[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Bezzeg a buziolimpiát megpályázta és meg is rendezte a főváros , akkor bizony nem vinnyogtak a demokraták! ;)Fene a gusztusukat!

Miért esetleg valaki most gyűjt aláírásokat a zsidó olimpiaként aposztrofált MACCABI játékok ellen? Pedig arra nem ad zsozsót a NOB és, hogy teljes legyen a kép, csak zsidók vehetnek rajta részt :D Ez így elég rasszistán hangzik..
 
  • Tetszik
Reactions: szuvorov
M

molnibalage

Guest
Bezzeg a buziolimpiát megpályázta és meg is rendezte a főváros , akkor bizony nem vinnyogtak a demokraták! ;)Fene a gusztusukat!
Az nem került semmibe, a meglevő létesítményekért fizettek a rendezők és ennyi. Jééééééééé, pont ezt mondom, hogy Londom, Los Angeles és Tokió szintű városok azért tudnak olimpiát rendezni, mert minden létesíménynyük megvan, amit használnak is, nem kell szinte semmit felhúzni. Legfeljebb minimális átalakítás. Úgy lehet jó el olimipa. Úgy, hogy 2 hétért új városrészeket húzol fel, úgy kurvára nem... Főleg, ha szét van lopva...
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Jééééééééé, pont ezt mondom, hogy Londom, Los Angeles és Tokió szintű városok azért tudnak olimpiát rendezni, mert minden létesíménynyük megvan, amit használnak is, nem kell szinte semmit felhúzni...
Ám érdekes módon - mint a többi olimpia - a londoni is ráfizetéses volt. Akkor mit "akartunk mi" egyáltalán? Mertünk nagy baromságot álmodni? Talán nem álmodozni kéne, hanem rendbe kell tenni az oktatást, az egszségügyet, a béreket, az utakat a közlekedést etc...
És ha mindez megvan, akkor utána - és csak utána - jöhet az olimpia. Ami persze /mint a londoni/ úgy is veszteséges lesz. De az olimpiák már csak ilyenek....
 

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Ezt egyszer szívesen megbeszélném veled személyesen is.
Velem?!? - Akkor én még suliba jártám. De mivel színészkedtem, pár nappal a csürhedúlás után volt szerencsém a TV-ben járni. A hátsó kapun mentünk be és felvétel után elöl megmutatták a romokat. Egy /3 ajtós méretű férfi/ asszisztens könnyes szemmel kalauzolt a szétvert munkahelyén. Inkább vele kellene "beszélned"...!
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
Azt a neonáci fideszes csürhét vízágyúval kellett volna oszlatni, mert törtek, zúztak, raboltak, gyújtogattak. /Persze jó magyar szokás szerint a vízágyú sem működött./ De tényleg, miért nem szóltál a híveidnek, hogy a Te házadat rabolják ki, és a Te autódat gyújtsák föl...?!?

Annyira buta a hozzászólásod hogy egész egyszerűen a kocsmai szintet se üti meg. Neonáci .... még a fogalommal se vagy tisztában ....
Trollkodás helyett inkább képezd magad ... tudom nehéz, fárasztó meg minden.. de ez van.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Az 1,7milliárd dollár az ugye kb 500MFt. Ez a töredéke a teljes a költségnek, sőt szemmel alig látható töredéke egy olimpia rendezésének.
1200 mrd lenne a teljes kiadas. 500 mrd-t ad a bizottsag. 800 mrd maradna a vegosszeg (infrastruktoralis fejlesztesek nelkul). Ez kabe annyi mint amit a hatarvedelemre koltunk addig (evente 80 mrd+). Kis koltsegvetesu olimpianal 500 mrd az mar jelentos resz.
A többit viszont nem a NOB felügyeli. Na, itt kezdődik a Mészáros és Mészáros Kft. vadászterülete.
Mennyivel is szebb lenne, ha a kulfoldi cegek epithetnek az infrastrukturat. :oops:
Epitkezesek lesznek a jovoben is es a magyar vallalkozok is csak profitert fogjak elvallalni a munkat. Ilyen szempontbol az olimpia nem oszt nem szoroz.
Hol volt itt valaha nemzeti egység? Egyébként ezt olvastad valahol? Hol? Mert pont ellenkező dolgokat szoktak mondani! Költsünk az egészségügyre, a szegényekre, az oktatásra, közszolgáltatásokra!
Dolgoznak rajta folyamatosan. Ilyet korabban meg nem is lattam ezert inkabb ne a korabbi bagazs kerje rajtuk szamon ezeket.
Nem kell a Momentumra szavazni, én sem biztos hogy rájuk fogok, de ne adjunk már a szájukba olyanokat, amiket nem mondtak, vagy nem úgy mondtak!
Persze hogy rajuk fogsz szavazni. :) Atcimkezik magukat idonkent, de attol meg ugyanaz a bagazs. Hallgattam mar a dumajukat eppen eleget.
Miért adunk 3MFt-t a Bácska-Topolya FC-nek (szerb III. osztály) Miért magyar állami cégek a főszponzorai az Eszék FC-nek? Miért csak bizonyos érdekvédelmi szervezetek, pártok kapnak magyar állami támogatást a határon túliak közül (Lsd. Délvidék, Erdély, Felvidék)l miközben más, szintén magyar szervezetek vegetálnak?
Nagyon zavar, igaz? :eek:
Legfeljebb minimális átalakítás. Úgy lehet jó el olimipa. Úgy, hogy 2 hétért új városrészeket húzol fel, úgy kurvára nem... Főleg, ha szét van lopva...
Ha szet van lopva ugy semmi se jo. Kolthetunk nagyobb osszeget az egeszsegugyre, az oktatasra vagy barmire, de ha ellopjak akkor semmi ertelme. A ket het (plusz paralimpia) pedig csak egy tortenet csucspontja. A gazdasagra nem csak abban a kis idoben gyakorol pozitiv hatast, de erre magadtol is rajohettel volna.
Ám érdekes módon - mint a többi olimpia - a londoni is ráfizetéses volt.
Gigaolimpiak voltak. Sokszoros koltsegvetessel. Nem meglepo, hogy (a rendezes eveben?) negativ a szamla.
Talán nem álmodozni kéne, hanem rendbe kell tenni az oktatást, az egszségügyet, a béreket, az utakat a közlekedést etc...
Ezek a dolgok folyamatos fejlesztest igenyelnek es soha nincsenek "készen".
És ha mindez megvan, akkor utána - és csak utána - jöhet az olimpia. Ami persze /mint a londoni/ úgy is veszteséges lesz. De az olimpiák már csak ilyenek....
Minden reklam komoly kiadas, es csak hosszabb tavon hozza vissza az arat.

Mondom mindezt ugy, hogy nem is erdekelnek a profi sportok. Ha valoban csak 800 mrd lenne az extra kiadas (lopassal, szavazassal, tuntetesekkel stb egyutt), akkor en nem tudok ellene felhozni csak egyetlen ervet: Nincs osszparti konszenzus az ugyben, mert a ballibak kihatraltak mogule. A szavazas szerintem be lehetne huzni. De tul kockazatos ugy nekiugrani a kovetkezo ket valasztasnak, hogy nincs osszparti egyetertes a temaban. :eek:

A hatterben ugyis megy folyamatosan az egyezkedes. Ha a metro ugyeben nem enged a kormany, akkor biztos vagyok benne, hogy alajuk fog pakolni az ellenzek. Roka fogta csuka. o_O
 
  • Tetszik
Reactions: csibeszke

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 916
113
Molni

A linket azért raktam be, hogy legyenek számok, és ne olyan számok , mint amiket bizonyos ellenzéki körök kommunikálnak.
Mivel nem olyan giga olimpiában gondolkodtunk, mint Peking vagy London így értelemszerűen annyiba nem került volna az egész.
Én max. 6 milliárd dollár körüli összegre tippeltem volna mindennel együtt. Ez 1800 milliárd forint környéke. Ebből fizetne a NOB 500 milliárd forintot, meg 100 milliárdból már elkészültek a vizes helyszínek. Így maradna kb. 1200 milliárd forintnyi (4 milliárd dollár) rendezési költség. Ez sem kevés, de nem is vállalhatatlan.
Én például örültem volna egy magyar olimpiának :)
 
M

molnibalage

Guest
Molni

A linket azért raktam be, hogy legyenek számok, és ne olyan számok , mint amiket bizonyos ellenzéki körök kommunikálnak.
Mivel nem olyan giga olimpiában gondolkodtunk, mint Peking vagy London így értelemszerűen annyiba nem került volna az egész.
Én max. 6 milliárd dollár körüli összegre tippeltem volna mindennel együtt. Ez 1800 milliárd forint környéke. Ebből fizetne a NOB 500 milliárd forintot, meg 100 milliárdból már elkészültek a vizes helyszínek. Így maradna kb. 1200 milliárd forintnyi (4 milliárd dollár) rendezési költség. Ez sem kevés, de nem is vállalhatatlan.
Én például örültem volna egy magyar olimpiának :)
De, ez vállalhatalan kötlség úgy, hogy a nagy része 2 hét után rohadna. Ennyi pénzből annyi minden lehetne helyre tenni, hogy arra szavak nincsenek. Tudom, ennek egy része közlekedési fejlesztés, de 1800 mrd-os nyugodtan szorozd meg kettővel. Bocs, ez vállalhatatlan, mikor az egészségügy és az oktatás a szétesés szélén áll. Ilyen helyzetben, aki olimpiát akar rendezni az én szememben az nettó kretén.
 
  • Tetszik
Reactions: svajcibeka

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 338
54 916
113
Molni

Köszönöm a dicséretet:
"Ilyen helyzetben, aki olimpiát akar rendezni az én szememben az nettó kretén."
 
M

molnibalage

Guest
Molni

Köszönöm a dicséretet:
"Ilyen helyzetben, aki olimpiát akar rendezni az én szememben az nettó kretén."
De most erre mit mondjak...? Ez olyan, mintha a két szobás lakásodból a WC és szobád, ahol tanulsz és dolgozol már össze akar dőlni, te meg veszel egy luxus mercit, hogy majd azzal taxizol és talán 8 év múlva termel valami hasznot.

Eszednél vagy...? Vedd már észre, hogy kik rendeztek olimpiát 1996 óta.

1996 Atlanta Kőgazdagok.
2000 Syney. Ja, picit sem szegények. Nem véletlenül volt talán a mai napig a legjobb olimpa, mert nem úgy kezelték, mint a jenkik.
2004 Athén. Bedumálták, hogy telik rá. Rá is basztak.
2008 Peking. Diktatúra, van rá pénz, senki nem kérdez semmit, mert jön a nagy fekete autó és 1.4 mrd lakos mellett kerekítési hiba az állami költségvetésben.
2012 London. Kőgazdag, nagyváros, a főbb létesímének eleve üzemelnek olimpia nélkül is.
2016 Rio. Nem gazdagok, egy rakás dolgot fel kellett húzni és éppen recesszió volt az országban is. Rohad minden.

Ez alapján kérlek indokold már meg, hogy min. 500 ezer funkcionális analfabéta és közmunkás országában, széteső egészségügy és oktatás mellett te hova a rákba akarsz olimpiát...? De most tényleg...?

Ennyi embernek mentek el otthonról? Ez nem a "merjünk kicsit lenni", hanem "bazdmeg ég a ház" helyzet...
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 643
55 251
113
Emlèkeztek Szocsira? Ott semmi nem volt jó, mert Putyin ez meg az, meg buzik àllitólagos elnyomâsa meg pussyriot.... hogy az olimpia nem politika?
Az lenne itt is. Hiàba fut minden rendben, semmi nem lenne elég jó, mert Orbàn !
Egesz nap a " demokratikus ellenzek" folyna nyugati médiakból meg, hogy elnyomjàk a ciganyokat ( dokumentàciók errőlll), antiszemitizmus van itt és hogy milyen nagy a nyomor ès mégis ilyen gigantomanikus dologra költjük a pènzt, mint minden despota rendszer..... :)
Nem szükséges, hogy hónapokig pellengérezzék az orszàgot,mert it ugye SEMMI nem jó.
Ez az egesz olimpiai nekem ugy tünik, mintha pitiznénk egy kis elismerésért, amit ugysem kapunk meg. Akkor jobb le se szarni...
Ezt a zsidóolimpiàt viszont gőzerövel nyomnâm a mèdiàkban, hadd lâssàk, milyen antiszemitàk vagyunk :)) és nem kerül semmibe.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
Velem?!? - Akkor én még suliba jártám. De mivel színészkedtem, pár nappal a csürhedúlás után volt szerencsém a TV-ben járni. A hátsó kapun mentünk be és felvétel után elöl megmutatták a romokat. Egy /3 ajtós méretű férfi/ asszisztens könnyes szemmel kalauzolt a szétvert munkahelyén. Inkább vele kellene "beszélned"...!

16 éves voltam 2006-ban :) és ezek messze eltartottak 2010 ig. Szívesen megbeszélném vele is, hogy a köztévé, a mi adónkból is megy és rendkívüli esetben be kéne olvasni amit odavittek, és nem okoskodni kéne, mert így járnak.. Még a Landerer nyomdája is kinyomtatta a 12 pontot pedig az magánkézben volt és nagyon megható a könnyes szemű matróna meséje, de a kilőtt szemeket senki nem adja vissza, volt aki öngyilkos lett miután konkrétan megvakították egy gumilövedékkel. Volt akiknek a karrierje ment rá, vagy kirúgták az egyetemről, mert a rendőrök igaztalanul megvádolták olyasmivel amit el sem követett. 10 évbe telt mire bebizonyította az igazát, de a diplomája ugrott. És még nagyon sokat tudnék mesélni leütött nénikről bácsikról, játszótérre gyerekek közé belőtt könnygázgránátokról, lovasrohamokról utcai harcokról, kossuth rádió udvarán térdelésről, a rendőrörsön, való kínzásról, újjtördelésről, verésekről, megalázásokról. Csak hát persze te akkor gyerek voltál...
 
M

molnibalage

Guest
A másik bullshit terminológia ez a "nemzeti" felcímkézés. Ráteszik ezt az egyébként elég nevetséges címkét és akkor az mindent szentesít, mint valami pápai áldás régen?

Komolyan mondom, hogy ez a szellemi mélyrepülés valami elképesztő...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Szívesen megbeszélném vele is, hogy a köztévé, a mi adónkból is megy és rendkívüli esetben be kéne olvasni amit odavittek, és nem okoskodni kéne, mert így járnak..
Nem sok 16 eves adojabol megy a kozteve... 2-300 agressziven kovetelozo tunteto irasat pedig senki sem koteles beolvasni. Ott volt az alkalom, hogy meglatogassatok Ferit es a tarsait, de elszalasztottatok. Akkor nem lett volna rendori megtorlas sem. o_O
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
széteső egészségügy és oktatás mellett te hova a rákba akarsz olimpiát...?
Hanyszor kell meg elmondani, hogy ezek a rendszerek nem tudnak osszeomlani? Ezek nem bankok.
Nem szep dolog ugy ezekre hivatkozni ugy, hogy a mostani az elso kormanyzat aki tesz is erte valamit (, te pedig csak folyton kopkodod oket).
Eszednél vagy...? Vedd már észre, hogy kik rendeztek olimpiát 1996 óta.
GIGAolimpiat! Raadasul folyton a Londoni olimpiaval jottok, ami a vilag egyik legdragabb orszagaban rendezett, legnagyobb koltsegvetesu olimpiaja volt.
A másik bullshit terminológia ez a "nemzeti" felcímkézés. Ráteszik ezt az egyébként elég nevetséges címkét és akkor az mindent szentesít, mint valami pápai áldás régen? Komolyan mondom, hogy ez a szellemi mélyrepülés valami elképesztő...
Nyugaton nem kell elmondani az embereknek, hogy csak akkor vegyenek kulfoldi termeket, ha nincs annak megfelelo hazai a polcokon. Mi meg nem tartunk ott. Es amennyi internacionalista libtard van nalunk, akik aktivan dolgoznak ez ellen, szerintem meg egy jo darabig ezt fogod hallgatni.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Hanyszor kell meg elmondani, hogy ezek a rendszerek nem tudnak osszeomlani? Ezek nem bankok.
Nem szep dolog ugy ezekre hivatkozni ugy, hogy a mostani az elso kormanyzat aki tesz is erte valamit (, te pedig csak folyton kopkodod oket).
Majd akkor mondd hogy nem tud összeomlani, ha egy panasz/betegség KIVIZSGÁLÁSÁRA te kapsz több hónapos határidőt, magyarán akkor fogsz orvos elé kerülni!! Mert a dokinak már a helyettesítője is külföldön van, vagy az asszisztensei vagy már az egész csapat külföldön dolgozik, olyan jól meg voltak itthon fizetve a havi 300-330 órai munkájukért. Nincs pénz hogy megfizessék őket, de stadionokra, amik soha nincsenek negyed kapacitásnál jobban látogatva - na arra van pénze az országnak, mert az a fontosabb, mert Vityának az a hobbija, és hát nem ő fizeti hanem az adófizetők!! Hadd mondjam meg, hogy egy magyar olimpiai éremnek ugyanúgy tudok örülni, akkor is ha Párizsban akasztják a győztes magyar nyakába, de még jobban tudok neki örülni ha ezért nem kell sárba taposni mondjuk az egészségügyi dolgozókat. De ha az a pénz amit ott keresnek szerinted elég és nem kellene nekik többet adni, akkor nagyon sok helyen van felvétel az egészségügyben, hajrá előre. Pl. most temettük a háziorvosomat, szerencsétlen soha nem lehetett nyugdíjas, 70-en túl rákbetegen is dolgozott halálig, mert nem volt aki beálljon helyette. És a doktornő aki most helyettesíti saját rendelési idejében, az is mindjárt nyugdíjaskorú ... De azért építsenek stadiont meg olimpiát az adónkból ... az a fejlődés útja....
 
Status
Not open for further replies.