Járványok, fertőzések

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

monster

Well-Known Member
2016. február 21.
2 306
10 627
113
Itt meg a nagy része oltatlan volt, páran voltak, akik 1oltást kaptak, és 1 ami kettő pfizert, de ő sem a COVID miatt került be. Csak mondom.
Azt tudom, hogy a győri kórházban vannak sokan, akik megkapták a két oltást, és bekerültek, de azt nem tudom, hogy ezek mekkora része várta ki a második oltás után a két hetet, mielőtt elkezdett mindenhová menni és csoportosulni.

És persze azt sem tudjuk, hogy oltás nélkül mennyien lennének. De azt tudjuk, hogy a teljes védettség sem jelent 100%-ot, úgyhogy benne van, hogy ők a maradék 10-15%-ba tartoznak.
 
W

Wilson

Guest
Itt a kulcsmondat!
"A Greifswald Egyetem kutatócsoportja Andreas Greinacher vérrögszakértővel az élen feltárta a VITT, vagyis a csökkent vérlemezkeszámmal társult vérrögképződés mögött rejlő lehetséges folyamatokat, és azt találta, hogy akár a vakcina segédanyaga is hozzájárulhat ahhoz az immunfolyamathoz, ami végül a vérrögösödéshez vezethet."
Vagyis találgatják még most is csupán! :mad:
..

Akik pedig már a temetőben vannak, azoknak mindegy! :mad:

Szerintem meg ez a lényeges rész a cikkben,

". A briteknél összesen 21,2 millió embert oltottak be már legalább az első AstraZeneca adaggal, ami azt jelenti, hogy a VITT előfordulása még mindig nagyon alacsony, mindössze 0,00079 százalék az esélye annak, hogy egy beoltottnál jelentkezik, a halálozás esélye pedig 0,00015 százalék.

az Európai Gyógyszerügynökség továbbra is erősen ajánlja a vakcinákat, egészen egyszerűen azért, mert a koronavírus-fertőzés okozta tünetek sokkal veszélyesebbek. Ezt támasztja alá az Oxfordi Egyetem friss tanulmánya is: a koronavírus-fertőzés esetében nyolcszorosa az esélye a vérrögösödésnek, mint a Vaxzevria beadása után. Sőt, azt is érdemes tudni, hogy a fogamzásgátló tabletta szedése nőknél például átlagosan 0,05-0,12 százalékban okozhat vérrögöt valahol a szervezetben."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 147
83 739
113
Nem ismeritek a magyar néplelket eléggé!
Csak szólok, hogy százévente vívtunk egy-egy szabadságharcot csak legutóbb!
..
Aztán gondoljátok az éttermesek, meg a felszolgálók majd mind beoltatják magukat? o_O
A szakácsok, ételkészítők is? o_O
..
Ajánlom a kommenteket!
Nagy meglepetésben lesz része sokaknak azt hiszem!
Nos, valahogy a kurucon vannak pont azon hőzöngők, akiknek anno volt egy 20%+os pártja aztán maradt egy 4,99%os hőzöngő párt, tele Gödény szintű hozzáállással.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 147
83 739
113
Hát, nem tudom. Szerintem a magyarok többségének megfelel ez a csicska lét, de ne legyen igazam. Ezt az is mutatja, hogy törölték az egyik hozzászólásomat, amiben betettem a Pfizer volt kutatójának a figyelmeztetését.

Ebben az országban szerintem nincs igény se a szabadságra, se az eltérő véleményekre. Az elmúlt évszázadok során már azt is elfelejtették, hogy ezek mit jelentenek. De még egyszer mondom, ne legyen igazam.
Olvasd el A média lenyúlásának titkos történetét, és utána beszéljél igényekről!
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 147
83 739
113
Egy tömegközlekedési eszközön sokkalta szorosabban vannak az emberek!
Ha valóban egészségügyi-védelmi célja lenne ezeknek a logikátlan, s valamely idióta háttérhatalom által elvárt ökörségeknek, s nem pedig az lenne a szándék, hogy megosszák a társadalmat másodrendűekre és szolgalelkűekre, akkor a beoltatlanokat buszról/metróról/villamosról stb. is ki kellene ám tiltanotok! Közértbe eleve nem szabadna őket beengedni, meg egyáltalán sehová, ahol élelmiszer van!
Koncertre csal olyan megy aki v. oltva van, vagy fertőzött volt sz elmúlt fél èvben, míg bkvn bárki betegen is utazhat. Ennyike.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 147
83 739
113
Itt a kulcsmondat!
"A Greifswald Egyetem kutatócsoportja Andreas Greinacher vérrögszakértővel az élen feltárta a VITT, vagyis a csökkent vérlemezkeszámmal társult vérrögképződés mögött rejlő lehetséges folyamatokat, és azt találta, hogy akár a vakcina segédanyaga is hozzájárulhat ahhoz az immunfolyamathoz, ami végül a vérrögösödéshez vezethet."
Vagyis találgatják még most is csupán! :mad:
..

Akik pedig már a temetőben vannak, azoknak mindegy! :mad:
Mondd ezt a lányom barátnőjének apukájának, akit pont nem oltottak be, mert a kórházba kerülése előtt kapott oltasra hívó smst, de már fertőzött volt... mielőtt meghalt lélegeztetőn. 48 évesen, alapbetegség nélkül!
 

winter

Active Member
2011. november 19.
104
188
43
:D
Te megint beszaladtál tátott szájjal a f@szerdőbe!
@SilvioD már leírta neked, hogy 75-85%-os a megjelenés az iskolákban.
Igen, ha úgy vesszük, tényleg nem ment iskolába a fele. Mert nem is mehetett. A felsősök csak máj. 10.-én kezdenek. :rolleyes:
Igen, de először közel sem 85%-ot vittek a szülők, de mindegy is. Ha értenéd, amit írok, akkor talán fel tudnád fogni, hogy valaki a döntéshozatalban ugyan úgy azt gondolta, hogy legalább a felsősöket lehet nem kéne visszaküldeni, plusz a tanároknak is kicsit több, mint a fele jár be így most. Nem értem mit nem értesz ezen:confused:
De gondolom neked egyszerű az életed pubikám! :D
Nekem végtelenül, de nem tudom mióta vagyunk ilyen jóban, pubikám.

Gondolom annyi eszed meg nem volt, hogy megkérdezd, hogy akkor milyet tudtak adni! :)
Értem, te válogatsz. No problemo, csak akkor ne verd az asztalt, hogy MÉNEMNINCSEN!
Nem, mivel az kommunikáció nem valósidejű az orvossal, kérdezésre lehetőség nincsen az irányunkból. Azt mondták olyan lesz, amilyet kérünk. Az asztalt nem azért verem, mert nincsen, az asztalt azért verem, mert van, csak épp szarul osztják szét a körzetek között.

Az a nő (írhattam volna Karen-t is) jut eszembe rólad, akit a 2 napja láttam egy DM-ben. Megérkeztek az üzletbe és egyből célba vették a kisállat részleget.
Majd kisvártatva olyan hangerővel és hangsúllyal kezdett el orditozni, és jelenetet rendezni mint akit éppen akkor köptek szembe.
Kiderült, hogy nincs az a típusú macskaalom(!!!) amit Ő szeretett volna. Pedig mindig idejár és mindig van. És hogy ő külön telefonált "2 nappal ezelőtt", hogy lesz majd. Erre az eladó nagyon kedvesen megnézte, és az aktuális szállítmány nem futott be. Erre a nő kijelentette - Ő márpedig nem hátrál meg -, hogy addig nem megy el a boltból, amíg az eladó nem kerít neki. (Na én itt hagytam volna ott a ribancot)
A kedves kis eladóhölgy - nagyon kedvesen - gyorsan felhívta a tőlük 4-5 utcára lévő másik üzletet, ahol volt a kurv@ macsakaalmából.
(közben a debil utánfutó férjével fenhangon ordenáré stílusban elkezdte pocskondiázni a készleten lévő almokat)
Erre "Karen" kijelentette, hogy márpedig Ő itt akarja megvenni, és hogy hozzák neki ide....
Sajnos a "jelenet" végére már nem volt időm, de fizetés közben azért megkérdeztem, a pénztárost, hogy mennyi ilyen flepnis futóbolondot utal ki nekik a sors. Csendben lesújtottan, válasz képpen kaptam egy "Sokat" választ....
Nekem meg az jut rólad eszembe, akinek elmondják hétfőn hogy 1+1 az 2, elmondják szerdán is, majd pénteken nagy hanggal hirdeti, hogy hát az 1+1 az nem is 2.

Ezek szerint nem én nem tudok olvasni, hanem te.
Az SMS-ben nem azt írják, hogy kínaira várnak, hanem azt, hogy a kínaira LEHET regisztrálni (ez esetben időpontot foglalni). Külön le van írva benne, hogy attól hogy nem regisztrálsz, a normális oltási sorban megkaphatod az oltást a korábbi regisztrációd szerint.
Én is megkaptam. Azért tudom neked ezt biztosra állítani. Csak tudod, engem már hétfő délután felhívtak, és már akkor kaptam időpontot a kínaira.
Csakhát én meg nem válogattam.
Ezt a pár sort nem értem, ki mondott olyat, hogy nem kínaira lehet regisztrálni, vagy hogy ha nem regisztrálsz, akkor nem kapsz?

Ami pedig a válogatást illeti:
Bemásolom neked a kínait kizáró körülményeket:
Az oltás ellenjavallatai
  • Akut lázas betegség
  • A Sinopharm-vakcina bármely összetevőjével szembeni súlyos allergiás reakció
  • A Sinopharm-vakcina első adagja után anafilaxiás reakcióval reagáló személy nem kaphatja meg a második adagot
  • Nem megfelelően egyensúlyban tartott krónikus betegség, vagy krónikus betegség akut fellángolása esetén, vagy kórtörténetben szerepelőtúlérzékenység
  • Várandósság
  • Szoptatás
  • 18 évnél fiatalabb életkor
És akkor honnan tudod, hogy mondjuk nem szoptatok? :D
 
T

Törölt tag 4082

Guest
Azt hiszem ide, bár a humorba is mehetne
 

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 578
11 185
113
Azt hiszem ide, bár a humorba is mehetne
Ezt konkrétan a humorba kéne tenni... :D
 
  • Tetszik
Reactions: hendrick

Blitz97

Well-Known Member
2020. május 13.
4 578
11 185
113
Az Európai Bizottság bejelentette, hogy megkötötte a világ legnagyobb vakcinaszállítási szerződését – írja a Reuters. A megegyezés szerint a következő néhány évben a Pfizer 1,8 milliárd dózis oltóanyagot fog leszállítani.

 
  • Tetszik
  • Hűha
Reactions: bel and Kim Philby

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 336
8 176
113
Hát gyerekek...

Szóval SMS-es cuccal beregeltem, időpontom van. Két napja. Hurrá.
Erre felhív a háziorvos, hogy akkor van-e már időpontom az oltásra.
Mert ő azt nem látta, hogy már van.

Na, ide vezet, amikor összevissza adatbázisokat vezetnek.
Erre megy el az idő és erőforrás.
És így vannak "vicces" anomáliák.
Érdekes hogy csak veled történik minden furcsaság, meg anomália :D
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 661
46 806
113
Nem, mivel az kommunikáció nem valósidejű az orvossal, kérdezésre lehetőség nincsen az irányunkból. Azt mondták olyan lesz, amilyet kérünk. Az asztalt nem azért verem, mert nincsen, az asztalt azért verem, mert van, csak épp szarul osztják szét a körzetek között.
Nem! Te azért vered az asztalt mert nincs jobb dolgod.
Tehát lenne vakcina, csak neked az nem kell....
Ezt a pár sort nem értem, ki mondott olyat, hogy nem kínaira lehet regisztrálni, vagy hogy ha nem regisztrálsz, akkor nem kapsz?
Ezt írtad:
Egyébként neked aztán halvány gőzöd sincs, hogy mondjuk egyáltalán mindegy-e, hogy melyik oltóanyagot kapom, vagy azok kaphatnak-e olyat, akiknek most sms-t küldtek, hogy kínaira várják őket.
Tehát aki SMS-t kapott annak nem automatikusan kínai jár, és ha nem fogadja el, akkor majd a sor végére kerül. Az állam honnan tudná az aktuális állapotodat? Ezért kell külön regisztrálni. Vagy mondjuk éppen terhes lettél... :)
Senki nem akarja rádtukmálni a kínait.


És akkor honnan tudod, hogy mondjuk nem szoptatok?
Mondjuk akkor a hormonszint ingadozások meg is magyaráznak sokmindent veled kapcsolatban...:D:D:D