[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

éber

Well-Known Member
2020. december 15.
782
2 303
93
A volt NDK-s komcsi nyuggerek listáját vajon mikor adják ki? Csak az egyensúly miat,meg persze a transzparencia jogálamiság esélyegyenlőség, na meg persze a fékek és ellensúlyok érdekében.
Ott a pont!
És egyébiránt ha már itt tartunk hogy kutakodunk a szennyesben!
A Hollandok,a büszke tulipános ország,a demokrácia nagy megmondó embere,és élharcosa mikor adja ki,és nyújt kárpótlást ezeknek az országoknak,amelyeket évszázadokig bitorolt és zsákmányolt ki!?? Amelyeknek lakosságát rabszolga munkára kényszerítette és dúsgazdagságát is köszönheti részben. Miért nem perlik őket szarrá,és kötelezik kárpótlásra őket,emberiesség elleni bűntett,és kizsákmányolás címén??
  • Holland Brazília
  • Holland Ceylon
  • Holland Formosa
  • Holland Fokföld
  • Aruba
  • Bonaire
  • Curacao
  • Saba
  • Sint Eustatius
  • Sint Maarten
  • Suriname
  • Holland Kelet-India
  • Holland Új-Guinea
 

megazez

Well-Known Member
2018. július 22.
7 468
23 994
113
A kárpótlás folyik. Nézd meg az utcáikat!
Nem szeretem a ludas matyit, mert egy rossz kommunista prop. mese, de ahogy matyi mondta amikor Döbrögihez megy talján ácsként: Kicsi, vékony, sovány, kevés.
Hát a kinti folyamatok is ilyenek, kicsi, vékony, sovány, kevés! Több panoz és mohamed kellene, mert így 100 év mire a kárpótlás arányiban eléri a felét....
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
A holland PvdA (Partij van de Arbeid, Munkáspárt) és az SP (Socialistische Partij, Szocialista Párt) meggyőzte Hans Vijlbrief államtitkárt, hogy vizsgálja meg egy olyan válságadócsomag beterjesztésére a lehetőséget, amit célirányosan a még nyereséges vállalatokra vetnének ki – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója. Egy olyan különleges adóformáról van szó, amely még működő vállalatoktól csatornázná át a jövedelmet a veszteségesek felé.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/224577/

Bezzegnyugaton.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 532
113
A holland PvdA (Partij van de Arbeid, Munkáspárt) és az SP (Socialistische Partij, Szocialista Párt) meggyőzte Hans Vijlbrief államtitkárt, hogy vizsgálja meg egy olyan válságadócsomag beterjesztésére a lehetőséget, amit célirányosan a még nyereséges vállalatokra vetnének ki – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója. Egy olyan különleges adóformáról van szó, amely még működő vállalatoktól csatornázná át a jövedelmet a veszteségesek felé.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/224577/

Bezzegnyugaton.
Bolcs gondolat, igy talan meg tobben lesznek vesztesegesek. Majd aztan jon Kina es megvesz mindent ket almaert.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Hát még, ha Brazília is megtámogatja a luzitán elképzeléseket... ;)
..
Na meg az lesz ebben a kemény, ha beindul a versenyszellem és a hispánok is eljutnak ugyanezen felismerésekre és következtetésekre a Kanári-szigetek vonatkozásában!
..
Miután pedig Germánia "kézivezérlésre kezdi venni" az EU-t, ezek a párhuzamos folyamatok érdekesen fogják alakítani a mediterrán geopolitikát!
Mi van, ha Hispánia egyszer szakad, és a esetleg csak Katalónia marad idővel az EU-ban?
A spanyolok így Dél-Amerika felé fordulhatnak teljes erővel, mint 500 évvel ezelőtt!
Mutatja magát Katalónia!
Bár a szocialisták kapták a legtöbb voksot, tovább erősödtek a függetlenséget támogatók és többségbe is kerültek úgy néz ki!
Carles Puigdemont korábbi katalán elnök formációja egyből 20%-ot kapott!
---
"A szavazatok 99%-os feldolgozottsága mellett úgy tűnik, hogy a függetlenségpárti erők győzelmet hozták a vasárnap tartott tartományi választások Katalóniában. Ez alapján a 135 fős tartományi parlamentben 70 főről 74 főre növelték többségüket a Spanyolországtól való elszakadást támogató politikai csoportok.
..
A rekordalacsony, 53%-os részvétel mellett megtartott választáson a legtöbb szavazatot az elszakadást ellenző Szocialista Párt kapta, azonban ez nem elegendő a parlamenti többséghez. Pere Aragonès az elszakadáspárti Katalán Republikánus Baloldal vezetője, aki várhatóan Katalónia következő kormányfője lesz, a győzelem kapcsán hangsúlyozta tárgylások megkezdésének szükségességét egy újabb függetlenségi népszavazásról.
..
Katalóniában 2017-ben tartottak függetlenségi népszavazást, amelyet a spanyol hatóságok alkotmányellenesnek nyilvánítottak. A meghiúsult elszakadási kísérlet után a madridi központi kormány hét hónapra fel is függesztette a régió autonómiáját, kilenc katalán politikust pedig 9 és 13 év között terjedő börtönbüntetésre ítélt a Spanyol Legfelsőbb Bíróság."

 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
A hágai illetékes bíróság a koronavírus-járvány megfékezésére januárban bevezetett éjszakai kijárási tilalom azonnali feloldására szólította fel a holland kormányt. A bíróság ugyanis keddi határozatában úgy ítélte meg, hogy a vonatkozó törvény értelmében nem volt vészhelyzet a tilalom bevezetésekor.
Forrás: https://kuruc.info/r/64/224651/
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113
Mars jövő januárban lép a Bika jegyébe (Itália a Bikaság archetípusát testesíti meg, Itália jelentése is az = fiatal bikák), azért gondolom, hogy a robbanás akkor lehet, s nem korábban, ahogy azt a cikkíró látja. Aztán, ha tévedek, vállalom.
..
De lehetségesnek tartok egy tényleges robbanást is mondjuk egy váratlan vulkánkitörés formájában, ami ha kellően erős, akkor nagyon megreccsentheti ám a dolgokat, mert a gazdaságuk rottyon van! (Harmadik éve nincs lényegében naptevékenység, a Nap foltmentes. Több kutató is észrevette már, hogy összefüggés van a lecsökkent naptevékenység és a földrengések előfordulásának gyakorisága között.)
..
Na csak ennyit akartam. Lehet, hogy kicsit megsütötte a Nap a kobakom megint... :D
Mars a Bika jegyében van továbbra is (március 5-ig), és továbbra sincsenek napfoltok. (Jóllehet éppen gőzerővel kellene döngetnie a 25. szoláris ciklusnak!)
https://www.astro.com/swisseph/ae/2000/ae_2021.pdf
---
"Nagy robajjal és régóta nem látott lávafolyammal kitört az Etna szicíliai vulkán, ami miatt lezárták a közeli Catania repülőterét kedd este, károkról vagy sérülésről egyelőre nincs hír. Az Etna ébredését több tíz kilométeres távolságban is hallható mely morajlás kísérte. A vulkán dél-keleti kráteréből először hamufelhő emelkedett fel, amely száz kilométeres távolságban is látható volt. Majd a kráterből lávafolyam tört fel: ennek nyomására a hegynyílás egy része beomlott, és izzó lávarögök repültek tűzijátékszerűen a levegőbe. A lávafolyam a Bove-völgy felé halad. Az este beálltával a vörösen izzó folyó különleges látványt nyújt."
..
Mennyire lesz vajon erős és hosszantartó az Etna kitörése? Csak nehogy a Vezúv (Zeusz fia) is csatlakozzon...! :eek:
Egyébként érdekes, hogy pár hete Itália kormánya is "felrobbant", még február elején.
/Azóta Mario Draghi vezetésével 2021. február 13-tól egy új alakult./
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 785
25 338
113

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Mars a Bika jegyében van továbbra is (március 5-ig), és továbbra sincsenek napfoltok. (Jóllehet éppen gőzerővel kellene döngetnie a 25. szoláris ciklusnak!)
https://www.astro.com/swisseph/ae/2000/ae_2021.pdf
---
"Nagy robajjal és régóta nem látott lávafolyammal kitört az Etna szicíliai vulkán, ami miatt lezárták a közeli Catania repülőterét kedd este, károkról vagy sérülésről egyelőre nincs hír. Az Etna ébredését több tíz kilométeres távolságban is hallható mely morajlás kísérte. A vulkán dél-keleti kráteréből először hamufelhő emelkedett fel, amely száz kilométeres távolságban is látható volt. Majd a kráterből lávafolyam tört fel: ennek nyomására a hegynyílás egy része beomlott, és izzó lávarögök repültek tűzijátékszerűen a levegőbe. A lávafolyam a Bove-völgy felé halad. Az este beálltával a vörösen izzó folyó különleges látványt nyújt."
..
Mennyire lesz vajon erős és hosszantartó az Etna kitörése? Csak nehogy a Vezúv (Zeusz fia) is csatlakozzon...! :eek:
Egyébként érdekes, hogy pár hete Itália kormánya is "felrobbant", még február elején.
/Azóta Mario Draghi vezetésével 2021. február 13-tól egy új alakult./
Akkor már ezen is aggódj kicsit. :D

astroni-crater-setting.jpg
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 207
67 092
113
Frédérique Vidal, a francia felsőoktatásért felelős miniszter megerősítette, hogy elrendelte minden franciaországi egyetemi kutatás átvilágítását az "iszlamo-baloldaliság" visszaszorítására: a vizsgálat célja megállapítani a határvonalat az akadémiai kutatások és az iszlamista politikai aktivizmus között.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/224697/
 
T

Törölt tag 2361

Guest
A holland PvdA (Partij van de Arbeid, Munkáspárt) és az SP (Socialistische Partij, Szocialista Párt) meggyőzte Hans Vijlbrief államtitkárt, hogy vizsgálja meg egy olyan válságadócsomag beterjesztésére a lehetőséget, amit célirányosan a még nyereséges vállalatokra vetnének ki – írja az Erdély.ma hollandiai tudósítója. Egy olyan különleges adóformáról van szó, amely még működő vállalatoktól csatornázná át a jövedelmet a veszteségesek felé.
Forrás: https://kuruc.info/r/6/224577/

Bezzegnyugaton.
szuper, tegyuk tonkre meg azt is ami jo.
tiszta socialista gondolkodas (jolvan inkabb komunista, gondolom az a munkaspart valami olyasmit propagal).
baszunk mindent szet, hogy mindenki egyforman szegeny legyen (kiveve persze a bolcs parttagokat akik ilyesmit beokoskodnak).

en betiltanak minden soc/komunista partot. a tobbinek meg (libsiknek kulonosen) bevezetnem a psihos tesztet fel evente.
kicsit kiszelektalodna a mostani politikai mocsar (bar az mindig mocsar marad majd).

ez a EU nagyon elindult a lejto fele... naprol naprol hulyebbek.

az ami egy progresziv, jol eletet reklamozo valami ami az elejen volt reklamalva, az egy szanalmas burokraciai kudarca valt mostmar.

a gond az lesz, hogy ezek mar olyan hulyek, hogy azt sem birjak majd megbeszelni hogy hogy essenek szet.