Hadgyakorlatok magyar részvétellel (Magyarországon és külföldön)

Aki ráér:
"
Az Amerikai Egyesült Államok Hadseregének Európában állomásozó alakulatai
Magyarország területén, Somogy megyében is nemzetközi gyakorlaton vesznek részt ebben
az időszakban. Az amerikai fél felajánlotta, a kaposvár és környéke lakói részére 4 helikopter
/(AH-64s (Apache), CH-47 (Chinook), UH-60 (Black Hawk)/ bemutatását.
Az alakulat 2021. június 5-én szombaton 15:00 és 18:00 óra között lehetőséget biztosít a
civil lakosság részére a gépek megtekintésére.
Helyszín: Aeroclub Kaposújlak Repülő Egyesület (7522 Kaposújlak, László major)
"
honnan a news?

Egy belső levelezésből. A kollégáknak és családjuknak ajánlja, szóval csak bátran.
Csak azért kérdeztem rá, mert nem találtam publicban sehol megerősítést, és ugyan Budapestiek vagyunk, de épp Pécs mellett leszünk akkor. Potyára azért messze van, meg nem tudom mi lesz pontosan, egy 4,5 évesnek lesz-e látnivaló... a 2019-es budaörsi statikus bemutatókat élvezte, a bemutatókhoz fülvédő kellene nekik.

• Tetszik
Reactions: Törölt tag 467
Csak azért kérdeztem rá, mert nem találtam publicban sehol megerősítést, és ugyan Budapestiek vagyunk, de épp Pécs mellett leszünk akkor. Potyára azért messze van, meg nem tudom mi lesz pontosan, egy 4,5 évesnek lesz-e látnivaló... a 2019-es budaörsi statikus bemutatókat élvezte, a bemutatókhoz fülvédő kellene nekik.
Nem tudom miért nincs (még) propagálva. Lehet nem akarnak elözönlést. De a hivatkozott szervezet nagy létszámú, ha a családokat barátnőket, szeretőket egyebeket beleszámolom, akkor meg főleg.

Nem tudom miért nincs (még) propagálva. Lehet nem akarnak elözönlést. De a hivatkozott szervezet nagy létszámú, ha a családokat barátnőket, szeretőket egyebeket beleszámolom, akkor meg főleg.
Örülnék neki ha nem lenne tömegnyomor, akkor a kis tökmag is kinézeődheti magát picit :)

Azért azt is imádom, hogy lassan 120 vagy annál is több éve boldog-boldogtalan Veszprém mellett gyakorlatozik a K.u.K.-tól kezdve Grísán, hollandokon, A-10-en, Eurofighteren, Chinookon, PzH 2000-n át a mostani amerikai gyakorlatig, de mégis mindig van egy minimális háklis kisebbség, aki ezen haknizik, hogy jaj gyakorlat van. Nem vagyok most Veszprémben szóval nem tudom pontosan megmondani milyen lehet, de kétlem, hogy annyira vészes lenne. Plusz pár évvel ezelőtt még egész napos tüzérségi lövészetek voltak és reggeltől estig vadászgépes rácsapások a nullpontra (pont felettünk volt az útvonal) aztán épp a drónok zavarnák a drágák nyugalmát? Hétvégére hazaugrok majd ha akkor is aktívak jelentkezek, hogy mégis milyen, de én úgyis csak élvezni fogom :D

Azért azt is imádom, hogy lassan 120 vagy annál is több éve boldog-boldogtalan Veszprém mellett gyakorlatozik a K.u.K.-tól kezdve Grísán, hollandokon, A-10-en, Eurofighteren, Chinookon, PzH 2000-n át a mostani amerikai gyakorlatig, de mégis mindig van egy minimális háklis kisebbség, aki ezen haknizik, hogy jaj gyakorlat van. Nem vagyok most Veszprémben szóval nem tudom pontosan megmondani milyen lehet, de kétlem, hogy annyira vészes lenne. Plusz pár évvel ezelőtt még egész napos tüzérségi lövészetek voltak és reggeltől estig vadászgépes rácsapások a nullpontra (pont felettünk volt az útvonal) aztán épp a drónok zavarnák a drágák nyugalmát? Hétvégére hazaugrok majd ha akkor is aktívak jelentkezek, hogy mégis milyen, de én úgyis csak élvezni fogom :D
Még csak hétvégétől kezdődik majd a fokozott hanghatás a gyakorlaton...

• Tetszik
Reactions: nyugger
A Defender Europe 21 gyakorlatsorozat részeként június 3- 5. között éjszakai repülési feladatokat hajtanak végre, emiatt a megszokottnál nagyobb légi forgalomra és hanghatásra lehet számítani.

A gyakorlatok miatt a megszokottnál nagyobb légi forgalomra és hanghatásra lehet számítani az alábbi helyszíneken:

• június 3. 22.00-01.00 között Taszár - Kaposhomok – Sántos – Kaposvár – Orci – Nagyberki – Zimány – Fonó – Baté;
  • június 4. 23.00-02.00 között Veszprém – Nemesvámos – Tótvázsony – Nagyvázsony körzetében.

A Tábori Hajtóanyag Raktár megalakításával és üzemeltetésével az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) is kiveszi a részét a Defender Europe 21 többnemzeti gyakorlatsorozatból a Bakonyban.

Magyarország 2011-ben kezdett együttműködésbe Németországgal, az úgynevezett Wardam-rendszer működtetésére. Idén Horvátország is a közös parancsnokságnak alárendelt feladatot lát el dízel készlet raktározásával. A nemzetközi csapatok kiszolgálását a feladatban résztvevő magyar és német rajok csővezetéses, adalékolt kerozinnal biztosítják. Ehhez összesen százötvenezer köbméter tárolókapacitású elasztikus tartályrendszert építettek ki...

x60b8be4d9aaff769751915.JPG.pagespeed.ic.eL3JkBDLdk.webp

x60b8be4f5371a661750037.JPG.pagespeed.ic.vsuOQmI4jl.webp

A Tábori Hajtóanyag Raktár megalakításával és üzemeltetésével az MH Anyagellátó Raktárbázis (MH ARB) is kiveszi a részét a Defender Europe 21 többnemzeti gyakorlatsorozatból a Bakonyban.

Magyarország 2011-ben kezdett együttműködésbe Németországgal, az úgynevezett Wardam-rendszer működtetésére. Idén Horvátország is a közös parancsnokságnak alárendelt feladatot lát el dízel készlet raktározásával. A nemzetközi csapatok kiszolgálását a feladatban résztvevő magyar és német rajok csővezetéses, adalékolt kerozinnal biztosítják. Ehhez összesen százötvenezer köbméter tárolókapacitású elasztikus tartályrendszert építettek ki...

x60b8be4d9aaff769751915.JPG.pagespeed.ic.eL3JkBDLdk.webp

x60b8be4f5371a661750037.JPG.pagespeed.ic.vsuOQmI4jl.webp
Nagyon érdekelne, mennyire erős anyagú az a tartály. Meg, hogy ez így olyan kiépítésű dolog-é, mintha háborúban alkalmaznák. Mert oksa, nem a frontvonalon fekszik esélyese, de csúnya tűzfürdőt vizionálok, hacsak ránézek.

• Tetszik
Reactions: Kim Philby
Nagyon érdekelne, mennyire erős anyagú az a tartály. Meg, hogy ez így olyan kiépítésű dolog-é, mintha háborúban alkalmaznák. Mert oksa, nem a frontvonalon fekszik esélyese, de csúnya tűzfürdőt vizionálok, hacsak ránézek.
A FARP ezt szokta használni, mert gyorsan telepíthető, könnyű emiatt könnyen szállítható, nem kell hozzá speciális eszköz, az üzemanyagot szállító gépeknek nem kell a helyszínen maradni.
reservoir-souple-helitransportable2.jpg

Szted, ha Te csúnya tűz fürdőt vizionalsz, akkor azok akik a rendszert terveztek, erre nem gondoltak….. mer a mérnök az hü’je

• Vicces
Reactions: Kim Philby