[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
https://dan-news.info/en/defence-en...d-in-the-past-24-hours-by-kievs-shelling.html
"Donetsk, Oct 22 – DAN. Four DPR service members died over the past 24 hours as a result of Ukrainian army attacks, said the head of the DPR People’s Militia command press service Daniil Bezsonov.
“Yesterday Kiev’s dastardly attacks claimed lives of three defenders in Leninskoye, southern DPR. Another serviceman was killed in Kominternovo by sniper fire. We extend our condolences to the families of the deceased. We address international organizations, the OSCE in particular, to strongly condemn Ukrainian criminal activity,” Bezsonov said.
The fire on Leninskoye was opened from the positions of the 79th air assault brigade of the Ukrainian army.
Earlier reports said the Ukrainian army violated the ceasefire 30 times over the past 24 hours firing 423 rounds. *ot "
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
Ukrán hadijelentés.

http://www.mil.gov.ua/en/news/2018/...ast-of-ukraine-as-of-morning-october-22-2018/
"Monday, October 22. DONBAS — According to the press centre of the Joint Forces (JF), the situation is under control in the region.
Yesterday, the enemy completed 19 attacks against the Ukrainian positions using weapons forbidden by the Minsk agreements for three times.
Militants shelled the Ukrainian positions near Shchastia, Krymske, Popasna, Shumy, Pisky, Marinka, Taramchuk, Krasnohorivka, Pavlopil, Vodiane, Hnutove, Lebedynske, and Shyrokyne using 120 and 82 mm mortars, grenade launchers, heavy machineguns, and small arms.
Near Vodiane occupants used 120 mm mortars, grenade launchers, and small arms; near Krymske and Shyrokyne they fired 82 mm mortars. Enemy shelled the Ukrainian positions near Shchastia with small arms.
The enemy’s casualties are 8 killed and 2 wounded.
Three Ukrainian soldiers were wounded.
Today, the enemy has used grenade launchers, heavy machineguns, and small arms near Novotoritske.
The detailed information about situation in the region will be provided during a daily briefing of a representative of the Joint Forces."


http://www.mil.gov.ua/en/news/2018/...f-the-ministry-of-defence-of-ukraine-(video)/
(október 15-22 között)

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 102
11 882
113
Aztán lesz ajvékólás, meg sirámrimán ha az ellen oldal fejlettebb technológiával fog ilyet tenni nagyobb teljesítményű robbanószerekkel.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 102
11 882
113
Minek kell tagadni semmi értelme itt már csak az önuralomról van szó, meg nem akarja azt tenni amit mások szeretnének tőle ezzel létrehozva az új jégkorszakot olyat amilyen még a hidegháborúban se volt. Te milyen világban szeretnél élni Uli?
 

haubagoi

Well-Known Member
2015. augusztus 4.
11 056
9 573
113
Azt már nem lehetne letagadni, Putyin akkor nem tudná azt hazudni, hogy semmi köze nincs a háborúhoz.

Túl jó nektek ez a Putyin, az a ti bajotok. Majd jön aztán Putyin után valaki más, aki majd nem törődik ennyit a nyugati közvéleménnyel, mint Putyin. Hanem csak annyit mond majd, hogy "ha nem takarodtok az orosz határ mellől, szétb@szom az egész világot, megértettétek?!". Na az majd biztos jobb lesz.
 
T

Törölt tag 1526

Guest
Érdekes, h mennyire isis-kompatibilis fegyverrendszer :/
Az is érdekes, hogy ez az orosz militáns ebben a donyecki raktárban mennyire isis-kompatibilis :/
e039458415ba3eaec8-76470557.jpg
 

emel

Well-Known Member
2013. február 11.
9 085
15 027
113
Az is érdekes, hogy ez az orosz militáns ebben a donyecki raktárban mennyire isis-kompatibilis :/
e039458415ba3eaec8-76470557.jpg
Mitől orosz ez ULIPPO?!! A kék-sárga zászlótól? Nem is tudom melyik ország zászlója a kék-sárga, hiába gondolkozok nem jut eszembe melyik is lehet az?!! :rolleyes: JAAAA, DE mégis: UKRÁN zászló van a háttérben a harcjárművön!! "Ügyes" voltál már megint ULIPPO. Most ez butaságod bizonyítéka, vagy szándékos hazudozás volt?!! :D:p:hadonaszos:
 

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 435
10 189
113
áhhh mekkora öngól, ez most nagyobb mint mikor tél közepén nyári képeket teszel be bizonyítékként,
na mármost ha a pénzt a nyugati szolgálatok fizetik neked akkor szívesen tartok hatékonyságnövelő tréninget, de ha az orosz akkor azt kell mondanom szép munka, hisz te többet ártasz ukrán megítélésnek mint a legvadabban orosz propagandát tolók

Az is érdekes, hogy ez az orosz militáns ebben a donyecki raktárban mennyire isis-kompatibilis :/
e039458415ba3eaec8-76470557.jpg