A kampány végére kicsit tisztulnak a dolgok. Az SPD és a Zöldek is azzal kampányolnak, hogy a CDU kerüljön ellenzékbe. A Linkevel a koalát nem hajlandók kizárni. Pedig Laschet már csak ebbe kapaszkodik, a komcsiveszéllyel rémíti az NSZK-át, vörös - vörös - zöld koalával. Lényegében tényleg ez a 3 progi a legjobban közös nevezőre hozható, bár sztem csődbe visz....
Scholz (SPD) már egyértelműen a legesélyesebb kancellárjelölt. Annalenánál(Zöldek) ezerszer értelmesebb. Sztem akár jó kancellár is lehetne, ha nem lenne mögötte a rémes tagság, akik nagyon balra nyomják az SPD-et. Messze a legjobb szoci vezetőnek tűnik. Azért kapta meg a kancellárjelöltséget, mert full esélytelenek voltak és a buktát senki nem akarta magának. Erre a faszi megnyerheti.
Mondjuk ehhez kellett a Zöldek és a CDU jelöltjének totál alkalmatlansága. De ezek neki nem róhatóak fel. Most viszont ő is hibázik, nem határolódik el a Linketől, pedig lehet be sem jutnak, az a 6% elég necces. Csakhogy az SPD tagság vörös - vörös - zöld koalát akar. Ez középről vihet vissza a CDU-hoz és aktiválhat olyan ker. dem választókat, akik amúgy a balfasz Laschet miatt inkább otthon maradtak volna, de így elmehetnek.
A Mutti még egy pénzmosás elleni ügybe is megpróbálja Scholzot belekeverni. A rendőrség házkutatott a kampányhajrában a Scholz vezette pénzügyminisztériumban, vmi adatokat eltitkoltak az ügyészség előtt. De itt annyira kilóg a lóláb az ügy időzítése miatt, hogy ez sztem inkább kontraproduktív, bármi is legyen az igazság.
A libsik, FDP progija tűnik a német gazdaság szempontjából a legjobbnak. Ezzel el is mondtam, hogy a Zöldekével összeegyeztethetetlen és az SPD-s minimálbér, vmint adóemeléssel is. Van egy olyan érzésem a fenti 2 párttal nem fognak koalícióra lépni. Olyan kompromisszumokkal járna, olyan hiteltelenek lennének, hogy eltűnne a szavazóik 2/3-ada. Lindner már bizonyított, hogy csak a hatalomért tartalom nélkül nem megy kormányra. Legutóbb is kifarolt.