[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

formosa1

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 575
978
113
Neonáci .... még a fogalommal se vagy tisztában ....
Megnyugtatlak: Jártam iskolába. Tehát meg tudom különböztetni a gondolkodó embert, a gondolkodásra képtelen /tehát befolyásolható/ alattvalótól. Adolfnak és Viktornak is az utóbbiakra /volt/ van szüksége. És az ideológia is hasonlóságokat mutat, igaz, lehetnének akár komunisták is.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 098
113
Látom nem esik le a poén. Kapaszkodj meg, de ez a megmozdulás arról is szólt, hogy a választók egy része azt gondolja, hogy nem a vidékiek faszával verné a csalánt (adóforintjaival), hogy a fővárosban legyen egy olimpia néhány vidéki helyszínnel. Valahol csudás, hogy ez nem tűnt fel sokaknak...

Neked nagyon sok minden nem esik le. Főleg az nem, hogy ebben a politikai akcióban az olimpia csak ürügy.
- Nem esik le, hogy valakinek fizetnie kellett a 30 napos aláírás gyűjtési akciót. Voltak gyűjtőpontok, egy csomó (1600-nál több) aktivista, akit el kellett látni, egyes hírek szerint voltak köztük fizetésért dolgozó diákmunkások is szép számmal, volt plakátkampány, 15 ezer példányban kiadott kamu újság, 30 ezernél bőven több aláírásgyűjtó ív, stb... Csak a kóbor apácák gondolják komolyan, hogy ennek a költségét a diákok a zsebpénzükből dobták össze, meg a kétfarkú kutyások "mikroadományból" finanszírozták és hogy valahogy a semmiből termett vizsgaidőszakban ennyi "aktivista" aki ráért egész nap a gyűjtőpontokon ácsorogni és a házakat járni aláírásért.
- Nem esik le, hogy nem csak Kubatov-lista létezik, hanem minden politikai szervezetnek van adatbázisa, amit pont az ilyen akciókkal építenek, Ezért szaporodnak meg feltűnő módon a választási felkészülési időszakban az aláírás gyűjtések.
- Nem esik le, hogy a másik cél a sajtó saját témával való ellátása. A politikusok (oldaltól függetlenül) médiamajmok, akik számára - ugyanúgy mint minden cölöbnek - az a fontos hogy írjanak róluk, szerepeljenek a TV-ben, rádióban. Márpedig ezt most sikerült elérni.
- Nem esik le, hogy a választás előtt fel kell rázni a szavazóbázist. Ha vulgárisan akarnék fogalmazni aktus előtt fel kell sz...ni a résztvevő egyedet, mert "öreg motor már csak szívatóval indul". Az ilyen akcióknak ez is a célja.
- Nem esik le, hogy van egy erős párhuzam Bajnai megjelenése és az akkori alájátszás, valamint a mostani események közt. Bajnai a választás előtt 1,5 évvel lépett színre, a Momentumosok is közel 1,5 évvel a választás előtt indították az olimpiás kampányukat. Bajnai alá toltak 3 viszonylag friss "civil" szervezetet és a Momentum is egy 2016-nban alakult szervezet, ami kb. ugyanannyira "civil". Bajnaiék rövidesen párttá alakultak, 2013 márciusában. A Momentum is azzá akar alakulni márciusban. Bajnai mellé a "civil" szervezeteken kívül megpróbálták beállítani az LMP-t, majd miután ez nem ment, szakították a pártot. Most a Momentum mellé beállt az LMP, és a Bajnai féle sikertelen kísérlet maradványaként létező Együtt és PM, na meg a Kétfarkú Kutyások. Bajnai azonnal kapott egy jó nagy sajtó támogatást. Láss csodát, az elmúlt 1 hónapban a Hírkereső több találatot dob a népszavazás, aláírás, olimpia kereső szavakra, mint az MSZP-re, A DK-ra, a Jobbikra, vagy Gyurcsány, Botka, Vona nevére. Még a Momentum nevére is közel 600 találat jön ki, azaz a derék sajtómunkások napi átlagban közel 20 cikkel nyomták ezt a csipet csapatot. Bajnait is bemérte azonnal egy medián nevű közvéleménykutató 20 % fölé (azóta is ezen röhögnek sokan). A Momentumot is a Medián mérte kapásból 2 százalékosnak olyan adatfelvételi időponttal, amikor még be sem jelentették a párttá alakulási szándékot. Bajnai sem építkezni akart, hanem hatalmat átvenni a balliberális oldalon. Azt hirdette hogy ernyő szervezet lesz az Együtt ami alá majd beállnak a pártok. A Momentum is az akcióban több-kevesebb lelkesedéssel résztvevő szervezetek ernyője lenne legalábbis a népszavazás erejéig, utána meg esetlen a választáson is. Bajnai is próbálkozott a bizonytalanok, kiábrándultak, passzívak megnyerésével, ezért mindenkit várt az ernyő alá és szándékosan szivárványos színre festette azt. A Momentumosok is kijelentették hogy az MSZP-vel, a Fidesszel és a Jobbikkal is együttműködne (csak még azt nem tudják miben). Értelemszerűen ez inkább szól a szavazóknak, mint az érintett pártok vezetésének.
- Nem esik le, hogy a Momentum pont akkorra időzített, amikor az MSZP-vel és a DK-val kellene tárgyaljon nagyon pocsék helyzetből a 2014-re felfuttatott Együtt-PM kísérlet maradványa a virtuális médiapártok, amiknek sem számottevő támogatottsága (1-2 %), sem szervezete, mozgósító képessége nincs. Most pénz sem áll annyi mögöttük, mint amikor Bajnai Mesterházyt próbálta lenyomni. És önállóan semmi esélyük a parlamentbe jutásra, az MSZP és a DK pedig nem érdekelt abban hogy megint a hátán vigyen be olyanokat akik az ő szavazóbázisukat akarják kannibalizálni. Ha formálisan állnak össze, még akkor sincs meg az 5 % még az MLP-vel és a Kétfarkúakkal együtt sem. Ugyanakkor 2 pártra már 10 % a küszöb, 3-ra, vagy többre pedig 15 %. Tehát ahhoz, hogy bejutási esélyesként tárgyalhassanak kell egy ernyő szervezet, ami egy pártként 5 %-os küszöbért indul és össze tudja gereblyézni a Bajnai-féle kísérlet maradványait (kármentés a kísérlet kudarca után), a rendszer elleneseket és azokat a bizonytalanok, kiábrándultak, passzívat, akik elhiszik, hogy ők most mások lesznek, mint a korábbi balliberális pártocskák. Már ha a tárgyalási pozíciót sikerül javítani és elérni hogy az MSZP és a DK bevigye őket a parlamentbe akkor is megérte a próbálkozás.
- Persze még nagyobb nyeremény lenne az LMP megnyerése, amire most, Schiffer háttérbe vonulásával, az LMP lelkes beállásával az aláírás gyűjtésbe mutatkozik is esély.
- Sőt a főnyeremény a Jobbik beállítása lenne az ernyő alá. A most turbó üzemmódban cukisodó és balra tolódó Vona körbe is nyalta a Momentumot "Mi épp így kezdtük, de a kormányon lévő Fidesz is, amikor még friss, új erő volt" "Tipikus magyar sajátosság: amikor a rendszer megcsontosodni látszik, jönnek a diákok és szétzúzzák azt" "Ők is az egyetemekről jöttek, onnan csatornázták be új, forró témáikat a politikába" A Jobbikot megpuccsolni és Vonával elhitetni, hogy ő szerez értékes vazallusokat, miközben majd őt állítják félre nagyobb siker lenne, mintha a 2014-re Bajnai el tudta volna venni Mesterházytól az MSZP-t.

Persze lehet azt gondolni, hogy az aláírás gyűjtés tényleg csak az olimpiáról, hogy tényleg úgy gondolják, hogy van esély érvényes népszavazásra, hogy tényleg csak lelkes diákokról van szó, akik mögött nem áll senki, akik a zsebpénzükből, meg "mikroadományból" finanszírozzák az akciójukat és akiket csak merő véletlenségből vett pajzsára a balliberális sajtó és csak az ügy szent mivolta miatt sittek beállni az akciójukba a korábbi politikai kísérlet maradványai. Lehet abban hinni, hogy nem egy új politikai kísérlet kezdő lépését látjuk. Lehet úgy gondolni, hogy én vagyok az üldözési mániás, összeesküvés elméletes gyök2, akinek nem esik le, mi miről szól.
 
M

molnibalage

Guest
Neked nagyon sok minden nem esik le. Főleg az nem, hogy ebben a politikai akcióban az olimpia csak ürügy.
- Nem esik le, hogy valakinek fizetnie kellett a 30 napos aláírás gyűjtési akciót. Voltak gyűjtőpontok, egy csomó (1600-nál több) aktivista, akit el kellett látni, egyes hírek szerint voltak köztük fizetésért dolgozó diákmunkások is szép számmal, volt plakátkampány, 15 ezer példányban kiadott kamu újság, 30 ezernél bőven több aláírásgyűjtó ív, stb... Csak a kóbor apácák gondolják komolyan, hogy ennek a költségét a diákok a zsebpénzükből dobták össze, meg a kétfarkú kutyások "mikroadományból" finanszírozták és hogy valahogy a semmiből termett vizsgaidőszakban ennyi "aktivista" aki ráért egész nap a gyűjtőpontokon ácsorogni és a házakat járni aláírásért.
- Nem esik le, hogy nem csak Kubatov-lista létezik, hanem minden politikai szervezetnek van adatbázisa, amit pont az ilyen akciókkal építenek, Ezért szaporodnak meg feltűnő módon a választási felkészülési időszakban az aláírás gyűjtések.
- Nem esik le, hogy a másik cél a sajtó saját témával való ellátása. A politikusok (oldaltól függetlenül) médiamajmok, akik számára - ugyanúgy mint minden cölöbnek - az a fontos hogy írjanak róluk, szerepeljenek a TV-ben, rádióban. Márpedig ezt most sikerült elérni.
- Nem esik le, hogy a választás előtt fel kell rázni a szavazóbázist. Ha vulgárisan akarnék fogalmazni aktus előtt fel kell sz...ni a résztvevő egyedet, mert "öreg motor már csak szívatóval indul". Az ilyen akcióknak ez is a célja.
- Nem esik le, hogy van egy erős párhuzam Bajnai megjelenése és az akkori alájátszás, valamint a mostani események közt. Bajnai a választás előtt 1,5 évvel lépett színre, a Momentumosok is közel 1,5 évvel a választás előtt indították az olimpiás kampányukat. Bajnai alá toltak 3 viszonylag friss "civil" szervezetet és a Momentum is egy 2016-nban alakult szervezet, ami kb. ugyanannyira "civil". Bajnaiék rövidesen párttá alakultak, 2013 márciusában. A Momentum is azzá akar alakulni márciusban. Bajnai mellé a "civil" szervezeteken kívül megpróbálták beállítani az LMP-t, majd miután ez nem ment, szakították a pártot. Most a Momentum mellé beállt az LMP, és a Bajnai féle sikertelen kísérlet maradványaként létező Együtt és PM, na meg a Kétfarkú Kutyások. Bajnai azonnal kapott egy jó nagy sajtó támogatást. Láss csodát, az elmúlt 1 hónapban a Hírkereső több találatot dob a népszavazás, aláírás, olimpia kereső szavakra, mint az MSZP-re, A DK-ra, a Jobbikra, vagy Gyurcsány, Botka, Vona nevére. Még a Momentum nevére is közel 600 találat jön ki, azaz a derék sajtómunkások napi átlagban közel 20 cikkel nyomták ezt a csipet csapatot. Bajnait is bemérte azonnal egy medián nevű közvéleménykutató 20 % fölé (azóta is ezen röhögnek sokan). A Momentumot is a Medián mérte kapásból 2 százalékosnak olyan adatfelvételi időponttal, amikor még be sem jelentették a párttá alakulási szándékot. Bajnai sem építkezni akart, hanem hatalmat átvenni a balliberális oldalon. Azt hirdette hogy ernyő szervezet lesz az Együtt ami alá majd beállnak a pártok. A Momentum is az akcióban több-kevesebb lelkesedéssel résztvevő szervezetek ernyője lenne legalábbis a népszavazás erejéig, utána meg esetlen a választáson is. Bajnai is próbálkozott a bizonytalanok, kiábrándultak, passzívak megnyerésével, ezért mindenkit várt az ernyő alá és szándékosan szivárványos színre festette azt. A Momentumosok is kijelentették hogy az MSZP-vel, a Fidesszel és a Jobbikkal is együttműködne (csak még azt nem tudják miben). Értelemszerűen ez inkább szól a szavazóknak, mint az érintett pártok vezetésének.
- Nem esik le, hogy a Momentum pont akkorra időzített, amikor az MSZP-vel és a DK-val kellene tárgyaljon nagyon pocsék helyzetből a 2014-re felfuttatott Együtt-PM kísérlet maradványa a virtuális médiapártok, amiknek sem számottevő támogatottsága (1-2 %), sem szervezete, mozgósító képessége nincs. Most pénz sem áll annyi mögöttük, mint amikor Bajnai Mesterházyt próbálta lenyomni. És önállóan semmi esélyük a parlamentbe jutásra, az MSZP és a DK pedig nem érdekelt abban hogy megint a hátán vigyen be olyanokat akik az ő szavazóbázisukat akarják kannibalizálni. Ha formálisan állnak össze, még akkor sincs meg az 5 % még az MLP-vel és a Kétfarkúakkal együtt sem. Ugyanakkor 2 pártra már 10 % a küszöb, 3-ra, vagy többre pedig 15 %. Tehát ahhoz, hogy bejutási esélyesként tárgyalhassanak kell egy ernyő szervezet, ami egy pártként 5 %-os küszöbért indul és össze tudja gereblyézni a Bajnai-féle kísérlet maradványait (kármentés a kísérlet kudarca után), a rendszer elleneseket és azokat a bizonytalanok, kiábrándultak, passzívat, akik elhiszik, hogy ők most mások lesznek, mint a korábbi balliberális pártocskák. Már ha a tárgyalási pozíciót sikerül javítani és elérni hogy az MSZP és a DK bevigye őket a parlamentbe akkor is megérte a próbálkozás.
- Persze még nagyobb nyeremény lenne az LMP megnyerése, amire most, Schiffer háttérbe vonulásával, az LMP lelkes beállásával az aláírás gyűjtésbe mutatkozik is esély.
- Sőt a főnyeremény a Jobbik beállítása lenne az ernyő alá. A most turbó üzemmódban cukisodó és balra tolódó Vona körbe is nyalta a Momentumot "Mi épp így kezdtük, de a kormányon lévő Fidesz is, amikor még friss, új erő volt" "Tipikus magyar sajátosság: amikor a rendszer megcsontosodni látszik, jönnek a diákok és szétzúzzák azt" "Ők is az egyetemekről jöttek, onnan csatornázták be új, forró témáikat a politikába" A Jobbikot megpuccsolni és Vonával elhitetni, hogy ő szerez értékes vazallusokat, miközben majd őt állítják félre nagyobb siker lenne, mintha a 2014-re Bajnai el tudta volna venni Mesterházytól az MSZP-t.

Persze lehet azt gondolni, hogy az aláírás gyűjtés tényleg csak az olimpiáról, hogy tényleg úgy gondolják, hogy van esély érvényes népszavazásra, hogy tényleg csak lelkes diákokról van szó, akik mögött nem áll senki, akik a zsebpénzükből, meg "mikroadományból" finanszírozzák az akciójukat és akiket csak merő véletlenségből vett pajzsára a balliberális sajtó és csak az ügy szent mivolta miatt sittek beállni az akciójukba a korábbi politikai kísérlet maradványai. Lehet abban hinni, hogy nem egy új politikai kísérlet kezdő lépését látjuk. Lehet úgy gondolni, hogy én vagyok az üldözési mániás, összeesküvés elméletes gyök2, akinek nem esik le, mi miről szól.
Az egész wall of textnek semmi értelme nem volt.

Bernie Sanders a jenkiknél USA elnöki kampányt finanszírozott mikroadományokból úgy, hogy egy a clinton ellenszélben tette és egy ideig a párt fejesei közül nem támogatták. Majdnem ő lett a demokrata elnökjelölt. A vicc az, hogy azon bukták el az egészet, hogy c-t tolta be a pénz meg a médiája, mikor egy hataloméhes perszóna és egyetlen pozitívuma, hogy nem t. De kb ennyi.

Te meg erre jössz mindenféle elméletekkel, hogy egy aláírás gyűtés, amihez kb. idő, türelem és papír stand kell az biztos az egész baloldal összefogása, mikor semmiről sem képesek azok a balfaszok megegyezni és az egyik röhejes pártocska jeöltje egy köztörvényes adócsaló...

Van egy olyan érzésem, hogy te még soha semmit nem csinálták a közjóért puszta lelkesedésből ingyen vagy úgy, hogy akár te fizettél érte. Aki nem ilyen, az persze képtelen megérteni mások motívációit...

Nem semmi...
 
  • Tetszik
Reactions: endre

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Leszarom. Lassan 3-szoros költségtúllépés van. Egy olimpia anélkül is iszonatosan buka veszélyes. Ilyen aránnyal az olimipa rendezése = csőd. Nézzed már meg, hogy mekkora gazdaságú városok és országok rendeznek olimpiát. Egy olimpia rendezésének kb. annyi realitása van, mint a holdraszállásnak 10 évben belül. Nem telik rá, luxus. Amig az ország lakosságának 30 százaléka a szegénységi küszöb táján van és százezrek nem végzik el az általános iskolát sem, addig nem olimpia kell és felélni a jövőt, hanem oktatáspolitka. Amikor hónapos várólisták vannak műtétekre, akkor nem stadiont és olimpát kell megcélozni, hanem azt, hogy ne omoljon összes az egészségügy. Öcsém, a volt háziorovosom 74 éves korában is dolgozott és halt meg. Szeritned ez normális? Már most sem találni háziorvost, de orvos és tanár sem lesz ebbena tempóban 15 év múlva. Az utolsó meg majd kapcsolja le a villanyt...?

Eszénél van az, aki olimpiát akar rendezni, mikor egyes szektorok lassan összeomlnak miközben a TB-t húzzál le rólam és mehetek magánrendelése...?
Te most tényleg arra gyúrsz, hogy előhozd belőlem az állatot...?
Nem akarlak elkeseríteni, de ettől az orvosi ellátás minősége nem fog javulni. Ajánlom akkor én is az Agendát, hogy éppen azért lett megkonstruálva ez a program, hogy kisebb városok is rendezhessenek ... Az olimpia lényege, hogy ne csak a csúcsgazdagoké legyen a jog hanem a kicsiké is. Éppen ezért.
A szegénység kialakulásának, meglétének nem elsősorban az olimpia az oka, hanem az évtizedeken keresztül folyó folyamatos elvonások, jövedelemkiesések. Ki szüntette meg a vidéki lakosság megélhetését biztosító mezőgazdasági feldolgozóipart ? Kik zárták be iszonyatos elánnal a gazdaságosan, vagy azzá tehető üzemeket, iparágakat ? Kik adtak el mindent privatizáció címén ? Kik szüntették meg és vágták vissza a családtámogatásokat ?
Az elvándorlásról szólva, ezt akarta mindenki a nyugati csatlakozást, hát tessék itt van. Mert azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy kapásból milliós fizetéseket tudunk fizetni minden dokinak ? És arról van szó hogy sokan csak azért léptek le mert kint ugyanazért a pénzért még kevesebbet kell dolgozni... Sok orvos ismerősöm megcsinálta ez.. Közben pedig itthon akik tudják elteszik a zsebpénzt, ami ugye jogilag vesztegetés akárhogy is finomítjuk...
Ennek a jelenségnek semmi köze a stadionépítéshez, teljesen más tészta, ennyi erővel a segélyeket jogosulatlanul felvevő kisebbségeinket is elővehetjük, mert az sem kicsi összeg.
A NOB és a FIFA mára a korrupció szinonímája lett...
Azok nyugati irányítású szervezetek, ott korrupció nincs ! (nem lehet :)
Én igazából már várom azt a pillanatot, mikor stabilian 2-3 város fogja rendezni, mert náluk megvan az alap infrastruktúra, amit használnak, csak be kell illeszteni a létesítmények programjába az olimipát. Erre 10 milliós városok képesek.
Ezt nem hiszem hogy fogjuk látni. 10 milliós városok ésszerűen elérhető közelségben Amerikában, Japánban, Indiában, Kínában vannak. És kifújt.
Szerintem diszkont-olimpiák lesznek, fapados verzióban. Ha nem lesz benne biznisz közeli üzleti köröknek, senki nem fog belemenni.
Ezzel bármilyen faszságot lehet igazolni. hogy "bezzeg a szemetek" nem engednek. Az nem egység, hogy mindne faszságra rábólintunk. Hallod, az aláírás gyűjtés pont arról szól, hogy akkor a választópolgár kimondhatja, hogy mit akar. Hahó, erről szól a népképviselet...
Aha. Csak vezesd le nekem a népfelség elvét követve, hogy a 7,5 millió választópolgárt érintő döntést miért 1,5 millió szavazó mondja ki ? Ami még egy millió sem ui, 50-55 % a részvételi átlagarány.
Öööö a határon túli magyar ide adózik...? A nemzet egységét meg mindenki élje meg magában, ne az én adómat basszák el erre.
Pedig a te adódat basszák el majd az izraeliták is a Maccabi játékaikra, akik aztán végképp nem itt adóznak. Az nem fáj ? 10 milliárd.
Én pont ezért nem szabad olimpiát rendezni. Egyébknét ez is szánalmas, hogy az "érved" az, hogy "de más is lop". A különbség nekem annyi, hogy akkor az egyik naracsos lápmavasat vagy kötelet kap a másik meg pirosat. Remélem ez nem sérti az egyenlő bánsámód elvét...
Soha semmilyen politikai erőt nem fogsz találni amelyiknek ne lenne gazdasági holdudvara, érdekcsoportjai. Ez még Amerikában is így működik. Ha ez szar, mondj egy olyan rendszert ahol az elképzeléseid szerint folynak a dolgok. Viszont kettő perc alatt azt is meg fogom tudni cáfolni.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7 and zeal
M

molnibalage

Guest
Nem akarlak elkeseríteni, de ettől az orvosi ellátás minősége nem fog javulni. Ajánlom akkor én is az Agendát, hogy éppen azért lett megkonstruálva ez a program, hogy kisebb városok is rendezhessenek ... Az olimpia lényege, hogy ne csak a csúcsgazdagoké legyen a jog hanem a kicsiké is. Éppen ezért.
Leszarom, hogy miért lett megkonstruálva. A történelem azt mutatja, hogy olcsó olimpia nincs. Ez egy mítosz, egy legenda...
A kereszténység is biztos a békés együttélésért született, de aztán végül mégis valahogy vallásháború is lett még keresztény és keresztény között....

Az elvándorlásról szólva, ezt akarta mindenki a nyugati csatlakozást, hát tessék itt van. Mert azt ugye te sem gondoltad komolyan, hogy kapásból milliós fizetéseket tudunk fizetni minden dokinak ?
A tapasztalat azt mutatja, hogy egy tisztességes magyar mérnök fizetésért lazán itthon maradna az orvos, csak ennek közelében sincs a többség. Így viszont naná, hogy megpattanak.

Azok nyugati irányítású szervezetek, ott korrupció nincs ! (nem lehet :)
Értékelem iróniádat, de ilyet én soha nem mondtam, ergo ez a rész igazából nettó trollkodás.

Ezt nem hiszem hogy fogjuk látni. 10 milliós városok ésszerűen elérhető közelségben Amerikában, Japánban, Indiában, Kínában vannak. És kifújt.
Akkor ők fognak olimpiát rendezni. Ez a nagyfiúk sportja. Nem minden országnak van űrpogramja és 4. vagy 5. generációs vadászgép vagy csúcs harckocsi iparai. Mi a túróért képzeli azt sok ember, hogy az olimpia rendezés az nem ilyen kategóira...? Erre sem képes mindenki ésszerű keretek között...
Szerintem diszkont-olimpiák lesznek, fapados verzióban. Ha nem lesz benne biznisz közeli üzleti köröknek, senki nem fog belemenni.

Aha. Csak vezesd le nekem a népfelség elvét követve, hogy a 7,5 millió választópolgárt érintő döntést miért 1,5 millió szavazó mondja ki ?
A Kúriát kérdezt, mert a civilek országos aláírásgyűjtést akartak. Egyrészt azárt, mert akkor az országos jelleg miatt a köcsög felső vezetés még annyira sem takarózhet, másodszor azt játszi könnyedséggel hozták volna. Jó reggelt, csak a fővárosban meglett a 250k+, mikor egy országoshoz elég is. Kb. a felnél leállhattak volna.

Nem tudom, hogy a frászaba tudták a jogalkotók kisakkozni azt, hogy a kevesebb, mint két milliós fővárosban kell 150k aláírás, országosan meg elég 200k. A kettő kurvára nem áll arányban az ország lakossági eloszlásával...
Pedig a te adódat basszák el majd az izraeliták is a Maccabi játékaikra, akik aztán végképp nem itt adóznak. Az nem fáj ? 10 milliárd.
De, zavar az is. Csak akkor minden nap posztolja ki az 500 dolgot, ami zavar? Nem lehet minden ellen minden nap tiltakozni. Az olimpia ennek cirka 200-300-szorosába fáj. Akkor szerinted az erőforrásokat hova csoportosítja a civil szervezet? Hm...? Egyszerű erőforrás felhasználást nem értesz meg, de azért osztod az észt. Epic...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Szerintem diszkont-olimpiák lesznek, fapados verzióban. Ha nem lesz benne biznisz közeli üzleti köröknek, senki nem fog belemenni. ...
Leszarom, hogy miért lett megkonstruálva. A történelem azt mutatja, hogy olcsó olimpia nincs. Ez egy mítosz, egy legenda...
Akkor ők fognak olimpiát rendezni. Ez a nagyfiúk sportja.
Nincs szukseg gigantikus epuletekre, mert ma mar nem a helyszini nezokbol jon be a nagy penz, hanem a kozvetitesekbol. Ezt valtozast kihagyod a szamitasodbol. A NOB nem jofejsegbol akar kisebb olimpiat, hanem mert igy erheti meg.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 098
113
Az egész wall of textnek semmi értelme nem volt.

Bernie Sanders a jenkiknél USA elnöki kampányt finanszírozott mikroadományokból úgy, hogy egy a clinton ellenszélben tette és egy ideig a párt fejesei közül nem támogatták. Majdnem ő lett a demokrata elnökjelölt. A vicc az, hogy azon bukták el az egészet, hogy c-t tolta be a pénz meg a médiája, mikor egy hataloméhes perszóna és egyetlen pozitívuma, hogy nem t. De kb ennyi.

Te meg erre jössz mindenféle elméletekkel, hogy egy aláírás gyűtés, amihez kb. idő, türelem és papír stand kell az biztos az egész baloldal összefogása, mikor semmiről sem képesek azok a balfaszok megegyezni és az egyik röhejes pártocska jeöltje egy köztörvényes adócsaló...

Van egy olyan érzésem, hogy te még soha semmit nem csinálták a közjóért puszta lelkesedésből ingyen vagy úgy, hogy akár te fizettél érte. Aki nem ilyen, az persze képtelen megérteni mások motívációit...

Nem semmi...

Bajnai esetében a nemzetegyesítő szakértő mítoszával próbálkoztak.Nem jött be. Most a névtelen, lelkes, rendszerellenes, önzetlen diáksereg mítosza van soron. Végül is, ha nem tolnak előtérbe egy embert, akkor nehezebb ellenük a karaktergyilkosság. Láthatóan neked ez a mítosz bejön. Én meg mesének tartom. Olyan eladhatónak szánt történetnek, mint amilyennel például egy új popcsapatot, vagy egy új valóságsó szereplőt is be szokás dobni. A nagyérdemű közönség előtt játszott szerepnek.

Azt elmagyaráznád, hogy a "közjóért" önzetlenül küzdő diákoknak miért van szükségük a párttá alakulásra, országjárásra, "a cselekvés kis köreinek" létrehozására, minden körzetben jelölt állítására és a parlamenti küszöb önálló átlépésére? Mert hogy erről nyilatkoznak és nekem magas, hogy ez miért szükséges, ha csak annyi a céljuk, hogy a magyar olimpiát megakadályozzák.

Arról beszélnek, hogy "helyi ügyekkel akarnak foglalkozni", "aktivizálni szeretnék az embereket és a helyi nyilvánosságot" mondanivalójuk van "az oktatásügy, az egészségügy, a szociális ellátórendszerek helyzete, a lakhatás kérdése" terén. Azt hirdetik, hogy "az átlagember is politizálhat. Mindenki szívesen beszélne arról, milyen jövőt képzel a gyerekeinek, a környezetének, a nemzetnek. Az embereket az fogta meg a Momentumban, hogy érezték, nincsenek hülyére véve, és általa megüzenhetik, hogy senki sem dönthet a fejük fölött." Mert ők "eleve így építkeznek." "Tanultak más pártok hibáiból, amelyek nem tudtak kiszabadulni Budapestről."

Hát nem mesébe illő, ahogy a közjóért küzdő önzetlen diákok most megpróbálják megszólítani azokat, akiket a korábbi politikai kísérletnél nem sikerült?

Meg bedobtak olyat is, hogy a baloldalnak nincs elégé egészséges nemzettudata, ezáltal bevágódván a jobboldali szavazóknál. Különösen nagyon nemzettudatos jobbikosoknál.

Az olimpia előtt a migránskérdés volt a Momentum fő témája (legalábbis a népszavazásig). Természetesen a bevándorlók pártján álltak a csúnya kerítésépítőkkel szemben, de csak szolidan.

143 tiszta lelkű momentumos, akik mögé önzetlenül több, mint 1600 aktivista állt be aláírást gyűjteni. Saját zsebből. A közjóért.
 
M

molnibalage

Guest
Bajnai esetében a nemzetegyesítő szakértő mítoszával próbálkoztak.Nem jött be. Most a névtelen, lelkes, rendszerellenes, önzetlen diáksereg mítosza van soron. Végül is, ha nem tolnak előtérbe egy embert, akkor nehezebb ellenük a karaktergyilkosság. Láthatóan neked ez a mítosz bejön. Én meg mesének tartom. Olyan eladhatónak szánt történetnek, mint amilyennel például egy új popcsapatot, vagy egy új valóságsó szereplőt is be szokás dobni. A nagyérdemű közönség előtt játszott szerepnek.
Laiki, te matekból is ennyire 0 vagy...? A Momentum jelengleg, ha pártként indulna csak rontana a helyzeten, mert még több felé oszlik el a szavazat. Jelen állás szerint komoly esély lenne arra, hogy mindenkit 5% alá zúzna. Az lenne csak a fasza, 100% FIDESZ a parlamentben...

Azt elmagyaráznád, hogy a "közjóért" önzetlenül küzdő diákoknak miért van szükségük a párttá alakulásra, országjárásra, "a cselekvés kis köreinek" létrehozására, minden körzetben jelölt állítására és a parlamenti küszöb önálló átlépésére? Mert hogy erről nyilatkoznak és nekem magas, hogy ez miért szükséges, ha csak annyi a céljuk, hogy a magyar olimpiát megakadályozzák.
Te soha nem szoktál tervezni, lehetőségeket felvetni és adott esetben dobni őket. Képzelt, még a cégek is ezt teszik és mikor tanulmány készül az iparban, akkor is ez megy.

Komolyna mondom, hogy megáll az eszem...

Arról beszélnek, hogy "helyi ügyekkel akarnak foglalkozni", "aktivizálni szeretnék az embereket és a helyi nyilvánosságot" mondanivalójuk van "az oktatásügy, az egészségügy, a szociális ellátórendszerek helyzete, a lakhatás kérdése" terén. Azt hirdetik, hogy "az átlagember is politizálhat. Mindenki szívesen beszélne arról, milyen jövőt képzel a gyerekeinek, a környezetének, a nemzetnek. Az embereket az fogta meg a Momentumban, hogy érezték, nincsenek hülyére véve, és általa megüzenhetik, hogy senki sem dönthet a fejük fölött." Mert ők "eleve így építkeznek." "Tanultak más pártok hibáiból, amelyek nem tudtak kiszabadulni Budapestről
."
És most ezzel mi a baj...????????

Hát nem mesébe illő, ahogy a közjóért küzdő önzetlen diákok most megpróbálják megszólítani azokat, akiket a korábbi politikai kísérletnél nem sikerült?
Mi a mesébe illő? A 48-as és 56-os forradalom az nem volt az...? Komolyan mondom, hogy ez a hitetlen tamáskodás valami iszonyatosan fájdalmas. Itthon már mindin bokorban "ezek" és "azok" vannak, semmi sem az ami látszik...? Te, a gyíkemberes konteó mikor jön...?

Meg bedobtak olyat is, hogy a baloldalnak nincs elégé egészséges nemzettudata, ezáltal bevágódván a jobboldali szavazóknál. Különösen nagyon nemzettudatos jobbikosoknál.
Nemzettudata. A baloldalnak jelenleg csak bűnözői, lózungjai és ábrángjai vannak. Semmit sem tudnak azon kívül a kampányban felhozni, hogy csak azt, hogy ők nem a fidesz és OV. Hát fasza...

143 tiszta lelkű momentumos, akik mögé önzetlenül több, mint 1600 aktivista állt be aláírást gyűjteni. Saját zsebből. A közjóért.
Laiki, megkérdezhetem, hogy hány éves vagy? Mert, ha szimplán öreg, akkor szimplán egyszerűen annyira más közegben szocializálódták, hogy képtelen vagy ezt felfogni... Én saját zsebből vagyok csónakházi tag és járok le Dunát takarítani, mert nekem ez jól esik és másnak is jó. Valaki meg komolyabban veszi ezt, és politizál. Van aki állat menhelyet tart fent, valaki meg más területen segít.

Nyugaton teljesen természetes, csak ebben a röhejes poszkomcsi országban totális szellemi tunyaságban tűnik ez furcsának...
 
M

molnibalage

Guest
Vagy közelebbi példa? A HT összefogalaló írása nekem kerül pénzbe, nektek ingyen lesz. Mégis megcsinálom. A közjónak, saját zsebből. Nesze neked...
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 594
7 657
113
Kissé még náthás vagyok, de a betegség az, amikor 1 viktátor a megkérdezésünk nélkül kifizettetné velünk az ötkarikás lázálmait. A nép viszont nem kér az ilyen betegségből!
Mindenkit megkérdeztél személyesen, vagy az ellenzéki aláírásokból jött ez a nagy következtetés, már csak azért kérdem mert nem ők vannak többségben.
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Vagy közelebbi példa? A HT összefogalaló írása nekem kerül pénzbe, nektek ingyen lesz. Mégis megcsinálom. A közjónak, saját zsebből. Nesze neked...
Hát szerintem itt mindenki értékeli és ha arról volna szó a zöm beszállna a költségekbe is.
Én is írtam már szakdogát, évfolyamdolgozatot, prezentációt másnak/oknak a két szép szemért illetve segítség gyanánt. (az idő is pénz)
Annyiban még jó is volt, hogy el kellett merülnöm a témában, így nekem is volt némi hasznom, bár nem anyagiakban mérhető.

Egyébként az olimpiás témát szerintem ejtsük mostmár.
Nagy valószínűséggel vissza lesz vonva a pályázat.
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Gondolod tudsz ujat mondani a temaban? En vagyok az az egeszsegugyi dolgozo, akit a "sarba tapostak"...
Annyit mondtam, hogy nem kellene az egeszsegugyre hivatkoznia olyan embereknek akik egyebkent csak kopkodik az eu-t. Ez etikatlan. Mindig csak olyankor jut eszebe mindenkinek az egeszsegugy helyzete, ha valami masrol van szo. Wtf? Gondolod ezt nem latjak at az eu dolgozok? Szerinted ez hogy esik nekik? Aljas dolog ilyen modon rajuk hivatkozni.
7 ev alatt 80 mrd ment el a foci stadionokra. Te sem gondolhatod, hogy ezen mult az eu helyzete( meg az oktatase, az infrastrukturae, a honvedsege stb...). 4 evtized folyamatos hanyatlas utan a mostani kormanyzat az elso aki jot is tett veluk. Mindenki mas csak pofazott es igergetett.

Megjegyzem, nalam jobban biztos nem ruhelled a focit. A stadionok is jobban zavarnak mint teged. Inkabb egettek volna el azt a penzt,,. De azt is tudom, hogy nem azon mulik senkinek sem az elete, ezert nem is szoktam kopkodni oket a stadionok miatt. A honvedseg sem a foci miatt van bajban. Ott is tobb evtizedes hanyatlas utan kell valamit kezdeni. Hogy neked miert a stadionok jutnak mindenrol eszedbe, azt nem tudom. Magasrol teszek en ra, ha masokkal oldalakon at meddo vitakat folytatok, de toled azert szokatlan az ilyesmi. Sajnalom, de te tetted magasra a lecet. :p
Azt hogy mennyi pénz ment a stadionokra nem tudhatjuk, mert ugye a közpénz egy idő után elveszíti ezt a jellegét, vagyis nem számolnak el vele. Mindenesetre ha egy faluban nagyobb stadion épül mint a lakosság száma, semmi baj ha azt valaki saját zsebből fedezi mert ilyen sok maradt neki ADÓZÁS UTÁN, és ez a hobbija. Viszont óriási baj ha ezt adóból/állampénzből teszi a politikus mert neki ez a hobbija. Igazad van, nálam biztos jobban rühelled a focit, mert én egyáltalán nem rühellem, ifjabb koromban kergettem eleget a labdát, koromnál fogva ma már csak nézem azt. Persze nem egy Felcsút-Soroksár meccset ülök végig, mert egymás ellen akármilyen jó meccset is játszanak, egy idő után beugrik hogy a nemzetközi porondon ez mennyit ér. Sajnos nem sokat, annyit biztos nem amennyit az adónkból sokkal fontosabb célok helyett erre költenek. Viszont abban nincs igazad hogy ezen nem múlik senki élete, egyik kollégám fiának pár éve pont azon múlt hogy hiába volt szabad mentőkocsi, nem volt rá személyzet. A stadionok meg azért jutnak mindig eszembe, mert ez az a terület ahova szerintem érdemtelenül sok pénz jut sokkal fontosabb állami feladatok rovására, ráadásul a Vezér egyéni hobbija miatt durva diszkriminációval más szabadidős tevékenységekkel szemben. Más hobbisták keményen fizetnek a hóbortjukért (lásd horgászok, hobbi-fotósok, virágkertészek, modellezők, vadászok, a fiaim pl. terembért fizetnek hogy sportolhassanak, és a hobbi-tűzzománcos se kap állampénzből égetőkemencét, stb.). Tudod ezzel úgy vagyok, mint mikor valaki panaszkodik hogy kicsi a fizu és rosszul él a család, de ő maga napi három doboz sört benyel és elszív heti másfél doboz bagót. Ha ezt nem tenné akkor se lennének milliomosok de legalább kevésbé élne szűkösen a család - pedig azt a pénzt ő kereste meg, aki meg a stadikba nyomja a forintokat az nem maga kereste azt! Nekem az a véleményem hogy az államnak nem elsőrendű feladata a stadionépítés (még csak második helyre se sorolnám addig míg konganak az ürességtől!), főleg nem a nyilvánvaló elsőrendű feladatainak rovására.
Nem tudom hogy ez mitől magas léc neked, de azért megpróbálhatnád átugorni.
 
M

molnibalage

Guest

Ilyen szintű kreténségre szavak nincsenek. Most nem tudom, hogy ezek tényleg ennyire hülyék vagy csak ennyire néznek hülyének minket...?

Pont miattatok balfaszkám nem volt lehetséges at országon népszavazás gyűjtés, ehelyett arányaiban sokkal durvább feltételű fővárosban kellett gyűjteni. Vastag arcbőre van ennek az idiótának

Markonyinak nevezni a felnőtt lakoosság igen komoly százalékát is a hülyeség csúcsa. A szavazára jogosultak kb. 20%-a aláírta. (1,7 millióból kb. 75% szavazhat). Ez markonyi te utolsó jellemtelen, egyégsugrarú politikuskám? Az a markonyi amikor ti - mikor nagyritkán befáradtok dolgozi a parlamentbe - eldöntitek, egy szerintetek mit akarnak a választaók. A jelek szerint kurvára nem azt ami ti behaluztok...
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 140
113
Viszont abban nincs igazad hogy ezen nem múlik senki élete, egyik kollégám fiának pár éve pont azon múlt hogy hiába volt szabad mentőkocsi, nem volt rá személyzet.
Teljesen mindegy mennyi penzt fognak a mentokbe tolni, ilyen eset mindig lesz. Soha nem fog mindenki mellett allni egy mentos.

Jelenleg a mentok kierkezesi ideje nem rosszabb mint a gazdag nyugati orszagokban. Igaz, a mentosok terhelese helytol fuggoen igen valtozo. Van ahol nagyon kemenyen szivnak. Sajnos az elsosegelyt sem veszik eleg komolyan az emberek es a temaban sem olvasottak, pedig ilyen tudasra idovel mindenkinek szuksege lesz. A mentok kierkezesi idejet ezzel a tudassal kellene athidalni es nem a tuzzomancos olvasottsaggal.
Az intenziven szinte 100%-os hatekonysaggal lehet ujraeleszteni. A mentoknel ez majdnem nulla. Mi (amikor mentoztem) csak olyankor tudtuk elve bevinni az ilyen sulyos betegeket, ha veletlenul volt a helyszinen valaki aki ertett az ujraeleszteshez. elsogegelyhez. Az elso 15 percben meg egy jol mukodo rendszerben sem a mentok szamitanak.
Megeltem a mentosok tobb evtizedes amortizaciojanak a veget. En ott voltam. Hallottam - az egyebkent ertelmes - szovivot ahogy azt mondja a kameraba: Az emberek ezt a hivatast hobbibol csinaljak. Ez valami eufemizmus lehetett arra, hogy a valosagban az alulfizetett es tulhajszolt emberek, zero tarsadalmi megbecsules mellett galyaznak. (Naponta ment a karate az autoban. Hu, sokat meselhetnek.) Ott voltam akkor is amikor 2-3 honap alatt lelepett az egyik korhazi osztalyrol az emberek harmada. Utana 10%-kal megnott az osztalyon elhunyt betegek szama. ...es akkor meg semmifele stadionrol szo sem volt. Mar korabban elert egy melypontot az eu. Sot, a stadionok epitesevel egy idoben az eu-ben is lassu javulas jelei lathatoak.

OFF: Hallkan jegyzem meg, hogy inkubator es lelegeztetogep van eleg. Rohadtul semmi hasznat sem veszik az adomanykent adott, mashol mar leselejtezett ocska vackoknak. O, igen, elofordul az ilyesmi. Es meg koszonetet is varnak erte... Lehet a mentore is ilyen eszkozoket rendszeresiteni, de az egy masik, osszetett problema.

Más hobbisták keményen fizetnek a hóbortjukért (lásd horgászok, hobbi-fotósok, virágkertészek, modellezők, vadászok, a fiaim pl. terembért fizetnek hogy sportolhassanak, és a hobbi-tűzzománcos se kap állampénzből égetőkemencét, stb.).
Stadionok es uszodak epulnek az orszagban. A tomegsportot ne keverjuk mar ossze a tobbi hobbival. A terembert es az uszoda berletet pedig mindenki fizesse ki sajat maganak. Lenyeg, hogy legalabb legyenek ilyen helyek.

Zeal kommentjei alapján neki túl sok minden magas léc...
Ne áltasd magad! Nem rad ertettem.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Az elvándorlás aránya Európában.

c5881949p1waz2w9k5pd.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Teljesen mindegy mennyi penzt fognak a mentokbe tolni, Ott voltam akkor is amikor 2-3 honap alatt lelepett az egyik korhazi osztalyrol az emberek harmada. Utana 10%-kal megnott az osztalyon elhunyt betegek szama. ...es akkor meg semmifele stadionrol szo sem volt. Mar korabban elert egy melypontot az eu. Sot, a stadionok epitesevel egy idoben az eu-ben is lassu javulas jelei lathat
Stadionok es uszodak epulnek az orszagban. A tomegsportot ne keverjuk mar ossze a tobbi hobbival. A terembert es az uszoda berletet pedig mindenki fizesse ki sajat maganak. Lenyeg, hogy legalabb legyenek ilyen helyek.


.
Ha te is láttál ilyet, akkor legalább ne mondanád hogy nem a pénzen múlik az emberek élete. Mert gondolom nem azért lépett le olyan sok ember mert jól meg voltak ugyan fizetve de túl keveset kellett dolgozniuk és unatkoztak, vagy csúnyán nézett rájuk valaki. A tömegsportot meg miért ne keverjük bármilyen hobbival, mindegyik a szabadidős tevékenység egyik formája. Mitől más az ha minden héten elmegyek az uszodába, más napokon meg kimegyek az erdőbe-mezőbe vadat fotózni, a kis-Dunára horgászni vagy otthon modellezek, miért támogatásra méltó az egyik és miért kell lehúzni a másikat? Mert az a kollégám se kap anyagi dotációt akinek pl. a vadfotózás a hobbija, az se aki horgászik meg az se aki modellezik, meg az se aki bélyeget gyűjt, mindegyik saját zsebre hobbizik. Miért kell a focistának állampénzből stadiont építeni, ha annyira tré a produkciója hogy a jegyeladásból még a fizetése se jön ki nemhogy a stadion ára, magyarán ugyanúgy csak hobbizik mint bárki más - csak neki közpénzből "jár" a fizetés meg a stadion?!!
Értem én meg érzem is hogy van amiben talán jobb a helyzet mint 10 évvel korábban, de lehetne sokkal jobb is ha nem szórnák az állampénzt vasvillával a feneketlen kútba. És nincs rá számomra elfogadható magyarázat hogy miért?!! Már azon kívül hogy Valaki a saját hobbiját közpénzből szponzorálja.
 
M

molnibalage

Guest
Ha te is láttál ilyet, akkor legalább ne mondanád hogy nem a pénzen múlik az emberek élete. Mert gondolom nem azért lépett le olyan sok ember mert jól meg voltak ugyan fizetve de túl keveset kellett dolgozniuk és unatkoztak, vagy csúnyán nézett rájuk valaki. A tömegsportot meg miért ne keverjük bármilyen hobbival, mindegyik a szabadidős tevékenység egyik formája. Mitől más az ha minden héten elmegyek az uszodába, más napokon meg kimegyek az erdőbe-mezőbe vadat fotózni, a kis-Dunára horgászni vagy otthon modellezek, miért támogatásra méltó az egyik és miért kell lehúzni a másikat? Mert az a kollégám se kap anyagi dotációt akinek pl. a vadfotózás a hobbija, az se aki horgászik meg az se aki modellezik, meg az se aki bélyeget gyűjt, mindegyik saját zsebre hobbizik. Miért kell a focistának állampénzből stadiont építeni, ha annyira tré a produkciója hogy a jegyeladásból még a fizetése se jön ki nemhogy a stadion ára, magyarán ugyanúgy csak hobbizik mint bárki más - csak neki közpénzből "jár" a fizetés meg a stadion?!!
Értem én meg érzem is hogy van amiben talán jobb a helyzet mint 10 évvel korábban, de lehetne sokkal jobb is ha nem szórnák az állampénzt vasvillával a feneketlen kútba. És nincs rá számomra elfogadható magyarázat hogy miért?!! Már azon kívül hogy Valaki a saját hobbiját közpénzből szponzorálja.
Még a kerékározást sem támogatják semmilyen szinten, pedig azzal egyszerre sportolok és nem szennyezem a főváros levegőjét...
 
  • Tetszik
Reactions: vilmoci and emel

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Még a kerékározást sem támogatják semmilyen szinten, pedig azzal egyszerre sportolok és nem szennyezem a főváros levegőjét...
A kerékpárutak fejlesztését nagyon hiányolom én is, csak a sok kva autós mindent elfoglal, és a kulturája sincs meg.
Magyarország ott tart, hogy kinek mekkora 5-ös BMW-je van, tonnányi extrával.
Ehhez képest Hollandiában még a gyárigazgató is biciklivel jár, pedig mindennap autókázhatna.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7
Status
Not open for further replies.