[Kantin] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 848
82 236
113

"....gyerekektől elveszik a szöveges értékelést"

He? Látott ez már szöveges értékelést? 1 szó, vagy max. kettő. Semmit nem tud meg belőle az ember. Ha a gyerek az órán nem dolgozik, akkor szövegesen értékelik, hogy "felzárkóztatásra szorul". Ha megírja a felmérőt, akkor az x%, ha havi minősítést kap, akkor meg a megfelelttől a kiválóan megfeleltig minden jöhet, annak ellenére, hogy felzárkóztatásra szorul. Szerencsére másodikban már nincs ilyen!

Szóval, szerintem oltári nagy baromság az egész.
 
  • Tetszik
Reactions: zeal

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
A TV amit linkeltem és idéztem is belölle egyértelmű. Nincs ebben semmi "hozzáköltés".
 
M

molnibalage

Guest
A libbant anarchista gyalazkodo frocsogesedhez kepest eleg nagy a kontraszt.
Nem tudom, hogy mi a a libbant, az anarchistától meg olyan messze esek, mint Makó Jeruzsálemtől...

Olvastam. A biztpol es kantinos hozzaszolasaid durvan arnyaljak a kepet. :oops:
BIZTPOL-ba elég régen nem írhatok és akkor sem írtam sokat. Aztán le is tiltottak onnan. Életlem legjobb húzása volt.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Szakszervezetek hol vannak? Európa azon a részén ahol élek már égne az egész ország ilyenek miatt. Szomorú hogy a magyarok saját kormánya kezeli állatokként a saját népét. Valaki meg tapsol ennek.

Szakszervezetek ugyan már... max nevükben léteznek.

Már csak egyének vannak. Szakszervezethez képest elenéysző érdekérvényesítő képességgel. Az egyén pedig csak annyit tehet, hogy felmond és lelép. Az idézett tv is csak egy keret arra, hogy tvileg "bármit" meg lehet tenni. De legelesetebb, legszarabb helyeztben lévőkön kívül megvalósulni nem fog, mert jó akkor szakszervezet nincs de kollektive kezdünk el munka helyett külföldi melót kereseni és persze sok sikert kivánunk a technikai részhez semmit se értő managernek...
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 593
113
Szombaton 10.000 bringás vonult fel Budapesten.
Akkor ehhez lehet viszonyítani a tüntizőket nem? :D

17992312_1538621089481924_6899495180950452384_n.jpg
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 296
54 664
113
2ndt

Én is szívesen látnék egy EU-Orosz szövetséget, de az erről szóló "Liszabontól-Vlagyivosztokig" tervet a kedves USA megtorpedózta. Ugyanis nekik se egy erős EU se egy erős Oroszország nem érdekük. De egy olyan EU amiben az oroszok is benne vannak meg végkép nem érdekük.
Sőt a németeknek sem! Ugyanis ha beléptek volna az oroszok akkor már nem a Németek fújnák a politikai passzát szelet az EU-ban.....
Gyakorlatilag a "nyugat" árulta el az egyesült Európa álmát....
 

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 000
113
2ndt

Én is szívesen látnék egy EU-Orosz szövetséget, de az erről szóló "Liszabontól-Vlagyivosztokig" tervet a kedves USA megtorpedózta. Ugyanis nekik se egy erős EU se egy erős Oroszország nem érdekük. De egy olyan EU amiben az oroszok is benne vannak meg végkép nem érdekük.
Sőt a németeknek sem! Ugyanis ha beléptek volna az oroszok akkor már nem a Németek fújnák a politikai passzát szelet az EU-ban.....
Gyakorlatilag a "nyugat" árulta el az egyesült Európa álmát....

A megvezetett idiótáknál úgy néz ki, ez lesz a fő kommunikációs csapásirány:
http://index.hu/belfold/2017/04/24/ellenzek_europa_oroszorszag_fidesz_2018_valasztas/
Nyomják őket az amerikaiak rendesen. (és milyen barátságos hangnemben írnak Simicskáról .... )
Momentum, Párbeszéd, Kétfaxú Kutyák.
Amúgy meg mi a xart tudnak ezek nemhogy az itteni életről egyáltalán, de az oroszokról ? Ezek a senkik még Záhonyban sem voltak, nemhogy Oo-ban, netán Ukrajnában.

Rendesen tort ül az ostobaság a körúton.
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
16 020
26 548
113
Ennek csak örülhetünk. Amikor 18-ban a FIDESZ elsöprő győzelmet arat, akkor Európa vereséget szenved. Ez utóbbi lesz a vigasz a fideszes győzelem nemzeti katasztrófájára!
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Elnezest elirtam. Vagyis le lehet huzni hetente 3 24 oras muszakot. Mi ezzel a bajod? Irtam miert es kinek lehet jo.

Nem. Ezt csak a libbant lobbi koltotte hozza. Szo sincs ilyesmirol.

mivel láthatóan a TVt nem érted hátha.

http://hvg.hu/gazdasag/20170424_dol...nap_de_csak_harom_ev_mulva_kapja_meg_a_penzet

Bemásolom hátha ezt se tudod megnyitni:
"Az az időtartam, amelyen belül ez a beosztás megtehető: a munkaidőkeret. Ez jelenleg alapesetben legfeljebb 4 (esetleg 6) hónap lehet, ami azt jelenti, hogy – maradva a példánál – a munkás legfeljebb a 4 vagy 6 hónapos ciklus végén megkapja a túlórák, az éjszakázás, a hétvégék és a hasonló extrák után járó pótlékait.

Ám azokban a nagyobb gyárakban, ahol van szakszervezet, a dolgozók és a cég között kollektív szerződést is lehet kötni, amelyben a 4 hónapot legfeljebb 1 évre ki lehet tolni. Már ez is elég aránytalannak tűnik a dolgozók szempontjából, de a parlament előtt lévő új törvényjavaslat még sokkal durvább szabályt hozna: 3 évre tolná ki a munkaidőkeret lehetőségét."

Tehát igen, dolgozol a túlórádat meg 3 év múlva fizetik ki. Illetve soha hiszen egy leállás azért 3évente ~mindenhol van.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 554
14 437
113
Nekem IT Angol középfokú van, mivel nevetségesen könnyű volt ~10 év kockulás után megszerezni (akkoriban még csillogó szemmel szívtam magamba a linux csodálatos világát, hogy majd milyen jó lesz egy bankban rendszergazdálkodni, majd jött a rideg valóság a papír megszerzése után: pályakezdőt keresnek min. 3 év munkatapasztalattal, 2 beszélt nyelvvel, heti 8 napra két marék rizsért...), de legalább közlekedésmérnöki felvételin plusz pont járt érte mivel államilag elismert szaknyelvvizsga...

Mivel munkaidőben is a netet túrom annyira elangolosodtam, hogy néha egyszerűen nem jutnak eszembe magyarul a szavak, ami itt még elmegy mert google fordítóban megnézem angolról fordítva, de élő beszédben elég kínos tud lenni...

Néha velem is előfordul, hogy angolul jut eszembe egy kifejezés, vagy gondolatsor!
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 554
14 437
113
Nyelvtudás az azt kell mondjam alap vegyészként MSc tanáraik nem szórakoztak fordítgatásokkal. Lehető legfrissebb könyvekből anyagait használták. Könyvtár is megrendeltek 10-11 példányt. Így aki pl szerves kémia tételt húzott kapott egy 1000 oldalas New Organic Chemistry könyvet. Deto Moma modern műszeres analitikai eljárások ott is professzor Galbács Gábor zömmel új angol nyelvű tankönyvek tudására épített. Bulger Kálmán féle könyv idejét múlt.
Megjegyzem műszerekkel kapcsolatos leírások stb angol nyelvű zömmel. Minőségbiztosítási írodalom amivel manapság találkozok szintén angol Szakdolgozat majd diploma munka esetén is forrás anyagok angol nyelvűek. Ha ember nem csak meglévő tudás bázisokra alapozva kivonatól diplom munkája során akkor masszívan használnia kell az angolt.
Friss diplomások esetén a cégek az angol nyelv használatát alapvetőnek tekintik!
Okok egyértelműek, azon munkakörben amiben a vegyészeket alkalmazzák angol nyelv használata evidencia!

Ezekből ki folyólag igen is ez is legyen alap követelmény mint az emelt kémiai érettségi!


A fenti gyakorlattal mondjuk nem értek egyet, sőt, kifejezetten elítélem. Ha az oktatás nyelve magyar, akkor magyarul kell oktatni és magyar szakirodalomból kell tanítani.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 554
14 437
113
Azért ez az új sztem minden határon túlmegy. A napi max munkaidő 12hról 24hra nő. Munkaidőkeretben lehet heti !72ht! törvényesen dolgoztatni. Túlóra kifizetés nincs hisz munkaidőkeret. Munkaidőkeret hossza !3évre! nő. Túlóra nincs hisz munkaidőkeret.

Magyar kkv, vagy külföldi multi végigtolja a dolgozóknak az vérszopás lesz. Persze megint e legnyomorultabbaknak...

Ez elég részletesen kivesézi a dolgot:
http://szmdsz.blog.hu/2017/04/21/tiltakozunk_a_pihenoido-szabalyok_modositasa_ellen

"Másrészt itt látszik talán leginkább, mi értelme a 36 havi munkaidőkeret bevezetésének: az érintett munkavállalók éves szinten kb. 400 óra többletmunkavégzésre kötelezhetők rendes munkaidőben, anélkül, hogy ezt egyébként ellentételezni kellene (hogy a rendkívüli munkaidő éves korlátjáról ne is beszéljünk)."



"törvénybe foglalnák azt a szerintünk helytelen gyakorlatot, ami szerint a heti pihenőnapok a munkaidőkeretben (ami lehet 1, 2, 4, 6 vagy akár 12 hónap is) oszthatók el egyenlőtlenül, azaz egyes hetekre nem is kell pihenőnapot beosztani, mondván, hogy azt majd valamikor a munkaidőkeretben a munkavállaló megkapja. Főszabályként megmaradna, hogy hat egybefüggő munkanapot követően legalább egy heti pihenőnapot be kell osztani, de ezt meg is törné a kivétel a megszakítás nélküli, a több műszakos, az idényjellegű tevékenység keretében foglalkoztatott munkavállalóra vonatkozóan. Számukra elegendő lenne havonta egy pihenőnapot beosztani, ami egyébként vasárnapra kell, hogy essen."
 
Status
Not open for further replies.