Beszélgető

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

M

molnibalage

Guest
Az angol út előtt vagy angol út után volt a béremelésed? Mert én még mindig azon csodálkozom, hogy akkor azt írtad, nagyon drága volt az út magyar szemmel és nem érte meg. Nekem meg éveken keresztül azt mondták a tnáraim, hogy az energiaszektorba kell menni dolgozni, mert ott nagyon jól fizetnek.
Előtte volt emelés. Az angol út minden fizetés mellett drága.

Bár nem értem, hogy miért süllyedünk oda, hogy mindenki az én fizetésemen csámcsog ahelyett, hogy inkább az írásaimat olvasná... :)
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Egyik barátom dolgozott egy ilyen újonnan épített sürgősségin. Az egy dolog, hogy elsőre nem fértek be az ágyak a kórtermekbe az ajtón (mármint a gurulósak monitorokkal, meg miegyébbel csicsázva). Node: gurítják a fúzióra kötött népelemet ágyastól A-ból B-be. És persze beakad az infúziós álvány csúcsa az ajtófélfába, kilőve az infúziós zacskót valahova előre. De boldogak is voltak miatta...
Az a legnagyobb felelmem a budapesti szuperkorhazzal kapcsolatban, hogy epiteszetileg lesz rossz. Ha butan epitik meg akkor 50 evig fogunk szivni miatta. (Pl.: egy paciens - egy korterem, ma mar alap.)

Más:
http://index.hu/tudomany/egeszseg/2...fertozhetett_meg_tobb_szaz_vietnami_veterant/
"... Az ötven vizsgált vérmintának több mint 20 százaléka volt pozitív vagy pozitívgyanús. ..."

Majd a meg a vegen kiderul, hogy az obolhaborus szindromat sem csak bekepzelik maguknak a katonak. :rolleyes:
 
  • Tetszik
Reactions: sirdavegd

jani22

Well-Known Member
2016. augusztus 31.
12 245
24 250
113
Jópofa dolog ez, viszont bennem az ötlött fel, hogy papír-ceruza ehhez sem árt, viszont amíg valaki szépen felrajzolgatja a kis vonalkáit, megpöttyözi amit meg kell, leírogatja a számokat, addig papíron ceruzával pont nem lassabb a hagyományos európai módszerrel sem összeszorozni. Ez inkább csak szokatlan és ezért érdekes NEKÜNK, mint sem hatékonyabb.
Abban biztos igazad van, hogy érdekesebb, mint a miénk. Én abban látom a jóságát, hogy nem kell megtanulni a szorzótáblát. Gondolom a régi kínai (?) kereskedelemben nem a végzettség volt a fontos. Összeadni egyszerűbb, mint szorozgatni.
 

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
18 135
53 764
113
Egy érdekes kép:
23843384_1468263023285875_5240655002048155556_n.jpg
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Igen a kis minta miatt. A magam tapasztalata épp ellenkező, nekem 60-70 darabos mintám van ami két évente lecserélődik. Céges flotta, mivel kívánság alapon megy (költségkerettel) ezért sokféle telefon előfordul, jellemzően Samsung, Huawei, Sony.

Az általad említett jelenség természetesen könnyen reprodukálható szélsőséges körülmények között. Mivel azonban a gyártók többsége megadja az eszközök hőmérsékleti használati korlátait, ezért nem érdemes komolyan véleményezni az attól durván eltérő körülmények között tapasztalt működést, illetve azt hibának felróni.
Amikor egy készülék működési tartományát 5-35 Celsius közé írja a gyártó, akkor a sokszor 60-70 fok közé, vagy afölé hevülő, durva napsugárzásnak kitett környezetben, vagy direkt napsugárzás alatt nem lehet komolyan vehető véleményt mondani egy telefon tervezett üzemeltetési körülmények közötti megbízhatóságáról.

Ugyanakkor az általad említett jelenséget okozhatja egy rosszul tervezett hardver vagy nem megfelelően optimalizált szoftver is. Példaként tudom említeni a Sony Z3-at, saját tapasztalat volt: a kamera magas felbontáson való főleg meleg időben hosszabb használa során érezhetően komolyan felfűtötte a hardvert majd a kameraszoftver önvédelmi hibaüzenettel be is záródott. Itt konkrétan a Snapdragon proci tervezési hibájára volt visszavezethető a melegedés, amelyet szoftveroptimalizálással próbáltak enyhíteni.

Vannak olyan szoftverek amelyek viszont feleslegesen csúcsra járatják a hardvert holott erre nem lenne szükség, itt viszont ez tisztán nem a telefon hibája, hanem a programozóé.

Tapasztalatom szerint a névleges teljesítményérték kb 80%-ának (nem mértem, érzetre mondom) kihasználása még nem termel annyi hőt, ami zavaró lenne kényelmi szempontból és a nagy általánosságban használt szoftverek működésében sincsenek zavarok. A bajok a nagy számítási kapacitást igénylő és hosszan tartó leterheltséget okozó használat során jönnek elő. Viszont ezeket a készülékeket jellemzően nem a 3D játékok és hasonlók tartós futtatására tervezték, főleg úgy nem, hogy ha az alkalmazás programozója nem a hardverhez kiadott optimalizációs ajánlásoknak megfelelően készíti el a kódot, hanem nyers processzorerőből akarja áttolni a vason.
A névleges teljesítmény maradék 20 %a csak peakre meg marketingre jó, de én tartós terhelés mellett nem számolnék vele.

Balázs te mérnök vagy, tudod jól, hogy mindent meghatározott körülményekre terveznek, és az elvárt működési paramétereket is csak a tervezési tartományra szabad értékelni.




Fade lásd feljebb amit molninak írtam.


"Az általad említett jelenség természetesen könnyen reprodukálható szélsőséges körülmények között."

Ha az, hogy kézbe fogom szélsőséges körülmény akkor igen. De szerintem a kézbe fogni egy telefont ne adj isten még nyáron is az rendeltetés szerű használat és nem szélsőséges körülmény.

Amit én linkeltem az amúgy szintetikus teszt. Még ilyen esetben is reprodukálható a jelenség.

Amúgy meg te is hozod a pldakat amikor akármiért de nálad is beütött a jelenség. És ehez még csak nem is futtattál egy lineaget csak fotoztál/videoztál.

"Viszont ezeket a készülékeket jellemzően nem a 3D játékok és hasonlók tartós futtatására tervezték, főleg úgy nem, hogy ha az alkalmazás programozója nem a hardverhez kiadott optimalizációs ajánlásoknak megfelelően készíti el a kódot, hanem nyers processzorerőből akarja áttolni a vason."

Évek óta a teljesítmény igényes feladatok huzzák az egész iparágat. Azért megy a csere S4/S5ről sött akár S6ról S7/S8ra mert egy Clash Royal ami nagyon nem 3D és baromi jól optimalizált játék egy S4/S5ön 2 mecs után throtlingol, szaggat és már ki is kaptál. Míg egy S7/S8on nem. A HWt ehez igazíták mert a piac ezt akarja. Egy S7 egyik újítása, hogy ott van a SOC felett a heatpipe. S6 tervezési hibás volt mert S6hoz hasonlóan nem volt benne HP? A fotózás rendeltetés szerű használat?
http://pocketnow.com/wp-content/uploads/2016/04/galaxy-s7-cooling-head.jpg
 

blitzkrieg

Well-Known Member
2015. február 10.
5 503
5 632
113
Abban biztos igazad van, hogy érdekesebb, mint a miénk. Én abban látom a jóságát, hogy nem kell megtanulni a szorzótáblát. Gondolom a régi kínai (?) kereskedelemben nem a végzettség volt a fontos. Összeadni egyszerűbb, mint szorozgatni.

És az előny, hogy az embereknek nem kell már szorozni sem tudni? Az csak az elbutuláshoz járul hozzá.
Egyébként két számot összeszoroztam a két módszerrel. A miénk gyorsabb is, és ráadásul nem kell egy fél oldal a rajzolgatáshoz.
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 064
23 139
113
Momentum, LMP? Ez én vagyok? Mert ebben a kérdésben pont nem értek velük egyet, ugyanis nem hallottam tőlük semmit a Honvédségre vonatkozóan. Tulajdonképpen az a abaj, hogy egyetlen pártnak sincs a Honvédségre vonatkozó fejlesztési terve. Amiket lehet hallani, az inkább vegetációs terv. De minden oldalról ám, még a nagyrabecsült :pFidesztől:p sem látni semmit és ezt valld be magadnak öszintén. Csak úgy kétszemközt....
Nem neked szolt a belpolos beszolas. Igazabol csak Boriszon elcelodtem egy kicsit, utalva a minap a hirekbe bekerult Vona-LMP-Momentum tortenesekre. Persze ha belpolt linkelek vagy ilyen konkretan leirom, akkor jon ertem is a fekete Build Your Dreams auto... :rolleyes:

Ps: Borisznak ugyanilyen siman kidumaltam volna magam. :)
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Mindenki ruszolfil aki nem ert egyet a hulyesegeiddel? Jaj!

Picit jobban beszel magyarul mint te barmilyen idegen nyelven. Ciki. :)
Mondjuk a jo magyar tudasom nem nagy dicsoseg, mivel magyar is vagyok (vegyes csalad). De ruszofil nem vagyok, egyszeruen csak utalom az ukronacikat, mivel sajnos van itt boven es rossz tapasztalatom van veluk, hihetetlen szovjet agyuk van. Mondjuk szerencsere a kormany (Varso) vegre nekiallt szigoritani a bevandorlasukat, de mar nagyon ideje volt es felek tole hogy tul keson (a lengyel politikusnal hulyebb nincs a vilagon szerintem, nem veletlen van nagy kultusza itt Orbannak). A lengyelek amugy nem roszofobok, az akarmi-fil/fob kerdest sokkal lazabban kezelik mint a magyarok. Az igaz, hogy barmi rosszat konnyen elhisznek az oroszokrol, azt is ami nem igaz, de sosem tuljak tul az ilyesmit mint Mo-n szokas. Egyszeruen a lengyelek nem izgulnak folyton.
 
  • Tetszik
Reactions: nyugger and zeal