szemben én úgy gondolom Binden egy megváltozott világot kap "örökül".
Ez 100%-ban így van. Éppen ezért veszélyes ránk és a többi kisebb renitens országra nézve Biden és csapata. Pont mint a suliban az osztály erőse esetében, amikor megjelenik az osztályban egy új, vele egyenlő muksó, akit már nem mer megtámadni. Erőfitogtatásként elkezdi verni a gyengéket, hogy mutassa ki a jani.

És hiába az USA a világ legerősebb katonai hatalma már nem tudja mindenkin keresztül gázolva véghez vinni az akaratát azok az idők már elmúltak.
Soha sem is tudta. Mindkét vh.-ban akkor lépett be amikor a felek nagyrészt már ki voltak fáradva (Japok esetében is igaz, mert addigra az embargó és az ázsiai térfoglalás kimerítette őket anyagilag). Korea egy katasztrófa lett, Vietnám szintén. Afganisztánnal a ami napig csak úgy bírnak, hogy a hadurakat megveszik. Ahol valami eredményt elértek az kb. úgy volt, hogy előtte mindent szarrá bombáztak, aztán jött a gyalogság teret foglalni.

Fehéroroszországban pedig esélyük sem lesz az ország stratégiailag nagyon fontos Oroszország számára mivel az orosz légvédelmirendszer egyik nagyon fontos eleme található Fehéroroszország területén ,amit nem nagyon tudnak mással kiváltani (és emellett egy szintén nagyon fontos haditengerészeti kommunikációs állomás is).
Talán pont ezért akarják megszerezni a Fehéroroszokat. Ezzel rést nyitva az Orosz légvédelmi rendszeren, hogy Lo. és Ro. felől be tudjanak hatolni és az agyament meglepetés első csapásukat kivitelezzék.
Talán tényleg az általad írtak okán sem enged az Orosz ebben a kérdésben.

 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Azért hasznos lenne, ha nem csak angol szövegeket, meg videókat löknél be, hanem egy-két mondatban összefoglalnád.

Én úgy vagyok vele, hogy azért ennyit illik érteni. Főképpen annak, aki a KÜL- és BIZTONSÁG-politikát akarja megérteni. Orosznál még csak-csak megértem az ilyen kéréseket, de angolnál azért már álljon meg a menet.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Attól függetlenül Trumphoz képest preferálandó alternatívaként tekintek rájuk. Kisebbik a két gonosz közül.
Csak nehogy meglepődj! Trump akár milyen volt, de háborút nem robbantot ki. Na majd figyelj mit tesznek a demek ebben a kérdésben.
Nem mellékesen Obama úgy kapott BÉKENOBELDÍJAT, hogy semmit nem bizonyított, sőt nem sokkal utána több háborút és felforgató akciót kezdeményezett (gondolom nem kell felsorolnom?). Nesze neked békedíj.
 
T

Törölt tag 2361

Guest
Olyan gyengen vedtek hogy kamerak elott masfel meterrol lelottek egy not es meg 3 embert.

igy nezzet ki a Capitol hill amikor a niggak cirkuszoltak nyaron:

210106172554-03-blm-george-floyd-protests-file-exlarge-169.jpg


es tramp parancsolta oket oda.

most meg mi volt ott? par rendorcsapat semmi mas. miert nem volt ott a katonasag mint nyaron? most is nagy tomegre lehetett szamitani meg stb?
ah a tramp nem parancsolta oket oda... itt a bibi

ha most is ilyen volt volna a vedelem, nem is lenne egy halott sem, mery a nep baszott volna felelmeben nekimenni a katonasagnak.
 
W

Wilson

Guest
Soha sem is tudta. Mindkét vh.-ban akkor lépett be amikor a felek nagyrészt már ki voltak fáradva (Japok esetében is igaz, mert addigra az embargó és az ázsiai térfoglalás kimerítette őket anyagilag). Korea egy katasztrófa lett, Vietnám szintén. Afganisztánnal a ami napig csak úgy bírnak, hogy a hadurakat megveszik. Ahol valami eredményt elértek az kb. úgy volt, hogy előtte mindent szarrá bombáztak, aztán jött a gyalogság teret foglalni.
Ez a II. világháború esetében nem igaz hiszen Amerika hadba lépésekor a tengelyhatalmak erejük teljében voltak,2003-n Irakot is megtámadták mert úgy volt éppen kedvük.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113
Talán pont ezért akarják megszerezni a Fehéroroszokat. Ezzel rést nyitva az Orosz légvédelmi rendszeren, hogy Lo. és Ro. felől be tudjanak hatolni és az agyament meglepetés első csapásukat kivitelezzék.
Talán tényleg az általad írtak okán sem enged az Orosz ebben a kérdésben.
Lukasenka téma is volt egyébként a "független objektív" médiában, első körben választási csalással vádolták, majd a járványkezelés miatt. Ugye akkoriban a világban több demonstráció is zajlott, amit nem tartottak fontosnak, ezt viszont igen úgyhogy sejtettem, hogy okkal megy az uszítás.
Egyik fórumtárs szépen összeszedte egyébként, hogy jó párszor húzogatták már a medve bajszát, hogy a Putyinnal jó viszonyt ápoló országok egy része "demokratikus" lett. Szíriában is kB, majdnem a végén csatlakoztak már be hivatalosan az eseményekbe, de egy fehérorosz aknamunka lehet hamarabb lépésre sarkallja őket. Amit fentebb írsz meg maximálisan egyetértek, ezek sose kezdenek olyannal, aki láthatóan orrba tudja nyomni őket.
 
  • Tetszik
Reactions: aquarell
T

Törölt tag 4082

Guest
igy nezzet ki a Capitol hill amikor a niggak cirkuszoltak nyaron:

210106172554-03-blm-george-floyd-protests-file-exlarge-169.jpg


es tramp parancsolta oket oda.

most meg mi volt ott? par rendorcsapat semmi mas. miert nem volt ott a katonasag mint nyaron? most is nagy tomegre lehetett szamitani meg stb?
ah a tramp nem parancsolta oket oda... itt a bibi

ha most is ilyen volt volna a vedelem, nem is lenne egy halott sem, mery a nep baszott volna felelmeben nekimenni a katonasagnak.
Amikor a mentők mordorba mennek rendőr is megy velük, amikor a rózsadombra nem. Nem tudom mi lehet a különbség. Biztos rasszisták...
Avagy a BLM aktivisták nem pusztítottak előtte, nem raboltak, nem támadtak rendőrökre, és semmi nem utalt arra, hogy balhé lesz.
Bezzeg a Trumpisták eddig minden tűntetésükön vitték a hűtőt, nike cipőt és a lapostévét.
Biztos így történt.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
Én úgy vagyok vele, hogy azért ennyit illik érteni. Főképpen annak, aki a KÜL- és BIZTONSÁG-politikát akarja megérteni. Orosznál még csak-csak megértem az ilyen kéréseket, de angolnál azért már álljon meg a menet.
Azért hasznos lenne, ha nem csak angol szövegeket, meg videókat löknél be, hanem egy-két mondatban összefoglalnád.
A pastut, meg az izlandit is viszi. Érdemes néha használni. OFF
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 649
46 771
113
Idézd már légyszíves, hogy hol mondta, hogy törjenek be a Capitóliumba.
A lőtéri kutyát nem érdekel, hogy hogyan gondolta.
Mert jogállamban elítélni csak bűncselekményért lehet.
Szóval kérném a KONKRÉT bizonyítékot.
És baromira jó lenne, ha a melléduma helyett ezt mutatnád
Mondom, hogy ezzel a kötekedő tempóval nem engem minősítesz.
Eddig vagy 3x lett beidézve.
 
  • Tetszik
Reactions: Törölt tag 2361

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ez a II. világháború esetében nem igaz hiszen Amerika hadba lépésekor a tengelyhatalmak erejük teljében voltak,2003-n Irakot is megtámadták mert úgy volt éppen kedvük.

Na ezzel egy kicsit vitatkoznék.
Amikor beléptek a háborúba, akkor a németek éppen Leningrádnál tököltek, majd várták a Moszkvai csata áldásit ('41 decemberétől '42 tavaszáig) és arra rá pár hónapra (usa hadbalépésekor) éppen Sztálingrádnál nyekeregtek. Ennyit az ereje teljéről. 1942-re már látható volt, hogy a németek vesztésre állnak, főleg annak tükrében, hogy az anyagháború megnyeréséhez nem volt meg a szükséges forrásuk. Plusz az orosz kapat az usa-tól a kemény haditámogatást.
Irak 2003-ban már a régi önmaga árnyéka sem volt (pedig régen sem volt nagy kunszt). Ez kb olyan dicső tett volt az amiknak mint, amikor veri Svarcenéger az ovisokat:).
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55
T

Törölt tag 2361

Guest
Amikor a mentők mordorba mennek rendőr is megy velük, amikor a rózsadombra nem. Nem tudom mi lehet a különbség. Biztos rasszisták...
Avagy a BLM aktivisták nem pusztítottak előtte, nem raboltak, nem támadtak rendőrökre, és semmi nem utalt arra, hogy balhé lesz.
Bezzeg a Trumpisták eddig minden tűntetésükön vitték a hűtőt, nike cipőt és a lapostévét.
Biztos így történt.
a tramp szurkoloi mar nem egyszer tortek be allami intezmenyekbe. a tuntetes elott napokig cirkuszoltak, az elozo par oszejovetelen mindig vereketek a BLM csoportokal es a rendorseggel.

tramp november ota hergelte a szavazoit, most meg direkt odahivta oket amikor a elektori szavazatokat hitelesitettek es igy akart nyomast gyakorolni a republikanus szervekre hogy az o akaratat teljesitsek.
amikor kiderult hogy pens baszik halgatni ra, hanem azt csinalja amit torvenyileg bir (mar elotte mondta hogy a elektori szavazatokat nem birja megvaltoztatni) es tramp meglatta hogy a jateknak annyi, akor elkezdte hergelni a nepet hogy menyenek a kapitoliumba rendet rakni.
ott a video a beszedevel. ha te nem erted mit mond, vagy nem birod megerteni a szoveget amit @pöcshuszár beidezet ide, akor sajnalom (de inkabb azt gondolom hogy NEM IS AKAROD MEGERTENI).

ha a amcsi titkoszolgalatok anyira kretenek hogy a sok hergeles es cirkusz utan nem szamitottak semmi problemara egy ilyen osszejovetelen akor jobb lenne ha a FBI fotisztjei felmondananak es elmenenek utcat soporni, talan ugy hasznosabbak lenenek.
 

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Ha 16-bn nyer a banya, nekimenetek volna valamilyen módon a ruszkinak az biztos. Ez most sincs kizárva, lévén, hogy ha bejön a számításuk, akkor Kínát is ki tudják fektetni. A szankciózás nem jött be, most valami mással próbálkoznak. Szerintem a tavasszal kezdődik a Fehérorosz majdan, ha csak Putyinék ki nem nyikkantják addig a betelepített felbújtókat.
Talán pont ezért akarják megszerezni a Fehéroroszokat. Ezzel rést nyitva az Orosz légvédelmi rendszeren, hogy Lo. és Ro. felől be tudjanak hatolni és az agyament meglepetés első csapásukat kivitelezzék.
Talán tényleg az általad írtak okán sem enged az Orosz ebben a kérdésben.
Szerintem csökkentsd a napi orosz propaganda dózisodat vagy 50%-al, mert ez így elég durva.
Lukasenka téma is volt egyébként a "független objektív" médiában, első körben választási csalással vádolták, majd a járványkezelés miatt. Ugye akkoriban a világban több demonstráció is zajlott, amit nem tartottak fontosnak, ezt viszont igen úgyhogy sejtettem, hogy okkal megy az uszítás.
Jaaa, Luka az tisztán nyert 80%-al választást, nincs itt semmi látnivaló elvtársak!
Pffeejjj, anyám borogass!