[BIZTPOL] A nagy sakktábla

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 879
8 631
113
Úgy vezényelt egy újabb teljes felszerelésű páncélos dandárt Lengyelországba az Egyesült Államok, hogy egy másiknak csak a személyi állományát vonta ki térségből, ami ellentétes az Oroszország és a NATO alapszerződésével – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Moszkvában.
Konasenkov szerint az amerikai katonai vezetés a Zapad-2017 fedőnevű orosz-fehérorosz hadgyakorlat körül keltett hisztériát felhasználva, “csöndesen” teljes hadfelszereléssel vezényelte Lengyelországba az amerikai 2. páncélos dandár alegységeit, eközben pedig a lengyel és baltikumi állomáshelyeikről kirotált 3. páncélos dandár hadfelszerelését a helyszínen hagyta. A vezérőrnagy rámutatott, hogy e tankok és páncélozott harcjárművek legénységét két órán belül vissza lehet hozni a ramsteini amerikai támaszpontról.
Trükközött az USA a Lengyelországban állomásozó páncélos dandárok cseréjével?
 

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
461
366
63
Viszont,ha ezt a feladatot tennék meg központi irányelnek, akkor igen is képesek lennének rá."
.


Szerintem ez egy fikció. Pontosan azért nem képesek rá, mert nem akarják központi feladatnak megtenni, mivel teljesen távol áll a lelki világuktól, ami nem változott 1-2 ezer éve.

"Ennek dacára a szorítóban áll és nem is esélytelenül. Egyértelmű kihívója az USA-nak, csak mivel globális világkeresekedelem van, kuszábbak a viszonyok, mint 100 éve."

A kínai fegyverkezés szerintem nem szól többről, minthogy nem akarnak még egyszer beleszaladni az ópiumháború pofonba.
Megtanulták, hogy ha úgy akarnak kereskedni a világgal, hogy közben látványosan leszarják őket, akkor nem árt némi aktuális haderő.

"Még talán ezzel lehet a legjobban egyetérteni a három közül, de itt is az a helyzet, hogy az oroszok valakivel szövetkezve (Kína, Németország?)........"

Kínai - orosz szövetséget elképzelni is nehéz.
A távol-keleti Oroszországban az orosz népesség lassan a katonaságra szűkül. A kínai meg bővül.
Ez a tény hamarosan felveti a kérdést: Mi a francot keresnek ott az oroszok?
(Az esélyeket nagyon jól szemlélteti egy kis videó, amit egyelőre nem találok, de pótolom, amint lehet.)
Hogy a viharba lehetnének egymás szövetségesei? Pláne hosszútávon.
A német - orosz szerintem reálisabb és igéretesebb, na de az USA pont ennek a megakadályozásán munkálkodik. (Lásd: Ukrajna, Románia, Baltikum, Lengyelország (bár őket nem kell nagyon tüzelni.) )

Az ilyenek, mint India, Brazília, Indonézia......
Indiában kb. 16 hivatalos nyelv van és a jó ég tudja, hányféle etnikum, és vallás is több,mint kettő. Egy mesterséges ország, aminek semmiféle hagyománya nincs ebben a formában.
Ez Indonéziára is igaz, csak ők még szegényebbek is.
Brazília az amerikai kontinensen fekszik, és mint tudjuk, amerika az amerikaiaké. :)
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 633
113
Az USA-ban hány féle etnikum is van? Kb. ahány nép van a világon. Ahogy az USA-nak is összejött a népek keveredése, ugyanúgy másnak is összejöhet. De ha ebben kételkedsz, akkor én felhozhatom azt, hogy az USA-ban meg hosszútávon a spanyolajkúak lesznek többségben. Ha Mexikó és az USA között csökken az életszínvonalkülömbség, simán el lehet képzelni, hogy ez a populáció Mexikóban akarna élni.
 

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
461
366
63
Ez
Muhahaha, ha India mesterséges ország többféle nációval, és hagyományok nélkül, akkor az Usa az mi ;) ?!

1. India egy mesterséges ország, az egységes államiság hagyománya nélkül, és NEM hagyományok nélkül.
Ez a kettő azért nem ugyanaz.

2. Az USA pedig európai menekültek megvalósult közös álma, amihez hozattak négereket meg kínaiakat meg mexikóiakat.
És nem a volt gyarmattartójuk rajzolta körbe őket , hanem ők, saját maguk.
A vallási , nyelvi, etnikai különbözőségek össze sem hasonlíthatóak az indiai helyzettel.
Na meg a népesség létszáma sem.
 

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
461
366
63
Az USA-ban hány féle etnikum is van? Kb. ahány nép van a világon. Ahogy az USA-nak is összejött a népek keveredése, ugyanúgy másnak is összejöhet. De ha ebben kételkedsz, akkor én felhozhatom azt, hogy az USA-ban meg hosszútávon a spanyolajkúak lesznek többségben. Ha Mexikó és az USA között csökken az életszínvonalkülömbség, simán el lehet képzelni, hogy ez a populáció Mexikóban akarna élni.

Az USA-t hosszú távon nyilván maguk alá gyűrik a spanyol ajkúak. De ez azért bele fog telleni 100 évbe.

Az USA-nak nem ÁLTALÁBAN a népek keveredése, hanem az EURÓPAI népek keveredése jött össze.
De ez nem fog megismétlődni. (Szerintem.)
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

gonny

Well-Known Member
2016. december 24.
461
366
63
Alakulhat-e a mostani káoszból egy új világrend? Mennyire normális, hogy a világ kisebb és nagyobb szereplői önös érdekből kockáztatják a biztonságot? Hol van a nemzeti szuverenitás és a közösségi felelősségvállalás határa? Ezekkel a kérdésekkel foglalkozik a mintegy negyven ország 130 szakértőjét Szocsiban felvonultató Valdaj Klub idei találkozója. A válasz egyelőre pesszimista, s nem igazán tudta és akarta ennek ellenkezőjéről meggyőzni a jelenlévőket Szergej Lavrov orosz külügyminiszter sem.
Az előadók – megkongatva a vészharangot – megállapították, hogy a világ elkényelmesedett, s már nem fél egy nagy háborútól. A kis- és nagyhatalmak vezetői bizonyos taktikai sikerek vagy belpolitikai hozadék érdekében gond nélkül teszik kockára a globális biztonságot. Az előadók közül többen megjegyezték, hogy ez a helyzet erősen emlékeztet az 1914 előtti évekre, amikor senki nem akarta elhinni, hogy nagyon rossz felé mennek a dolgok. Ugyanígy ma sem gondolja senki, hogy elszakadhat a húr, s végleg összeomolhat a jelenleg még csak rogyadozó világrend.
A Valdaj Klub helyzetértékelése szerint eltűnt a világból az észszerűség, s a szovjet rendszer összeomlása paradox módon kaotikussá tette a konfliktusokat. Míg a kapitalista és szocialista rendszer szembenállásában legalább volt valami rendszer, addig a mai konfliktusokról ez messze nem mondható el. A szeparatizmus, a vallási ellentétek, a technológiai forradalom lassan mindent felborít, s az ebből fakadó bizonytalanság jóval nagyobb a geopolitikai változások okozta kihívásoknál.
Elkényelmesedett a világ, már nem fél egy nagy háborútól
https://terebess.hu/keletkultinfo/guenon/tartalom.html
 
  • Tetszik
Reactions: Lord Gazember

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 078
113
Úgy vezényelt egy újabb teljes felszerelésű páncélos dandárt Lengyelországba az Egyesült Államok, hogy egy másiknak csak a személyi állományát vonta ki térségből, ami ellentétes az Oroszország és a NATO alapszerződésével – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Moszkvában.
Konasenkov szerint az amerikai katonai vezetés a Zapad-2017 fedőnevű orosz-fehérorosz hadgyakorlat körül keltett hisztériát felhasználva, “csöndesen” teljes hadfelszereléssel vezényelte Lengyelországba az amerikai 2. páncélos dandár alegységeit, eközben pedig a lengyel és baltikumi állomáshelyeikről kirotált 3. páncélos dandár hadfelszerelését a helyszínen hagyta. A vezérőrnagy rámutatott, hogy e tankok és páncélozott harcjárművek legénységét két órán belül vissza lehet hozni a ramsteini amerikai támaszpontról.
Trükközött az USA a Lengyelországban állomásozó páncélos dandárok cseréjével?

Megy a felvonulás az erre a célra (ütköző zónának és felvonulási területnek, előretolt bázisnak) felvett közép-kelet-európai országokban (is).

Lengyelország, Románia és a balti országok már elérték, hogy orosz atomcélponttá váljanak. Imádkozzunk, hogy hozzánk nem jöjjön komolyabb NATO (USA) erő, ami belőlünk is célpontot csinálhatna! Az sem hátrány, ha a szlovákok, csehek és osztrákok is javarészt kimaradnak ebből. Az is üdvös lenne, ha velünk nem fizettetnének meg annyi hadiadót (akarom mondani nem szereztetnének be velünk annyi - főleg oroszok ellen való - fegyvert), mint a lengyelek és románok esetében. Továbbá jó volna, ha a magyar katonákat nem vinnék el mások háborújába ágyútölteléknek, mint tették ezt korábban többször aktuális szövetségeseink/barátaink/gyarmattartóink/megszállóink/uraink, illetve kisebb léptékben teszik ezt most is (Afganisztán, Irak).
 

wolfram

Well-Known Member
2011. július 30.
5 852
4 132
113
(akarom mondani nem szereztetnének be velünk annyi - főleg oroszok ellen való - fegyvert)

Milyen az a fegyver, ami "főleg az oroszok ellen való" és nem az ország jelenleg totálisan leépült általános védelméhez kéne (abban az erősen hipotetikus esetben persze, ha végre tényleg "beszereznénk" valamit is)?
 

ozymandias

Well-Known Member
2013. június 4.
2 762
17 838
113
És mi van akkor, ha az a haderō nem az oroszok miatt van itt? Annó az elvtársak az osztrák helyzetre hivatkozva állomásoztattak odahaza egy csomó katonát, majd utána "megszokásból" maradtak.

Mi van akkor, ha ez az erōkifejtō kapacítás az EU ellen irányul? Általános jobbratolódás van, amitōl fosnak az amcsik. Furcsamód a jelenkori Európában a jobboldal egyre inkább az oroszok irányába húz. USA kibuliztatta a szankciókat az EU-val...

Érdekes megnézni a német hozzáállást is. Merkel beszélt a sörcsarnokban (majd kiderül), német üzleti érdekeket pofoznak világszerte, miközben jönnek az amerikai caapatok Európába... Érdekes. A nemzetközi helyzet fokozódik
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 504
14 929
113
Ha és amennyiben elnagyolt körvonalakban nézzük az eseményeket, akkor érdekes történelmi párhuzamokat vehetünk észre. Régen Britanni alapvető törekvése az európai erőegyensúly volt. Ha ez eltolódni látszott, léptek ellenében. Ezt a szerepet átvette az USA. Régi törekvése az európai hatalmaknak, hogy Oroszországot távoltartsák - na nem Európától, csak az európai nagypolitikától. Azért néha megegyeztek vele így-úgy... Ma is ez folyik..... A Kelet-Közép-európai "kis" népek mindig a világos és sötét gyalog szerepét töltötték be. Ma sincs másképp.... Mi változott? Semmi. Idestova nagy európai háború 45 óta nem volt. A hatalmaknak viszket a tenyere....
 
  • Tetszik
Reactions: gergo55

laiki

Well-Known Member
2013. május 23.
3 921
13 078
113
Milyen az a fegyver, ami "főleg az oroszok ellen való" és nem az ország jelenleg totálisan leépült általános védelméhez kéne (abban az erősen hipotetikus esetben persze, ha végre tényleg "beszereznénk" valamit is)?

A lengyeleknél és a románoknál:
- "Rakétavédelmi" rendszer (Csak azt tudnám hogy mi ellen, ha egyszer az légkörön belüli rakéták ellen használhatatlan az ICBM-ek ellen meg kevés és a kettő közt még orosz fegyver sincs, mert az INF egyezmény miatt nem lehet közel 30 éve.) Persze azt szörnyűséges gyíkember agymenés lenne feltételezni, hogy a többcélú indítókban esetleg robotrepülő van.
- JASSM-ER a lengyel F-16-osokhoz. Ugyan vajon mi másra kell a lengyeleknek egy 900 km feletti hatótávolságú, alacsony észlelhetőségű csapásmérő eszköz, amivel lengyel légtérből elérhető Moszkva és Szentpétervár, ha nem az oroszok ellen? A fehéroroszok ellen a sima (nem ER) változat is bőven elég lenne.
- Patriot PAC-3. Ki más jelent olyan "ballisztikus rakéta fenyegetést", ami miatt sok milliárd dollárért elhárító rakétákat kell venni? (Nem PAC 2 GEM-ről szól a történet, hanem a ballisztikus rakéta elhárításra kihegyezett PAC-3-ról)
- Mire kell 4 század F-16-os a Lengyeleknek is és most már a Románoknak is? Az ukrán, fehérorosz, vagy szerb légierő ellen ennél kevesebb is elég lenne. Esetleg a mi 1 század Gripenünk ellen, vagy a világverő moldávok ellen?
- Mire kell a románoknak 54 HIMARS ATACMS rakétával, ha nem mélységi csapásmérésre? Ráadásul sokkal több, mint amennyivel a magyar, vagy akár a szerb légierőt első csapással el lehet söpörni. Ezek nélkül is van a románoknak rakétás tüzérsége bőven.
- A Fekete-tengeren ki ellen kívánja használni Románia a beszerzendő hajókat? A NATO szövetségesei ellen? A gyakorlatilag nem létező ukrán és grúz flotta ellen?
- A lengyeleknek mire kell közel 4000 tonnás Perry osztályú fregatt? Partvédelemre? Frissen szereztek és szereznek be aknaszedő hajókat. Vajon ara számítanak, hogy a svédek fogják elaknásítani a lengyel kikötők környékét?
- Ki ellen kell Lengyelországnak 600-nál több harckocsi (a tartalékkal együtt több, mint 1000), többségében Leo 2 és Twardy? Az ellen az ukrán haderő ellen, amely a szakikkal sem bír el? Vagy a fehéroroszok ellen, akiknek még 70-80-as évekbeli harckocsiból is kevesebb van?
- Ki ellen kellenek majd a tervezett román harci helikopterek? Az ukrán páncélosok ellen bőven van rakétájuk. Csak a Spike készletük bőven elég az ukrán páncélos technika ellen, hogy a többi páncélelhárító fegyverről, harckocsikról ne is beszéljünk.

A balti országok ki ellen szereznek be fegyvereket? A finn, vagy a svéd inváziót akarják megállítani?
Az ezen országokba felvonultatott USA, illetve más NATO tagországokbeli haditechnika és egységek ki ellen vannak ott?

Egyébként nyíltan ki is mondják, hogy az oroszok ellen, csak nem azt mondják, hogy megy a felvonulás, hanem hogy a minden bizonnyal rövidesen, merő gonoszságból érkező orosz invázió elleni "védekezést" és a "biztonság megerősítését", a "fenyegetett országok megnyugtatását" szolgálják a fegyverek és oda telepített csapatok.
 

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 041
113
http://www.hidfo.ru/2017/10/kiderult-mitol-retteg-a-cia-otven-eve/

Hát ez 6almas:D:D


A DIA által nyilvánosságra hozott dokumentum szerint az oroszok paranormális képességek segítségével például a következőkre is képesek:

  1. közvetlen hozzáférés nélkül betekintést nyerni titkos amerikai dokumentumokba, ellenőrizni az amerikai haderő és a hajók mozgását, emellett megállapíthatják titkos amerikai katonai létesítmények pontos elhelyezkedését.
  2. nagy távolságokból formálhatják amerikai katonai és civil vezetők gondolatait,
  3. a távolból amerikai tisztviselők azonnali halálát (!) okozhatják,
  4. minden típusú amerikai katonai eszközt azonnal hatástalanítani tudnak nagy távolságból, beleértve űreszközöket is.
 

gergo55

Well-Known Member
2014. július 16.
4 081
10 239
113
http://www.hidfo.ru/2017/10/kiderult-mitol-retteg-a-cia-otven-eve/

Hát ez 6almas:D:D


A DIA által nyilvánosságra hozott dokumentum szerint az oroszok paranormális képességek segítségével például a következőkre is képesek:

  1. közvetlen hozzáférés nélkül betekintést nyerni titkos amerikai dokumentumokba, ellenőrizni az amerikai haderő és a hajók mozgását, emellett megállapíthatják titkos amerikai katonai létesítmények pontos elhelyezkedését.
  2. nagy távolságokból formálhatják amerikai katonai és civil vezetők gondolatait,
  3. a távolból amerikai tisztviselők azonnali halálát (!) okozhatják,
  4. minden típusú amerikai katonai eszközt azonnal hatástalanítani tudnak nagy távolságból, beleértve űreszközöket is.


Nehogy az arcodra faggyon a mosoly........
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Úgy vezényelt egy újabb teljes felszerelésű páncélos dandárt Lengyelországba az Egyesült Államok, hogy egy másiknak csak a személyi állományát vonta ki térségből, ami ellentétes az Oroszország és a NATO alapszerződésével – közölte Igor Konasenkov, az orosz védelmi minisztérium szóvivője csütörtökön Moszkvában.
Konasenkov szerint az amerikai katonai vezetés a Zapad-2017 fedőnevű orosz-fehérorosz hadgyakorlat körül keltett hisztériát felhasználva, “csöndesen” teljes hadfelszereléssel vezényelte Lengyelországba az amerikai 2. páncélos dandár alegységeit, eközben pedig a lengyel és baltikumi állomáshelyeikről kirotált 3. páncélos dandár hadfelszerelését a helyszínen hagyta. A vezérőrnagy rámutatott, hogy e tankok és páncélozott harcjárművek legénységét két órán belül vissza lehet hozni a ramsteini amerikai támaszpontról.
Trükközött az USA a Lengyelországban állomásozó páncélos dandárok cseréjével?

Engem az is érdekelne, hogy az a 20 ezer fős hadgyakorlat szeptemberben Gotland szigetén (http://m.privatbankar.hu/makro/no-a...paban-ket-oriasi-hadgyakorlat-kezdodik-311826 ), ott hagyta e a felszerelését és az emberek legalább egy részét? (Gotland egy stratégiai hely, mellyel uralni lehet a térséget, és elméletileg, ha jól szétszórják rajta a csapatokat, és beássák őket, légvédelemmel, + rakéta csapásmérőkkel, akkor talán Pétervárt nem tudják fenyegetni, de Kalinyingrádot igen - és az már csak hab a tortán, hogy Svédország elméletileg semleges, mégis teletömték NATO egységekkel és technikákkal a hadgyakorlatra)

Az is kérdéses egyébként ezeknek a nagyméretű telepítéseknek a tükrében, hogy mire is készítik fel Ukrajnában a nagyrészt USA és Kanadai kiképzők az Ukránokat- miközben az elmúlt két évben példátlan erő koncentráció folyik elsősorban a Donbassz frontvonalai mentén, de kissé hátrább olyan pozícióban is, hogy viszonylag gyorsan a Belorusz és Orosz határ mentén tudnak nagy létszámú technikát felvonultatni. (Bár a technika száma impozáns, ezek jelentős része ősrégi, vélhetőleg alig felújított, és a személyzet kiképzése rájuk nagyon sietős és ezért (is) nagyon elégtelen lehet) Lényegében tengertől tengerig nagy erőket és technikákat vonultatnak fel még mindig növekvő számban Oroszország mellett - mondhatni első, második, és harmadik lépcsőben (Ukrajna, a Baltiak, Lengyelország, Németország, Románia...). Attól függetlenül, hogy lényegében minimum kb 2 hadseregnyi első lépcsős erőről beszélhetünk, az orosz védelmi vonalak, radarkiépítettség, új bázisok + a villámgyors telepítési képesség akár nagy távolságokból is miatt, valóban egy húsdaráló lenne konfliktusba keveredni, pláne támadó szándékkal az oroszokkal (+ Belorusszia + DNR/LNR) szemben. (És közben azt várni hogy Kína nem fogja minimum blokkolni az USA flotta és egyéb erők mozgását pl a távol Keleten (Tehát gyakorlatilag kizárt hogy két oldalról lehetne támadni Oroszországot, így az orosz távol keletről egyértelműen áramolhatna Keletre az orosz erősítés) És a várható BRICS és SCO reakciók ugyebár... (Kína már arra az esetre is kifejezte a válaszcsapás lehetőségét, ha az USA megtámadja Észak-Koreát- majd pont azt hagyja, hogy az USA elfoglalja/akár csak megpróbálja elfoglalni Oroszországot?) Az orosz sajtó időnként cikkez arról, hogy Oroszországot körülvették lényegében USA katonai biológiai laborokkal + vélhetően különböző platformokon atomfegyverekkel, de azokat bevetni és arra blazírozni hogy majd az oroszok összeomlanak és azonnal megadják magukat, egyszerűen balgaság. Az oroszoknál hatalmas kiépített óvóhely hálózat van, amiket karbantartanak, jelenleg is fejlesztenek, és tömeges polgárvédelmi gyakorlatokat tartanak... De tegyük fel, Sikerül a terv, az oroszok megadják magukat (kizárt, az egész egy akkora ...) van terv arra, hogy a Belorussziával, Ukrajna jelentős részével... úgy 180+ milliós orosz ajkú területeket felügyelet alatt tudják tartani, és évekig-évtizedekig megtartani - kiépítve ehhez a megszálló /felügyelő infrastruktúrát és az ahhoz szükséges minimum több százezres nagyságú " megbízható nyugati "személyzetet"? (Ukrajnának ugyanez sokkal kisebb léptékben sem igazán sikerül - és a kilátásaik siralmasak )

Ez az egész lényegében egy csapdának néz ki az EU számára. Semmi előnnyel. (Pl attól egészen biztosan nem lesz olcsóbb a gáz és az olaj sem az EU-nak, ha Oroszország meglepő módon elesik. Kizárt)

Az egy igen érdekes gondolat menet, hogy egy ekkora haderőt és növekvő technikát Oroszország támadása esetére összpontosítanának. Az orosz ajkú területeken kívül területre nincs szükségük. És azokra sem rövid távon, (elég ha megvárják, amíg pl a Baltiak kihalnak)
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Az USA-t hosszú távon nyilván maguk alá gyűrik a spanyol ajkúak. De ez azért bele fog telleni 100 évbe.

Az USA-nak nem ÁLTALÁBAN a népek keveredése, hanem az EURÓPAI népek keveredése jött össze.
De ez nem fog megismétlődni. (Szerintem.)
Ez


1. India egy mesterséges ország, az egységes államiság hagyománya nélkül, és NEM hagyományok nélkül.
Ez a kettő azért nem ugyanaz.

2. Az USA pedig európai menekültek megvalósult közös álma, amihez hozattak négereket meg kínaiakat meg mexikóiakat.
És nem a volt gyarmattartójuk rajzolta körbe őket , hanem ők, saját maguk.
A vallási , nyelvi, etnikai különbözőségek össze sem hasonlíthatóak az indiai helyzettel.
Na meg a népesség létszáma sem.
Tusz rola hogy India az egyik legregibb orszag? Nem kotozkodesbol, az allamisag hagyomanyan mit ertesz? Jogrendet?
 
  • Tetszik
Reactions: blitzkrieg

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
16 991
53 878
113
Engem az is érdekelne, hogy az a 20 ezer fős hadgyakorlat szeptemberben Gotland szigetén (http://m.privatbankar.hu/makro/no-a...paban-ket-oriasi-hadgyakorlat-kezdodik-311826 ), ott hagyta e a felszerelését és az emberek legalább egy részét? (Gotland egy stratégiai hely, mellyel uralni lehet a térséget, és elméletileg, ha jól szétszórják rajta a csapatokat, és beássák őket, légvédelemmel, + rakéta csapásmérőkkel, akkor talán Pétervárt nem tudják fenyegetni, de Kalinyingrádot igen - és az már csak hab a tortán, hogy Svédország elméletileg semleges, mégis teletömték NATO egységekkel és technikákkal a hadgyakorlatra)

Az is kérdéses egyébként ezeknek a nagyméretű telepítéseknek a tükrében, hogy mire is készítik fel Ukrajnában a nagyrészt USA és Kanadai kiképzők az Ukránokat- miközben az elmúlt két évben példátlan erő koncentráció folyik elsősorban a Donbassz frontvonalai mentén, de kissé hátrább olyan pozícióban is, hogy viszonylag gyorsan a Belorusz és Orosz határ mentén tudnak nagy létszámú technikát felvonultatni. (Bár a technika száma impozáns, ezek jelentős része ősrégi, vélhetőleg alig felújított, és a személyzet kiképzése rájuk nagyon sietős és ezért (is) nagyon elégtelen lehet) Lényegében tengertől tengerig nagy erőket és technikákat vonultatnak fel még mindig növekvő számban Oroszország mellett - mondhatni első, második, és harmadik lépcsőben (Ukrajna, a Baltiak, Lengyelország, Németország, Románia...). Attól függetlenül, hogy lényegében minimum kb 2 hadseregnyi első lépcsős erőről beszélhetünk, az orosz védelmi vonalak, radarkiépítettség, új bázisok + a villámgyors telepítési képesség akár nagy távolságokból is miatt, valóban egy húsdaráló lenne konfliktusba keveredni, pláne támadó szándékkal az oroszokkal (+ Belorusszia + DNR/LNR) szemben. (És közben azt várni hogy Kína nem fogja minimum blokkolni az USA flotta és egyéb erők mozgását pl a távol Keleten (Tehát gyakorlatilag kizárt hogy két oldalról lehetne támadni Oroszországot, így az orosz távol keletről egyértelműen áramolhatna Keletre az orosz erősítés) És a várható BRICS és SCO reakciók ugyebár... (Kína már arra az esetre is kifejezte a válaszcsapás lehetőségét, ha az USA megtámadja Észak-Koreát- majd pont azt hagyja, hogy az USA elfoglalja/akár csak megpróbálja elfoglalni Oroszországot?) Az orosz sajtó időnként cikkez arról, hogy Oroszországot körülvették lényegében USA katonai biológiai laborokkal + vélhetően különböző platformokon atomfegyverekkel, de azokat bevetni és arra blazírozni hogy majd az oroszok összeomlanak és azonnal megadják magukat, egyszerűen balgaság. Az oroszoknál hatalmas kiépített óvóhely hálózat van, amiket karbantartanak, jelenleg is fejlesztenek, és tömeges polgárvédelmi gyakorlatokat tartanak... De tegyük fel, Sikerül a terv, az oroszok megadják magukat (kizárt, az egész egy akkora ...) van terv arra, hogy a Belorussziával, Ukrajna jelentős részével... úgy 180+ milliós orosz ajkú területeket felügyelet alatt tudják tartani, és évekig-évtizedekig megtartani - kiépítve ehhez a megszálló /felügyelő infrastruktúrát és az ahhoz szükséges minimum több százezres nagyságú " megbízható nyugati "személyzetet"? (Ukrajnának ugyanez sokkal kisebb léptékben sem igazán sikerül - és a kilátásaik siralmasak )

Ez az egész lényegében egy csapdának néz ki az EU számára. Semmi előnnyel. (Pl attól egészen biztosan nem lesz olcsóbb a gáz és az olaj sem az EU-nak, ha Oroszország meglepő módon elesik. Kizárt)

Az egy igen érdekes gondolat menet, hogy egy ekkora haderőt és növekvő technikát Oroszország támadása esetére összpontosítanának. Az orosz ajkú területeken kívül területre nincs szükségük. És azokra sem rövid távon, (elég ha megvárják, amíg pl a Baltiak kihalnak)


Nem hinném,hogy mindezt ne tudnák "nyugaton",vagy ne tudták volna 39-ben,szerintem nem is volt cél legyőzni az Oroszokat,csupán a vérengzés,pusztítás volt a cél,vagyis az ezáltal elérhető profit,a többi statisztika,főleg,mióta a nagyvízen túlról szervezik nekünk/bárkinek a világon a háborúkat.
 
Status
Not open for further replies.