Ukrajna (bel és külpolitika, gazdaság, minden ami nem kapcsolódik közvetlenül a konfliktushoz)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.
2018. július 22.
138
23
18
És még Orbán Putyin lakája! Mikor az "osztrák politikai elit" együtt sörözött Putyinnal. Miközben minden egyes bokorba egy raj udvaria zöld emberke lapult. Bécsre biztos ami biztos pár nukleáris rakétát rászegeztek. Ha a főnöknek torkán akad a falat akkor jól megbánják!
Putyin szó szerint úgy táncol ahogy az osztrákok fütyülnek neki.
 

szuvorov

Well-Known Member
2014. május 16.
7 359
22 889
113
És még Orbán Putyin lakája! Mikor az "osztrák politikai elit" együtt sörözött Putyinnal. Miközben minden egyes bokorba egy raj udvaria zöld emberke lapult. Bécsre biztos ami biztos pár nukleáris rakétát rászegeztek. Ha a főnöknek torkán akad a falat akkor jól megbánják!

Á, Ausztria Magyarország, egy ország az!!!
 
  • Tetszik
Reactions: arcas and Pal

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://www.karpatinfo.net/cikk/bel...kossaga-fel-ev-alatt-1225-ezer-fovel-csokkent
"Az Ukrán Állami Statisztikai Hivatal adatai alapján Ukrajna lakossága idén januártól júniusig 122,5 ezer fővel csökkent.
Jelentésük szerint július 1-jére az ukrán lakosság közel 42,3 millió fő volt.
Továbbra is nagyon magas az elhalálozások száma a születések számához viszonyítva: 100 halott jut 55 újszülöttre, írja az RBC.ua az Állami Statisztikai Hivatalra hivatkozva..."

https://karpathir.com/2018/08/18/1279-csecsemohalal/
"Fél év alatt 1279 csecsemő hunyt el az országban.
Az állami statisztikai hivatal adatai szerint tavaly 1362 egy éven aluli baba vesztette életét..."
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
https://index.hu/kulfold/2018/08/18...kuvojere_es_ha_mar_ott_volt_tancolt_is_egyet/
"Vlagyimir Vlagyimirovics Putyin elment az osztrák külügyminiszter, Karin Kneissl esküvőjére, amelyet az ausztriai Gamlitzban tartottak. Az orosz elnök a szokásos limuzinos konvojával érkezett a stájerországi településre, ahol a díszes vendégsereg miatt a rendőrség helikopterrel is biztosította a rendezvényt.
A 100 fős esküvőn nemcsak Putyin, de az osztrák politikai elit is részt vett...
...Putyin esküvői meghívása azonnal diplomáciai feszültséget keltett Ausztria és Ukrajna között. Hanna Hopko, az ukrán parlament külügyi bizottságának elnöke szerdán azt közölte: az esküvői meghívással Ausztria nem lehet többé semleges közvetítő az orosz-ukrán vitában. Ezt ez osztrák külügyminisztérium azzal utasította vissza, hogy egy magánjellegű meghívásnak semmi hatása nincs Ausztria külpolitikájára, az eddigi irányvonal nem változott.
Pavlo Klimkin ukrán külügyminiszter erre szkeptikusan úgy nyilatkozott: visszatetsző, hogy az osztrák külügyminisztérium egy magánjellegű meghívás után kényszerét érezte, hogy biztosítsa külföldi partnereit arról, hogy semmiben nem változik az ország külpolitikája..."


Nem nagyon ismeri a mértéket az Ukrán "elit".
"diplomáciai feszültséget keltett Ausztria és Ukrajna között." -hehehe...amikor diplomaciaia feszultseg tamad a hangya meg az elefant kozott :D
Amig Ausztria pont 3-szor akkora gazdasag mint Mo, ami szinten nagyobb mint Ukrajna... addig el kellene gondolkozniuk, hogy valoban felmerult-e barmilyen feszultseg kozottuk :rolleyes:
(Sot, abban se vagyok biztos, hogy Ausztria nem daralna be par het alatt a szovjet idokbol orokolt technikaval feszerelt sereguket. Az osszes modern fegyverzetuk kb. az a 200 javelin aminek fele mar vagy a szokasos raktartuzben semmisult meg vagy a reszeg katonaik kezeben robbant fel.... a masik felet meg mar reg atcsempesztek Oroszoba...)
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Vajon ellopta a menyasszonyt? :)
Egyre jobban fekszik nyugaton Putyin.
Persze, az eurozona (Bruxelles) osszeall Oroszo-val, de egyutt is eselytelenek USA vagy Kina ellen. Persze igy Oroszo maris 100% demokratikus lesz. USA meg nem olyan alszent (Trump ota) hogy demokraciadeficittel vadolja Oroszot, Trump sokkal nyiltabb lapokkal jatszik annal, o kerek perec megmondja, hogy ennyi dollar kell es kesz. Igazabol igy ossze lehet hozni egy win-win-win szituaciot, csak max. Ulippo marad szomoru...
 

kacsacsor

Well-Known Member
2015. március 15.
16 129
19 911
113
http://mandiner.hu/cikk/20180819_a_nemet_orosz_egyuttmukodesrol_targyalt_merkel_es_putyin

Merkel:
Ukrajnáról szólva leszögezte, hogy az Északi Áramlat-2 gázvezetéktől függetlenül meg kell őrizni Ukrajna tranzitország szerepét az Európába irányuló orosz gázexportban.

Vagyis az Északi Áramlat-2 mindenképp meglesz.

Putyin:
lehetségesnek tartja az orosz földgázt Ukrajna megkerülésével Németországba szállító Északi Áramlat-2 vezetékkel kapcsolatban Ukrajna tranzitország-szerepének megőrzését.
-------------------------------------------------------------------
Az a korábban emlegetett verzió tűnik valószínűnek, hogy az Északi Áramlat-2 belépésével az ukrán tranzit a mostani kb. 20%-ára esik.
A Török Áramlat 2 Magyarországra érkezésével meg bármikor nullázható (jelenleg a 900 km-es tengeri szakasz építésének épp a felénél járnak).
 

blogen

Well-Known Member
2010. április 20.
15 993
26 477
113
A teljes szárazföldi szakasz hiányzik a Balkánon hála égnek a TÁ-hoz. Erdogantól földgázt rosszabb lenne mint most az ukránoktól. Kiszolgáltatva lenni egy iszlamista diktatúrának!
 

12delta

Well-Known Member
2014. december 6.
994
1 529
93
A miniszter tanácsa az oroszországi ukrán vendégmunkásoknak

Volodimir Omeljan ukrán infrastrukturális miniszter azt tanácsolta honfitársainak, hogy hagyják ott az oroszországi állásaikat, s térjenek haza vagy menjenek uniós tagállamokba dolgozni.
A miniszter egy sajtótájékoztatón jelentette ezt ki, annak kapcsán, hogy azt tervezik, végleg megszüntetik a két ország közötti vasúti összeköttetést. Omeljan szerint ez nem fogja annyira érzékenyen érinteni a honfitársait. Azzal hozakodott elő, hogy amíg 2013-ban még évente 4 millióan utaztak ezeken a járatokon, mára ez a szám 800 ezerre zsugorodott. Csak azt nem tette hozzá, hogy ez azért van így, mert már most is rengeteg Oroszországba tartó járatát törölte az állami vasúttársaság. A cél pedig a teljes felszámolása ezeknek a járatoknak.
Annak kapcsán pedig, hogy sok ott az ukrán vendégmunkás, nekik azt tanácsolta, van elég munka Ukrajnában is, ezért térjenek haza, vagy ha már mindenáron külföldön akarnak dolgozni, menjenek inkább az EU-s tagállamokba, mert ott magasabbak a bérek és jobbak a munkakörülmények is.
Mint azt már írtuk, Oroszország jelezte, amennyiben Ukrajna felszámolja a vasúti személyszállítást, nem maradnak el a válaszlépések sem. Moszkvában figyelmeztettek, ezzel Kijev csak saját állampolgárainak ártana a legjobban.

https://karpathir.com/2018/08/20/a-miniszter-tanacsa-az-oroszorszagi-ukran-vendegmunkasoknak/
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
A miniszter tanácsa az oroszországi ukrán vendégmunkásoknak

Volodimir Omeljan ukrán infrastrukturális miniszter azt tanácsolta honfitársainak, hogy hagyják ott az oroszországi állásaikat, s térjenek haza vagy menjenek uniós tagállamokba dolgozni.
A miniszter egy sajtótájékoztatón jelentette ezt ki, annak kapcsán, hogy azt tervezik, végleg megszüntetik a két ország közötti vasúti összeköttetést. Omeljan szerint ez nem fogja annyira érzékenyen érinteni a honfitársait. Azzal hozakodott elő, hogy amíg 2013-ban még évente 4 millióan utaztak ezeken a járatokon, mára ez a szám 800 ezerre zsugorodott. Csak azt nem tette hozzá, hogy ez azért van így, mert már most is rengeteg Oroszországba tartó járatát törölte az állami vasúttársaság. A cél pedig a teljes felszámolása ezeknek a járatoknak.
Annak kapcsán pedig, hogy sok ott az ukrán vendégmunkás, nekik azt tanácsolta, van elég munka Ukrajnában is, ezért térjenek haza, vagy ha már mindenáron külföldön akarnak dolgozni, menjenek inkább az EU-s tagállamokba, mert ott magasabbak a bérek és jobbak a munkakörülmények is.
Mint azt már írtuk, Oroszország jelezte, amennyiben Ukrajna felszámolja a vasúti személyszállítást, nem maradnak el a válaszlépések sem. Moszkvában figyelmeztettek, ezzel Kijev csak saját állampolgárainak ártana a legjobban.

https://karpathir.com/2018/08/20/a-miniszter-tanacsa-az-oroszorszagi-ukran-vendegmunkasoknak/
Oroszonak pravoszlav lakossag kell, mert mara 146 milliora esett az orszag osszletszama es folyamatosan csokken es ebbol is vagy kb. 20% muszlim. Szoval ha nem kapja meg vasuton ingazo ukranok kepeben a munkasosztalyt, akkor elveszi/visszaveszi tankokkal, de a terulettel egyutt... hajra!
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
A teljes szárazföldi szakasz hiányzik a Balkánon hála égnek a TÁ-hoz. Erdogantól földgázt rosszabb lenne mint most az ukránoktól. Kiszolgáltatva lenni egy iszlamista diktatúrának!
Ukrajnanal sokkal jobb Toroko. Akarhogy is udvarol Erdogan az iszlamistaknak, az egy szekuralis allam, erre, a szekuralizaciora epult fel az orszaguk Kemal ota. Az o tekinteje pedig maig kikezdhetetlen. Es a torok lakossag biztos benne, hogy ok joval kozelebb allnak USA-hoz mint Keleteuropahoz. (Tudom, hogy innen nezve ez furcsa, de onnan nem, beszeltem tobb torokkel is). Ellenben ukrajna szektas allam, porosjanko epp a napokban nyilatkozta, hogy az ukran ortodox egyhaznak fuggetlenne kell valnia Moszkvatol... ilyen nem hogy Europaban, de meg Torokoban sincs hogy egy politikus (diktator, bab, kinek mi tetszik) megmondja, hogy ez az egyhaz ide all, az meg oda...
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 515
113
Oroszonak pravoszlav lakossag kell, mert mara 146 milliora esett az orszag osszletszama es folyamatosan csokken es ebbol is vagy kb. 20% muszlim. Szoval ha nem kapja meg vasuton ingazo ukranok kepeben a munkasosztalyt, akkor elveszi/visszaveszi tankokkal, de a terulettel egyutt... hajra!

Nem esett mert ez Krím anektálása miatt kb lokális csúcs.
Anektálgatni lehet csak annak eddig figyelmeztető majd egyre keményebb következményei lennének. Nem hinném Oroszo fegyverkezési versenyt szeretne, mert pont az lesz belölle mint a 80as évekbe. Esznek káposztát ecettel és közbe hallgatják az agitpropot, hogy de nyon is ez van és ki kell tartani mert ez a harc a végső.
A problémájuk uaz mint nyon, de magyar helyzettel különösen jól párhuzamban áll. 2.1alatti fertile rate miközben kifut az utolsó népes fiatal generáció. Evvel pedig durván be fog esni a születésszám is. Ezt csak tetézi, hogy az Orosz életszinvonal is esik.
https://szolovej.blog.hu/2018/02/04/kedvezotlen_orosz_adatok_fogyatkozo_nepesseg_csokkeno_jovedelmek
 

Pal

Well-Known Member
2017. november 19.
2 023
1 521
113
Hehehe... leirod, hogy "nem esett" majd belinkelsz egy cikket, ahol mar az URL-ben ez van "fogyatkozo nepesseg"... megint az latszik, hogy semmit sem ertesz a temahoz amihez hozzaszoltal. Hogy jon ide fegyverkezesi verseny??? Van nekik Kindzsal, millio T-akarhany, hova versenyezzenek meg??? 10 ezer helyett legyen 11 ezer ICBM-juk? Vagy hova? Minek kell fegyverkezesi verseny, hogy visszavegyenek meg par reszt ukrajnabol??? Ukrajnat menetbol szabaditanak fel/ foglalnak el, ha akarnak. Te szerintem meg maig nem tanultal a Hitler-Sztalin paktumrol sem... ami nagyon kell Oroszonak ukrajnabol, azt gond nelkul megkapja, mar reg megszaradt errol a tinta, attol meg, hogy ma meg ez nem publikus.
Fegyverkezesi verseny max az USA es Kina kozott lehet, de az masik liga mara...
 
Status
Not open for further replies.