[BIZTPOL] Amerikai Egyesült Államok, Kanada

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

drqv

Well-Known Member
2015. február 20.
722
1 144
93
Közben az ISIS továbbra is állítja, hogy ők voltak.

DLY73GuWsAANz_I.jpg:orig

DLZI9aGW0AIS1X9.jpg:orig
 

Sharid

Well-Known Member
2017. szeptember 4.
5 491
2 874
113
Az elnök csütörtök este találkozott a katonai vezetőkkel Iránról és Észak-Koreáról, majd újságíróknak nyilatkozott, és azt mondta, hogy "talán vihar előtti csend van". A kérdésre, hogy milyen viharra gondol, csak annyit válaszolt: "majd meglátják". Hozzátette: "a világ legnagyszerűbb katonai vezetői vannak ebben a szobában".

A tanácskozáson jelen volt John Kelly tábornok, a Fehér Ház kabinetfőnöke, Herbert McMaster altábornagy, nemzetbiztonsági tanácsadó és James Mattis védelmi miniszter is.

Fenyegetés emberáldozatokkal

A megbeszélés előtt Trump az észak-koreai fenyegetésről beszélt újságíróknak, valamint arról, hogy meg kell előzni Irán hozzájutását atomfegyverhez. "Észak-Koreát illetően atomfegyver-mentesítés a célunk, nem engedhetjük meg ennek a diktátornak (Kim Dzsong Unnak), hogy elképzelhetetlen emberáldozatokkal fenyegesse nemzetünket és szövetségeseinket. Mindent megteszünk, ami csak szükséges, hogy elejét vegyük ennek" - fogalmazott Donald Trump.

Iránnal kapcsolatban leszögezte: Teherán nem tartotta tiszteletben a nukleáris programja visszaszorítását célzó többhatalmi atomalku "szellemiségét".

Nem ír alá

A tanácskozás résztvevőitől Donald Trump azt kérte, hogy gyorsabban dolgozzák ki a "katonai megoldásokat" - ha szükség lesz rájuk -, és többfélét is terjesszenek elé.

Az amerikai elnöknek október 15-én kellene aláírnia a háromhavonta esedékes igazolást arról, hogy Irán betartja az atomalkut, sajtóhírek szerint azonban ezt valószínűleg nem teszi meg.
 

koplarovics

New Member
2016. augusztus 30.
5
8
3
Az elnök csütörtök este találkozott a katonai vezetőkkel Iránról és Észak-Koreáról, majd újságíróknak nyilatkozott, és azt mondta, hogy "talán vihar előtti csend van". A kérdésre, hogy milyen viharra gondol, csak annyit válaszolt: "majd meglátják". Hozzátette: "a világ legnagyszerűbb katonai vezetői vannak ebben a szobában".
...

Ejnye! SZOMBATON(!) írogatsz?!?!
 

minszk2

Well-Known Member
2016. június 19.
663
705
93
Azzal párhuzamosan, hogy a Trump-adminisztráció szétesik – az elnök külügyminiszterével veszekszik; kabinetfőnökének tagadnia kell, hogy lemondásra készül -, az ezen elnökséget leginkább meghatározó botrány az őrületbe hullik szét.

A szenátus hírszerzési bizottsága kilenc hónapja vizsgálja az állítólagos orosz összeesküvési vádakat. Több mint száz meghallgatást végzett. 250 óra tanú meghallgatásra került sor. Több mint százezer dokumentumot vizsgálták át a „Russia-gate” ügyében.

És az eredmény: pontosan semmi.

Ezt Richard Burr szenátor, e bizottság republikánus elnöke mondta, amikor közölte, még megvitatni sem fognak semmiféle előzetes leleteket, mert „egy darab sincs ilyen”.

Sarah Huckabee Sanders, Trump szóvivője kijelentette: „nulla bizonyíték van arra, ami a Trump kampánya és Oroszország közötti összejátszásra utalna”.

„Amikor egy összeesküvés nem létének a bizonyítékát létezése bizonyítékának tekintik, akkor világossá válik, hogy a valósággal és a józansággal való bármiféle kapcsolatelveszett”, állapítja meg a cikkíró.

És amikor valaki azt hiszi, hogy a Hillary Clinton által összetákolt „orosz választási beavatkozás” sztorinál már nagyobb hülyeséget nem lehet kitalálni, akkor jön a CNN és sajátmagán is túltesz. Amikor azt állítja, ogy Oroszország a „Pokemon Go”-t használta arra, hogy beavatkozzon az amerikai választásokba. Lassan már ott tartunk, hogy a Pokemon figurákat fogják behivatni a kongresszusba tanúskodni.
http://lovasistvan.hu/2017/10/14/a-russia-gate-botrany-totalis-abszurditasba-sullyedt/
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 423
44 120
113
Ami nekem feltűnik, hogy még azt sem döntötték el, hogy most ki a fő ellenség, az Oroszok, Kína, Észak Korea, vagy Irán? Kb. pár havonta valamelyik ki van kiáltva nagyon gonosznak, és jól meg lesz fenyegetve. Aztán pont nem történik semmi.
 

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 917
13 018
113
"Soros György közel 18 milliárd dollárt adományozott alapítványainak

Soros György közel 18 milliárd dollárt, mintegy 4712 milliárd forintot utalt át az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványoknak - írja a Wall Street Journal.

A lap kiemeli, hogy a lépést követően Soros alapítványaihoz került vagyonának jelentős része, amelyet a Forbes 23 milliárd dollárra (6022 milliárd forint) becsült kedden. A WSJ kitért arra is, hogy a pénzösszeg átutalása jelentősen érinti a milliárdos befektetési cégét is.
A 18 milliárdos utalásnak köszönhetően a Nyílt Társadalom Alapítványok az Egyesült Államok jótékonysági szervezetei között, a Bill és Melinda Gates Alapítvány után, a második legnagyobb lett a rendelkezésre álló vagyona alapján.
Soros 1979-ben kezdte emberbaráti tevékenységét, amikor ösztöndíjat adott fekete dél-afrikaiaknak az apartheid idején. Az 1980-as években a keleti blokk országaiban Xerox-gépeket adott betiltott szövegek másolásához, és támogatta a nyugattal folytatott kulturális cserekapcsolatokat, ezzel is elősegítve a kommunista rendszerek gyöngítését.
Jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok (alapítványokon, partnereken, projekteken keresztül) több mint 100 országra kiterjedő hálózattal rendelkeznek. 1984 óta ezek az alapítványok mintegy 14 milliárd dollár (3665 milliárd forint) támogatást kaptak Sorostól."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/so...rt-adomanyozott-alapitvanyainak.4.265507.html
 
T

Törölt tag 008

Guest
Az utobbi idoben mar nagyon ramaty allapotban tartotta a beszedeit. Varhato volt valamilyen hasonlo dontes.
Szerintem a megmaradt 5 milliárdal még ugyanolyan boldog.

Azon kívül ne felejtsük el, hogy ez a pénz honnan van és mire. Valójában azért kapja a belső infókat, hogy az ebből megtermelt irgalmatlan pénzt utána majd a "súgók" céljainak elérésére fordítsa. Mondhatni ez a pénz igazán nem is az övé volt. Egy célra "kapta". Olyan mint az EU támogatás vagy a politikusoknak a lobbipénz.
 

Loken

Well-Known Member
2016. november 24.
2 192
3 485
113

"Soros György közel 18 milliárd dollárt adományozott alapítványainak

Soros György közel 18 milliárd dollárt, mintegy 4712 milliárd forintot utalt át az általa létrehozott Nyílt Társadalom Alapítványoknak - írja a Wall Street Journal.

A lap kiemeli, hogy a lépést követően Soros alapítványaihoz került vagyonának jelentős része, amelyet a Forbes 23 milliárd dollárra (6022 milliárd forint) becsült kedden. A WSJ kitért arra is, hogy a pénzösszeg átutalása jelentősen érinti a milliárdos befektetési cégét is.
A 18 milliárdos utalásnak köszönhetően a Nyílt Társadalom Alapítványok az Egyesült Államok jótékonysági szervezetei között, a Bill és Melinda Gates Alapítvány után, a második legnagyobb lett a rendelkezésre álló vagyona alapján.
Soros 1979-ben kezdte emberbaráti tevékenységét, amikor ösztöndíjat adott fekete dél-afrikaiaknak az apartheid idején. Az 1980-as években a keleti blokk országaiban Xerox-gépeket adott betiltott szövegek másolásához, és támogatta a nyugattal folytatott kulturális cserekapcsolatokat, ezzel is elősegítve a kommunista rendszerek gyöngítését.
Jelenleg a Nyílt Társadalom Alapítványok (alapítványokon, partnereken, projekteken keresztül) több mint 100 országra kiterjedő hálózattal rendelkeznek. 1984 óta ezek az alapítványok mintegy 14 milliárd dollár (3665 milliárd forint) támogatást kaptak Sorostól."

http://www.portfolio.hu/gazdasag/so...rt-adomanyozott-alapitvanyainak.4.265507.html
Hát ha ezek a "civil alapítványok" a halála után is ilyen szervezettek maradnak, akkor ezzel a pénzzel bármilyen, politikai, társadalmi, gazdasági folyamatot képesek lesznek befolyásolni. A hozzánk hasonló kicsi és kevésbé gazdag országokat vezető kormányoknak nem sok esélyük lesz tenni ez ellen bármit is.
Én elébe mennék a dolognak és minden Soroshoz közeli szervezetet, személyt száműznék örökre az országból kb. mostantól...