[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Miután a gugli és az apple kitiltotta a storejából a parlert most az amazon közölte, hogy lekapcsolja a parler szervereket.
1 hétig egyáltalán nem lesz parler.

És 1 hét után lesz? Most majd jön az, hogy szolgáltatót sem találnak majd az ilyen renitensek. Kereshetnek majd külföldi szervert, de akár az ISP-k is bejelenthetik majd, hogy a "demokrácia iránti felelősségérzetüktől vezetve" blokkolják őket. Marad esetleg a TOR.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Ez egy roppant nagyképű vélemény. Számos nyelv ismeretére lenne szükség ahhoz, hogy valaki önállóan kitekinthessen a világ csak egy részére is, nemhogy az egészre.
Azért mert az angol a leggyakoribb a nemzetközi kapcsolatokban még súlyos hiba lenézni a más nyelvet ismerőket.
  • Francia, német, spanyol (nem csak Európában, a teljes Dél- és Közép-Amerika (és Brazília nem, mielőtt ezen kezdenél lovagolni)) és akármi is nagyon fontos tud lenni, amikor az adott területről van szó.
  • A szomszédos országok nyelve, cseh/szlovák, ukrán/orosz, román, stb. is fontos mert a szomszédokkal több ügyünk van és több dolog érint, mint a távoliaknál.
  • Akad azért Kína, Japán, Korea is, no meg az arab.

A legtöbb és legpontosabb infót mindig helyi forrásokból lehet szerezni. Ezek nagy része helyi nyelvű, aztán jönnek a világnyelvek.

Aki elég rég és elég sokat olvas itt, az tudja, hogy itt első az angol és utána az orosz jön. Azért én még ugyancsak méltányolom azt aki a csehektől vagy a románoktól (stb.) hoz közvetlen infót (pl. fórumokról).

Szóval légy szíves ne nézd le azokat akik nem angolul tudnak, hanem más nyelven. Örülj neki, hogy te nagyobb szeletet tudsz közvetlenül olvasni és tegyél szívességet a többieknek, hogy 1-2 mondatban leírod miről szól a hír. A többi már az ő dolga, hogy utánamegy-e vagy sem, és erre menny időt szán és milyen eszközöket használ.

Biztosan javítana a megítéléseden.

Leszarom a megítélésem. Teljesen elferdíted, amit mondok. Nem azt mondom, hogy az angol nyelv ismeretére van szükség a kül- és biztonságpolitikához, hanem azt, hogy angolul azért már illene tudni. De amikor orosz videót teszek fel, vagy németet, akkor is ugyanez jön, hogy lefordíthatnám. Persze nem kérés, hanem megrovó stílusú parancs formájában. Tehát feltételezhetően, legtöbben nem tudtok sem angolul, sem oroszul, sem németül, sem pedig más nyelven...
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Off

Inkább az lesz a probléma, hogy te (és rajtad kívül még néhányan) sokszor csak videókat linkeltek egy hozzászólásban, mindenféle magyarázat vagy rövid leírás nélkül. Ezzel mindenkinek az idejét raboljátok, mert bele kell tekerni, hogy kiderüljön volt-e már linkelve korábban az oldalon, vagy hogy egyáltalán érdekel-e. Volt olyan, hogy mindenféle magyarázat nélkül 8 órányi videóanyagot raktál egy posztba... Ha ez csak néha fordulna elő, és max pár percesek lennének a videók, akkor az nem lenne probléma, de így inkább csak átgörgeti az ember az egészet.
Egy pár soros összefoglalóval igazán megtisztelhetnéd a többi olvasót. :rolleyes:
On

Abba belegondoltál-e, hogy esetleg a videót, amit felraktam én sem néztem végig, ezért nem tudom elmondani, hogy mi van benne? Az én időm is véges, viszont ha érdekesnek találok valamit, akkor felrakom, mert hátha másnak van ideje és megnézi. Sokan teljes tévedésben vagytok, amikor azt hiszitek, hogy valamit csak akkor rakok fel, ha én azt elejétől-végéig láttam és teljesen egyetértek vele.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Valami csak kiderül...
Oka kell, hogy legyen a Big-Tech heves támadásának, amit látunk.
..
Kicsit ötleteltem csak, nem kell elhinni semmit. Figyelni kell mi történik.

Nem kell különleges oka legyen, gyűlölik Trumpot és a trumpistákat, félnek is tőlük, hogy 20-ára ismét tömeg indulhat meg , bosszút is akanak. Persze az majd később fog kiteljesedni. Szerintem lesznek itt még dolgok, renitens tagállamok megrendszabályozása (mivel a globalisták (értem ez alatt akár a demeket, akár az itthoni megfelelőiket) szemében Magyarország vagy Lengyelország is ugyanúgy csak egy tagállama az általuk irányított birodalomnak, mint mondjuk Texas, mi is várhatjuk ugyanazt, akár a "rend helyreállítására" érkező csapatokat).
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 148
357
83

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Nem vagyok oda az oroszokért sem, mert nem sok jó jött nekünk onnan sem. Csak egy pár példa: 1848, 1917-ben nekik köszönhetően tudták a románok megtartani az ojtozi, marasti és marasesti frontot (mi meg nem tudtuk felszámolni a román adminisztrációt és ez lehetővé tette nekik, hogy egy nappal a háború vége elött ismét visszalépjenek), aztán jött 1945 és 1956. Szóval nincs amiért nyaljam a seggüket.
De amit nem szeretnék (és szerintem minden józanul gondolkodó ember ezzel így van) hogy globálisan ne csak egy hatalom legyen az uralkodó. Főleg ha az angolszász. De végül is mindegy is, mert a kínainak is a fehér ember egy statisztikai szám.
Ennek tükrében gondolom úgy, hogy egy többpólusú világ lenne jó, mert abban a kicsik is el tudnak lavírozni. Pont mint az erdélyi fejedelmek a török porta és a bécsi udvar között.
Amiket írok, csak spekuláció arról, hogy mi lenne ha valami másként lenne. Nem orosz propaganda.

A birodalom által biztosított békeidőszak (lásd pax romana) azért kellemesebb, két pogány közt meg nem volt azért olyan jó, azért akkor alapozódott meg Trianon.
Nem az a gond az angolszász hegemóniával, hogy angolszász, inkább az, hogy manapság mi ott a trendi ideológia.
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Angol vagy német nyelvűnél elég lenne, csak azt odarakni, hogy a videón belül mettől meddig van az oda vágó rész.

Pl.: 2:21:12 - 2:30:14-ig Szerintem ennyi elég lenne, mert angolul majdnem mindenki, németül meg több mint a fórum aktív tagjainak fele beszél. Persze amennyiben pl.: kínai nyelven megy a videó, ott érdemes összefoglalni magyarul, mert csak 1-2 ember fogja érteni.

"angolul majdnem mindenki, németül meg több mint a fórum aktív tagjainak fele beszél"

akkor itt van a szép megindoklása annak, hogy miért nem kell fordítani, meg összefoglalni
kívánságokkal meg akkor lehetne jönni, ha fizetnének érte
ingyen még azért is hálás lehetne egyáltalán a fórum, hogy vannak akik hordják ide az infót és a videókat
facebook-ot is védték sokan, hogy mit pofázunk bele mit csinál a FB, meg a Twitter, mivel ingyenes, ezért nem követelőzhetünk
na akkor tessék, az én kommentjeim is ingyenesek, ezért reklamációnak nincs helye
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 976
14 038
113
"angolul majdnem mindenki, németül meg több mint a fórum aktív tagjainak fele beszél"

akkor itt van a szép megindoklása annak, hogy miért nem kell fordítani, meg összefoglalni
kívánságokkal meg akkor lehetne jönni, ha fizetnének érte
ingyen még azért is hálás lehetne egyáltalán a fórum, hogy vannak akik hordják ide az infót és a videókat
facebook-ot is védték sokan, hogy mit pofázunk bele mit csinál a FB, meg a Twitter, mivel ingyenes, ezért nem követelőzhetünk
na akkor tessék, az én kommentjeim is ingyenesek, ezért reklamációnak nincs helye
De akkor te sem tiltsd le a e-mail-jeidnél spam-okat és reklámleveleket, mert az is ingyenes :p :p :p
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and zeal

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Off
Abba belegondoltál-e, hogy esetleg a videót, amit felraktam én sem néztem végig, ezért nem tudom elmondani, hogy mi van benne? Az én időm is véges, viszont ha érdekesnek találok valamit, akkor felrakom, mert hátha másnak van ideje és megnézi. Sokan teljes tévedésben vagytok, amikor azt hiszitek, hogy valamit csak akkor rakok fel, ha én azt elejétől-végéig láttam és teljesen egyetértek vele.
Nem, az eszembe sem jutott, hogy ilyen butaságot csinálsz. És te abba belegondoltál, simán lehet, hogy csak mások idejét rabolod azokkal a videókkal, amikről magad sem tudod mi van benne? Pár soros kommentben nyugodtan leírhatod, hogy neked csak az előkép vagy a cím tetszett meg, aztán hátha más kedvet kap az ismeretlen videóhoz... :rolleyes:
Nem bántásból mondom, de ha párszor belefut az ember az ilyen félig random bejegyzésekbe, utána az összes többit csak át fogja görgetni, hiába lehetnek közte tartalmas videók is. A saját bejegyzéseid értékét csökkented az ilyen spameléssel, de persze ennél több segítséget ne várj ingyen. :p
On
 
T

Törölt tag 008

Guest
És 1 hét után lesz? Most majd jön az, hogy szolgáltatót sem találnak majd az ilyen renitensek. Kereshetnek majd külföldi szervert, de akár az ISP-k is bejelenthetik majd, hogy a "demokrácia iránti felelősségérzetüktől vezetve" blokkolják őket. Marad esetleg a TOR.
Igen, sajnos idővel csak a TOR marad. :(
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Off

Nem, az eszembe sem jutott, hogy ilyen butaságot csinálsz. És te abba belegondoltál, simán lehet, hogy csak mások idejét rabolod azokkal a videókkal, amikről magad sem tudod mi van benne? Pár soros kommentben nyugodtan leírhatod, hogy neked csak az előkép vagy a cím tetszett meg, aztán hátha más kedvet kap az ismeretlen videóhoz... :rolleyes:
Nem bántásból mondom, de ha párszor belefut az ember az ilyen félig random bejegyzésekbe, utána az összes többit csak át fogja görgetni, hiába lehetnek közte tartalmas videók is. A saját bejegyzéseid értékét csökkented az ilyen spameléssel, de persze ennél több segítséget ne várj ingyen. :p
On

" csak mások idejét rabolod azokkal a videókkal, amikről magad sem tudod mi van benne"

Nem teljesen ezt mondtam. Tudom mi van benne, de nem néztem végig elejétől-végéig. Ezért nem akarok kiemelni belőle néhány részletet, amikor nem láttam az egészet. Idejét nem rabolom senkinek, mivel nem kötelező megnézni. Természetesen sok olyan is van, amikor elejétől-végéig megnéztem-elolvastam dolgokat. De nem ez a munkám, ezért kevés az időm. Az én felfogásom szerint annak is van értéke, hogy ha találok valami érdekeset, akkor felteszem, hogy ha van kedve és ideje valakinek, akkor utánanézhet. Angolból nem fordítok, nem akarok megsérteni senkit azzal, hogy feltételezem, hogy nem tud angolul.
 

luperator

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
1 061
1 653
113

A videóból annyit emelnék ki talán lényegként, hogy állítólag megszerezték a Capitoliumban Pelosi laptopját (most itt gondolnám Nancy Pelosi-ra gondol), aki nem túl boldog emiatt. Ugye ha így van, ő az a Nancy Pelosi aki kezdeményezni akarja Trump alkalmatlanság miatti felfüggesztését. Említést tesz még arról, hogy a zűrzavarban a Vatikán is részt vett. Hát, nem tudom.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
"angolul majdnem mindenki, németül meg több mint a fórum aktív tagjainak fele beszél"

akkor itt van a szép megindoklása annak, hogy miért nem kell fordítani, meg összefoglalni
kívánságokkal meg akkor lehetne jönni, ha fizetnének érte
ingyen még azért is hálás lehetne egyáltalán a fórum, hogy vannak akik hordják ide az infót és a videókat
facebook-ot is védték sokan, hogy mit pofázunk bele mit csinál a FB, meg a Twitter, mivel ingyenes, ezért nem követelőzhetünk
na akkor tessék, az én kommentjeim is ingyenesek, ezért reklamációnak nincs helye
Tanács volt, hogy jobban elérd a célközönséged. Senki nem fog több órás videókat nézegetni, hogy kikeresse a 3-4 perces infót ami oda vonatkozik. Na meg linkeltél már orosz meg távol-keleti nyelvezetű videót is, amit nem fognak megérteni.

Nem besértődni kell hanem gondolkozni.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Off

Nem, az eszembe sem jutott, hogy ilyen butaságot csinálsz. És te abba belegondoltál, simán lehet, hogy csak mások idejét rabolod azokkal a videókkal, amikről magad sem tudod mi van benne? Pár soros kommentben nyugodtan leírhatod, hogy neked csak az előkép vagy a cím tetszett meg, aztán hátha más kedvet kap az ismeretlen videóhoz... :rolleyes:
Nem bántásból mondom, de ha párszor belefut az ember az ilyen félig random bejegyzésekbe, utána az összes többit csak át fogja görgetni, hiába lehetnek közte tartalmas videók is. A saját bejegyzéseid értékét csökkented az ilyen spameléssel, de persze ennél több segítséget ne várj ingyen. :p
On

"A saját bejegyzéseid értékét csökkented az ilyen spameléssel, de persze ennél több segítséget ne várj ingyen. :p"

Még erre reagálok. Ez egy aranyos megjegyzés, de igazából véve ebben a fröcsögés-áradatban, ami mostanság megy, nem igazán lelkizek azon, hogy a saját bejegyzéseimnek mi az értéke. Vannak néhányan, akik értik mit miért mondok ill. teszek fel, nekem ennyi elég, a többi csak szórakozás.
 
  • Szomorú
Reactions: zeal

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Tanács volt, hogy jobban elérd a célközönséged. Senki nem fog több órás videókat nézegetni, hogy kikeresse a 3-4 perces infót ami oda vonatkozik. Na meg linkeltél már orosz meg távol-keleti nyelvezetű videót is, amit nem fognak megérteni.

Nem besértődni kell hanem gondolkozni.

"Na meg linkeltél már orosz meg távol-keleti nyelvezetű videót is, amit nem fognak megérteni."

Nyugi, én sem értem! Mit gondolsz, miért nem foglalom össze? :)

"Tanács volt, hogy jobban elérd a célközönséged."

De nem érdekel már ez engem. A világ egy nagy katyvasz sz@r. Úgysem lesz ebből semmi. Nincsenek már sem eszmék, sem célok, sem hősök, nincs semmi, csak egymás hajának a tépése, szaggatása van pusztulásig.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Vagy tényleg ennyire elmentek otthonról nála. vagy simán játssza a hülyét, arra számítva, amikor indulnak ellene a perek, az ügyvédei elhitetik az esküdtekkel, hogy nem beszámítható.
Úgy lesz ő perelve ahogy Hillary, Bush és Gyurcsány...
Mindkét részről megy a vergődés, aztán váltáskor kezet fognak, egymásra kacsintanak és kezdődik az új felvonás.