Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Nincs semmi baj egy ilyen rendszerrel, amíg nem egy ellenséges elit "kezeli" a dolgot, amely idegeneket akar tömegesen betelepíteni, az őshonos népességet, annak hagyományos kultúráját pedig múlt- és jövőbeli pogromok elkövetőjének tekinti, és önmagát egy "majority minority" vagyis mindenki kisebbség társadalom fölött álló döntőbíró pozíciójában (ahogy a művelt lómai mondta, divide et impale... vagy impela?:oops:) képzeli el ideálisan.
Nem hiszem,hogy te egy kínai típusú social credit system rendszerben szeretnél élni.
 

merleg

Well-Known Member
2021. március 12.
1 647
3 242
113
Nincs semmi baj egy ilyen rendszerrel, amíg nem egy ellenséges elit "kezeli" a dolgot, amely idegeneket akar tömegesen betelepíteni, az őshonos népességet, annak hagyományos kultúráját pedig múlt- és jövőbeli pogromok elkövetőjének tekinti, és önmagát egy "majority minority" vagyis mindenki kisebbség társadalom fölött álló döntőbíró pozíciójában (ahogy a művelt lómai mondta, divide et impale... vagy impela?:oops:) képzeli el ideálisan.
Már hogyne lenne baj vele. Egy ilyen ideális világ csak az emberek ostoba fejében létezik. Az elitnek és a többi 99,9999%-nak az érdeke ritkán mutat egyezést. Emiatt pedig nehezen tudom elképzelni, hogy létezhet egy olyan elit, ami nem ellenséges. Ha pedig hagyni fogják az emberek, hogy bevezessenek egy ilyen rendszert, akkor még a mostaninál is sokkal kiszolgáltatottabbak lesznek majd.
 

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 305
10 620
113
Konteó szemszögéből -ami nem feltétlen az enyém- miért, az emberekre van bízva, hogy merre terjed? Az emberek meg úgyis annyira irányítva/manipulálva vannak... :) Lelövöd a netet, még elkezdenek összejárni beszélgeni, mozogni, egy csomó hasznos dolgot csinálnak, amit még ellenőrizni sem lehet. Még követni sem lehetne a mozgásukat, szokásaikat, hogy miket néznek, lájkolnak, fórumoznak. Veszélyesebb ez ma, mint a vírus. :p
Fene tudja, követni régen is tudták, akit akartak, meg lehallgatni is :)
Ha viszont nincs net, meg elektromosság, akkor rövid úton minden városlakó agyára menne az unalom, napokon belül polgárháborús állapotok lennének, mert manapság mindenhez elektromos áram, illetve internet kell. Ha ezek nincsenek, se kaja, se szórakozás, se munka, se semmi egy városlakónak. Ezek megvonása lenne szerintem a legjobb az apokalipszis eléréséhez, a koronavírus-járvány a fasorban sincs ehhez képest.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: Wilson and enzo

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Mire mondott "nem"-et?
A barátnő 30 éves és a rendszer neki is tojt eddig a fejére. Inkább ezt el sem mondom neki...
A főnököm 75 éves apja is kimaradt a szórásból, őt sem oltották még.

Á, nincs káosz...
AstraZenecára.
Asszony közvetlen főnöke az ő korcsoportja és neki sem ajánlották még se a munkahelyen, se a háziorvosnál... (pedig ő egy évtizeddel előrébb volna barinődnél a sorban, szóval nincs egyedül, de már szerintem tényleg gyorsan fog menni - a gond az, hogy egyik praxis már a húszéveseket küldi, a másik meg még mindig a krónikusoknál tart....)
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 788
25 343
113
manapság mindenhez elektromos áram, illetve internet kell. Ha ezek nincsenek, se kaja, se szórakozás, se munka, se semmi egy városlakónak. Ezek megvonása lenne szerintem a legjobb az apokalipszis eléréséhez, a koronavírus-járvány a fasorban sincs ehhez képest.
De miért gondolod, honnan veszed, hogy valamilyen homályos apokalipszis lenne a cél? o_O
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Ebbe a 9999FT már benne van a HTKA kedvezmény is? Mert ha még ebből jön le,akkor én az alsómocsoládi alufóliasapkás new age csoportunk számára megrendelnék tőled 30 adagot.:)

Illetve hadd kérdezzem meg már tőled ,hogy betudsz e számunkra szerezni afrikai szárított és porított tobzosmaki herét, mert mi pontosan tudjuk,hogy az kiválóan semlegesíti ezt a háttérhatalmak által az emberiségre szabadított mesterséges nanorobotos becsippelt vírust,nagyon hálásak lennénk ha betudnál nekünk szerezni ebből a csodaszerből egy nagyobb mennyiséget.A válaszodat légy szíves a kapja be Bill Gates@gmail.com email címre várjuk:):)
Nem, természetesen a HTKA kedvezmény nincs benne. MOST ÓRIÁS AKCIÓKÉNT MINDEN HTKA TAG 2őt fizet 1et vihet akció keretében rendelheti meg a terméket, ráadásul még erre a mesés ajánlatra is 50% kedvezményt adunk!
Természetesen Tobzosmaki here is kapható, grammja mindössze 19990 Ftért, sőt Orszarvú tülök őrlemény is, ugyanezen az áron. Mint tudjuk ettől keményebben áll a kiri. Ráadásul ha mindkettőt megrendelik ajándékba adunk egy üveg homeopátisás sört. Az erejét mi sem jelzi jobban, hogy 1:10 000 000 higítást jelent. Garantált minőség!
+Ha egyszerre megrendeli az 5 adagot és a két őrleményt most 99 990 Ftért az öné lehet.
Az ajánlatokat a balfaszabb vagyok mint az Eu jeligére várjuk.
 

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
Van olyan európai ország, ahol negyedével/ötödével esik a születések száma.
Már az eddig történteknek is tartós és súlyos következményei lesznek!
Nem csak a COVID halottak a probléma. Az EÜ túlterheltsége miatti ellátatlanok a másik, nem biztos, hogy meghaltak, de lehet, hogy jelentősen megrövidült az életük, ezen felül ott van még a születések/fogantatások száma, ami a padlón van, hiába voltak otthon összezárva az emberek, senki nem akart egy kisgyereket hozni egy világjárványba. Komoly böjtje lesz ennek. Ez persze egyik sem Magyarország-specifikus, de minket is érint, hiába ilyen prímán menedzseltük a helyzet PR-ját. A következmények itthon is jönni fognak. Arról nem is beszéltünk, hogy hány orvos/eüs égett ki ez alatt az év alatt, aminek kihatása lesz az ellátásra és a beteg-orvos viszonyra.
 
  • Szomorú
Reactions: bel
T

Törölt tag 4082

Guest
Mire mondott "nem"-et?
A barátnő 30 éves és a rendszer neki is tojt eddig a fejére. Inkább ezt el sem mondom neki...
A főnököm 75 éves apja is kimaradt a szórásból, őt sem oltották még.

Á, nincs káosz...
A háziorvosok kezében a döntés. És Magyarhonban nem a kórházi kezelésekkel van a gond, hanem az elavult háziorvosi rendszerrel
 
  • Tetszik
Reactions: jojoka

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 133
83 656
113
Nagyon is képben vagyok az eseményekkel, a szakmámra pedig nem kell megtanítanod, elég volt rá 5,5 év műegyetem.

Rajtam kívül pedig még elég sokan kifejtették itt neked, hogy miért vársz el lehetetlen dolgot.

Alapítók: Dr.Pócs Alfréd, Dr.Gődény György, Dr.Tamasi József... o_O
Már bocsánat, de mégis milyen "beszámolókat" vársz ezektől? Mert ilyeneket én is tudok írni, de akár már az ellenkezőjéről is.
Épp akartam írni, hogy volt egy ilyen nevű dékas jelölt, de az nem volt dr, de akkor felbukkant Gödény neve. :) Gmailes email cím rulez! :D
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
From DMM.
ost az a szöveg, hogy nem a Covid-halálozások abszolút számát kell mérni, hanem a "többlethalálozást", ami nem is olyan magas. Mondjuk ez igazából azt jeleni, hogy a magyar egészségügy "békeidőben" is feltűnően rosszul teljesít, de nehogy már a felelős magyar kormány bármiért is felelősséget vállaljon!
https://www.valaszonline.hu/.../covid-halalozas.../
 

winter

Active Member
2011. november 19.
104
188
43
Tényleg kezd viccé válni az egész, XI. kerben 200an vannak még a 25 éves ismerősöm előtt, nagyjából már két hete. Az én háziorvosomnál 3 hete vagyunk "300-400-an", akik oltásra várnak. Azóta küldözgeti a leveleket, hogy AZ-t tud adni rögtön, meg mostmár kínait is. Alig bosszantó hogy közben valóban 18 éveseket már sikerült olyannal beoltani, amilyenben itt is megbíznának. Akkor lehet nem állna majd hónapokat a vakcina... Nem az orvos a hibás, hanem akinek sikerül úgy küldözgetni az anyagot, hogy még mindig AZ-val akar oltani.
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Lassan nálunk is aktuális: mi történik a második Pfizer/BioNTech oltás után? Újabb adatok Izraelből
A Sheba Medical Center-ben (Tel Hashomer) úgynevezett szerológiai vizsgálatokat végeztek a második oltáson átesett egészségügyi dolgozókon. A 102 személyből egy héttel a második oltást követően 100 esetben alakult ki olyan antitestszint (a második oltás előttinek a 6-20-szorosa), amely védelmet biztosít. A két további esetből, akiknél ez nem következett be, az egyik immunhiányos volt.
A megfigyelt antitestszint egyébként magasabb volt, mint a természetes fertőzésen átesetteké.
Míg egy héttel második oltás előtt a beoltottak csak az 50%-ánál volt a védelemhez elegendőnek tekintett ellenanyagszint, ez az arány a második oltás után több, mint 98%-ra ugrott fel. Ugyanakkor még nem ismert, hogy az oltás akadályozza-e a vírus terjesztését is, vagy csak a beoltottat védi a COVID-19 betegségtől.
A továbbiakban a Sheba Medical Centerben összesen 1000 egészségügyi dolgozón vizsgálják, hogy miként alakul az antitestszint az idő múlásával, és követik a esetleges mellékhatások jelentkezését, valamint azt, hogy a beoltottak között alakul-e ki COVID-19 fertőzés. Kutatják az életkor és a alapbetegségek hatását is az oltásokat követő antitesszintekre.
Forrás: https://en.globes.co.il/.../article-israel-research-finds...
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Ahol én voltam, ott előbb beadták az oltást, és csak utána írták meg a papírt. Pedig csak 1 félével oltottak. Biztosra mentek. :D

Mikor én voltam 2 féle ment, kismamáknak, rákosoknak pfizer, többieknek sputnik, egyből az elején felírták a papírra kinek mi, majd el is különítették.

De legalább kiderült, hogy ez se egységes...
 
  • Tetszik
Reactions: Rferi66

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 072
32 569
113
From DMM.
ost az a szöveg, hogy nem a Covid-halálozások abszolút számát kell mérni, hanem a "többlethalálozást", ami nem is olyan magas. Mondjuk ez igazából azt jeleni, hogy a magyar egészségügy "békeidőben" is feltűnően rosszul teljesít, de nehogy már a felelős magyar kormány bármiért is felelősséget vállaljon!
https://www.valaszonline.hu/.../covid-halalozas.../

Bizonyára az orosz vagy az albán egészségügy kiváló, ezért volt negyede-ötöde a hivatalos covidos halottak száma a többlethalálozásnak. Dél-Amerika is a fejlett egészségügyéről híres világszerte.
 

OhioNurse

Well-Known Member
2020. szeptember 14.
1 542
8 871
113
Nem hiszem,hogy te egy kínai típusú social credit system rendszerben szeretnél élni.
Szociális kreditrendszer, mert egy egyetem felépül épül?:D
Pfej.. van ám gógyi! A CEU miatt is rinyáltál? Nem mi!;)

"Épeszű ember nem gondolhatja azt, hogy Kína felemelkedésének évszázadában a kínai tudástranszfer bármit is árthat az országnak.
Néhány évtizeden belül egy magára valamit is adó üzleti vagy politikai vezető számára a kínaiakat nem érteni olyan kínos lesz, mint ma nem beszélni társalgási szinten angolul.

Külön vastapsot érdemel az az epitheton ornansként használt magyarázó mellékmondat, hogy a Fudan Egyetem a Kínai Kommunista Párt befolyása alatt áll, azaz bármerre is jár, összekínaizza maga körül az ideológiai teret.

Akik pedig a CEU-t siratják, azt az egyetemet ahol Megfosztás és jövőtlenség: a marxizmus és a queer elmélet találkozási pontjánál, vagy Létrejönni és létezni: fiatal feminista férfiak tapasztalatai Izlandon, esetleg A queer elmélet és a Korán: hogyan artikulálják a nem heteroszexuális londoni muszlim férfiak a szexuális narratívájukat című opusokkal lehetett diplomázni, azoktól az ideológiai befolyás vádja értelmezhetetlen.

Plusz a A CEU-val való folytonos összehasonlítgatás a két egyetem összemérhetőségének tökéletesen fals látszatát kelti,miközben a Fudan messze nem a CEU ligájában játszik – itt a versenytársak a Kaliforniai Egyetem Berkeley (30.) és Los Angeles (36.) kampuszai, a londoni King’s College (31.), a New York Egyetem (35.) vagy a montreali McGill Egyetem (31.). Röviden és tömören: a Fudan Hungary Egyetem akár az Európai Unió alegszínvonalasabb egyetemévé nőhetné ki magát, a CEU-s párhuzam pedig – hiába kedves utóbbi egyetem sokaknak a fővárosban – a Fudanra nézve sértő, mégpedig nem ideológiai, hanem minőségi okokból."
 

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
Bizonyára az orosz vagy az albán egészségügy kiváló, ezért volt negyede-ötöde a hivatalos covidos halottak száma a többlethalálozásnak. Dél-Amerika is a fejlett egészségügyéről híres világszerte.
drágám, náluk is most mászott fel. aaz adat hivstalosan, viszont 2 százalék a halálozási arány, Oroszos fertőzés-nyomonkövetés mellett.
kevesebb mit 10 százalékos legalább egy oltás megkapott lakosságarány mellett, közben ha igaz délről egy új inidai mutáció, abból találtak most Ausztriában is, ha jól hallottam fél füllel. Na.ők sokaknak a követendő példa,,,,,
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 203
8 072
113
A háziorvosok kezében a döntés. És Magyarhonban nem a kórházi kezelésekkel van a gond, hanem az elavult háziorvosi rendszerrel
Nem a háziorvosok kezében van a döntés, mert a listákat központilag kapják.
A kórházi kezeléssel azért van gond, mert kevés az orovos és ápoló.
Nem a háziorvosi rendszer elavult, hanem a világ élvonalába tartozó közegészségügyi és járványkezelő rendszert nyírták ki.