[BIZTPOL] Nyugat-Európa és Észak-Európa (Európai Unió)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
826
4 198
93
2006 a sok aljas Avos söpredék ! Azok nem a rend őrei voltak hanem aljas hazátlan szemétládák! Még szerencséjük, hogy a polgári magyar kormány nem citálta őket katonai törvényszék elé! Remélem a franciák a végén makron pribékeket felsőségre vonják!! Védik kik a francia nemzet halálba védik. Érdekes módon muszlim terroristákkal szemben nem keménykednek így ! Igazi aljas söpredék !
anyádat. a sok fradis focihuligán meg budapesti söpredék csinálta a fesztivált, rengeteg kollégám megsérült, kezük,lábuk, bordáik, fejük, nyilt térdkalács, sipcsont törések stb. nem hogy megérdemelték amit kaptak, sztem elég visszafogottak voltunk. a tv székháznál is nyugodtan lehetett volna küldeni medencecsontba a 9eseket. az a Tanu filmbe illö komédia, ami meg a kormányvéltás után ment a perekkel okádnivalo. remélem kaptál akkor te is a ködobálásért, meg a gyujtogatásért és a mostani szövegelésedért már megkaptad elöre ami járt...
 
  • Tetszik
Reactions: Spartan.asfv

Roni

Well-Known Member
2010. június 30.
16 468
19 047
113
a sok fradis focihuligán meg budapesti söpredék csinálta a fesztivált, rengeteg

Azért ne felesd el hogy innen Szabolcsmegyéből szép számban mentek tüntetők buszokkal még az osztálytársaim is mentek akik eléggé kivoltak gyúrva.
Na de ez ilyen

a sok fradis focihuligán meg budapesti söpredék csinálta a fesztivált

Ukrajnában meg nyugdíjasok csecsemők és rokkantak balhéztak szerinted? o_O
 
  • Tetszik
Reactions: baltic

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 831
65 402
113
Persze, az ilyen rendezvényekre pontosan az átállás veszélye miatt nem vezényelnek ki akárkit. Hirtelen szükséghelyzetben természetesen az megy aki éppen bevethető de itt erről szó sem lehetett.
Mikor 2006-ban voltak a tüntetések Gyurcsány és csapata ellen, persze ment a susmus belső körben mikor visznek minket is, visznek-e, vihetnek-e Pestre. Annyi kedvem lett volna hozzá hogy gyakorlatilag semennyi. Le is beszéltük a társammal hogy ha visznek akkor mi átállunk. Nem kellett volna sokat győzködni, pontosan oda kívántam az egész kormányt ahova a tüntetők. :) Annyira gyorsan és szokatlanul történt az egész hogy volt egy kis zavar a szervezetnél. Aztán szerencsére nem mentünk, Határőrség nem mehetett vagy mi, de így fújta ránk mindenki hogy zöld ÁVÓ. Mondjuk az állomány egy része meg tőzsgyökeres vörös volt, olyan mint a Kovács László , meg Meggyesi. Bár aztán ezek közt is volt olyan aki tiszt létére (pedig a Szovjetunióban is tanult, oda meg ugye nem jutott ki akárki) meg komcsi létére azt mondta hogy ez piszkos dolog volt. Aztán voltam ugye rendőrökkel is szoliban mert vittek fel tőlük embereket Pestre, kellett a kisegítés. Azt hiszem 1-2 nappal pont az ominózus napok után. 3 rendőr volt benn mikor erről beszéltünk, meg mi ketten határőrök. A tisztek ugye ott is nagyrészt komcsik voltak, vagy azok leszármazottai. Szóval az egyik fiatal rendőr járőr váltig mondta hogy ez kevés volt, élessel kellett volna lőni, meg ő lőne is. Mindenki lehülyézte négyünk közül, az ügyeletes csaj úgy beleveszett hogy csak úgy visszhangzott a helység. :) Még jó hogy este volt, nem voltak benn a fejesek. Szóval nem egységes ez kérem szépen ám szervezetileg, csak van a parancs, hogy menni kell. Aztán ahogy a tüntetőknél is van aki radikálisabb, úgy a rendőrnél is aki elhivatottabb. Aszerint meg hogy ki milyen politikai irányultságú meg nem tudnak válogatni, max ugye úgy van mozgás hogyha van egy kormányváltás akkor a nagykutyák közül egyesek feljebb jutnak, azok viszik magukkal a sameszaikat szintén magasabb, jobb beosztásba, azok meg a nyalókáikat szintén feljebb tuszkolják.
 

csibeszke

Well-Known Member
2015. február 12.
1 726
3 828
113
hagyjuk már ezt...
A 50-60 kilós "banyát" két pacák a hajánál fogva húzza a betonon nem hiszem,hogy ez ne tudnák másképp megoldani ;)
Nézd meg figyelmesebben a videót! Az első rendőr a nő kapucniját fogja húzás közben, aki még a haját is kisöpri közben. Amikor a másik rendőr is megfogja a kapucnit és ketten húzzák, akkor kezdi el szorítani a nyakát a kabát, és torzul el az arca a "banyának".
 
  • Tetszik
Reactions: gioo

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 831
65 402
113
Azért ne felesd el hogy innen Szabolcsmegyéből szép számban mentek tüntetők buszokkal még az osztálytársaim is mentek akik eléggé kivoltak gyúrva.
Na de ez ilyen



Ukrajnában meg nyugdíjasok csecsemők és rokkantak balhéztak szerinted? o_O
Sopronban játszott akkor az UTE. Ott beszélték már hogy meccs után haza, és a fradistákkal együtt megcsinálják a balhét. Saját fülemmel hallottam! Azt se nagyon értettem miről beszélnek. Aztán este megértettem. Önmagától persze nem alakul ki ilyen buli. Azt az Öszödös bulit akkor Ferenc testvér Nabucco elkaszálásáért kapta a nyugati szövetségeseinktől, amire faxán felfűzték az akkorra már elégedetlen tömegeket.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 831
65 402
113
Az biztos, hogy zéró fegyver ismerete van (volt). Bár szerintem ehhez csak józan paraszti ész kellett volna.
10-ből 5x azt látod a filmeken meg mindenhol hogy az ilyet Rambó visszadobja. Teljesen civil pali volt, kb egyetemista, semmiféle ismerete nem volt a valóságban , sem kiképzése. Akkor nem dobta volna vissza, mert akkor a reflex az lett volna hogy elfordul és fülét befogja.
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
hagyjuk már ezt...
A 50-60 kilós "banyát" két pacák a hajánál fogva húzza a betonon nem hiszem,hogy ez ne tudnák másképp megoldani ;)
A nőt a kapucnijánál, ruhájánál fogva húzza a zsaru .Inkább ütöttütötték volna míg azt nem csinálja amit mondanak neki ?
Ha a rendőr azt mondja neked, hogy állj ide, azt nem Kovács XII Béla falu széli parasztgyerek mondja , hanem a Magyar Állam. Vagy ha jobban tetszik ,a többi 10 millió magyar polgár.
Lehet álmodozni barátságos humánus ember baráti tömeg oszlatásról . Lehet is gyakorolni.
De ahogyan a küzdő sportokban nem látsz olyan fogásokat meccs közben mint amiket az edzésen gyakoroltak ,mert ahhoz együttműködő partner kell a tömegoszlatás gyakorlata sem olyan mint amit a szobában elkepzelsz .
Arról meg ne is beszéljünk ,hogy amilyen az adjonisten ,olyan a fogadjiste .
Amíg dobálni lokdosni kell a rendőröket, addig tüntető, ha a rendőrök elkapják ,már nő
 

Masztiff

Well-Known Member
2018. július 4.
4 174
8 010
113
Mikor 2006-ban voltak a tüntetések Gyurcsány és csapata ellen, persze ment a susmus belső körben mikor visznek minket is, visznek-e, vihetnek-e Pestre. Annyi kedvem lett volna hozzá hogy gyakorlatilag semennyi. Le is beszéltük a társammal hogy ha visznek akkor mi átállunk. Nem kellett volna sokat győzködni, pontosan oda kívántam az egész kormányt ahova a tüntetők. :) Annyira gyorsan és szokatlanul történt az egész hogy volt egy kis zavar a szervezetnél. Aztán szerencsére nem mentünk, Határőrség nem mehetett vagy mi, de így fújta ránk mindenki hogy zöld ÁVÓ. Mondjuk az állomány egy része meg tőzsgyökeres vörös volt, olyan mint a Kovács László , meg Meggyesi. Bár aztán ezek közt is volt olyan aki tiszt létére (pedig a Szovjetunióban is tanult, oda meg ugye nem jutott ki akárki) meg komcsi létére azt mondta hogy ez piszkos dolog volt. Aztán voltam ugye rendőrökkel is szoliban mert vittek fel tőlük embereket Pestre, kellett a kisegítés. Azt hiszem 1-2 nappal pont az ominózus napok után. 3 rendőr volt benn mikor erről beszéltünk, meg mi ketten határőrök. A tisztek ugye ott is nagyrészt komcsik voltak, vagy azok leszármazottai. Szóval az egyik fiatal rendőr járőr váltig mondta hogy ez kevés volt, élessel kellett volna lőni, meg ő lőne is. Mindenki lehülyézte négyünk közül, az ügyeletes csaj úgy beleveszett hogy csak úgy visszhangzott a helység. :) Még jó hogy este volt, nem voltak benn a fejesek. Szóval nem egységes ez kérem szépen ám szervezetileg, csak van a parancs, hogy menni kell. Aztán ahogy a tüntetőknél is van aki radikálisabb, úgy a rendőrnél is aki elhivatottabb. Aszerint meg hogy ki milyen politikai irányultságú meg nem tudnak válogatni, max ugye úgy van mozgás hogyha van egy kormányváltás akkor a nagykutyák közül egyesek feljebb jutnak, azok viszik magukkal a sameszaikat szintén magasabb, jobb beosztásba, azok meg a nyalókáikat szintén feljebb tuszkolják.
Rendőr, katona szolgálatban azt kell tegye, amire az ország aktuális kormánya törvényesen utasítja. Például rendet kell tartania, és szét kell oszlatnia azt a tömeget, aki éppen felgyújtja és kifosztja a TV székházat. Függetlenül attól, hogy magánemberként mit gondol. Még a hóbagoly is elszólta magát másnap a tévében, hogy rendnek kell lennie, és a csőcseléket el kellett volna zavarni.
 

Shed

Well-Known Member
2016. október 7.
826
4 198
93
Egyébként, azt a rendört aki a tüntetésen beàll a tüntetök oldalàra és sikerül mondjuk egy kormanyvaltas, az uj kormany rögtön kirugja és soha nem engedi fegyveres rendvédelmi testületbe, mert az az ember rendornek szart sem ér. Nem a rendorseg dolga megdontetni a regnalo hatalmat, hanem a civileke.Ha nem tudnak franciaorszagban osszeszedni 2-3 millios megmozdulast, akkor az az alatti letszamu tuntetest szarra kell verni, ha nem tudnak viselkedni. Ha felette van a letszam, akkor mar el lehet gondolkodni hogy felreall a rendor, de nem all be akkor sem tuntetni. Az nem megoldas sem parizsban,sem nalunk, hogy par ezer-tizezer fos banda bedonti az allamhatalmat. A rendorsegnek az allamhatalmat es a rendet kell vedenie elsosorban, mert egy szar kormany, rendezett viszonyok kozott elonyosebb az adott tarsadalomnak, mint egy polgarhaboru vagy egy puccs. Meg olyan szelsoseges peldanal is igaz ez, mint Irak vagy Sziria.Egy stabil, de rendezett diktstura jobb, mint ami most van azokban az orszagokban. 1956-89 kozotti magyar komcsi elet is jobb volt mint mondjuk egy polgarhaboru.A francia rendoroknek is merlegelni kell, hogy hagyjak e a kaoszt es a torvenytelen eroszakot, meg ha kritikusak is a sajat kormanyukkal szemben.A hatalmat meg csak onjelolt vezetoknek tudnak atengedni. Ha nincs aktiv millios tomegbazis, akkor nem szabad hagyni az utcai zavargasokat. Ha tele lenne parizs osszes sugarutja es mondjuk 4 millio ember lenne az utcan, akkor igen, az mar nepakarat lenne, aminek utat kellene engedni.
 

gioo

Well-Known Member
2015. december 25.
13 788
17 336
113
Látom összezárt a mundérbecsület...ez könnyebb mint gondolkodni egy picit. És az a szép az egészben,hogy éppen,hogy meg lett pedzegetve azt,hogy hát azért ez talán egy kicsit sok volt.De hát mondom béka segge alatt a 10 millíó magyar állampolgár által felkent állomány megítélése legalább láthatjuk miért :rolleyes:
De nem baj ebből is látszik addig vagyunk mi együtt büszke nemzet amíg közösen szidhatjuk pl. Merkelt és tapsolhatunk éppen Putyinnak.
A továbbra is a focihuligán vs. A REND ŐRE szintem van kezelve a történet,csak gratulálni tudok mindehhez.
:hadonaszos:
 

melampo

Well-Known Member
2014. április 20.
2 192
2 888
113
Nincs igazad.

Egy egy sajnálatos példa biztosan van, de te most sértettél meg kb. 99,9%-nyi soha nem lopó mentőst/tűzoltót, ezt nem lehet ennyivel elintézni hogy biztos szembesülhetek vele, mert ezek az esetek bár jelen vannak, de nagyon ritkák, s ki is veti inkább előbb mint utóbb az ilyet minden szervezet.

Ahogy a rendőrök/katonák sem azért választották az adott hivatást túlnyomó részben, mert embert akar ölni, egy vérszomjas beteg agresszív állat(katona), vagy mert keménykedni akar a sheriff jelvénye mögül a tőle sokkal gyengébbel(rendőr).
Azt hiszem álomvilágban élsz, ami biztos kellemes csak nagyon célszerűtlen. Nekem mindennapos, hogy az ittas vezető ad egy százast és mehet tovább. Sőt kimondottan keresik a kocsmák előtt álló autókat vadászva rájuk amikor elindul de érdekes módon a jogosítványa később is megvan az embernek pedig mellettem ivott. Volt, hogy otthon várták meg a kapu előtt mert tudták, hogy mikor fog hazamenni.
Ismerek olyan mentőst aki ült tippadásért mert az egyedülálló beteget ha bevitték kórházba már ment is a jelzés.
Rengeteg történetet lehetne ilyenekről mesélni.
Akinek nem inge.........
 

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
http://www.parlament.hu/irom39/04277/04277.pdf

Dr. Balsai István ./1 2006-os őszi erőszakos rendőri fellépést vizsgáló miniszterelnöki megbízott
"2006 őszén az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülése után Gyurcsány Ferenc miniszterelnök lemondását követelve csalódott és felháborodott tömegek vonulta k utcára. Mint ismeretes a kormányfő önkritika és visszavonulás helyett a hatalm i arrogancia és ököljog politikáját választotta az alapvető véleménynyilvánítási jogukat gyakorló tüntet őkkel szemben. Rendőri túlkapások, békés polgárokba gázoló lovasroham, kil őtt szemek, jogtalan előállítások és letartóztatások szegélyezték azt az utat, ami Gyurcsány Ferenc hatalmának néhány évvel val ó meghosszabbításáig vezetett"

Bízom benne a franciák sokkal keményebbek lesznek! Pont a magad fajta miatt volt hatalmas vétek, hogy a polgári nemzeti kormány tényleg túlságosan elnőző volt ! Ezért is remélem hogy a francia nép tanulni fog a mi 12 évvel ezelőtt elkövetett hibánkból. Akkor kik az ávosokkal szembe szálltak tiszteletet érdemelnek! Hősi helytálásuk alapozta meg Orbán Viktor miniszterelnökünk és a NER diadalát, elsöpörve a hazug baloldalt. Azóta is épül és szépül a Magyarország a polgári kormányzat jóvoltából.
Nem értem, ilyen nagyon alacsony inteligenciájú emberek mint Melampó és te, miért írnak. Mindketten nagy nyílvánosság előtt megsértettek a becsületében pár tízezer embert és azok hozzátartozóit. Ha csak egy százalékuk feljelent, gatyád nem marad. Ráadásul, az, hogy mindenkit egy kalap alá vettél, az egész mondanivalód eliminálja. Gondolkodom is abban, hogy egy rakás embernek elküldöm ezt a két kommentet. Pár ezer forintot megér egy magánindítvány. :)
 

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
Azt hiszem álomvilágban élsz, ami biztos kellemes csak nagyon célszerűtlen. Nekem mindennapos, hogy az ittas vezető ad egy százast és mehet tovább. Sőt kimondottan keresik a kocsmák előtt álló autókat vadászva rájuk amikor elindul de érdekes módon a jogosítványa később is megvan az embernek pedig mellettem ivott. Volt, hogy otthon várták meg a kapu előtt mert tudták, hogy mikor fog hazamenni.
Ismerek olyan mentőst aki ült tippadásért mert az egyedülálló beteget ha bevitték kórházba már ment is a jelzés.
Rengeteg történetet lehetne ilyenekről mesélni.
Akinek nem inge.........
Na, téged feljelentelek nagy nyílvánosság előtt elkövetett rágalmazásért és becsületsértésért, elég volt már a mentősök és tűzoltók káromlásából. Ha tudsz konkrét ítéletet névvel, azt leírhatod, de nem általánosíthatsz.
Holnap ezt az egész mai tevékenységed átküldöm az összes tűzoltó és mentős ismerősömnek. :)
 

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
Sopronban játszott akkor az UTE. Ott beszélték már hogy meccs után haza, és a fradistákkal együtt megcsinálják a balhét. Saját fülemmel hallottam! Azt se nagyon értettem miről beszélnek. Aztán este megértettem. Önmagától persze nem alakul ki ilyen buli. Azt az Öszödös bulit akkor Ferenc testvér Nabucco elkaszálásáért kapta a nyugati szövetségeseinktől, amire faxán felfűzték az akkorra már elégedetlen tömegeket.
Ez teljesen igaz. És benzin is véletlenül volt náluk a gyújtogatáshoz.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

miértnemjó

Well-Known Member
2018. október 23.
674
1 199
93
Rendőr, katona szolgálatban azt kell tegye, amire az ország aktuális kormánya törvényesen utasítja. Például rendet kell tartania, és szét kell oszlatnia azt a tömeget, aki éppen felgyújtja és kifosztja a TV székházat. Függetlenül attól, hogy magánemberként mit gondol. Még a hóbagoly is elszólta magát másnap a tévében, hogy rendnek kell lennie, és a csőcseléket el kellett volna zavarni.
Hát, eddigi nyilatkozataid alapján mást gondoltam Rólad, de most ki kell fejeznem elismerésem. Teljesen egyformán látjuk. A káosz sehova nem vezet.