Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Amit nem értesz, az két dolog:

Egyrészt a vállalati környezet, egy billió dolláros üzlet, aminek az egyik arca, bizalmi embere. Egyetlen rossz hangsúly dollármilliárdos kárt vagy akár jóvátehetetlen bizalomvesztést okozthat. De arra, hogy minden sajtónak mondott szavát patikamérlegen mérje ki szerződés is kötelezi, vagy a munkaszerződése mellékleteként, vagy azzal párhuzamosan létezik egy komoly jogászcsapat által kidolgozott szerződés vele arról, hogy ha nyilatkozik, akkor miben és hogy kell megfelelnie a vállalati érdeknek.

A másik az, hogy reáltudományok terén működő kutató. Csak egyszer blöfföljön, vagy tódítson és hamarabb utolérik mint a sánta kutyát és akkor az egész életének befellegzett. Többet nem lesz jól fizetett gyógyszeripari kutató, nem lesz nyitva előtte potenciálisan katedra, tudományos folyóirat, semmi. Ő lesz a hazug, a hamisító, a blöffölő, akire többet nem adunk. Egyetlen tudományos kutató sem engedheti meg magának a reáltudományok terén, hogy ne gondolja meg minden szavát alaposan egy tudományos kérdésben!

Márpedig Karikónak kell hozzávetőleges fogalma legyen arról, hogy a második dózis kitolása mit okoz. Hiszen valamikor belőtték az időintervallumot és azt nem hasraütésre tették! Ebből adódóan ha nem azt mondja, hogy "olyan mint az eredeti", vagy azt, hogy "majdnem olyan jó", "hasonló" vagy éppen "eléggé jó", hanem csak azt, hogy "megfelelő", akkor bizony nem elég jó, nem olyan, mint eredetileg. Arra a célra, amire kókányolunk nyilván megfelelő lesz, de ennyi. Ennyi és nem több. Oké, ezt nem tudhatod, neked egy Karikó az annyi lehet, mint egy Kincses vagy egy Kásler, csak ő nem az. Nagyon nem az, ha ő egy kifejezést használ, akkor az egy konkrétum, aminek értelme van, ellentétben egy Kincses vagy Kásler megnyilatkozással, amiben ilyet nem kell keresnünk!

Talán így érteni fogod, hogy miért hiszek Karikónak!

Na akkor pontosan az általad felsorolt okok miatt ha a legcsekélyebb kétely merul fel azzal kapcsolatban hogy az oltás hatékony a lekisebb mértékben is csökkenhet az oltási ciklus kitolása miatt akkor arra Karikó azonnal felhívná a figyelmet és nem a megfelelő szót használná.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Na akkor pontosan az általad felsorolt okok miatt ha a legcsekélyebb kétely merul fel azzal kapcsolatban hogy az oltás hatékony a lekisebb mértékben is csökkenhet az oltási ciklus kitolása miatt akkor arra Karikó azonnal felhívná a figyelmet és nem a megfelelő szót használná.
Dehát azt használta könyörgöm, méghozzá egy elég kemény szót, amire rögtön felkaptam a fejem, amikor olvastam az interjút! Engedd ezt el. Neked lesz nyolcvanvalahány százalékos védettséged a kókányolt Pfizerrel kilencvenöt helyett, nekem meg kilencvenvalahány a Szputnyikkal. Ennyi.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 781
25 332
113
A tervezett kasztrendszer miatt itt hagyom az Európa Tanács parlamenti közgyűlésének 2361-es határozatát, 2021. január 27-én fogadták el.!
Csak, hogy mindenki tisztában legyen azzal, hogy merre a meddig, illetve, ha a jövőben bíróságra kell menjél, mert joghátrány ért, akkor nem árt, ha ezzel tisztában vagy!

---
"7 Scientists have done a remarkable job in record time. It is now for governments to act. The Assembly supports the vision of the Secretary General of the United Nations that a Covid-19 vaccine must be a global public good. Immunisation must be available to everyone, everywhere. The Assembly thus urges member States and the European Union to:"
..
7.3 with respect to ensuring high vaccine uptake:
7.3.1 ensure that citizens are informed that the vaccination is NOT mandatory and that no one is politically, socially, or otherwise pressured to get themselves vaccinated, if they do not wish to do so themselves;

7.3.2 ensure that no one is discriminated against for not having been vaccinated, due to possible health risks or not wanting to be vaccinated;
7.3.3 take early effective measures to counter misinformation, disinformation and hesitancy regarding Covid-19 vaccines;
7.3.4 distribute transparent information on the safety and possible side effects of vaccines, working with and regulating social media platforms to prevent the spread of misinformation;
7.3.5 communicate transparently the contents of contracts with vaccine producers and make them publicly available for parliamentary and public scrutiny;"
..
"7.5 with respect to ensuring the monitoring of the long-term effects of the COVID-19 vaccines and their safety:
7.5.1 ensure international co-operation for timely detection and elucidation of any safety signals by means of real-time global data exchange on adverse events following immunisation (AEFIs);
7.5.2 use vaccination certificates only for their designated purpose of monitoring vaccine efficacy, potential side-effects and adverse events;"

"Szergej Lavrov orosz külügyminiszter "a demokrácia szabályaival és az önkéntesség elvével ellentétesnek", valamint "kényszervakcinációnak" minősítette kedden, hogy az EU országaiban oltási útlevelet kívánnak bevezetni."
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU
W

Wilson

Guest
Dehát azt használta könyörgöm, méghozzá egy elég kemény szót, amire rögtön felkaptam a fejem, amikor olvastam az interjút! Engedd ezt el. Neked lesz nyolcvanvalahány százalékos védettséged a kókányolt Pfizerrel kilencvenöt helyett, nekem meg kilencvenvalahány a Szputnyikkal. Ennyi.
Hihetetlen vagy levezeted,hogy mennyire gondosan kell ugyelnie arra,hogy mindig pontos és tényszerű információkat osszon meg a vakcináról egy szóval sem említi hogy bármilyen mértékben csökkenne a vakcina hatékonysága az eltolt oltási ciklus miatt de te ennek ellenére számszerűsíted a vakcina hatékonyságának csökkenését és kókányolásról beszélsz.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113


Jéé, milyen érdekes! Most már nem hülyeség keverni az oltásokat?
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 028
66 481
113
Valószínűleg már azt se értetted, pedig az egész orvostudomány erről a háborúról szól. Meg a mezőgazdaság és sok minden olyan emberi tevékenység, ami nélkül fiatalon, betegen, nyomorúságos élet után pusztulnák.
A vége nem az lesz szerintem amire számítasz. A természettel együttélve boldog, bár rövidebb, de egyensúlyban levő élet és halál az átlag az erőszakkal és minden egyébbel együtt, egyéni szinten megélve, mígaz elpusztításával létrehozott kényelem és stressz betegségei váltották amiket eddig legyőzött ez a háború, úgyhogy tökéletesítünk még és még. A végén aki felhasználja az eredményeket, egyszemélyben fogja letarolni a háború győztes emberiségét és pusztán alkatrésznek használni a megmaradottakat. Szóval azért feltenném a kérdést, hogy meddig látod értelmét ennek a háborúnak, mégha én értelek is?
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A vége nem az lesz szerintem amire számítasz. A természettel együttélve boldog, bár rövidebb, de egyensúlyban levő élet és halál az átlag az erőszakkal és minden egyébbel együtt, egyéni szinten megélve, mígaz elpusztításával létrehozott kényelem és stressz betegségei váltották amiket eddig legyőzött ez a háború, úgyhogy tökéletesítünk még és még. A végén aki felhasználja az eredményeket, egyszemélyben fogja letarolni a háború győztes emberiségét és pusztán alkatrésznek használni a megmaradottakat. Szóval azért feltenném a kérdést, hogy meddig látod értelmét ennek a háborúnak, mégha én értelek is?
Nem tudjuk abbahagyni, a természet újra és újra támad. Az emberiség lélekszáma durván növekszik. A bolygó minden hasznosítható szeglete kulturtáj lesz, de attól még a maradék természet újra és újra ki fog cseszni velünk!
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Jéé, milyen érdekes! Most már nem hülyeség keverni az oltásokat?
A 168.hu cikk a hasonló oltások pl. az AstraZeneca-Sputnik V, illetve a Pfizer/BionTech-Moderna keveréséről ír.
Ellenben a kínai és az amerikai vakcinák teljesen különbözőek. A kínai az 50-es évek jól bevált /elölt vírus/ technológiája, az amerikai pedig a legmodernebb mRNS technológia. - Ennek látja kárát a szerbiai férfi... :( :( :(
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
20 693
32 366
113
Termeszet termeszet vegulis. Ahol egy fajbol tul sok van egyhelyen elobb utobb kialakul valami ami meritkitja. Legyen az egy masik faj vagy egy betegseg.... Ilyen az elet. A trrmeszet.
 
  • Tetszik
Reactions: bel

Leonidas

Well-Known Member
2019. október 16.
2 636
3 434
113
Néhány kép a jelenleg leginkább átoltott ország Izrael saját problémáiról az ultraortodox zsidókkal, akik igencsak akadályozzák az ország átoltását, valamint maszkot sem szeretnek hordani. A képeket a reuters tette közzé a zsidók Purim ünnepének ünneplése kapcsán (nem a maszkhasználat okán, én csak szemléztem a képekből néhányat). Azért bennem felmerül a nagy kérdés: ha nálunk készülne fotó sorozat, vajon mennyi képen látnák a maszkviselési szabályok megszegését ? Tartok tőle, hogy nem jobb a helyzet az ultraortodox zsidók nagy-részének hozzáállásánál.

Különös módon használja ez az ultraortodox férfi a maszkokat, egyszerre hármat is, egyfajta álarcot készített belőlük. Jeruzsálem 2021. február 28.

r


A maszkhasználat hiánya miatt izraeli rendőrök letartóztatnak egy ünneplő fiatalt Mea Shearim ultraortodox negyed szomszédságában jeruzsálemben.

r


Ezek a lányok viselnek maszkot a jeruzsálemi iskolájuk udvarán ünnepelve. A probléma leginkább az ortodox zsidókkal van.

r


Ezeken az iskolájukban beöltözött fiúkon is van maszk.

r


A kép hátterében a bódénál vásároló ultraortodox férfin például van maszk, tehát nem minden ultraortodox veszi semmibe az előírásokat.

r


A képen 3/4-ed arányban itt is hordanak maszkot, bár mintha a fehér jelmezes nő kezében is egy maszk lenne, talán azé akivel fényképezkedik. Ashkelon, Izrael déli részén, 2021. február 24. REUTERS

r


A legtöbben azért betartják a maszkviselési kötelezettséget.

r
 
  • Tetszik
Reactions: enzo and zeal

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 663
27 831
113
A lombardiai Brescia városában azonosították a koronavírus nigériai mutációjának megjelenését. Az olasz virológus kamara elnöke, Arnaldo Caruso szerint a már forgalomban lévő vakcinák lehet, hogy hatástalannak bizonyulnak az új törzzsel szemben, bár magának a vírustörzsnek a tulajdonságait még nem vizsgálták behatóan.

Én ebben egy dél-afrikai 2.0-át vélek felfedezni, feltűnősen sok a feltételes mód, nem hiszem, hogy minden eddigi hatástalan lenne vele szemben, maximum kisebb százalékban. Kellenek majd hozzá a részletes tesztek és elemzések, utána lehet pontosat mondani. Ha viszont tényleg valami turbo törzsről van szó, ami mindennek ellenáll akkor húzhatjuk le a rolót.
 
  • Szomorú
  • Tetszik
Reactions: Leonidas and enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
A 168.hu cikk a hasonló oltások pl. az AstraZeneca-Sputnik V, illetve a Pfizer/BionTech-Moderna keveréséről ír.
Ellenben a kínai és az amerikai vakcinák teljesen különbözőek. A kínai az 50-es évek jól bevált /elölt vírus/ technológiája, az amerikai pedig a legmodernebb mRNS technológia. - Ennek látja kárát a szerbiai férfi... :( :( :(

És ha nem elölt vírussal találkozik, akkor nem jelentkeztek volna ugyanazok a tünetek?
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 552
11 111
113
Kemenesi Gábor cikke :)


Ezt pedig szeretettel küldöm azoknak, akik szerint hatástalanok az oltások a vírus mutációk ellen. ;)

"Azok a mutációk lesznek tehát a leginkább kockázatosak a vakcina kikerülése szempontjából, amelyek valamelyik fontos pontját jelentik a tüskefehérjének, és amelyre eredetileg nagyon sok és nagyon hatékony semlegesítő antitest készülhet. Többek között ilyen a „dél-afrikai” és „brazil” variánsban már megtalálható E484K kódjelű változás.
Ez lefordítva kevésbé hatékony védelmet eredményezhet a fertőzés ellen, azonban megnyugtató tény, hogy a megbetegedés lefolyását az immunrendszerünk másik nagy lába, a sejtes immunitás is szabályozza. Az eddigi tapasztalatok és tudományos ismeretek egyelőre azt jelzik előre, hogy ez a bizonyos – beoltottaknál kialakuló – sejtes immunitás nagyon is a segítségünkre lesz, még amennyiben az antitestek egy részét el is kerüli a vírus."
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
435689 fertőzött (+2764)
6071 kórházban (+392)
581 lélegeztetőgépen (+44)
96299 aktív eset (+1388)
324202 gyógyult (+1246)
15188 elhunyt (+130)
721677 (252847) kapott oltást (+36430, +1156)
3693390 mintavétel (+12818)
35023 hatósági házi karanténban (+307)
f2de663c12530daf624a26d990024497.png
439900 fertőzött (+4211)
6367 kórházban (+296)
622 lélegeztetőgépen (+41)
98361 aktív eset (+2062)
326215 gyógyult (+2013)
15324 elhunyt (+136)
758037 (253368) kapott oltást (+36360, +521)
3719113 mintavétel (+25723)
37005 hatósági házi karanténban (+1982)
26c4156b4a685c7a8ccd4052b8316830.png
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
12 828
31 841
113
439900 fertőzött (+4211)
6367 kórházban (+296)
622 lélegeztetőgépen (+41)
98361 aktív eset (+2062)
326215 gyógyult (+2013)
15324 elhunyt (+136)
758037 (253368) kapott oltást (+36360, +521)
3719113 mintavétel (+25723)
37005 hatósági házi karanténban (+1982)
26c4156b4a685c7a8ccd4052b8316830.png

Hát ez nem néz ki jól továbbra sem.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
Most már elég látványosan kirajzolódik a harmadik hullám, úgyhogy itt van egy kis statisztika:
hal01.jpg

hal02.jpg

hal03.jpg

hal04.jpg


Első hullám: 2020 március 4-től az év augusztus 30-ig tartott. Hatszáztizennégy (614) halottja volt.
Második hullám: 2020 augusztus 31-től, 2021 január 24-ig tartott. Tizenegyezerháromszázötvennégy (11 354) halottja volt.
Harmadik hullám: 2021 január 25-től kezdődött és a mai napig háromezerháromszázötvenhat (3 356) halottja van.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 001
9 976
113
Jobban teljesít, ja.
Mostanság Szlovákiánál, Csehországnál és Montenegrónál - de ez nem sok.
Én is minden reggel úgy kezdem a napot, hogy megnézem a számokat és azt kell mondanom, hogy lesz ez még magasabb is. Amire azonban figyelni kell, az nem a megbetegedések száma, hanem a halálesetek száma, mivel sikerülhet azt alacsonyan tartani – mondta Orbán Viktor miniszterelnök szeptember 12.-én.
Kissé dühös vagyok, és nem értem, itt a harmadik hullám, egy éve megy a baszódás, miért nincsen kiirva mindehova ha "ha ennyi Covid beteg van a kórházban, ez fog történni, ha annyi akkor meg amaz". Ha van 5000 kórházi kezelt, bezárnak a felső tagozatok és a boltokban 10m2-re egy vásárló, ha van 10000 kezelt bezár iskola-óvoda és 40m2-re egy vásárló és ez egy skálán le-fel.. Volt mostanra egy év kitalálni, ördöglakatból is meg lehet oldani ennyi idő alatt a legnehezebbet is.