[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Kukorica János

Well-Known Member
2016. szeptember 25.
576
686
93
A VW akkuja is valószínüleg ugyanannyira szennyező, mint a Tesláé, így nem diszkriminálhatja.


Bizonyára az is környezetszennyező, de azért mégiscsak jobb lesz ha csak néhány bányában és gyárban megy a környezetszennyezés, minthogy a világ összes városa füstben áll.

A városok nem az autók miatt állnak füstben. Sokkal inkább az ipari tevékenység (pl kína ahol nem vesznek szűrőket, mert így olcsóbb) vagy a fűtésszezon, ami megdobja ezt, amikor mindenki minden szart eléget és ez összeadódva lesz szmog, amit azután az autósokon vernek el. Csak gondolj bele, amikor tavaly télen nem csak pesten, hanem bivalybasznádpusztapálpentelén is szmog volt, mert mindent égettek ami meleget csinált, meg Miskolcon és ilyen "hatalmas" városokban is szmog volt.
Természetesen ezzel nem azt akarom mondani, hogy a belsőégésű autók nem járulnak hozzá, de azt az energia mennyiséget, meg kell termelni amit ezek az autók fogyasztanak. Gondolom annak is lesz környezett terhelése, amit betoszarkofágokban fognak vigyázni 5 csilliárd évig :D:D
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2017/09/pew-research-tulterhelte-europat-a-menekultaradat/
"A Pew Research amerikai agytröszt kutatása alapján a legtöbb európai országban a menedékkérelmek többségét nem tudják feldolgozni, és mostanra annyi nem-európai migráns él a kontinensen, hogy az meghaladja a kisebb tagállamok lakosságának számát.
Az európai kontinensen mostanra olyan létszámban élnek nem-európai “menekültek”, hogy az meghaladja több uniós tagállam lakosságának létszámát, miközben jelenleg is több mint egymillió migráns vár menedékkérelme elbírálására – derült ki a Pew Research által végzett kutatás során..."
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2017/09/igy-mukodik-a-liberalis-mediaterror-svedorszagban/
"Egy svéd titkosszolgálati vezető szerint a hatóságok amiatt nem tudtak megbirkózni a fokozódó terrorfenyegetéssel, mert tartaniuk kell attól, hogy rasszistának, xenofóbnak bélyegzik őket. Úgy tűnik, a média származási alapon szabja meg, hogy a rendfenntartás felléphet-e a bűnözőkkel szemben.
Néhány százról több ezer főre emelkedett a Svédországban élő dzsihadista szimpatizánsok száma, amiről a Svéd Biztonsági Szolgálat (SÄPO) vezetője, Anders Thornberg is elismerte, hogy már-már kezelhetetlen problémát jelent..."



A minta állam- Svédország - hol van az már.
 

anonim999

Well-Known Member
2016. március 19.
2 744
4 492
113
Az Olaszországban tavaly benyújtott menedékkérelmek hatvan százalékát elutasították, mivel nem “igazi” menekültek, hanem gazdasági bevándorlók nyújtották be, akik azóta is Olaszországban maradtak – írta a Corriere della Sera olasz napilap. Ráadásul a menekültstátuszra nem jogosultakat Olaszország azóta sem tudta visszaszállítani hazájukba, menedékkérelmük elutasítása után sem.

http://pestisracok.hu/nem-igaziak-a...elmek-hatvan-szazalekat-elutasitottak-tavaly/
 

misinator

Well-Known Member
2011. október 5.
4 340
10 707
113
"...A most 54 éves Baumann magánéletéről keveset tudni. Berlinben van egy lakása, szereti az abszurd színházat és van egy Volkswagen Golfja. Ideje legnagyobb részét reggel 7-től késő estig a kancellári hivatalban tölti. Gyermeke nincs, férjéről nem tudni. Élete főműve maga Angela Merkel..."

Anyám borogass; ilyen abszurd életet élők kezében van Európa sorsa:eek:

http://index.hu/kulfold/2017/09/23/...rkel_bizalmas_nemetorszag_kancellari_hivatal/
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 047
113
"...A most 54 éves Baumann magánéletéről keveset tudni. Berlinben van egy lakása, szereti az abszurd színházat és van egy Volkswagen Golfja. Ideje legnagyobb részét reggel 7-től késő estig a kancellári hivatalban tölti. Gyermeke nincs, férjéről nem tudni. Élete főműve maga Angela Merkel..."

Ilynekor ezt kívánom a világnak :hadonaszos:

Sajnos még ezt sem adták ki szinkronosan meredjenek meg !:mad:
 
T

Törölt tag 008

Guest
Egy kis Katalónia. Ilyen egy demokratikus országban az önrendelkezés és a nép megkérdezése:
Tüntetők meggátolják, hogy a megszálló rendőrség ellopja a szavazás cuccait.

Barcelonai kikötő. Erőszakra fel!

A spanyol nácik is megjelentek, hogy buziskodjanak a katalánokkal. Milyen szép, hogy saját hazájában szemenköpik a sofőrt. Katalónia kb 20%-a spanyolország más részeiről betelepített.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://www.hidfo.ru/2017/09/tobb-ezer-diak-tuntetett-katalonia-fuggetlensegeert/
"Több ezer diák gyűlt össze a Barcelona Egyetem előtt, hogy követelje a Katalónia függetlenségéről kiírt referendum megtartását.
A szervezők pénteken kiadtak egy közlemény, mely szerint az október 1-re időzített referendumot “nem lehet megállítani”, és ez az egyetlen út a demokrácia felé. Az egyetem szintén támogatta a kezdeményezést; hivatalos közleményük szerint a diákok használhatják tüntetés céljára az intézmény épületeit, ameddig a tüntetések békés jellegűek maradnak és nem történik rendbontás..."


http://www.mydaytondailynews.com/ne...lt-catalan-referendum/GMk9ycxw67s9J2Oo08po6N/

07daa4d0a26c489d9fe0154dd174f997.jpg
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Ez fake. Jóval korábbi felvétel. A többit meg beraktam, hogy hétfőn volt és hadgyakorlatra mentek a határra. Még nem tapossák őket a betonba. Egyelőre csak rendőrbuszoznak.
Köszönöm.
Az internet tele van 1-2 napon belül is rengeteg képpel videóval. Persze - az más kérdés mikor készült mindegyik.
Így is van elég tank Katalóniában a Spanyol hadsereg bázisain, az tény. (Viszont bármi is lesz, remélhetően az esetlegesen nagyobb számban felbukkanó Nagyon Spanyolokat nem fogja szabadjára engedje a spanyol politika, azért hogy kézben tartsa a helyzetet) És ebben a Spanyol hozzáállás eldurvulása nem segít.
A helyi rendőrséget meg alá akarják rendelni a spanyol csendőrségnek, amit a helyi vezetés visszautasít. Az a hadgyakorlat meg nem feltétlenül véletlen éppen arra és most.
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
. A vadásztársadalom fegyverforgató, rendelkezik a szükséges tudással és önfegyelemmel, és náluk jobban senki nem ismeri a lakókörnyezetük környékét. Én annak örülnék, ha az összes vadász tartalékos katona lenne. Arra buzdítok minden vadászt, hogy lépjenek be a tartalékos rendszerbe.

OFF

ohbzmg....

Elképzelem ahogy jön az ellen, ezeknek meg a közmunkások felépítik a magasleseket, stüszivadászok kivonulnak a fullextrás terepjáróikkal, aztán ezek a "vadászok" bekucorodnak a flaska szesszel, és várják a hajtókat, hogy eléjük tereljék (max150-200 méter) a támadó csapatokat.

Vadászok.... Széchenyi Zsigmond, Kittenberger Kálmán meg forog a sírjában.
ON
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 934
82 703
113
"Gyurcsány Ferenc az aláírás előtt kijelentette, látható, hogy 'intellektuálisan és emberileg lényegesen jobb állapotban van a demokratikus ellenzék, mint ahogy az kívülről tűnik“, s ha az egyik legnehezebb kérdésben, a választójogban egy hónap alatt egyezségre tudtak jutni, „még az is lehetséges, hogy ezek a pártok, mozgalmak, jól tudják vezetni ezt az országot'."

http://pestisracok.hu/alairta-baloldali-ellenzek-fapados-paktumot/

"A felszólalók közül Juhász Péter, az Együtt elnöke jelezte, ők lemondtak a nyílt lista bevezetéséről, Gyurcsány Ferenc, a DK vezetője azt közölte, záradékkal látták el a megállapodást, mert nem támogatják, hogy a múltban életvitelszerűen Magyarországon kívül tartózkodók is voksolhassanak, míg Bősz Anett ügyvivő közlése szerint a Liberálisok a parlamenti küszöb esetében tettek ugyanígy."

Szóval qurvára megállapodtak. :)

Pl. a határon túli magyarok, angliai magyarok, Izraelben a charteresek, mind, mind kiszorulnak.
 

tomcat1

Well-Known Member
2014. december 30.
2 390
2 644
113
És persze ez sem jön túl jól ki.
A spanyolok a francia határnál tartanak majd egy kis hadgyakorlatot és már hétfőn leküldték az IFV-ket. A katalánok már megszállásról beszélnek.
https://casoaislado.com/ejercito-comienza-mandar-tanques-cataluna/
Na most nőtt 1% fölé a fegyveres eszkaláció bekövetkeztének az esélye (tankok barcelona utcáin, olyan lenne mint Mariupolban volt?). Persze a spanyolok mindig más utakon jártak, mint a klasszikus nyugat. Az elnyomás ott még a közelmúlt része volt.
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Na most nőtt 1% fölé a fegyveres eszkaláció bekövetkeztének az esélye (tankok barcelona utcáin, olyan lenne mint Mariupolban volt?). Persze a spanyolok mindig más utakon jártak, mint a klasszikus nyugat. Az elnyomás ott még a közelmúlt része volt.
Bár a "migránsok" feltartóztatásában lennének ilyen vehemensek, határozottak és leleményesek..
Valóban, több hasonlóság is van Ukrajna és Spanyolország között.
Pl az ország nagysága / lakossága. Az elsô körben kiszakadni akaró lakosság száma, annak határmentén való elhelyezkedése és az ország számára stratégiai elhelyezkedése..És nem utolsó sorban az adott terület lakosságának öntudata.- És annak potenciális kockázata, hogy ha sikerrel elszakadnak, más régiók is követhetik példájukat. Hasonlóan erôvel és " buszosztatással reagál a kormány, ( a helyben lévô elégtelen kormányhû erôkhöz az ország " szellemi központjából és vagy uralkodó kultúrájából erôszak alkalmazására is kész személyeket utaztat.

Ugyanakkor az is párhuzam, hogy az állami struktúrákhoz tartozó államigazgatás és erôstruktúrák helyi tagjai ( és az általuk elérhetô felszerelés) megbízhatatlanná és potenciális veszélyforrássá válhatnak a központi kormányzat számára, - és ezért azonnal központi ellenörzés alá akarják vonni ôket, miközben máshonnan oda irányítanak a helyzet kézben tartására hivatalos ( és nem hivatalos) erô struktúrákat...