[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 585
63 979
113
Nyugat ojropa be fog terdelni az idei telen, innet mar nincs visszaut szerintem. 1 nap alatt 40%-os emelkedes? Hogy terveznek elore igy a cegek egy termek araval? Viszi magaval a villanyt, magas a gazolaj ara, covid ujratoltve, ellatasi zavarok mar most, eladosodottsag. Aremelkedes fog jonni minden termekben es igy a nyugati termekek mar nem lesznek versenykepesek. Olyan reccs lesz nyakam ra amekkora 45 ota nem volt. Idei telen le fog konyokolni nyugat europa.

 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 466
113
Egészen hajmeresztő az a totális inkompetencia, ami ezt a sok elmebeteg brexiter korrupt idiótát jellemzi kezdettol fogva, az egész országot tonkrebaszarintottak par ev alatt hihetetlen:
CNBC: As the U.K. battles food, fuel and labor crises, Boris Johnson promises change.

Az hagyjan, de az osszeomlo ellatasi rendszerek mostantol lavinakent gyorsulva fogjak magukkal rantani a most meg mukodo agazatokat, igy az egesz gazdasagot is:

Remelem, gyorsan megy vegbe az osszeomlas es ezek az undorito, korrupt, semmire sem jo megelhetesi konzervativ bohocok, mint BoJo, orokre eltunnek a tortenelem sullyesztojeben es soha nem hallunk tobbet ezekrol az etoni okatats csodjet kepviselo beltenyesztett idiotakrol es a briteknel a jozan esz kerekedik felul hamarosan.
Nem kell mindent, amit irnak, komolyan venni...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 466
113
Kurz körül szorul a hurok. Túl fogja élni a jelenlegi vádaskodási hadjáratot, meddig támogatják a zöldek még ezt a kormányt?
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 187
113
Tartanak a legdrágább téltől... LOL!
Miért nem kérdezték meg a csillagjósaikat, hogy mi jön?!!!!
Hát sajnos ott a fényességes Brüsszelben nem ismernek Téged, kedves Milagro :D .
Csak viccelek.
Nekik nincs már olyan, mint a régi királyi udvarokban, akik megmondták a királynak a véleményüket. Ez szerintük úgy is babonaszámba megy. Nem úgy ám az ő okultista szeánszaik:rolleyes:.
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 489
113
Hát sajnos ott a fényességes Brüsszelben nem ismernek Téged, kedves Milagro :D .
Csak viccelek.
Nekik nincs már olyan, mint a régi királyi udvarokban, akik megmondták a királynak a véleményüket. Ez szerintük úgy is babonaszámba megy. Nem úgy ám az ő okultista szeánszaik:rolleyes:.
Annyit pontosítanék, hogy valószínűleg komoly aktája is lehet Brüsszelben(is), mint mindenkinek, aki nem demokratikusan helyes álláspontot képvisel mondjuk a kétségkívül a télnél is sokkal fontosabb óvodai transzvesztita előadások kérdésében. :D
 
  • Vicces
Reactions: formosa1
W

Wilson

Guest

Brit szakértők kemény telet jósolnak a gázárak miatt​

a6cfa2b72e42704a796821c7f8e58.jpeg


A brit fogyasztók és energiaszolgáltatók kemény tél elé néznek a rekord magas globális gázárak miatt, és az országnak csökkentenie kell az importált gáztól való függőségét - áll az Energy UK közleményében.

Az európai gázárak az év eleje óta folyamatos növekedést mutatnak. A határidős árak meredeken ugrottak az elmúlt hetekben. Augusztus elején a holland TTF index legközelebbi határidős árainak becsült ára 1000 köbméterenként körülbelül 515 dollár volt, és szeptember végére ez a szám több mint a duplájára nőtt. Október 5 -én a határidős árak pillanatnyilag meghaladták a rekord magas 1450 dollárt.

Idén január óta 12 energiacég ment csődbe Nagy -Britanniában a magas gázárak miatt, amelyek mintegy 1,5 millió fogyasztót szolgáltak ki.

„Ez egy kemény tél lesz a fogyasztók és a beszállítók számára, ezért most elsődleges célunk az lesz, hogy túléljük a következő hónapokat. Ez tovább hangsúlyozza annak szükségességét, hogy tovább kell bővíteni alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásainkat, és csökkenteni kell az importált gáztól való függőségünket, valamint az illékony szénhidrogének árával szembeni sebezhetőséget ”-mondta a szövetség.

Az energiaszektor úgy véli továbbá, hogy az országnak nemzeti energiahatékonysági programra van szüksége az otthonok számára, amely a leghatékonyabb intézkedés a fogyasztói kiadások hosszú távú csökkentésére.

A gázár éles ingadozása a gazdaság más ágazatait is sújtja. A legnagyobb műtrágyagyártók közül többen, köztük az ammónium -nitrát, bejelentették gyáraik termeléscsökkentését az emelkedő gázárak miatt, ami széndioxid -hiányhoz vezetett az országban. A széndioxid, amelyet az állatok levágás előtti kábítására és a húskészítmények csomagolására használnak, az ammónium-nitrát előállításának mellékterméke. Az ipar tisztviselői arra figyelmeztettek, hogy az ország élelmiszerválsággal néz szembe, ha nem kezelik a széndioxid hiányt.

Szeptember 22-én az Egyesült Királyság Üzleti, Energetikai és Ipari Minisztériuma háromhetes megállapodást kötött a CF Fertilizers műtrágyagyártóval, hogy azonnal kezdjék újra a termelést, hogy megelőzzék az élelmiszer-válságot az országban.


Colonelcassad
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 506
54 466
113
Ez èv első 9 hónapjában az osztrák hatósàgok 27300 illegális migrànst tartóztattak le. Kiutasitás: nulla
Basszus: Ez megfelel kb Budaörs vagy jászberény lakósságának!
Ezeknek lakás, iskola, eü ellátás, aztán majd munka kell, ami a saját lakósság rovásàra megy. :(
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
Ez èv első 9 hónapjában az osztrák hatósàgok 27300 illegális migrànst tartóztattak le. Kiutasitás: nulla
Basszus: Ez megfelel kb Budaörs vagy jászberény lakósságának!
Ezeknek lakás, iskola, eü ellátás, aztán majd munka kell, ami a saját lakósság rovásàra megy. :(
Megnyugtathatlak. Dolgozni egyáltalán nem akarnak. Fehér nőkért jöttek ide.
 
W

Wilson

Guest
Oroszország aláássa a belga hadsereg hitelességét......

694


Vicces módon a belga hadsereg úgy döntött, hogy a https://www.hln.be/nieuws/leger-hee...en-conings-opgepookt-vanuit-rusland~ab3e30c5/ a Conings eltávozásáról szóló történetért az "orosz beavatkozást" okolja. És itt megint Oroszország a hibás!


* * *

Rövid háttértörténet: Jürgen Konings belga katona magához vett egy rakás fegyvert, és az erdőbe vonult, hogy gerillázzon Belgium fővirológusa és a kormány ellen. A belga felsővezetés annyira fel volt dúlva, hogy nemcsak a saját erőikkel keresték Jürgent, hanem még a németeket is behívták, akik azonban valamiért néhány nap után (gondolom, fáradtan) leléptek. A keresési művelet során lövéseket hallottak, de nem tudni, hogy ki lőtt kire, és azt sem, hogy egyáltalán lőtt-e valaki. A bukott Rambo holttestét néhány évvel később egy kisváros polgármestere találta meg az erdőben. A hivatalos verzió az öngyilkosság.

Maga a cikk:

A hadseregnek bizonyítékai vannak: Oroszországból terjesztik az összeesküvés-elméleteket Jürgen Koningsról
Konkrét jelek utalnak arra, hogy a Jürgen Koningsot övező összeesküvés-elméleteket orosz internetes trollok szították. Ez Michel Hoffmann vezérkari főnök véleménye. A védelmi főnök (CHOD) ezért gyorsabb teljes körű kibervédelmet akar.
A vezérkari főnök szerint bizonyítékot találtak arra, hogy az orosz beavatkozás "a nyugati társadalmunk destabilizálásának és népünk radikalizálásának szándékával történt" - áll a jelentésben.
Conings májusi eltűnésekor, és természetesen holtan találása után is mindenféle gyanú keringett a közösségi médiában, hogy a katona "túl sokat tudott", és ezért "meggyilkolták".
Hoffman most azt szeretné, ha a hadsereg gyorsan kiépítene egy teljes kiberkomponenst az ilyen internetes trolltámadások ellen. Az ügynökség végül mintegy 300 magasan képzett katonai és polgári alkalmazottat fog foglalkoztatni.
Úgy tűnik, hogy mind a védekező, mind a támadó munkát online kell végezniük. A vezérkari főnök szerint a kiberkomponensnek "a lehető legrövidebb időn belül" készen kell állnia.
"A stratégiai jövőkép 2030-at ír elő, de szerintem már korábban készen kell állnunk".

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

A hálás olvasók hozzászólásai (a dolgok ott általában nagyon erősen "cenzúrázottak") :

Rita Smet :

Igen, és aki ezt elhiszi, az biztosan bolond! Tényleg azt hiszed, hogy az emberek még mindig elhiszik ezt a baromságot?

Peter Martens:

Amit már az elején mondtam, a Conings-ügy minden oldalról bűzlik, és miért?
A hadseregünk parancsnokának alkalmatlansága miatt.
Az is feltűnt nekem, hogy különleges német egységeket kértek, és hogy néhány nappal később hirtelen eltűntek a helyszínről, vajon tényleg elvégezték már a "munkájukat"?

Andy Bouilley:

Egy összeesküvés-elmélet az összeesküvés-elméletek megcáfolására!

Abdul Nasaj:

Az, hogy a nyugati média mindenért Oroszországot hibáztatja, szintén összeesküvés-elmélet.

Merlin Pikaveh:

Szerencsére ott van a globális felmelegedés és az oroszok, és minden mást el lehet hallgatni; a hadsereg alulfinanszírozása, a hatalmi politika, több tiszt, mint férfi, a politikai árulás, a demagógia, a cenzúra, az iszlamizmus, a maximális adók, a túl magas energiaárak, a rossz gazdálkodás, az illegális bevándorlók stb. nem érdemelnek említést, és ha mégis, akkor az első két okot kapjuk.

Eric Leisen:

Oroszországban legalább a muszlim terroristákkal és más bűnözőkkel még mindig foglalkoznak, és ténylegesen megbüntetik őket. Nem mintha Oroszországban jobbak lennének a dolgok, de az itt és más nyugat-európai országokban uralkodó büntetlenségre sem lehetünk büszkék. Úgyhogy azt hiszem, bizonyos esetekben jó lenne, ha Putyin lenne itt a főnök.

Jan Tubbak:

Oroszország vagy a korona mindannyian hibásak, nézzenek a tükörbe.

Michelle Verbroek:

Előbb vegyenek egy rendes zárat, hogy az emberek ne tudjanak olyan könnyen kijutni a barakkokból nehézfegyverekkel, mielőtt felállítanak egy kiberegységet.

Dirk Vantomme:

Igen, mutasd meg a bizonyítékot !!!

Karel Vandeweyer:

És mennyi támogatást kap a sajtónk, hogy ilyen ostobaságokat írjon?

Patrick Devael:

Úgy tűnik, könnyebb az oroszokat hibáztatni, mint beismerni a saját hozzá nem értésünket.

Fons Casteels:

Jürgen Konings a [fegyverek] ellopásával bebizonyította, hogy a laktanyáink őrzése haszontalan, és öngyilkosságával bebizonyította, hogy a hadseregünknek túl sok tábornoka és túl kevés katonája van. Oroszország kétségtelenül nevetett a belga hadsereg tehetetlenségén. De az a tény, hogy trollokat használtak, hogy még nevetségesebbé tegyék a hadseregünket, túlságosan őrültségnek hangzik.

Colonelcassad
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113

Brit szakértők kemény telet jósolnak a gázárak miatt​

a6cfa2b72e42704a796821c7f8e58.jpeg


A brit fogyasztók és energiaszolgáltatók kemény tél elé néznek a rekord magas globális gázárak miatt, és az országnak csökkentenie kell az importált gáztól való függőségét - áll az Energy UK közleményében.

Az európai gázárak az év eleje óta folyamatos növekedést mutatnak. A határidős árak meredeken ugrottak az elmúlt hetekben. Augusztus elején a holland TTF index legközelebbi határidős árainak becsült ára 1000 köbméterenként körülbelül 515 dollár volt, és szeptember végére ez a szám több mint a duplájára nőtt. Október 5 -én a határidős árak pillanatnyilag meghaladták a rekord magas 1450 dollárt.

Idén január óta 12 energiacég ment csődbe Nagy -Britanniában a magas gázárak miatt, amelyek mintegy 1,5 millió fogyasztót szolgáltak ki.

„Ez egy kemény tél lesz a fogyasztók és a beszállítók számára, ezért most elsődleges célunk az lesz, hogy túléljük a következő hónapokat. Ez tovább hangsúlyozza annak szükségességét, hogy tovább kell bővíteni alacsony szén-dioxid-kibocsátású energiaforrásainkat, és csökkenteni kell az importált gáztól való függőségünket, valamint az illékony szénhidrogének árával szembeni sebezhetőséget ”-mondta a szövetség.

Az energiaszektor úgy véli továbbá, hogy az országnak nemzeti energiahatékonysági programra van szüksége az otthonok számára, amely a leghatékonyabb intézkedés a fogyasztói kiadások hosszú távú csökkentésére.

A gázár éles ingadozása a gazdaság más ágazatait is sújtja. A legnagyobb műtrágyagyártók közül többen, köztük az ammónium -nitrát, bejelentették gyáraik termeléscsökkentését az emelkedő gázárak miatt, ami széndioxid -hiányhoz vezetett az országban. A széndioxid, amelyet az állatok levágás előtti kábítására és a húskészítmények csomagolására használnak, az ammónium-nitrát előállításának mellékterméke. Az ipar tisztviselői arra figyelmeztettek, hogy az ország élelmiszerválsággal néz szembe, ha nem kezelik a széndioxid hiányt.

Szeptember 22-én az Egyesült Királyság Üzleti, Energetikai és Ipari Minisztériuma háromhetes megállapodást kötött a CF Fertilizers műtrágyagyártóval, hogy azonnal kezdjék újra a termelést, hogy megelőzzék az élelmiszer-válságot az országban.


Colonelcassad

Ilyen "az országnak csökkentenie kell az importált gáztól való függőségét" meg hasonló mélyenszántó gondolatok ... Tudom - ott szúrtam el az életem, hogy nem brit tudósnak álltam ... :)
 

Pogány

Well-Known Member
2018. április 26.
20 029
66 489
113
Az Osztrák Néppárt (ÖVP) teljes mellszélességgel kiáll Sebastian Kurz kancellár-pártelnök mellett - erősítette meg Günther Platter tiroli tartományfőnök és August Wöginger frakcióvezető a csütörtök késő éjszakába nyúló válságtanácskozás után.
Forrás: https://kuruc.info/r/4/234545/